Investeren in crypto: de weg naar succes!
Investeren in crypto: de weg naar succes!
20 maart 2023 
in Crypto

Investeren in crypto: de weg naar succes!

Beleggen is een risicovolle onderneming, maar jouw geld voor je laten werken is na verloop van tijd buitengewoon lonend. De cryptocurrency-ruimte biedt zichzelf grote schommelingen in beide richtingen, waarbij zowel ongelooflijke winsten als verpletterende verliezen als plausibele uitkomsten worden gepresenteerd. In vergelijking met traditionele aandelen zijn cryptocurrencies extreem volatiel en vereisen dat beleggers zich voorbereiden op allerlei scenario's.

Paniekverkopen en FOMO-aankopen zijn daarin twee belangrijke aspecten die je zoveel mogelijk dient te voorkomen.

In dit artikel krijg je (globaal) wat kennis over hoe succesvol beleggen werkt. 

  • Hoe je kunt beginnen met investeren in crypto
  • In welke crypto investeren je het meest oplevert
  • Waarom crypto een goede investering is
  • Voor- en nadelen van crypto investeringen

Investeren in crypto inleiding ...

Investeren in cryptocurrency ziet er van buiten ingewikkeld uit, maar delen ervan zijn vrij eenvoudig. Er zijn 2 dingen om goed te begrijpen.

Eerst doe je wat onderzoek en bepaal je wat de beste cryptocurrency is om in te investeren. Dat is het moeilijkste. Je analyseert prijsgeschiedenis, bestudeert het "whitepaper" (wat een project doet) van de cryptocurrency, zodat je de niche in de markt kunt evalueren, en je probeert rekening te houden met gebeurtenissen zoals overheidsvoorschriften en goedkeuringen van beroemdheden.

Sommige beleggers zoeken naar crypto's met een lange staat van dienst in het teruggeven van waarde, terwijl anderen de voorkeur geven aan nieuwkomers op de markt omdat hun waarde vrij snel zou kunnen exploderen (maar vergis je niet ...ook snel kan verdampen).

Beslissen in welke cryptovaluta je wilt investeren, is zowel een kunst als een wetenschap. Er is een reden dat zelfs de meest ervaren professionals geld verliezen op sommige investeringen.

Wanneer je eenmaal hebt besloten om in cryptocurrency te investeren en hebt bepaald welke munten en tokens jouw investering in cryptocurrency verdienen, is het tijd om je portfolio op te bouwen.

Is het slim bitcoin (BTC) te kopen voor langere termijn?

Investeren in crypto

Bitcoin heeft een vaste leveringslimiet van 21 miljoen BTC, die wordt beloond aan miners voor het beveiligen van het netwerk. Om de vier jaar wordt de leveringssnelheid gehalveerd, waardoor BTC na verloop van tijd steeds schaarser wordt. BTC is niet de enige cryptocurrency met dit soort periodieke verlaging van de leveringssnelheid.

Verschillende altcoins volgen ook een depreciërend bevoorradingsschema. Aangezien er maar een beperkt aantal BTC ooit zal bestaan, dragen zelfs verloren munten bij aan de schaarste van het activum. Dit is een zeer belangrijke eigenschap, samen met andere factoren die voor bitcoin (BTC) een rol spelen.

Cryptocurrencies bieden een indrukwekkend waardevoorstel omdat je kleine bedragen kunt investeren en enorme winsten kunt maken, maar dat betekent niet dat er geen enkel risico aan verbonden is. In feite minimaliseren de meeste investeerders in cryptocurrency het risico door hun portefeuilles te diversifiëren in meerdere activa. Verder investeren de professionals met kennis van zaken die je opdoet met bv. cursussen + daarna jarenlange ervaring.

Investeren in altcoins?

Grayscale Investments, een van 's werelds meest prominente institutionele investeerders in de blockchain-arena, heeft een portefeuille met veel cryptocurrencies, waaronder onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar en XRP. De portefeuille met digitale activa wordt voornamelijk ingenomen door Bitcoin, dat goed is voor meer dan $ 6 miljard van het totale beheerd vermogen van $ 7,3 miljard, maar het bezit van een mix van BTC en andere altcoins is een solide plek om te beginnen. Dit kan natuurlijk veranderen, maar je ziet dus ...bitcoin (BTC) bezit het grootste percentage om duidelijke redenen.

Er zijn veel meer mensen die grote bedragen investeren in 's werelds eerste cryptocurrency dan altcoins zoals Litecoin en XRP.

Wanneer een altcoin crasht, kunnen winsten van Bitcoin of andere altcoins de waarde van jouw portefeuille redden. Sterker nog, veel altcoin-investeerders verplaatsen geld naar Bitcoin zodra het begint te stijgen, waardoor Bitcoin nog verder omhoog gaat terwijl altcoins in waarde dalen.

Investeren in crypto risicovol?

Investeren in crypto

De cryptomarkt is berucht onvoorspelbaar en creëert net zo vaak miljonairs dan niet. Er is geen objectief risicovrije manier om ergens in te investeren, en alleen intuïtie en ervaring zullen je helpen als overwinnaar weg te lopen met winst. Hoeveel je moet investeren, hangt af van hoeveel je bereid bent te verliezen, en dat zou je een goed idee moeten geven van het risiconiveau dat gepaard gaat met het betreden van de cryptocurrency-ruimte.

In tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt zijn er hier geen gecentraliseerde entiteiten die verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Dit maakt de blockchain-industrie perfect voor het uitvoeren van oplichting, en het is van cruciaal belang om alleen te investeren in projecten waarvan je denkt dat ze echt waardevol zijn.

Alleen omdat een crypto in waarde stijgt, wil nog niet zeggen dat het ook maar iets waard is.

Van frauduleuze ICO's tot schaamteloze pump-and-dump-coins, er valt veel te leren om cryptomarkten beter te begrijpen.

Je kunt niet profiteren van een project zonder de waarde te identificeren.

Conclusie

Investeringen in cryptovaluta kunnen in korte perioden een indrukwekkende groei doormaken, maar het is essentieel om een grondig begrip te hebben van hoe een project werkt voordat je enig kapitaal riskeert erin.

Korte termijn investeringen lijken misschien een gemakkelijke manier om snel geld te verdienen, maar handelen op kortere tijdschalen vereist ervaring, intuïtie en nuance.

Volatiele markten kunnen allerlei soorten emoties opwekken bij onervaren handelaren, en wat op dit moment de juiste beslissing lijkt, kan in het grote geheel vaak nadelig uitpakken.

Blockchain neemt de controle weg van gecentraliseerde instellingen en geeft de individuele belegger meer mogelijkheden.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen