Amazon Global Selling (AGS) - De wereld veroveren met jouw producten
Amazon Global Selling (AGS)

Amazon Global Selling (AGS)

Amazon Global Selling (AGS) is het programma van Amazon dat verkopers in staat stelt over de hele wereld, op elke gewenste Amazon Marketplace te verkopen.

Op dit moment zijn er 17 Amazon marktplaatsen (of websites) wereldwijd die bedoeld zijn om verkopers hun verkoopactiviteiten in verschillende landen uit te breiden, of ze nu wel of niet in dat land gevestigd zijn. Het aantal marktplaatsen is aan verandering onderhevig, omdat er natuurlijk steeds meer marktplaatsen bijkomen.

De lijst met Amazon marktplaatsen vind je hieronder:

In Europa zijn dit de volgende Amazon marktplaatsen:

• Duitsland – Amazon.de

• Verenigd Koningrijk – Amazon.co.uk

• Frankrijk – Amazon.fr

• Spanje – Amazon.es

• Italië – Amazon.it

• Nederland – Amazon.nl


In Azië zijn dat onderstaande websites:


• India – Amazon.in

• Japan – Amazon.co.jp

• China – Amazon.cn

• Australië – Amazon.com.au

• Singapore – Amazon.sg


En Noord-Amerika heeft momenteel deze platformen:


• Mexico – Amazon.com.mx

• Canada – Amazon.ca

• Verenigde Staten – Amazon.com

• Brazilië – Amazon.com.br


In het Midden-Oosten heb je ook nog de Amazon Marketplace van de Verenigde Arabische Emiraten (Amazon.ae) en Amazon Turkije (Amazon.com.tr).

Wil je gaan verkopen op Amazon dan zal je voor dat land een Amazon Seller Central account nodig hebben …echter kan je met accounts vaak ook in andere landen opereren. Heb je bv. een account in Nederland, kan je ook op de andere Amazon marktplaatsen in Europa verkopen. Hetzelfde geldt voor wanneer je bv. in de VS een account hebt (hiermee kan je ook verkopen in Noord-Amerika) of een account in Singapore hebt (voor Azië).

En wat kan je er precies mee?

We laten je hieronder even zien wat er met AGS kan worden gerealiseerd, en wat de voordelen ervan zijn.

Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over de taal

Verkopers hoeven zich geen zorgen te maken over de taal, want ze kunnen met de “Seller Central Language Switcher Tool” makkelijk de Amazon productlisting description omzetten naar de Engelse taal (en die is universeel voor de meeste klanten). We raden je wel aan Amazon productlising descriptions te maken in de taal van het land, wanneer je op meerdere Amazon marktplaatsen zal gaan verkopen.

Je zal veel meer klanten bereiken

Het is natuurlijk een inkoppertje dat je met Amazon Global Selling een veel groter publiek zal bereiken en je kansen op meer verkopen dus aanzienlijk vergroot. Je kan namelijk over de hele wereld verkopen, met alle gemakken die Amazon je te bieden heeft.

Je kan snel nieuwe landen bestormen

Wanneer je normaal gesproken internationaal wilt gaan verkopen, zullen daar wat meer zaken bij komen kijken …en moet je die dingen zelf regelen. Ga je verkopen op Amazon en begin je bv. eerst in eigen land, kan je ook vrij gemakkelijk verkopen uitbreiden naar andere landen.

Je maakt zonder al te veel kosten internationale stappen

Het voordeel is ook dat je via het Amazon platform, zonder al teveel extra kosten de stap maakt naar internationale markten. Je betaalt namelijk voor een Amazon Seller Central account die je ook binnen het gebied waar jouw land zich bevindt kan gebruiken zoals bv. een verkoper in Duitsland die ook in Spanje wil gaan verkopen en dat dus vrij makkelijk kan doen.

We raden je wel aan om een expert in de arm te nemen die helpt bij financiële zaken (zoals bv. een BTW nummer aanvragen, ofwel voor VAT registreren en EORI nummers die je wellicht nodig zal hebben). Heb je plannen om in het buitenland te gaan verkopen, neem dan vooral contact met ons op …wij kunnen je hierbij namelijk helpen.

Je bent in staat eenvoudig op te schalen

Het grote voordeel is dat je niet alleen zelf de logistiek kan regelen met Amazon FBM, maar ook Amazon FBA kan gebruiken. Je laat hiermee alle logistieke processen door Amazon regelen (opslag, verzamelen, verpakken, versturen en retourzendingen van je producten …waarbij zelfs de klantenservice voor je wordt geregeld door het Amazon platform). Op die manier kan je ook makkelijker opschalen. Het wordt ook veel gebruikt door Amazon verkopers (de meeste verkopers gebruiken alleen Amazon FBA en een ander groot deel doet dit gecombineerd met Amazon FBM). Er zijn ook verkopers die kiezen voor alleen Amazon FBM, maar dan moet er wel een goede logistiek op zijn plaats zijn …anders kan het beter door Amazon worden geregeld.

Kortom …Amazon Global Selling (AGS) is waar Amazon zo om bekend staat, en ze helpen verkopers op die manier binnen no-time te starten met verkopen op internationale markten. En Amazon biedt verder zoveel diensten aan dat verkopers werkelijk van alle gemakken worden voorzien.

Reactie plaatsen