Wat is Ripple (XRP)? Ontdek The Bankster Coin!
Wat is Ripple (XRP)? Ontdek
23 maart 2023 
in Crypto

Wat is Ripple (XRP)? Ontdek "The Bankster Coin"!

Momenteel is de XRP-cryptocurrency een van de grootste "altcoins" de nummer 6 van alle cryptoprojecten op basis van marktkapitalisatie en de use-case krijgt steeds meer vorm.

Een enkele eenheid XRP is vrij goedkoop vanwege een groot aantal munten in omloop (meer dan 45 miljard), en veel investeerders hebben wat XRP in hun portefeuilles.

De relatief lage prijs per munt in vergelijking met de andere top 10 projecten in de ruimte kan aantrekkelijk zijn voor investeerders, hoewel dit niet het belangrijkste is (het is namelijk een aanrader, hoewel geen financieel advies, eerst bitcoin te kopen ...want je kunt prima een "stukje" BTC kopen van laten we zeggen 100 euro).

Laten we eens verder kijken naar XRP.

In dit artikel leer je:

  • Wat is Ripple (XRP)?
  • Hoe werkt Ripple (XRP)?
  • Uitvinders van Ripple (XRP)?
  • Conclusie

Wat is Ripple (XRP)?

Het is belangrijk om 2 aspecten van elkaar te onderscheiden: Ripple (bedrijf) en XRP (cryptocurrency).

Ripple

Ripple Labs is een particulier softwarebedrijf dat het Ripple-protocol heeft ontwikkeld, een open-sourceprotocol dat het XRP-grootboek en RippleNet omvat, een reeks producten voor betalingsoplossingen gericht op institutioneel gebruik (banken, niet-financiële instellingen en digitale valuta-exchanges).

Het bedrijf dat we vandaag kennen heette oorspronkelijk OpenCoin, maar werd in 2015 omgedoopt tot Ripple.

Ripple Labs, opgericht in 2012 en gevestigd in San Francisco, Californië, is een privébedrijf, wat betekent dat je nergens een deel van het bedrijf kunt kopen.

Het is belangrijk op te merken dat investeren in XRP niet betekent dat je investeert in Ripple Labs, maar eerder in een product dat zij hebben gemaakt.

XRP

XRP is een cryptocurrency die is ontwikkeld, uitgegeven en gedeeltelijk beheerd door het in de VS gevestigde bedrijf Ripple Labs. XRP is een van de vele producten in de bundel van Ripple Labs, allemaal gemaakt met het idee om de efficiëntie van grensoverschrijdende betalingen te verbeteren, met name in de banksector.

Het is de native digitale valuta op de XRP Ledger - een open-source, toestemmingsloos, gedistribueerd grootboek dat transacties in 3 tot 5 seconden kan vereffenen.

XRP kan direct worden verzonden zonder dat er een tussenpersoon nodig is, waardoor het een handig instrument is om snel en efficiënt twee valuta's te overbruggen. Het belangrijkste doel van XRP is om een bemiddelaar te zijn voor het wisselen van valuta.

Hoe werkt Ripple (XRP)?

ripple

Het XRP-grootboek maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (in plaats van blockchain-technologie) om de overdracht van tokens te ondersteunen die fiat-valuta, cryptocurrency of een andere waarde-eenheid vertegenwoordigen. Iedereen heeft toegang tot het protocol zonder voorafgaande toestemming van Ripple Labs, omdat het volledig open is.Hierdoor kunnen zowel banken als niet-bancaire actoren het Ripple-protocol in hun eigen systemen integreren.

XRP-transactievalidatie

Het grootboek wordt bijgehouden door verschillende onafhankelijke deelnemers van een wereldwijde "XRP-community". Elke XRP-transactie vereist een akkoord van de onafhankelijke validatieknooppunten. Deze overeenkomst wordt consensus genoemd en dient als de definitieve en onomkeerbare regeling.

Het grootboek bereikt elke 3 tot 5 seconden consensus over alle transacties (gemiddeld iets minder dan 4 seconden), waarna een nieuw grootboek wordt uitgegeven. Iedereen heeft de mogelijkheid om een validator te worden, en actieve validators in het grootboek zijn tegenwoordig universiteiten, exchanges en zelfs financiële instellingen.

Uitvinders van Ripple (XRP)?

De eerste iteratie van het protocol is gemaakt in 2004. In dit stadium (lang voordat Bitcoin van start ging) had het project niet veel gemeen met de cryptocurrencies zoals we die nu kennen.

De echte geschiedenis van Ripple begint in 2013, toen Jed McCaleb, de maker van het eDonkey-netwerk, talloze investeerders van wereldklasse uitnodigde om te investeren in de oprichting van Ripple Labs.

Ripple Labs is opgericht door Chris Larsen en Jed McCaleb. Larsen – een zakenman en privacyactivist, is een van de rijkste mannen in cryptocurrency. McCaleb, aan de andere kant, is een ondernemer en een bekende programmeur die mede-oprichter was van verschillende grote cryptoprojecten, waaronder Ripple, Stellar, eDonkey, evenals (destijds) de grootste crypto-exchange ter wereld, Mt. Gox.

Wat maakt Ripple (XRP) uniek?

ripple

XRP is oorspronkelijk ontworpen om veel snellere en goedkopere transacties te hebben dan andere cryptocurrencies, waardoor het geschikter is voor dagelijkse betalingen. Het wordt echter zelden op deze manier gebruikt, omdat de ontwikkelaars hun focus verleggen naar institutioneel gebruik van XRP.

De mogelijkheid om te worden ingewisseld voor elke valuta of waarde (zoals goud) met een uniforme minimale commissie is een groot voordeel dat XRP biedt.

XRP dankt zijn waarde aan verschillende factoren, maar vooral aan het vermogen van Ripple om met instellingen samen te werken en aan het vermogen om snel en kosteneffectief te worden ingewisseld voor elke valuta of activum.

XRP heeft momenteel ruim 50 miljard tokens in omloop, terwijl het totale aanbod 100 miljard XRP-tokens telt.

In het begin bezat Ripple Labs 55 miljard XRP-tokens en had de mogelijkheid om elke maand 1 miljard te verkopen.

Het verschil tussen XRP en Bitcoin kan worden samengevat als het verschil tussen een bedrijf en een economie. Het aanbod van Bitcoin wordt uitgegeven via het mining proces tegen een snelheid die vooraf is bepaald door een wiskundig algoritme. De transacties worden verwerkt in de gedecentraliseerde mining industrie en de levering van XRP wordt uitgegeven door een bedrijf tegen een vooraf bepaald tarief door zijn leidinggevenden, terwijl de transacties worden verwerkt door een commissie van vooraf goedgekeurde belanghebbenden.

Dit maakt het een perfecte optie voor degenen die weten wat er mis is met de traditionele bankmechanismen, maar niet echt geïnteresseerd zijn in volledige decentralisatie.

Conclusie

XRP is een digitale valuta voor mensen die geloven dat een modernisering van het traditionele bankieren nodig is, maar niet in de mate die andere cryptocurrencies voorstellen. De waarde van XRP komt van de verwerkingssnelheid en aantrekkingskracht op de instellingen, en het is het midden tussen traditionele financiën en gedecentraliseerde financiën. Het kan dus prima een nieuwe oplossing worden van hoe we omgaan met banken en bredere aspecten daarvan, financieel gezien dan. Blijf alle ontwikkelingen volgen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen