8 tips om de gebruikerservaring van je e-commerce webpagina te optimaliseren
8 tips om de gebruikerservaring van je e-commerce webpagina te optimaliseren
07 februari 2023 

8 tips om de gebruikerservaring van je e-commerce webpagina te optimaliseren

Voor elk bedrijf dat zijn omzet wil verhogen en zijn klanten wil behagen, is een uitstekende e-commerce website een must. Het bouwen van de perfecte pagina is soms echter vrij moeilijk - je hebt alle juiste informatie in een eenvoudig formaat nodig om echt te schitteren!

Klaar om meer waar voor je geld te krijgen? Volg deze 8 tips en zie de conversies op je e-commerce website stijgen. Verbeter de klantervaring en zorg dat ze terugkomen - dat is de sleutel tot succes!


1. Wees consistent in de vormgeving

Consistentie is de sleutel tot een naadloze gebruikerservaring op een e-commerce site. Als klanten snel vinden wat ze zoeken, schept dat vertrouwen en vertrouwdheid met je merk, wat zich vertaalt in een grotere klanttevredenheid. Een consistent ontwerp zorgt ervoor dat alles gemakkelijk te navigeren is, zodat iedereen precies komt waar hij moet zijn.

Het maken van een mooie en uniforme website hoeft niet ingewikkeld te zijn - met slechts een paar snelle stappen kan je e-commerce pagina er helemaal verzorgd uitzien.

Maak een stijlgids 

Zorg dat het uiterlijk van je website in overeenstemming is met een stijlgids. Dit omvat alles, van afbeeldingen tot navigatie en het definiëren van consistent gebruik van kleuren en lettertypen, zodat bezoekers een esthetisch aangename ervaring krijgen bij het gebruik ervan!

Gebruik een rastersysteem

Structuur aanbrengen op je e-commerce webpagina is belangrijk! Door een rastersysteem te gebruiken blijft alles netjes georganiseerd, zodat klanten gemakkelijk vinden wat ze nodig hebben zonder frustratie. Een extra bonus? Die consistente lay-out zorgt voor een uitnodigende uitstraling voor bezoekers die door de site navigeren. 

Maak gebruik van consistente branding

Het laatste onderdeel van een verbluffende e-commerce webpagina is een samenhangende branding. Wat heeft het immers voor zin om op te vallen als je publiek je niet herinnert? Visuals zoals logo's en kleuren zijn essentieel om klanten te helpen zich met bedrijven te verbinden. Stroomlijn je ontwerp voor maximale herkenbaarheid; op die manier zal het winkelend publiek zeker keer op keer terugkomen!

Op zoek naar een boost voor je e-commerce website? Een uniforme aanpak met een stijlgids, rastersysteem en huisstijl maakt het voor klanten veel gemakkelijker om de website te gebruiken, wat resulteert in meer gebruikerstevredenheid (en verkoop!). Investeer tijd in het maken van een effectief ontwerp - het is elke seconde waard.

2. Bied duidelijke navigatiehulpmiddelen

Bied duidelijke navigatiehulpmiddelen

Als je wilt dat je klanten tevreden zijn en meer verkopen genereren, is het essentieel dat de bruikbaarheid van je e-commerce pagina goed blijft. Door duidelijke navigatiehulp in combinatie met goed gelabelde pagina's krijgen je klanten snel toegang tot alle producten, diensten en informatie die ze nodig hebben - alles binnen handbereik!

Zorg ervoor dat je e-commerce site gemakkelijk te navigeren is! Plaats links, broodkruimels en labels strategisch over de hele pagina voor een gemakkelijke verkenning. En geef elke pagina een opvallende titel die de inhoud nauwkeurig beschrijft. Zo weten klanten meteen wat er op elke pagina te vinden is, zonder gedoe. Met deze eenvoudige stappen maak je het winkelen op je website gegarandeerd leuk en eenvoudig!

Links

Door handige links op je pagina te plaatsen maak je het browsen een makkie. Maak je website navigeerbaar en gemakkelijk toegankelijk door links toe te voegen op prominente plaatsen op de pagina. Help klanten een handje zodat ze niet verdwalen! Zet handige snelkoppelingen bovenaan of onderaan je webpagina's, evenals zijbalken die van het ene naar het andere gedeelte leiden.

Broodkruimels

Je weg vinden op een website hoeft niet moeilijk te zijn: maak kennis met broodkruimels! Deze handige navigatiehulpmiddelen geven een gemakkelijk te volgen beeld dat precies laat zien waar je bent en welke pagina's je al hebt verkend. Zoek gewoon naar de aanklikbare links bovenaan een pagina, zodat je niet meer hoeft te worstelen met verdwalen tijdens het online surfen. Bied dit aan je potentiële klanten en ze zijn superblij met jou! 

Transformeer je e-commerce pagina door hem te bestrooien met broodkruimels - een gemakkelijke en effectieve manier om klanten te helpen in een handomdraai precies te vinden wat ze nodig hebben!

Labels

Labels zijn als de vertrouwde navigators van elke e-commerce website, die klanten leiden naar waar ze willen en moeten zijn. Met slim geplaatste labels op een pagina vinden kopers snel relevante artikelen of diensten zonder ernaar te hoeven zoeken - plus het is een geweldige aanwijzing als je ergens nieuwsgierig naar bent!

Maak opvallende, informatieve labels voor je e-commerce pagina - zo wordt bladeren een fluitje van een cent! Klanten vinden gemakkelijk wat ze nodig hebben zonder overweldigd te worden door al het aanbod.

3. Zorg dat je site mobielvriendelijk is 

Klaar om potentiële klanten ook te bereiken wanneer ze onderweg zijn? Moderne gebruikers verwachten een soepele en naadloze ervaring tussen hun apparaten en je website. Mis het niet - zorg ervoor dat je mobielvriendelijke browsing aanbiedt! Hier zijn enkele tips om aan de verwachtingen van de consument te voldoen:

1. Bied gebruikers een vereenvoudigde, gestroomlijnde ervaring op je site met behulp van een mobiele versie. Laat efficiëntie en eenvoud hand in hand gaan voor een nog betere gebruikersreis!

2. Responsive design zorgt ervoor dat je content er op elk apparaat geweldig uitziet - van mobiele telefoons tot tablets en computers, het buigt mee met de tijd!

3. Je website up-to-date houden is cruciaal als je een soepele gebruikerservaring wilt! Geef hem de ultieme test door regelmatig de compatibiliteit met verschillende apparaten en browsers te controleren.

Je e-commerce site heeft het potentieel om geweldige dingen te doen, zoals klanten blij maken en een stijging van de verkoop zien. Het enige wat je hoeft te doen is eventuele problemen met mobiele bruikbaarheid in de kiem smoren, zodat iedereen een prettige ervaring krijgt!

4. Houd de laadtijden van pagina's kort

We weten allemaal hoe belangrijk het is om gebruikers een goede ervaring te geven op een e-commerce website. Maar één ding dat hun betrokkenheid - en jouw omzet - echt kan schaden, zijn trage laadtijden! Snelheid is belangrijk, dus je moet je richten op het optimaliseren van afbeeldingen met hulpmiddelen als beeldcompressie en lazy loading als je wilt dat het winkelend publiek blijft hangen.

Verkort de laadtijd van je pagina ook door bestanden te consolideren en overbodige elementen weg te laten. Zo zorg je ervoor dat je gebruikers de snelst mogelijke ervaring geeft!

Om je pagina te versnellen en wat geld te besparen, moet je alle elementen bovendien cachen. Caching slaat statische inhoud zoals afbeeldingen en scripts op in het lokale geheugen van een browser, zodat ze niet bij elk bezoek van de gebruiker hoeven te worden gedownload - wat resulteert in snellere laadtijden!

5. Voeg visuals of animaties toe 

Trek je publiek aan met visuals en animaties! In het oog springende afbeeldingen of eigenzinnige afbeeldingen gebruiken om de aandacht te vestigen op belangrijke productinformatie heeft een grote impact op de gebruikerservaring. Van het benadrukken van kortingen, functies en recensies: het toevoegen van wat flair is een gemakkelijke manier voor e-commerce pagina's om zich te onderscheiden van de massa.

Wil je wat pit toevoegen aan je e-commerce pagina? Animaties zijn ook een geweldige manier! Niet alleen zien ze er cooler uit dan gewone afbeeldingen, maar interactieve visuals helpen bezoekers ook de boodschap die je overbrengt in een mum van tijd te begrijpen. Geloof ons - het is de moeite waard om gebruik te maken van die animaties!

6. Schrijf eenvoudige en gemakkelijke teksten 

Door de details op een e-commerce webpagina in duidelijke en heldere taal uit te leggen, hebben je klanten een prettige ervaring. En niet te vergeten: jij hebt meer verkopen! Immers, als het winkelend publiek concrete woorden te horen krijgt die ze kennen in plaats van gebombardeerd te worden met ingewikkeld jargon, schept dat vertrouwen.

Zorg ervoor dat je e-commerce pagina glashelder is door een vriend of vriendin de pagina nog eens te laten bekijken. Als ze iets niet begrijpen, moet je het uit elkaar halen, zodat iedereen begrijpt wat er aan de hand is - geen woordenboek meer nodig! Blijf bij de alledaagse taal en vermijd zo veel mogelijk dat klanten gek worden van je webpagina.

En bovendien: zorg ervoor dat je boodschap eenvoudig, duidelijk en leuk is - dat is de beste manier om klanten betrokken te houden. Duidelijke taal maakt het makkelijker voor hen om te begrijpen wat je aanbiedt, dus richt je op een plezierige ervaring!

7. Zorg voor zoekopties

Voor e-commerce websites is een zoekbalk de sleutel: het is de ultieme toegangspoort tot het sneller leveren van precies datgene wat klanten nodig hebben. Dit is een krachtige verkoopbooster en een gemakkelijke manier om de klanttevredenheid te verhogen. Ze hebben geen tijd voor frustratie als ze dat gezochte artikel in een mum van tijd hebben gevonden!

Een zoekbalk op de homepage maakt het vinden van wat je nodig hebt een fluitje van een cent! Voer gewoon je zoekopdracht in, en presto - de website brengt je precies naar de plaats waar dat speciale artikel zich bevindt. Meer filteropties nodig? Ook deze stel je in, zodat shoppers hun resultaten verfijnen om bliksemsnel producten te vinden.

Geef je klanten het gemak waarnaar ze hunkeren en laat ze dus gemakkelijk zoeken op je website! Pluk alle vruchten die daarbij horen - meer verkoop, grotere klanttevredenheid, verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Waar wacht je nog op? Voeg vandaag nog een gebruiksvriendelijke zoekoptie toe om het browsen op je site tot een fluitje van een cent te maken!

8. Maak productbeoordelingen mogelijk 

Maak productbeoordelingen mogelijk

E-commerce shoppers verdienen gemakkelijke toegang tot betrouwbare, kwalitatieve feedback. Juist daarom zijn klantbeoordelingen zo'n krachtig hulpmiddel. Beoordelingen en commentaren stellen mensen die het product al gekocht hebben in staat om hun ervaringen te delen met potentiële klanten, zodat die beter geïnformeerde beslissingen nemen voordat ze kopen. Plus, het helpt conversies te stimuleren EN vertrouwen op te bouwen terwijl het een allround geweldige gebruikerservaring creëert! Het kan dus niet beter! 

Conclusie

Om een e-commerce pagina echt te laten opvallen, moet hij dus super gebruiksvriendelijk zijn. Animaties en eenvoudige tekst leuken de visuals op, terwijl zoekopties en productrecensies de klanten meer informatie geven. Dit alles zorgt voor een soepele flow die je gebruikers tevreden houdt - plus een hogere verkoop! Volg deze tips voor een winnende website in een handomdraai!

 


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen