Vind een NFT marktplaats: check de verschillende platformen!
Vind een NFT marktplaats: check de verschillende platformen!
06 april 2023 
in Crypto

Vind een NFT marktplaats: check de verschillende platformen!

Om NFT's te kopen of verkopen zal je het meeste hebben aan een NFT marktplaats. Hierop kun je namelijk vrij snel kijken welke kustwerken jij wilt kopen of kopers vinden voor jouw eigen digital art. Toch wil jij eerst eventjes kijken welk platform het beste is ...dat met verschillende factoren te maken heeft plus ook voor elk individu anders is.

Laten we erin duiken.

In dit artikel vind je: 

  • Een NFT marktplaats die bij jouw past
  • Verschillende NFT marktplaatsen
  • Conclusie

Een NFT marktplaats die bij jouw past

Wat je kunt doen is een aantal criteria voor jezelf bepalen, maar ook gewoon simpelweg kijken naar een belangrijke factoren. Je kunt hierbij denken aan de kosten die ermee gepaard gaan. Verder zou ook een gebruiksvriendelijke interface de doorslag kunnen geven. Overigens wil je ook kijken naar het aanbod. En klap op de vuurpijl ...hoe betrouwbaar is een platform.

Verschillende NFT marktplaatsen

Om je een beeld te geven van welke NFT marktplaatsen er zijn, hieronder een overzicht.

OpenSea

OpenSea is de eerste en grootste NFT-marktplaats. Zie het als de one-stop-shop voor allerlei digitale artikelen. Het staat open voor alle makers. Een van de beste eigenschappen van dit platform is dat het "gas-free" minting mogelijk maakt. Omdat er echter geen "curation" is, zou je het over het algemeen gebruiken om naar projecten te kijken waarmee je bekend bent, in plaats van rechtstreeks vanaf de site naar "gems" te zoeken.

Voor makers kan het ook een beetje lastig zijn. Als je een artiest bent, moet je je eigen marketingcampagne voeren om je werken in de gaten te houden.

Mintable

Mintable is een allround NFT-marktplaats waar je alles kunt kopen en verkopen, van kunst en verzamelobjecten tot game-items en muziek. Mintable heeft ook een "gas-free" optie. Het is een geweldig platform voor beginners en degenen die hun eigen marketing kunnen doen.

SuperRare

SuperRare is een van de beste NFT-marktplaatsen voor CryptoArt en muziek-NFT's. Verzamelaars kunnen eersteklas kunstwerken vinden op het zeer samengestelde platform.

Wanneer je een maker bent en je aanvraag wordt geaccepteerd, wordt je uitgenodigd om lid te worden van het platform. Je moet de vereiste informatie in het aanvraagformulier indienen.

Het is vrij moeilijk om geaccepteerd te worden als artiest op het platform. Je hebt een uitstekend portfolio en een indrukwekkende aanwezigheid op sociale media nodig. Maar als je wordt geaccepteerd, is je kunst gemakkelijker zichtbaar voor verzamelaars dan op een algemene marktplaats als OpenSea.

Waarom zou je een NFT marktplaats gebruiken?

nft marktplaats

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van een NFT marktplaats.

Op de eerste plaats vind je er natuurlijk veel gelijkgezinden. Of je nu wilt kopen of verkopen. Een NFT marktplaats zorgt ervoor dat beide samenkomen om overeenkomsten te sluiten en dit vlekkeloos te laten verlopen.

Verder krijg je dit gemak tegen over het algemeen lage kosten ...het maakt de ervaring veel beter, plus dat je dus niet teveel in die buidel hoeft te tasten.

Snelheid is ook belangrijk ...want op het moment dat jij wilt kopen of verkopen, wil je dat gelijk kunnen doen en niet met allerlei hinder te maken krijgen. Op een bekendere NFT marktplaats is dit dan ook razendsnel geregeld. Nog een pluspunt van een NFT marketplace.

Tot slot zijn degene met een reputatie in de NFT-space over het algemeen ook heel veilig ...waar door je dus op een betrouwbare manier NFT's kunt kopen, bewaren en verkopen.

Conclusie

NFT marktplaatsen bieden dus voor iedereen die iets ermee wil doen ...een platform waar dit ideaal gedaan kan worden.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen