Amazon Vine - Verzamel meer 5 sterren reviews op Amazon met Vine!
Amazon Vine

Amazon Vine

Amazon Vine is een internationale dienst van Amazon, en zorgt ervoor dat bedrijven Amazon reviews kunnen krijgen tegen betaling van een fee (en daarbij moeten ze ook het product verstrekken waar het om gaat). Want die producten worden aan Amazon Vine members gegeven die de uiteindelijke Amazon Review zullen geven voor die items.

Wie zijn deze Amazon Vine members?

Amazon Vine members worden door Amazon zelf geselecteerd uit het reviewer-bestand van Amazon en het is alleen mogelijk om via uitnodiging een Amazon Vine member te worden.

Amazon Vine nodigt de meeste betrouwbare reviewers van Amazon uit om hun mening te spuien over nieuwe en pre-released items, om de klanten van deze verkopers te helpen een betere beslissing te maken bij hun aankoop.

Amazon zal klanten van haar platform uitnodigen om Amazon Vine member te worden op basis van de kwaliteit en behulpzaamheid van hun reviews (en dat wordt mede beoordeeld door andere verkopers die de reviews behulpzaam vinden of niet en alleen de beste reviewers komen zo in aanmerking voor een Amazon Vine membership op het platform).

Hoe kunnen verkopers profiteren van Amazon Vine?

Amazon zorg ervoor dat Amazon Vine leden gratis producten krijgen van verkopers die in aanmerking willen komen voor de mening van deze reviewers. Verkopers hebben overigens geen invloed op de deze mening, en dat is natuurlijk ook een eerlijke gang van zaken …het zou een beetje vreemd zijn wanneer verkopers een vinger in de pap krijgen, en kunnen eisen dat ze bv. een 5 sterren reviews krijgen met alleen maar lovende woorden. En dat kan natuurlijk nog steeds, echter dan wel op een eerlijke manier!

Zorg er daarom ook voor dat je altijd begint met gedegen productonderzoek, en dat het product daarna ook echt aan de wensen en eisen voldoet die je klanten verwachten …of deze zelfs gaat overtreffen. Want op die manier is de kans ook heel groot dat je goede Amazon reviews en meningen zal ontvangen van Amazon Vine members (en natuurlijk mensen die een Amazon review achterlaten in het algemeen).

Wat zijn de voordelen van Amazon Vine?

Er zitten natuurlijk voor zowel verkopers en Amazon Vine members een aantal voordelen verbonden aan het Amazon Vine Program.

We laten je ze hieronder even zien.

De voordelen voor Amazon Vine Members

• Amazon Vine members worden geselecteerd en benaderd door Amazon zelf, en je zal dus wel een goede reputatie moeten hebben wil je hiervoor in aanmerking komen …het voordeel is dan wel dan je gratis producten kan ontvangen waarvoor je dan alleen maar een review hoeft te plaatsen

De voordelen van Amazon Vine voor verkopers

• Het krijgen van meer kwalitatieve Amazon reviews. En hierbij moet je niet denken dat alle Amazon reviews ook allemaal 5 sterrenreviews zullen zijn. Op de eerste plaats is dat niet heel natuurlijk, want er zitten altijd wel een paar mindere reviews tussen (niet iedereen is hetzelfde en zal dingen dus ook anders beoordelen).

Verder is het belangrijk (voor Amazon maar ook jezelf) dat het draait om echte reviews en dus niet een soort omkoping is voor het verkrijgen van goede reviews. Amazon wil te allen tijde klanten zo goed mogelijk bedienen, en dat doen ze met oprechte reviews van de beste reviewers die er op het platform te vinden zijn. En voor jou is het net zo belangrijk (misschien nog wel iets belangrijker), omdat je zo een goed beeld krijgt van hoe jouw producten worden ontvangen door je klanten.

En op die manier weet je, en dat geldt ook zeker voor Amazon Vine members, wat mensen echt van jouw producten vinden. Het kan je helpen door te gaan op de goede ingeslagen weg of aanzetten tot actie om positief dingen te vernieuwen aan je producten en ze zo dus beter te maken.

Op die manier werk je aan de lange termijn van jouw verkoopactiviteiten op Amazon en probeer je niet alleen maar snel te scoren.

Amazon Vine zal je dus ook veel inzichten geven over de staat van jouw producten op het Amazon platform.

• En het gevolg daarvan is dat je ontdekt of alles goed verloopt, of met verbeteringen uiteindelijk meer zal verkopen. Het hangt allemaal met elkaar samen …want hoe meer zaken je optimaliseert des te meer je verkopen zullen toenemen en dat is uiteindelijk je doel.

Verder doet het natuurlijk ook iets met je verkoopmetrics, want het verkrijgen van meer positieve reviews zal er ook toe leiden dat ook deze nog beter worden. Het kan er bv. voor zorgen dat je beter in de zoekresultaten wordt gevonden en “overall” beter is voor je reputatie.

Amazon Vine zorgt dus niet alleen maar voor meer reviews, maar werkt in allerlei lagen van je verkoopactiviteiten door …en dat is wat je goed in je oren moet knopen. Want uiteindelijk zal je er op verschillende fronten de vruchten van plukken.

Welke voorwaarden zitten er verbonden aan Amazon Vine?

Je weet nu al dat Amazone Vine members door Amazon zelf worden gekozen op basis van reputatie die ze hebben, en dus niet zomaar iedereen een Amazon Vine member kan worden en alleen de beste reviewers er worden uitgepikt.

Maar ook voor verkopers gelden er een aantal voorwaarden, we laten je ze hieronder even zien zodat jij hieraan kan voldoen …Amazon heeft bv. de volgende restricties:

• Wanneer ze meerdere producten moeten bundelen voor verzending en het verkrijgen van reviews via het programma.

• Wanneer Amazon Vine members ofwel de reviewers bij het product waarvoor ze een review zullen plaatsen, een ander product moeten bestellen om het te gebruiken en te testen (zoals bv. een inktpatroon waarvoor een specifiek soort printer nodig is en de twee niet afzonderlijk getest kunnen worden). Er zijn hierop wel een paar uitzonderingen (raadpleeg Amazon om te kijken welke dit zijn en of jij met jouw producten in aanmerking kan komen).

• Indien het product niet overeenkomt met het product uit de productvermelding

Amazon Vine is een programma voor verkopers en klanten

En dat maakt het zo interessant voor beide partijen, wat het is dan een win-win situatie waar verkopers en klanten van kunnen profiteren.

Wil je meer kwalitatieve reviews ontvangen, neem Amazon Vine dan ook zeker in overweging.

Reactie plaatsen