Live Solana (SOL) koers: actueel en historisch!
Live Solana (SOL) koers: actueel en historisch!
29 maart 2023 
in Crypto

Live Solana (SOL) koers: actueel en historisch!

Het Solana-project vond zijn oorsprong in 2017 en 2018 was de lanceringsdatum waarop de ontwikkelaars de eerste versie van het testnetwerk uitbrachten. Het Solana Labs-project is gemaakt door Dr. Eric Williams, BREW OS-ontwikkelaar Greg Fitzgerald en voormalig Qualcomm- en Dropbox-ontwikkelaar Anatoly Yakovenko, die persoonlijk het nieuwe PoH-algoritme hebben ontworpen.

Vervolgens werd de blockchain beroemd om de ongelooflijke snelheid van transactieverwerking vanwege de brede schaalbaarheid van het protocol.

Het protocol zelf, evenals de native SOL-token, werd in 2020 aan het publiek gepresenteerd.

In dit artikel vind je: 

  • Live Solana (SOL) koers
  • Historische prijzen van SOL
  • Prijsverwachting van SOL
  • Conclusie

Live Solana (SOL) koers

Bekijk hieronder de actuele Solana (SOL) koers, de prijs vind je rechtsboven en links het percentage dat de prijs vandaag is gestegen of gedaald.


Wat is Solana (SOL)?

De Solana Foundation is een non-profitorganisatie met hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, die zich toelegt op de decentralisatie, groei en beveiliging van het Solana-netwerk, opgericht in juni 2020. Taken van de organisatie omvatten het uitvoeren van onderzoek, inclusief de betrokkenheid van teams van derden en schoolactiviteiten.

In 2020 bracht de crypto-derivatenbeurs FTX de gedecentraliseerde beurs Serum uit op de Solana-blockchain. Later bespraken de ontwikkelaars het creëren van een cross-chain bridge met Ethereum, waarmee cryptocurrencies tussen twee blockchains kunnen worden overgedragen. Solana heeft de eerste stablecoin uitgebracht in verband met het evenement - Solana USDC. In dit samenwerkingsjaar integreerde Solana ook het Gravity-protocol van Waves, een blockchain-agnostisch orakelsysteem dat cross-chain communicatie en sidechains ondersteunt binnen een enkel, verenigd raamwerk.

Is het slim om Solana (SOL) te kopen?

solana koers

Je zou Solana (SOL) kunnen aanschaffen om een van de verschillende pluspunten, om te speculeren op een interessante ROI in de toekomst.

1. Snelle transacties en lage kosten

Crypto-enthousiastelingen geloven dat Solana (SOL) de grootste rivaal van Ethereum is. Ethereum ondersteunt momenteel 14 transacties per seconde (TPS), maar Solana kan 50.000 TPS ondersteunen.

Ethereum transformeert van proof of work (PoW)-consensus naar proof of stake (PoS)-consensus, en gas-fees zijn duur. De ETH2-upgrade zorgt ervoor dat 100.000 TPS mogelijk is. Solana (SOL) kan momenteel zo'n ruim 700.000 transacties per seconde (TPS) aan ...je ziet dus dat Solana heel snel is maar concurreert met andere grote altcoins.

Omdat Solana Proof of Stake (PoS) is, verifiëren en beveiligen gebruikers het Solana-netwerk door eigendom van munten (SOL). Het is goedkoper dan proof of work (PoW) consensus, en Solana (SOL) transactiekosten zijn doorgaans minder dan 1 cent.

2. NFT's en smart contracts

Non-fungible tokens (NFT's) werden een snelgroeiende industrie na de epische verkoop van de NFT 'Everyday' door digitale kunstenaar Michael Winkelmann (bekend als Beeple) bij Christie's voor $ 69 miljoen. De NFT-markt explodeerde met NFT-platforms die online opengingen om een breed scala aan NFT's te verkopen en het is tegenwoordig vrij simpel een NFT marktplaats te vinden.

Het is een slimme zet om te profiteren van deze groeiende industrie en Solana sprong in de markt om de NFT-actie te delen.

Solana wint marktaandeel met Solanart, de NFT-marktplaats die op het Solana-netwerk draait. De grootste bonus voor NFT-kopers op de Solanart-marktplaats zijn snellere transacties en lagere kosten.

De meeste NFT-marktplaatsen vereisen Ethereum (ETH) als betaling. Het probleem daarmee is dat de Ethereum-kosten hoog zijn. Je kunt bijvoorbeeld een NFT kopen voor $ 100 en $ 70 aan ETH-kosten betalen. Solanart heeft een enorme aantrekkingskracht op investeerders die een NFT willen kopen, maar niet gestoken willen worden door hoge transactiekosten.

Slimme contracten zijn code waarmee blockchains DApps (gedecentraliseerde applicaties) kunnen uitvoeren. Het Ethereum-netwerk was de eerste die slimme contracten introduceerde, maar heeft problemen ondervonden met netwerkcongestie. Solana is een sneller alternatief voor slimme contracten.

3. Solana heeft een lage impact op het milieu

Een van de belangrijkste problemen met Bitcoin is de negatieve impact op het milieu, hoewel de verhalen wel flink gerelativeerd moeten worden.

In het begin kon een Bitcoin-miner zonder problemen thuis op een pc werken. Maar naarmate het hash-probleem complexer werd, was er meer rekenkracht nodig met ASIC's op hoog niveau. Tegenwoordig is de moeilijkheid om Bitcoin-hash op te lossen iets minder dan 23 biljoen. Toen Bitcoin begon, was de moeilijkheidsgraad 1. Hoe moeilijker het hash-probleem op te lossen, hoe meer rekenkracht er nodig is.

Bitcoin proof of work (PoW) consensus vereist dat miners blokken valideren. Elke transactie vereist 707 kWh elektriciteit en stoot een halve ton koolstof uit. Bitcoin-transacties produceren jaarlijks meer dan zestig miljoen ton kooldioxide, het equivalent van een vergelijkbare ecologische voetafdruk voor het hele land Griekenland.

Dit milieuprobleem wordt snel een punt van zorg voor iedereen. Elon Musk, CEO van Tesla, verbood eerder in 2021 Bitcoin-betalingen om milieuredenen, hoewel hij de beslissing ongeveer een maand later terugdraaide. Verder moet je wel snappen dat bitcoin vele malen milieuvriendelijke is dan een hele berg andere sectoren (voor enige context), toch is het wel iets om mee te nemen.

Iedereen die zich zorgen maakt over klimaatverandering zoekt naar een alternatief voor Bitcoin. Solana loopt voorop als een groener alternatief voor bewijs van werkconsensus in verband met Bitcoin en andere crypto's. Solana gebruikt minder energie. Het is sneller en vanwege de consensusmechanismen heeft het netwerk geen miners nodig en dus ook geen overmatige rekenkracht.

Proof of stake (PoS) betekent dat SOL-gebruikers het Solana-netwerk beveiligen en verifiëren door hun SOL-tokens uit te zetten.

4. Stake Solana (SOL) voor beloningen 

Het is gemakkelijk om beloningen te verdienen door Solana (SOL) te staken. 

  1. Open een veilige crypto-wallet die staking-opties toestaat
  2. Koop SOL en stuur het naar jouw portemonnee
  3. Zoek vanuit de portemonnee een optie "gemachtigde" (delegate in het Engels).
  4. Kies een validator
  5. Selecteer de hoeveelheid SOL die je wilt staken en dien deze in

Het Solana-inflatiepercentage van 8% wordt proportioneel verdeeld over Solana-netwerkvalidators, samen met transactiekosten. De door jou gekozen validator zal de SOL-beloningen vervolgens met je delen na aftrek van hun kosten.

Je kunt controleren hoeveel jij kan verdienen met het staken van Solana (SOL) door jouw inzetbedrag in te voeren op de Staking Rewards-website.

Prijsverwachting van SOL

solana koers

Momenteel staat SOL op zo'n 20 dollar per token ...het kan best zijn dat in een volgende bullrun, mits het project nog bestaat, het naar een paar honder dollar per coin gaat (geen financieel advies, slechts wat nattervingerwerk). Omdat het interessante project nog flink wat groei kan doormaken. Het is wel belangrijk altijd je eigen onderzoek te doen (DYOR), voordat je ook maar enige investering maakt in een cryptocurrency. Experts kunnen dit soort voorspellingen doen, maar we zien ook vaak dat er een hoop naast zitten. Potentie is er zeker, maar snap dus eerst meer over investeren wat je kunt doen door jezelf te verdiepen erin samen met een cursus (traden en investeren).

Conclusie

Het is absoluut een van de coins die veel ogen aantrekt ...blijf het volgen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen