Wat is e-commerce marketing?
Wat is e-commerce marketing?
28 januari 2023 

Wat is e-commerce marketing?

Het is geen geheim dat e-commerce marketing onmisbaar is voor succes in het digitale tijdperk. Met diverse tactieken en strategieën kan je bedrijf zijn volledige potentieel bereiken door meer websiteverkeer, conversies en dus ook inkomsten!

SEO? Social media? Advertenties? E-mailcampagnes? Content? Influencer marketing? Inderdaad ...al deze hulpmiddelen maken deel uit van de winnende formule voor het uitbreiden van het klantenbestand en het stimuleren van de verkoop.

Laten we eens van dichtbij bekijken wat er voor nodig is!


Verschillende soorten e-commerce marketingstrategieën

Verschillende soorten e-commerce marketingstrategieën

Concurrerend blijven in de e-commerce betekent dat je bovenop je marketingstrategieën moet blijven zitten. Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit elke investering haalt, is een creatief en uitgebreid plan met alles erop en eraan essentieel. Van SEO tot het creëren van geweldige content, PPC-campagnes en het inzetten van influencers of social media!

SEO

Van het vergroten van je aanwezigheid op het web tot het helpen van potentiële klanten om je gemakkelijk te vinden, SEO is een hulpmiddel van onschatbare waarde in het huidige digitale landschap.

Met onderzoek naar relevante zoekwoorden en het creëren van inhoud daaromheen, plus het optimaliseren van websitefuncties gooi je hoge ogen.

Het maakt allemaal deel uit van wat zoekmachineoptimalisatie zo'n krachtige inspanning maakt en zult daar absoluut de vruchten van plukken.

Verbeter dus je online activiteiten door ervoor te zorgen dat trefwoordrijke inhoud hoger in die "ranking" van de Google zoekresultaten te zien is voor klanten.

Contentmarketing

Contentmarketing draait om het maken van fantastische, boeiende inhoud waar je doelgroep van houdt. Of je nu blogberichten, video's of podcasts maakt ...het is belangrijk om je te richten op het maken van iets waardevols en interessants voor degenen die er het meest toe doen: je klanten!

Als ze eenmaal gaan houden van wat je doet, kun je je verder met hen inlaten via technieken zoals retargeting-advertenties of zelfs e-mailcampagnes.

Zo bouw je een vertrouwensrelatie tussen merk en klant, waardoor je niet alleen beter kunt voorzien in hun behoeften, maar je jezelf ook kunt positioneren en een autoriteit wordt in de branche.

Ga er dus vandaag nog mee aan de slag!

Pay-per-click (PPC) advertising

Wil je het meeste uit je online marketing halen? Pay-per-click (PPC) advertising kan precies zijn wat je nodig hebt.

Het is een krachtig instrument dat leads kan genereren en de verkoop kan stimuleren, maar loont het best wanneer alles nauwkeurig wordt beheerd.

Verdiep je in doelgroepen, maak relevante advertenties met onweerstaanbare "clickbait" en volg de prestatiecijfers zoals kosten per klik, impressies en conversies voor een torenhoge ROI.

En laat complexiteit je niet van succes afhouden ...er zijn genoeg hulpmiddelen beschikbaar om elke stap langs de PPC-route te vereenvoudigen!

E-mail campagnes

Ben je op zoek naar een gemakkelijke en effectieve manier om je klanten met aandacht te omringen? E-mailmarketing is het antwoord.

E-mails personaliseren, producten aanbevelen of exclusieve kortingen aanbieden ...dit alles zorgt ervoor dat mensen weten wie hen geeft wat ze nodig hebben.

Daarbij garandeert het bijhouden van belangrijke statistieken succesvolle e-mailcampagnes... en levert het nog wat extra winst op ook!

Kijk dus eens hoe jij met e-mailcampagnes kunt beginnen.

Influencer marketing

Influencer marketing kan een geweldige manier zijn om je merk, producten en diensten onder de aandacht te brengen. Door je te verbinden met relevante "beïnvloeders" in je niche die al een betrouwbare aanhang hebben, kun je een echte impact hebben op het vergroten van de bekendheid van wat je aanbiedt.

Wat leidt tot meer websiteverkeer, conversies en inkomsten. Nog beter?

Overweeg om campagnes op maat te maken voor individuele influencers, zodat ze zich speciaal voelen ...iets zoals aangepaste couponcodes of exclusieve kortingen kan de truc zijn.

Denk je eraan om je merk zichtbaarder te maken in de online wereld? Kijk eens verder dan je neus lang is met influencer marketing. Het is niet alleen een geweldige manier om potentiële klanten te bereiken en aan te spreken, maar wanneer je creatief te werk gaat is er alle kans dat je meer serieuze verkopen binnenhaalt. Een overweging waard dus.

Social media marketing

De aanwezigheid van je merk op social media stimuleren is een geweldige manier om zinvolle contacten te leggen met potentiële klanten en hen op de hoogte te houden van wat je te bieden hebt.

Bovendien zijn platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube de perfecte plekken om die creatieve spieren te laten werken.

Het maken van boeiende inhoud tot betaalde advertenties lanceren ...alles wat je nodig hebt voor succes! En voor wanneer dat nog niet genoeg is? Ze kunnen je ook veel waardevolle inzichten geven over je klanten ...over multitasking gesproken.

Al met al zul je door wat energie te steken in je social media activiteiten een leger van trouwe supporters creëren die zullen helpen de verkoop te stimuleren.

Voordelen van e-commerce marketing 

Voordelen van e-commerce marketing

Met e-commerce marketing kun je wereldwijd gaan zonder je budget op te blazen. Het is een kosteneffectieve manier om potentiële klanten op internationale schaal te bereiken. Plus het loont echt de moeite om het succes te volgen.

Je krijgt realtime analyses, zodat je precies weet welke strategieën verkeer en conversies genereren om slimmere beslissingen te kunnen nemen over waar je je inspanningen het beste op kunt richten.

Kortom ...een rendabele manier van zaken doen!

Met e-commerce marketing heb jij de touwtjes in handen wanneer het gaat om je richten op potentiële klanten. Je kunt leeftijd, geslacht en locatie gebruiken, maar ook interesses ...een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je boodschap aankomt bij de mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt!

Zo krijg je meer ogen op goederen of diensten van je die gewoon smeken om conversies. Met andere woorden: wanneer online succes belangrijk is voor je bedrijf, maak dan meteen gebruik van dit krachtige hulpmiddel!

E-commerce is onmisbaar voor elk bedrijf dat meer winst wil maken

In dit digitale tijdperk is e-commerce marketing de geheime saus voor succes. Je kunt het gebruiken om klanten te bereiken die je zonder e-commerce niet zou bereiken ...om met minimale inspanning absoluut meer omzet binnen zult harken!

Van SEO en social media campagnes, tot e-mail campagnes en influencer connecties ...er is een heel scala aan kosteneffectieve acties waarmee je gericht je publiek kunt bereiken.

Denk slim na en pak groots uit: zet al deze middelen vandaag nog in en zie hoe je online aanwezigheid en die sappige winsten omhoog schieten!

Succes ...


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen