WordPress website- zelf doen of laten maken?
WordPress website- zelf doen of laten maken?
02 april 2023 
in Webshop

WordPress website- zelf doen of laten maken?

WordPress is een krachtig en veelzijdig content management systeem (CMS) waarmee je websites van alle formaten kunt maken. Van kleine persoonlijke blogs tot bedrijfssites met veel functies. Wat voor inhoud je ook wilt laten zien, het kan met gemak. Met WordPress heb je twee opties als het op bouwen aankomt: zelf aanpakken of een ervaren ontwikkelaar in de arm nemen. Zorg er in elk geval voor dat je weet welk budget en tijdschema het beste bij jouw behoeften passen voordat je aan de slag gaat. En als resultaten de hoogste prioriteit hebben? Dan is het waarschijnlijk de moeite waard om het uit te besteden. Experts weten precies hoe ze in jouw behoeften kunnen voorzien. Benieuwd naar wat voor jou de beste optie is? In deze blog vind je een aantal punten die je mee kan nemen in je overweging. Wacht niet langer, let's go! 


Doe het zelf 

Net begonnen met je onderneming en ben je op zoek naar een goedkope oplossing voor een toffe website? WordPress geeft jou de mogelijkheid om het zelf te doen! Als startende ondernemer heb je vaak meer tijd dan geld. Besteed je tijd goed en maak je eigen website. Het kost niet alleen minder geld dan uitbesteden, je investeert ook nog eens in jezelf! Tijdens het maken van je eigen WordPress website leer je meer over SEO-optimalisatie, hoe je een website kan onderhouden en hoe het in elkaar steekt. Geld besparen en zelfontwikkeling, klinkt als een win-win toch? 

Hoe dan? 

WordPress website- zelf doen of laten maken?

"Maar ik kan helemaal geen website coderen..." Geen punt, ook helemaal niet nodig! Voor het bouwen van je eigen WordPress website hoef je zelf geen complexe codetaal te schrijven. Het enige wat jij nodig hebt is een domeinnaam, een WordPress template en niet te vergeten, een WordPress hoster. Lang niet zo moeilijk als dat het klinkt. Heb je dit voor elkaar? Ik zou zeggen, let's have some fun! 

Tijdens het proces van een website maken kan je tegen veel dingen aanlopen. Maar je kan er ook enorm veel plezier aan beleven. In ieder geval, jij hebt de touwtjes in handen. Mocht je ergens tegen aanlopen, ga het niet uit de weg. Het internet staat vol met video's waarin bepaalde stappen worden uitgelegd. 

Toegankelijkheid

Het mooie van een WordPress website bouwen is dat je het op elk moment weer kan uitbesteden. Het CMS is namelijk voor iedereen toegankelijk. Wil je toch liever het onderhoud van je WordPress website uitbesteden aan een webbureau? Met WordPress krijg je het voor elkaar. 

Uitbesteden

Het uitbesteden van de bouw van je WordPress website kan een ideale oplossing zijn als je tijd, geld en moeite willen besparen. Geen stalen zenuwen? Dan is het belangrijk om te overwegen of je zelf een WordPress website wil bouwen. Er komt namelijk wel wat bij kijken. Allereerst kost het natuurlijk veel tijd. Vraag jezelf dus af hoe veel tijd je hierin wil stoppen. Daarnaast moet je ook kritisch zijn op het werk dat je levert. Neem niet snel genoegen met hoe het eruit ziet of als je er niet uit komt. Uiteindelijk is jouw website het visitekaartje van je bedrijf. Professionaliteit is key. 

Als je op zoek bent naar een professioneel uitziende website met complexe functies en functionaliteit, is uitbesteding vaak de beste optie. Als je besluit om het ontwerp van je WordPress website uit te besteden, zijn er een paar belangrijke voordelen die je kunnen helpen bij het maken van een beslissing.

Voordelen

Haal het meeste uit je WordPress website met een ervaren ontwikkelaar. Zij zorgen ervoor dat elke functie en voorziening goed werkt, waardoor je een website van hoge kwaliteit krijgt. Bovendien kan je profiteren van hun advies en begeleiding bij het optimaal benutten van je WordPress website. 

 Ervoor kiezen om de technische kant van je WordPress website uit handen te geven is een slimme zet. Je kan veel uren besparen bij het verkennen van al die knoppen en functies. Dat mag jij lekker overlaten aan de professionals! Bovendien zijn zij bekend met elk hoekje en gaatje, zodat je ultieme functionaliteit krijgt die speciaal voor jou is aangepast. Professionele ontwikkelaars kunnen je helpen de functies van WordPress maximaal te benutten, zoals het aanpassen van thema's, plugins en andere aspecten van je website. Geen technische zorgen meer! 

Wanneer je een WordPress website uitbesteedt betekent dat ook dat je toegang hebt tot ervaren, deskundige ontwikkelaars die kunnen helpen bij het oplossen van eventuele problemen. Foutmeldingen of storingen? Jou niet bellen! Daarnaast geven ze advies over best practices, SEO- optimalisatie en gebruikerservaring. Met deze professionals aan je zijde zorg je ervoor dat jij kan stralen met je bedrijf en met een op perfect op maat gemaakte website! 

Kosten

WordPress website- zelf doen of laten maken?

Een WordPress website maken is variërend in de kosten. Van budgetvriendelijke oplossingen tot duurdere opties, er is een scala aan prijsmogelijkheden verbonden aan het bouwen van jouw eigen site. Afhankelijk van welke functies je nodig hebt en het type web presence dat je wilt. Doorgewinterde ontwikkelaars kunnen je helpen het voor elkaar te krijgen, van een paar honderd euro's tot serieuze investeringen. 

Weet je niet zeker of je jouw WordPress website moet uitbesteden? Investeren in een professionele ontwikkelaar klinkt misschien duur, maar het is elke cent waard! Je krijgt meer dan alleen kwaliteitsgarantie. Een ervaren ontwikkelaar kan iets creëren waar jouw bedrijf echt baat bij heeft. Bovendien zijn hun tarieven gebaseerd op de complexiteit van het project, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing om je WordPress website te bouwen, overweeg dan om in ieder geval het ontwerp en de ontwikkeling ervan uit te besteden. Deze aanpak is perfect voor bedrijven met een beperkt budget en beperkte tijd. Je kan er dan voor kiezen om zelf de content aan te leveren en wellicht ook in de website te zetten. Hierdoor kan je in ieder geval iets besparen. Aan het einde van de rit wat euro's overhouden is altijd fijn! 

Wanneer je ervoor kiest om je website te laten maken door een webbureau liggen de kosten ongeveer tussen de 2.000 euro en 6.000 euro. Jij denkt vast; waaraan ligt dit grote verschil? Dit ligt eraan of je gebruik maakt van een standaard template of een template kit waarin maatwerk wordt verricht. Wanneer je een complexe website wil met maatwerk functionaliteiten ligt het bedrag nog hoger. Dit begint vaak vanaf 5.000 euro en kan zelfs wel oplopen naar 30.000 euro in het gekste geval! 

Conclusie

Hoe je het ook wendt of keert, je kan het zelf zo duur maken als je zelf wil. Het uitbesteden van de ontwikkeling van je website kan handig zijn, vooral als je niet te veel tijd hieraan wilt besteden. Om de kosten dan toch iets te drukken kan je zelf teksten schrijven en deze in de website plaatsen. Als je een complexe website nodig hebt ontkom je er niet aan. Dan is het altijd verstandig om de ontwikkeling uit te besteden. Je wil natuurlijk ook een optimale website opleveren, vooral als je klanten online aankopen gaan verrichten. Dan moet een foutmelding de verkoop niet in de weg staan. Vergelijk meerdere webbureau’s en wellicht zzp’ers. Kijk eens waar het verschil in kosten zit en maak dan een weloverwogen keuze. Ga jij het zelf doen of laat je het uitbesteden? 


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen