Boost je Online Verkoop met deze 10 digitale marketingtips!
Boost je Online Verkoop met deze 10 digitale marketingtips!
21 april 2023 

Boost je Online Verkoop met deze 10 digitale marketingtips!

Heb je een e-commerce bedrijf en wil je je online verkoop stimuleren? Dan moet je digitale marketing inzetten! Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Geen zorgen, we hebben 10 topstrategieën voor je verzameld. Met content creatie, influencer outreach, gerichte social media advertenties, e-mail campagnes en SEO optimalisatie kan je online shop een hit worden. Dus laat die verkoop stijgen!

In deze blog bespreken wij:


Wil jij weten waarom een webwinkel een slimme zet is? Check dan deze voordelen

Weet je wat e-commerce marketing is?

Een webwinkel heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone winkel; namelijk dat men veel minder geld hoeft te investeren en dat men op elk moment, dag en nacht, kan verkopen. Dit maakt het erg handig voor klanten die in andere tijdzones wonen of voor mensen die het druk hebben en geen tijd hebben om naar een winkel te gaan.

Daarnaast hoef je niet langer gebonden te zijn aan een fysieke locatie; je kan jouw webshop overal ter wereld runnen, zolang je maar toegang hebt tot internet. Hierdoor kan ja veel meer mensen bereiken dan met een gewone winkel - ga voor het grote publiek!

In een webwinkel is het veel gemakkelijker om statistieken bij te houden over jouw klanten en verkopen. Door alles digitaal bij te houden, kan je eenvoudig zien welke producten populair zijn, hoeveel bezoekers je hebt en waar deze bezoekers vandaan komen. Zo kan je jouw marketingstrategieën optimaliseren voor maximaal gemak en effectiviteit. Digitaal gemak; gemakkelijke marketing!

Een ander voordeel is het promoten van jouw producten. Je kunt bijvoorbeeld influencers inzetten om je producten te promoten bij hun volgers. Daarnaast zijn gerichte advertenties op platforms als Facebook en Instagram een geweldige manier om meer klanten naar je online winkel te trekken. Ontdek hoe je jouw online winkel kunt laten groeien met deze slimme strategieën!

Goed nieuws voor ondernemers: Het onderhouden van een webwinkel is super eenvoudig en goedkoop! Je hebt geen duur personeel nodig, en je kunt snel en gemakkelijk nieuwe producten toevoegen of prijzen aanpassen. Mis deze voordelen niet; start vandaag nog jouw eigen webwinkel!

Weet je wat e-commerce marketing is

Marketing draait om het creëren van inhoud en relaties om je product of dienst te promoten, de naamsbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren. Je moet begrijpen wat klanten willen en nodig hebben om effectief te kunnen adverteren, gerichte advertenties plaatsen via sociale media platforms, zoekresultaten optimaliseren met SEO technieken, relaties opbouwen met influencers die toegang hebben tot potentiële klanten, en e-mailcampagnes gebruiken om klanten direct te bereiken. Door een slim marketingplan te volgen dat past bij jouw bedrijfsdoelstellingen, kan je de zichtbaarheid van je e-commerce winkel vergroten en de verkoop stimuleren.

Wil je inhoud creëren die jouw doelgroep aanspreekt? Dan moet je onderzoeken wat zij leuk vinden. Ga na waar ze in geïnteresseerd zijn en welke sociale media ze het meest gebruiken. Zodra je hun behoeften volledig hebt begrepen, maak je de juiste content voor hen!

Als je gebruik wilt maken van relaties met influencers, is het cruciaal om de juiste personen te vinden die bij uw merk passen. Ga op zoek naar personen met krachtige netwerken van potentiële klanten en werk samen aan projecten of promotiemogelijkheden. Zorg ervoor dat je influencers voorziet van relevante content die aansluit bij hun volgers en hen herinnert aan jouw merk; zo bouw je sterke en waardevolle relaties op!

10 e-commerce marketingstrategieën die je moet toepassen.

1. Creëer aantrekkelijke content voor jouw doelgroep: Gebruik afbeeldingen, product beschrijvingen en video's om je aanbod treffend te presenteren en jouw potentiële klanten te overtuigen.

2. Maak contact met influencers: Werk samen om de netwerken van influencers te gebruiken om jouw producten of diensten te promoten. Dit is een geweldige manier om waardevolle relaties op te bouwen en je bereik te vergroten. Laten we dit samen aanpakken!

3. Gebruik social media platforms voor gerichte advertenties: Maak knallende advertentiecampagnes op Facebook en Instagram door je te richten op de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in je aanbod.

4. Stuur e-mailcampagnes rechtstreeks naar klanten: Beschik over een actuele lijst met contacten uit eerdere transacties en klantenenquêtes; gebruik deze informatie om geweldige promotie-e-mails over nieuwe producten en kortingen rechtstreeks naar de inbox van je klanten te sturen.

5. Gebruik SEO tactieken voor betere vindbaarheid: Verhoog je online vindbaarheid met slimme SEO-trucs! Door strategisch gebruik te maken van trefwoorden in titels, productbeschrijvingen en categorieën/tags, vergroot je de kans dat klanten je producten vinden in hun zoekopdrachten.

6. Geef je klanten kortingen of verwijsprogramma's: Houd je bestaande klanten tevreden door hen te belonen met kortingen wanneer zij nieuwe klanten naar je doorverwijzen.

7. Benut productreviews: Vraag je klanten om na hun aankoop een recensie achter te laten op jouw site om vertrouwen op te bouwen en nieuwe klanten aan te moedigen bij je te kopen.

8. Maak gebruik van op locatie gebaseerde advertenties: Maak gebruik van het feit dat veel consumenten hun aankopen doen bij winkels in de buurt door gerichte, lokale advertenties te plaatsen op social media-platforms. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw product opvalt wanneer potentiële klanten in de omgeving zijn.

9. Monitor je concurrenten en blijf op de hoogte van trends: Houd je concurrenten in de gaten en blijf op de hoogte van trends! Zo blijf je altijd een stap voor en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche.

10. Houd je prestaties bij met analytics: Door gebruik te maken van analysetools kan je het succes van jouw campagnes meten en slimmere beslissingen nemen over welke strategieën werken en welke niet. Op die manier kan je je inspanningen optimaliseren voor de best mogelijke resultaten.

Haal meer uit jouw e-commerce bedrijf en verhoog de verkoop met deze 10 marketingstrategieën!

Ben je op zoek naar ecommerce platforms

Ben je op zoek naar ecommerce platforms?

Er zijn zoveel e-commerce platforms beschikbaar, maar welke is het beste voor jou? Laten we eens kijken naar Magento, Shopify, WooCommerce, BigCommerce en PrestaShop. Elk platform heeft unieke functies en voordelen, dus het hangt allemaal af van wat je nodig hebt.

Wist je dat Magento een super krachtig e-commerce platform is? Je krijgt toegang tot heel wat topfuncties, zoals flexibel productbeheer, gemakkelijke checkout en marketingtools. Goed om te weten: Magento is open source, wat betekent dat u het volledig kunt aanpassen voor uw bedrijf. Het is een van de populairste e-commerce platforms ter wereld, met meer dan 250.000 gebruikers. Als u meerdere online winkels heeft, is Magento perfect voor u omdat u al uw winkels kunt beheren vanaf één dashboard. Maar let op: Magento is niet geschikt voor beginners en vereist wel enige technische kennis om te installeren en te onderhouden.

Met Shopify kunt u snel en eenvoudig uw eigen webwinkel bouwen. Je klanten zullen een geweldige ervaring hebben dankzij de handige thema's en snelle afrekenpagina's. Je kunt je winkel perfect aanpassen aan de behoeften van je bedrijf met de vele beschikbare apps. Zo kunt u gemakkelijk en snel groeien!

Met WooCommerce, de e-commerce plugin voor WordPress website eigenaren, kun je eenvoudig je eigen online winkel maken. Je kunt een onbeperkt aantal producten uploaden en verschillende betaalopties aanbieden. Je kunt ook handig verschillende verzendkosten en belastingen instellen op basis van locatie. WooCommerce heeft ook handige functies waarmee u kortingscodes kunt aanmaken, cross-selling kunt aanmoedigen, abonnementen kunt verkopen en productbeoordelingen kunt inschakelen. Met meer dan 75 miljoen downloads is WooCommerce de flexibele en populaire keuze voor online bedrijven.

Heb je een bedrijf en wil je snel een webwinkel opzetten? Kijk dan eens naar BigCommerce! Dit platform is ontworpen om het je gemakkelijk te maken en biedt veel voordelen zoals integraties, SEO optimalisaties en snelle pagina's. Je kunt gemakkelijk je producten en bestellingen bijhouden. Daarnaast ondersteunt BigCommerce populaire social media platforms en kun je veilig betalingen ontvangen en schaalbare hosting regelen.

Ben je een retailondernemer die snel en eenvoudig een webwinkel wil opzetten? Dan is PrestaShop de oplossing voor jou! Dit populaire open-source e-commerce platform biedt meertalige ondersteuning, mobiele responsiviteit, SEO-vriendelijke opties, evenals tal van modules en thema's om je gebruikerservaring te verbeteren.

Welk platform je ook kiest, zorg ervoor dat het alle noodzakelijke functies ondersteunt; denk aan betalingsgateways, productfilters, SEO-optimalisatie, analyses en meer. Onderzoek vooraf kan veel tijd en moeite besparen. Let ook op de gebruikerservaring bij het kiezen van een platform; zorg dat het intuïtief en gebruiksvriendelijk is voor een naadloze winkelervaring. Kies het juiste platform, en start snel en gemakkelijk je eigen webwinkel!

Conclusie

Door deze e-commerce marketing strategieën te volgen, geeft je jouw e-commerce bedrijf een boost. Benader potentiële klanten via advertenties op sociale media, verbeter uw SEO en creëer inhoud die aan hun behoeften voldoet. Er zijn tal van manieren om online meer omzet te genereren - grijp deze kansen en zie je winst groeien! Succes ligt om de hoek met hard werk en toewijding.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen