Wat is Stepn (GMT)? Ontdek hier alles!
Wat is Stepn (GMT)? Ontdek hier alles!
01 juni 2023 
in Crypto

Wat is Stepn (GMT)? Ontdek hier alles!

Stepn (GMT) is een blockchain platform dat voor een doorbraak zorgt. Met de op Web3 gebaseerde technologie doet het mee in nieuwe ontwikkelingen. Zoals bv. een model waarbij je kunt verdienen door te bewegen. Laten we eens kijken naar dit nieuwe protocol.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is Stepn (GMT)?
  • Hoe werkt Stepn (GMT)?
  • Uitvinder van Stepn (GMT)?
  • Toekomst van Stepn (GMT)?

Wat is Stepn (GMT)?

Wil je wat geld verdienen terwijl je je dagelijkse lichaamsbeweging krijgt? Dan is Stepn wellicht een interessante app voor jou. Of het nu gaat om hardlopen, joggen of wandelen, dit op Solana gebaseerde smartphone platform, gemaakt door FindSatoshi Lab, laat gebruikers in slechts 24 uur een beetje extra geld verdienen. Let wel op dat het nog relatief in de kinderschoenen staat en we moeten volgen of deze app ook echt zo goed werkt.

Stepn heeft dan een native token voor je: de Green Satoshi Token (GST). Ontvang de beloningen, direct overgemaakt naar je eigen in-game portemonnee of elders. En begin met het verzamelen van GST.

Spelers beginnen vervolgens ook met het kopen van een NFT-sneaker om het Web3 spel te spelen, en kunnen vervolgens het bedrag aan GST dat per sessie wordt verdiend verhogen door hun sneakers te upgraden. De sneakers, die "Non Fungible Tokens" (NFT's) zijn en verhandelbaar zijn op secundaire markten, hebben al hoge prijzen, variërend van € 300 tot € 100.000 euro.

Hoe werkt Stepn (GMT)?

Stepn

Het is belangrijk om twee belangrijke functies te snappen van Stepn. De eerste is sneaker die je aanschaf in de vorm van een NFT. Want die speelt een grote rol in hoeveel je kunt verdienen met het spel. En niet alleen dat, ook wat die sneaker jouw kan opleveren.

Kijkend naar de reviews in bv. een App Store zie je wel dat sommige gebruikers sparen voor een sneaker, vervolgens willen gebruiken en dat er alweer nieuwere sneakers zijn die de huidige laten degraderen ...let hier wel op.

Net zoals bij andere spellen waar je bv. wapens of pantsers kunt aanschaffen, werk dit dus bij Stepn ook zo in de vorm van upgrade van sneakers wat effect kan hebben op: 

  • Veerkracht, wat ervoor zorgt dat slijtage afneemt
  • Geluk, waarmee je kans op "random" prijzen toeneemt
  • Comfort, hierdoor kun je meer GMT genereren
  • Efficiëntie, het aantal GST wat met een hoeveelheid "energie" krijgt neemt hiermee toe

We kunnen dan ook gelijk eens kijken naar het onderdeel "energie", wat in Stepn staat voor de tijd die aan een speler wordt toegewezen voor een sessie waarin hij of zij kan verdienen. 1 eenheid staat voor 5 minuten.

Wanneer je net begint met Stepn krijg je slechts 2 energie eenheden die wel elke 24 uur opnieuw wordt aangevuld. Hiermee kun je dus 10 minuten per dag GST verdienen. Verder zorgt de app er ook voor dat je met een bepaalde snelheid beweegt afhankelijk van je sneaker type.

En wil je meer energie krijgen ...zal je dus moeten upgraden met een nieuw paar sneakers wat best duur kan zijn. Je moet dan ook altijd afwegen of de sneakers het waard zijn om in te investeren ten opzichte van de beoogde winst die je ermee kunt maken. Dit is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke afweging.

Verder heb je dan ook gelijk het aspect "volatiliteit", want de GST-prijs kan namelijk flink schommelen.

GMT, GST, koolstofcompensatie en governance 

STEPN doet een extra stap om ervoor te zorgen dat ons milieu veilig en gezond blijft. Ze hebben besloten dat een deel van de vergoedingen voor het spelen van hun spel zal worden gebruikt voor koolstofcompensatie - dankzij Nori, waarmee ze samenwerken. Met dit initiatief kan blockchaintechnologie nu op een innovatieve manier zijn milieu-impact verminderen.

Uitvinder van Stepn (GMT)?

Jerry Huang en Yawn Rong zijn de grondleggers van Stepn en proberen mensen te stimuleren om nog meer in beweging te komen via hun project. Hun "move-to-earn" app STEPN beloont gebruikers dus simpelweg met crypto voor het afleggen van die extra kilometers. Plus, ze hebben daarbij ook een geweldige NFT marktplaats voor de sneaker collecties.

Toekomst van Stepn (GMT)?

StepOne loopt voorop als het gaat om blockchain-technologie, zeker op het gebied van de move-to-earn en willen iedereen hiervan laten mee profiteren. Met spannende elementen zoals social-fi en game-fi die ze gebruiken, moeten we zeker alles wat dit innovatieve bedrijf doet in de gaten houden. Wellicht zitten er nog meer leuke features in de pijplijn.

Conclusie

Dus lijkt het jouw iets om tokens te verdienen met bewegen?

Je zou het een keertje moeten proberen, om zelf te bepalen hoe alles werkt.

En mogelijk een leuke wijze is om extra te verdienen.

Verwacht niet dat je er snel rijk mee wordt, maar wanneer jij veel beweegt kan het wel degelijk een extra zakcentje opleveren ...succes!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen