Wat is NFT? Alles wat je moet weten!
Wat is NFT? Alles wat je moet weten!
17 maart 2023 
in Crypto

Wat is NFT? Alles wat je moet weten!

NFT's (Non Fungible Tokens, ofwel Niet Vervangbare Tokens) zijn een soort "activa" die bestaan op de blockchain en eigendom vertegenwoordigen over digitale of fysieke objecten. Een NFT kan bijna alles vertegenwoordigen, van virtueel onroerend goed of kunstwerken tot exclusieve verzamelobjecten, muziek of zelfs gaming items. Ze zijn uniek, wat betekent dat elke NFT een eenmalig item is dat niet gekopieerd of vervangen kan worden.

In dit artikel ga je leren:

  • Wat is een NFT?
  • Hoe NFT's zijn ontstaan
  • Technologie achter NFT
  • NFT maken, kopen, verkopen en meer ...

Wat is NFT?

NFT's, of Non Fungible Tokens, zijn digitale activa die bestaan op de blockchain. Dit betekent dat ze onveranderlijk en veilig zijn en niet gekopieerd of vervangen kunnen worden. NFT's zijn de laatste tijd steeds populairder geworden en zijn gebruikt om allerlei zaken te vertegenwoordigen, waaronder virtueel onroerend goed, kunstwerken, verzamelobjecten, spelobjecten en zelfs muziek.

NFT's zijn uniek, wat betekent dat elk token een uniek voorwerp is dat niet kan worden nagemaakt of vervangen. Ze zijn ook verhandelbaar, wat betekent dat je ze kunt kopen en verkopen op de open markt, net als elk ander goed.

Hoe zijn NFT ontstaan?

NFT's (Non Fungible Tokens) werden in 2013 voor het eerst geïntroduceerd door blockchain pionier Vitalik Buterin, als onderdeel van zijn Ethereum-project. Zijn concept was gebaseerd op het idee om een blockchain te gebruiken om digitale activa te creëren en op te slaan die uniek en onveranderlijk zijn.

Toen werden NFT's gezien als een revolutionaire manier om digitale schaarste te creëren en eigendom over virtuele objecten te vestigen. In de jaren daarna zijn ze steeds populairder geworden bij kunstenaars, gamers, muzikanten en allerlei soorten makers die ze willen gebruiken om hun werk te gelde te maken.

Op 11 maart 2021 werd een van de duurste NFT's verkocht. Gemaakt door digitale kunstenaar Beeple, was de NFT getiteld "Everydays: The First 5000 Days" en verkocht voor een oogstrelende $ 69 miljoen. Dit ongelooflijke bedrag maakt het tot een van de kunstwerken met de hoogste waarde.

Daarna is de gekte pas echt op gang gekomen, met NFT-projecten met een bizarre marktwaarde ...denk bv. aan verschillende NFT-apes.

NFT met bizarre verkoopwaarde

De 5 duurste NFT's ooit verkocht zijn werkelijk opmerkelijk ...laten we hier eens naar kijken.

Want op plaats 1 staat dus "Everydays: The First 5000 Days" van digitale kunstenaar Beeple, die in maart 2021 voor een verbluffende $ 69 miljoen werd verkocht. Dit virtuele kunstwerk was samengesteld uit duizenden beelden die over een periode van 13 jaar waren gemaakt en wordt beschouwd als een van de waardevolste kunstwerken ooit gemaakt.

De op één na duurste NFT is de "Cryptopunk" nummer 3808, die in maart 2021 werd verkocht voor $ 7,58 miljoen. Dit unieke bezit is een digitale afbeelding van een gepixelde alien die een zonnebril draagt en werd ontwikkeld door Larva Labs als onderdeel van hun Cryptopunks project.

Op de derde plaats staat "Nyan Cat" van kunstenaar Chris Torres dat in maart 2021 voor $ 590.000 werd verkocht. Dit unieke digitale kunstwerk is gebaseerd op de populaire internet meme en is uitgegroeid tot een van de meest iconische NFT's ooit gemaakt.

De vierde duurste NFT is "CryptoPunk" nummer 7804, die in maart 2021 voor 7,5 miljoen dollar werd verkocht. Deze afbeelding is een set van twee gepixelde aliens met pakken en hoeden, ook gemaakt door Larva Labs als onderdeel van hun Cryptopunk project.

Ten slotte was de op vier na duurste NFT ooit verkocht "The Blackmamba" van digitale kunstenaar Pak, die verkocht werd in april 2021 voor 6,6 miljoen dollar. Dit unieke digitale kunstwerk is een driedimensionale sculptuur van een slang die bestaat uit duizenden pixels en is een van de meest iconische NFT's ooit gemaakt.

Snap wel dat prijzen van NFT alle kanten opschieten, de markt is bewegelijk ...het kan dus best dat er in de toekomst nog duurdere NFT op de markt verschijnen.

NFT zijn unieke certificaten

Om NFT nog beter te snappen, stel je een eigendomsbewijs voor in een ondoordringbare glazen kluis waar alleen jij toegang toe hebt. Het is glashelder dat jij de eigenaar bent van die kluis, omdat het voor iedereen zichtbaar is om je titel te zien en te verifiëren. Met deze voorstelling kan iedereen bevestigen dat de kostbare sleutels zonder twijfel aan niemand anders toebehoren dan aan jou!

Eenvoudig gezegd is een NFT een certificaat dat het enige bewijs van authenticiteit en oorsprong bevat voor de eigenaar ervan. Het bestaat uit een unieke ID, een link naar het digitale goed en een handtekening van de maker. Bedenk wel dat een NFT niet verwijst naar een beeld- of videobestand zelf, maar alleen toegang verschaft door te verwijzen naar het bestand op een ander platform zoals het internet. Dit gespecialiseerde certificaat zorgt voor privacy door de naam van de eigenaar terug te koppelen aan de eigendomsrechten!

De manier waarop je dus eigendom krijgt over een NFT is vrij uniek en nieuw. In vergelijking met alle manieren die we vandaag de dag kennen. Dit maakt het toepasbaar voor meer dan alleen kunst (denk aan kaartjes voor een concert, stembiljetten, beeldmateriaal, muziek etc.)

NFT brengt ons een nieuw (waarde) systeem

Wat is NFT

Omdat NFT's het vastleggen en verhandelen van digitaal eigendom op een blockchain mogelijk maken, brengen ze ons een nieuw waardesysteem waarin we onze digitale bezittingen met ongekende veiligheid kunnen opslaan.

NFT's creëren een omgeving waarin elk goed met absoluut vertrouwen kan worden geïdentificeerd, gewaardeerd, gekocht, verkocht en uitgewisseld. Ze veranderen echt de manier waarop mensen digitale eigendom uitwisselen en het herdefiniëren van het begrip eigendom.

In het geval van kunstwerken kunnen NFT's het bijvoorbeeld mogelijk maken dat kunstenaars rechtstreeks door hun kopers worden betaald omdat de koper eigenaar is van de originele kunst. Dit is een enorme stap voorwaarts, omdat kunst tot voor kort moeilijk met vertrouwen kon worden gekocht en verkocht wegens het gebrek aan authenticatie.

NFT's veranderen ook de manier waarop mensen kunnen samenwerken aan projecten en ideeën te gelde kunnen maken op manieren die nooit eerder mogelijk waren. Door digitale activa en eigendomscertificaten te creëren, stellen ze makers in staat royalty's te innen op hun werk en het tegelijkertijd te beschermen tegen namaak. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor makers om hun bereik te vergroten en hun winst te maximaliseren.

Uiteindelijk zorgen NFT's voor een revolutie in de manier waarop we digitale eigendom waarderen en uitwisselen. Dit creëert een nieuw platform voor ondernemers om te experimenteren met ideeën, samen te werken aan projecten en hun werk te gelde te maken op manieren die nooit eerder mogelijk waren. Met andere woorden, NFT's creëren een geheel nieuw waardesysteem!

Met al deze voordelen in de hand, is het geen wonder dat NFT's zo populair worden. Ze hebben het potentieel om de manier waarop we tegen eigendom aankijken, ons werk te gelde maken en digitale activa verhandelen te revolutioneren. Als je uiteindelijk besluit de sprong in deze opwindende nieuwe markt te wagen, is er één ding dat je altijd moet onthouden: stop nooit met leren!

Kan NFT een nieuwe bitcoin zijn of BTC vervangen?

Nee, bitcoin (BTC) is niet de nieuwe Bitcoin, noch een vervanger ervan. Hoewel beide gebaseerd zijn op blockchaintechnologie, dienen ze verschillende doelen en hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen.

Bitcoin (BTC) wordt als digitale munt gebruikt om goederen of diensten te kopen en verkopen (of gebruikt wordt in de vorm van een investering zoals goud), terwijl NFT's worden gebruikt om te authenticeren en de eigendom van digitale activa certificeren. Hoewel je BTC kunt gebruiken om NFT's te kopen, kan het niet de rol vervangen die een NFT speelt bij het verifiëren van eigendom en authenticiteit.

Kortom, bitcoin (BTC) is een cryptocurrency, terwijl een NFT een tokencertificaat is dat wordt gebruikt om de eigendom van digitale activa te verifiëren. Beide zijn gebaseerd op blockchaintechnologie, maar ze hebben verschillende toepassingen. Dus nee, NFT's kunnen Bitcoin (BTC) niet vervangen. Het kan echter wel een nieuwe manier zijn voor mensen om digitale activa uit te wisselen en waarde te creëren op een veilige en transparante manier.

Dus als je overweegt in een van beide technologieën te investeren, houd er dan rekening mee dat elke technologie haar eigen voor- en nadelen heeft.

NFT: cryptocurrency en crypto-art (kunst)

Non Fungible Tokens (NFT's) worden vaak onterecht in verband gebracht met cryptocurrency, maar verschillen op één belangrijk punt van valuta zoals Bitcoin: uitwisselbaarheid. Bitcoins kunnen gemakkelijk worden omgewisseld of vervangen, omdat het wenselijk is dat valuta de mogelijkheid hebben om vrij te wisselen tussen munten ...digitaal of niet. Simpel gezegd: het bezit van Bitcoin 914387 of 1314101 verandert niets aan hun respectievelijke waarden.

Non Fungible Tokens, of NFT's, zijn anders dan alles wat je eerder hebt gezien. Ze kunnen variëren van een dure digitale basketbal video tot 's werelds eerste Twitterbericht ...in wezen zijn ze een vergelijking tussen een appel en een peer ...geen twee NFT's mogen met elkaar worden verwisseld. Met een dergelijke verscheidenheid aan inhoud en waarde is het moeilijk om niet zo snel in de ban te raken van deze revolutionaire activaklasse!

Het is dus weer iets compleets nieuws in de cryptowereld ...en kan nog flink groeien, gezien de hoeveelheid toepassingen van NFT.

NFT maken, kopen of verkopen

Het maken, kopen en verkopen van NFT's is de laatste jaren steeds populairder geworden. Voor makers en kunstenaars is het een geweldige manier om hun werk op een nieuwe en innovatieve manier te gelde te maken en tegelijkertijd erkenning te krijgen voor hun kunst. Voor kopers is het een kans om toegang te krijgen tot zeldzame of exclusieve digitale werken of tokens met potentieel investeringswaarde. En voor verkopers is het een manier om geld te verdienen en relaties te ontwikkelen met andere crypto liefhebbers in een steeds groeiende industrie.

Het creëren van NFT's is relatief eenvoudig, omdat er verschillende platforms zijn die de nodige tools en diensten aanbieden voor het creëren van tokens. Bovendien kunnen gebruikers op sommige van deze platforms ook bestaande NFT's kopen en verkopen. Dit maakt het een geweldige manier voor makers om hun werk te gelde te maken, terwijl het ook kopers en verkopers een gemakkelijke manier biedt om de NFT-markt te betreden.

Zorg ervoor dat je wel goed oplet, want er zijn natuurlijk veel gewilde kunstwerken. En mensen leggen er flink wat geld voor neer om ze te bemachtigen. Maar snap wat je doet. In de NFT-space vind je namelijk ook partijen die kunstmatig prijs opdrijven om de wereld te doen geloven dat ze een godsvermogen waard zijn. De hype is gestart en mensen staan in de rij om het te kopen, om flink winst te maken ...en het kan zijn dat jij hem voor meer minder kunt slijten.

NFT liggen vast in een openbaar register

Non Fungible Tokens (NFT's) zijn niet alleen waardevolle digitale voorwerpen, ze zijn ook geregistreerd in een openbaar register. Dit betekent dat elke transactie met een NFT kan worden gevolgd en geverifieerd op de blockchain. Dit is belangrijk omdat kopers en verkopers hierdoor vertrouwen kunnen hebben in de geldigheid van hun transacties, waardoor vertrouwen en veiligheid ontstaan in de markt.

Omdat NFT's in een openbaar register worden geregistreerd, is het bovendien gemakkelijker vast te stellen wie ze bezit en hoeveel ze waard zijn. Kopers kunnen er dus op vertrouwen dat hun investeringen veilig zijn.

En je kunt dus alles volgen, maar ook zien wie die eigenaar is of is geweest.

Om een NFT op de blockchain te plaatsen, moet je een netwerk heffing met de naam GAS betalen. Dit wordt betaald vanuit jouw digitale portemonnee, waar je ook jouw NFT's kunt opslaan. Helaas kan deze "gas" vergoeding soms vrij duur zijn ...sommige transacties kosten wel 300 dollar!

NFT zijn een digitaal eigendomscertificaat

Non Fungible Tokens (NFT's) zijn digitale eigendomscertificaten die het recht van een individu op een bepaald goed aangeven. Ze worden opgeslagen op de blockchain, waardoor een veilig en onveranderlijk eigendomsbewijs ontstaat. Dit maakt ze ongelooflijk waardevol, omdat het ervoor zorgt dat het goed beschermd is tegen elke vorm van fraude of verkeerde voorstelling van zaken.

Bovendien zijn NFT's uniek ...elk token draagt een aparte code die onveranderlijk is. Dit betekent dat geen twee tokens precies hetzelfde kunnen zijn, en dus heeft elk token zijn eigen waarde. Omdat ze op de blockchain worden opgeslagen, hebben ze bovendien een onveranderlijk eigendomsbewijs. Als je dus een NFT, kun je er zeker van zijn dat het van jou is en dat niemand anders dezelfde NFT heeft.

NFT's worden steeds populairder omdat ze een unieke manier bieden om digitale activa te beveiligen. Voor degenen die geld willen verdienen met de verkoop van NFT's, zal inzicht in de basis en beste praktijken van de markt hen een voorsprong geven in de groeiende industrie.

Er zijn verschillende platforms die diensten aanbieden voor het creëren van tokens, het kopen en verkopen van bestaande NFT's, en die begeleiding bieden bij het succesvol zijn op de markt. Met de juiste kennis en een goed oog voor veelbelovende investeringen kunnen degenen die zich in de NFT-ruimte willen begeven, geld verdienen of in ieder geval veel plezier beleven!

Voordelen van NFT

We hebben al het een hoop besproken over NFT, maar even de voordelen op een rijtje voor je ...en dan natuurlijk ook de nadelen.

1. Non Fungible Tokens (NFT's) bieden een veilig en onveranderlijk bewijs van eigendom, waardoor het recht van een individu op een NFT goed beschermd is tegen elke vorm van fraude of misleiding.

2. Ze worden opgeslagen op de blockchain, wat transparantie in transacties mogelijk maakt, en vertrouwen schept en veiligheid op de markt.

3. NFT's zijn uniek ...elk token draagt een aparte code die onveranderlijk is en dus heeft elk token zijn eigen waarde.

4. Ze zijn gemakkelijker te traceren, waardoor kopers vertrouwen kunnen hebben in de geldigheid van hun investeringen.

5. Ze maken ook een grotere liquiditeit van activa mogelijk, omdat NFT's gemakkelijk kunnen worden verkocht en verhandeld.

Nadelen van NFT

1. De kosten voor het plaatsen van tokens op de blockchain kunnen soms vrij duur zijn, waarbij sommige transacties wel 300 dollar kosten.

2. Je kunt een NFT niet vervalsen, althans het eigendomscertificaat ...maar let dus wel op partijen die het proberen met bv. een duplicaat ervan.

3. De markt staat nog in de kinderschoenen en het kan moeilijk zijn de werkelijke waarde van een NFT te bepalen.

4. Hoewel er al een hoop gebruiksvriendelijke interfaces zijn voor het kopen en verkopen van tokens, kan dit nog wel fors groeien ...wat het voor nieuwe gebruikers moeilijker maakt om de markt te betreden.

5. NFT's zijn ook onderhevig aan de volatiliteit van de cryptocurrency markt, wat betekent dat hun waarde dramatisch kan schommelen.

Al met al zijn NFT's een revolutionair concept dat snel terrein wint in de wereld van de digitale activa. Met hun veilige en onveranderlijke bewijs van eigendom bieden ze een krachtige manier voor particulieren om hun activa te beschermen en geld te verdienen met handelen in digitale tokens. Het is belangrijk om de risico's en beste praktijken van de handel binnen de NFT-ruimte te begrijpen voordat je jezelf ermee inlaat, maar voor degenen met een goed oog voor investeringen is er een groot potentieel in de markt.

Voorbeelden van NFT

Hieronder nog een greep uit de verschillende NFT's die er zijn.

1. Cryptopunks: Dit zijn digitale kunst verzamelobjecten die als een van de eersten NFT's populair maakten. Gemaakt in 2017, zijn het 8-bit pixelachtige karakters met unieke persoonlijkheden en stijlen, elk met hun eigen onveranderlijke code opgeslagen op de Ethereum blockchain.

2. CryptoKitties: Dit is een spel waar gebruikers kunnen virtuele katten kopen, verkopen en verzamelen met hun eigen unieke kenmerken die zijn opgeslagen op de blockchain. Elke kat is uniek en kan op geen enkele manier worden gekopieerd of veranderd.

3. CryptoCelebrities: Met dit spel kunnen gebruikers digitale beroemdheden kopen en verhandelen die hun eigen persoonlijkheden, verhalen, stijlen en natuurlijk, Non Fungible Tokens.

4. Decentraland: Deze virtuele wereld stelt gebruikers in staat om hun eigen digitale avatars te creëren, evenals land te kopen, structuren te bouwen en zelfs evenementen te organiseren in de spelruimte. Alle transacties worden opgeslagen op de Ethereum blockchain.

5. NBA Top Shot: Een platform gemaakt samen met de National Basketball Association (NBA) kunnen gebruikers officiële digitale ruilkaarten met iconische momenten van NBA-spelers kopen, verkopen en verzamelen.

Dat is niet het enige want ...

Waar kun je NFT nog meer voor gebruiken?

Wat is NFT

NFT's kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van het verzamelen van digitale kunst tot het uitwisselen van waarde.

Hier zijn 5 dingen waarvoor je NFT's kunt gebruiken:

1. Verzamelobjecten: Met NFT's kunnen gebruikers digitale "collectibles" zoals CryptoPunks, CryptoKitties, CryptoCelebrities en meer kopen en bezitten. Elk verzamelobject heeft zijn eigen unieke kenmerken, waardoor het onmogelijk is het na te maken of te vervalsen.

2. Digitale kunstwerken: De digitale kunstscene groeit snel en kunstenaars gebruiken NFT's om hun kunstwerken op de blockchain te zetten en te koop aan te bieden in "tokenized" vorm. Hierdoor hebben kopers een onveranderlijk bewijs van eigendom van het kunstwerk en stelt kunstenaars in staat om eerlijk gecompenseerd te worden voor hun werk.

3. Gedecentraliseerde financiering (DeFi): Gebruikers kunnen NFT's gebruiken als onderpand binnen DeFi protocollen en platforms, waardoor ze geld kunnen lenen tegen de waarde van hun NFT's of er rente op kunnen krijgen. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar om hun NFT's te laten renderen.

4. Gaming: Veel spelplatforms gebruiken NFT's als in-game valuta en items, waardoor gebruikers zeldzame digitale activa in de spelwereld kunnen kopen, verkopen of verhandelen. Dit voegt een element van zeldzaamheid en schaarste toe aan digitale activa dat op zichzelf waardevol kan zijn.

5. Non Fungible Tokens kunnen ook voor allerlei andere doeleinden worden gebruikt, zoals het opzetten en uitgeven van loyaliteitsprogramma's, digitale ID's en meer. De mogelijkheden worden alleen beperkt door iemands verbeelding!

Zoals je ziet, is de wereld van NFT's voortdurend in ontwikkeling en worden er elke dag nieuwe toepassingen verkend. Met de juiste kennis en een goed oog voor investeringen is er een groot potentieel in deze markt. Dus ga aan de slag en verken de wereld van NFT's!

Hoe wordt de waarde van een NFT bepaald?

De waarde van een NFT wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de zeldzaamheid, schaarste en wenselijkheid van dat specifieke verzamelobject. De vraag naar een bepaald type NFT of collectible kan de prijs ervan omhoog of omlaag drijven. Andere factoren zoals de maker of kunstenaar achter het werk, hun reputatie en staat van dienst, en de ook de populariteit van het verzamelobject speelt een rol. Ten slotte is er, zoals bij elk ander type activa, een zekere mate van speculatie en marktontwikkeling die de waarde van een NFT kan beïnvloeden.

In het algemeen stijgen NFT's in waarde als ze populairder of gewilder worden bij verzamelaars. Dus het potentieel voor winst en ROI kan hoog zijn, afhankelijk van de marktspeculatie. Zoals bij elk ander type activa moeten potentiële kopers een NFT altijd grondig onderzoeken voordat erin te investeren. Weten wat een bepaalde NFT aantrekkelijk maakt, is de sleutel tot het bepalen van de waarde ervan.

Zo wordt dus de waarde van een NFT bepaald.

Met de juiste kennis en onderzoek kun je mogelijk een goed rendement maken op jouw investering in NFT's door het op de correcte manier aan te pakken!

Waarom NFT een soort "digitaal" vastgoed zijn

De werkelijke waarde van een voorwerp is zelden alleen gebaseerd op zijn fysieke eigenschappen; in plaats daarvan is het datgene wat mensen eraan toekennen dat iets echt waardevol maakt. Een gedeelde waardering en begrip tussen de betrokken individuen draagt enorm bij tot de waarde die aan een bepaald object wordt toegekend ...bijvoorbeeld, zonder een collectieve erkenning van het kunstenaarschap of de genialiteit van Pablo Picasso zouden zijn werken gewoon stukken hout met verf op een doek zijn! Dankzij dit wederzijdse begrip en respect van bewonderaars over de hele wereld voor dergelijke meesterwerken, leveren deze voorwerpen echter een financieel rendement op.

Met een enorme hoeveelheid geld, zou ik de kans grijpen om de enige eigenaar te zijn van een object dat bijna niemand heeft ...ook al is daar natuurlijk moeilijk aan te komen. Het is dan natuurlijk wel slim om iets te bezitten dat algemeen bekend is, omdat het veel meer waard zal zijn dan iets wat minder bekend is ...en ook makkelijker van de hand te doen op het moment dat jij een NFT wilt verkopen. Anders moet je soms veel langer speuren naar een "verzamelaar" die jouw object wil kopen, net op een moment dat jij er weer vanaf wilt.

Zeer binnenkort zullen tweets, video's, Gifs en geluidsopnamen dankzij de NFT-technologie de nieuwe digitale activa worden om in te investeren. Het is net zoals domeinnamen op het internet of gebruikersnamen op sociale media ...sommige mensen verkopen ze al voor zeer hoge prijzen!

Investeren in deze vormen van digitaal onroerend goed is een lucratieve mogelijkheid geworden die in de toekomst flinke rendementen kan opleveren.

En snap ook iets anders, omdat we het net over domeinnamen hebben. Over het algemeen zijn er weinig echt interessante toplevel domeinnamen meer te vinden. Wat je echter ook hebt zijn "Unstoppable Domains" van de gelijknamige website. Het zijn ook NFT's en bieden veel voordelen ...ten eerste ben je dus volledige eigenaar. Daarmee bedoel ik dat je zo'n domein kunt opslaan en bewaren, net zoals cryptocurrency. Zonder tussenkomst van derde partijen.

Verder zijn er op dit moment genoeg interessante namen beschikbaar, want de markt is nog niet verzadigd. Helemaal interessant zijn misschien wel de .nft domeinen. Neem dus een kijkje om te zien of er wat voor jou bij zit. Mogelijk een slimme investering!

Wat zijn frozen assets?

De term "frozen assets" verwijst naar NFT die niet kunnen worden geruild, overgedragen of doorverkocht. Ze zijn gewoonlijk gekoppeld aan een specifiek blok op de blockchain en kunnen alleen worden gebruikt op een vooraf bepaalde manier of voor een specifiek doel. Een frozen asset kan bijvoorbeeld staan voor de eigendom van een virtueel item in een spel, zoals een zeldzaam wapen, of kan de rechten op toegang tot bepaalde inhoud of diensten vertegenwoordigen.

Frozen assets worden vaak gebruikt om intellectuele-eigendomsrechten te beschermen en gebruikers op digitale platforms extra zekerheid te bieden. Daarom worden ze erg populair bij bedrijven die de authenticiteit van hun producten in de digitale ruimte.

Verzamelaars zijn gek op NFT

Verzamelaars houden van NFT omdat het digitale activa een tastbare waarde geeft. Hierdoor kunnen ze iets bezitten dat niet alleen uniek en zeldzaam is, maar ook zeer begeerd onder andere verzamelaars. Veel verzamelaars hebben al geïnvesteerd in NFT's, net zoals ze zouden investeren in fysieke activa zoals een kunstwerk of een oldtimer. De waardering van deze digitale activa stijgt met de tijd, waardoor ze een geweldige investering vormen voor zowel verzamelaars als beleggers.

Een groot pluspunt is ook dat NFT's steeds toegankelijker worden voor gewone gebruikers. Met de opkomst van platforms als OpenSea kunnen zelfs mensen met beperkte technische kennis verschillende soorten NFT's kopen, verkopen en verhandelen. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en gebruiksvriendelijker wordt, zullen NFT's nog populairder en toegankelijker worden. Dus als je op zoek bent naar een geweldige manier om jouw geld te beleggen met een potentieel hoog financieel rendement, dan zijn NFT's misschien wel iets voor jou!

NFT kopen voor iedereen

Het kopen van NFT's is steeds toegankelijker geworden voor de gemiddelde persoon, dankzij platforms zoals OpenSea die het gemakkelijk maken om verschillende soorten NFT's te kopen, verkopen en verhandelen. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die wil investeren in digitale goederen met een potentieel hoog financieel rendement.

Verzamelaars voelen zich vooral aangetrokken tot NFT's omdat ze zeldzaam zijn en kunnen worden bezeten zoals elk ander fysiek goed. Met de opkomst van platforms als OpenSea kunnen zelfs mensen met beperkte technische kennis zich op deze markt begeven. Naarmate de technologie gebruiksvriendelijker wordt, zullen NFT's nog populairder en toegankelijker worden voor iedereen.

Dus ben jij op zoek bent naar een geweldige manier om jouw geld te investeren?

Dan zijn NFT's misschien iets voor jou.

Wie weet want ...misschien heb je binnen de kortste keren een uniek en waardevol bezit.

Wat zijn bragging rights?

Bragging rights verwijzen naar de trots en de opschepperij die gepaard gaan met het bezitten van iets van waarde of het kunnen doen van iets wat alleen maar weinigen kunnen. In het geval van NFT's komen deze opscheprechten voort uit de exclusieve toegang tot een item in beperkte oplage, of het nu gaat om een virtueel verzamelobject, kunstwerk of een exclusief goed. Deze exclusiviteit is wat maakt NFT's zo aantrekkelijk voor beleggers en verzamelaars, omdat ze de kans krijgen iets te bezitten dat zeer gewild is.

NFT's bieden ook opscheppingsrechten in de vorm van financieel rendement door hun potentiële hoge waardestijging in de loop der tijd. Dit biedt een extra voordeel naast de exclusieve toegang tot of het bezit van een uniek object. Wat je vaak ziet, is dat er zo een hype ontstaat. Mensen die een zeldzame NFT bezitten kunnen bijvoorbeeld opscheppen tegenover familie, vrienden of kennissen ...maar ook in de NFT space op bv. diverse forums, marktplaatsen of andere platforms. En dat kan het gewilder maken onder groter publiek.

Kortom, NFT's bieden opscheppingsrechten in de vorm van exclusieve toegang tot een limited edition item, maar ook potentiële financiële opbrengsten door hun waardestijging na verloop van tijd. Het is een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar iets unieks met een potentieel hoge waarde. Dus waarom niet de sprong wagen en vandaag nog jouw eigen opscheppingsrechten krijgen?

NFT-hype: de waarde van NFT

In veel opzichten is de waarde van NFT's analoog aan die van traditionele kunst en veilingen. Net zoals je via een veilinghuis een stuk koopt dat geschiedenis of schoonheid in tastbare vorm overbrengt, gebeurt dat ook op het web. Met de aankoop van het schilderij van Beeple hebben ze niet alleen een prachtige creatie verworven, maar ook iets waardevols uit internetrecords!

Bovendien is er altijd het recht om op te scheppen; statussymbolen en prestige zijn online net zo belangrijk als ergens anders ...per slot van rekening is nog niets van het mens zijn uit de mode!

De waarde van een NFT kan niet alleen worden bepaald door zijn herkomst, chronologie en oorsprong ...het kan ook exponentieel in waarde stijgen wanneer het de juiste aandacht krijgt.

Neem bijvoorbeeld de Pudgy Penguins NFT-serie; nadat The New York Times erover publiceerde, was er een enorme golf van publieke belangstelling die de waarde deed stijgen!

Zeker, de schaarste van een object is een essentieel element. Is er maar één exemplaar? Of zijn er 25 genummerde exemplaren van gemaakt, zoals bij zeefdrukken? Gelukkig kan de NFT-technologie dit bepalen.

Verder moeten we, om de financiële waarde met succes te kunnen bepalen, rekening houden met het profiel en de waardering van de maker, bijvoorbeeld of hij een kunstenaar of beroemdheid is binnen een bepaalde online gemeenschap.

Wat is de tegenwaarde van NFT?

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat er precies gebeurt als je een NFT koopt, zoals een digitaal kunstwerk? In de elementairste zin van het woord, zodra de transactie is voltooid, wordt jouw naam opgeslagen in het blockchain-grootboek als de economische eigenaar ervan. Dat klopt ...door een NFT-product te kopen op een platform of marktplaats, word je de trotse en rechtmatige eigenaar ervan!

“NFTs do bring scarcity to digital goods, but that scarcity is limited to the blockchain-based token itself”. (Daniel Kuhn, Coindesk)

Het is belangrijk te onthouden dat het eigendom van een afbeelding (of video of MP3) niet gepaard gaat met een eenvoudige aankoop. Tenzij je expliciete schriftelijke afspraken heeft gemaakt, blijven het auteursrecht en de intellectuele eigendom van de maker ...net zoals het kopen van een cd je niet automatisch eigenaar maakt van het liedje dat erop staat.

Daarom mag je de afbeelding niet dupliceren en te koop aanbieden op jouw website. Tenzij een exclusieve licentie is verleend door de kunstenaar ...wat kan gebeuren wanneer iemand dat bepaalde auteursrechtelijk beschermde werk koopt ...moet in de metadata van de NFT een juridische tekst worden opgenomen die de eigendomsoverdracht aangeeft. De rechten van dit kunstwerk blijven altijd bij de maker, tenzij anders vermeld.

Volgens de Nederlandse Auteurswet staat artikel 16b-c je toe de afbeelding te reproduceren voor jouw persoonlijke studie, oefening of gebruik.

In tegenstelling tot andere projecten biedt de "Bored Ape Yacht Club" je een grote mate van vrijheid, je kunt het beeld gebruiken voor welk doel dan ook.

NFT en regels (screenshots)

Door een NFT te kopen, krijgt je impliciet toestemming van de maker om het door te verkopen. Dit komt doordat wanneer je een NFT koopt, jouw naam wordt opgeslagen in het blockchain-grootboek als de economische eigenaar ervan. Hierdoor blijven de rechten op dit kunstwerk bij de maker, tenzij anders vermeld. Dit betekent echter niet dat je de eigenaar zijn van het auteursrecht of de intellectuele-eigendomsrechten op dit werk. Deze rechten kunnen wel worden uitgebouwd, waardoor je ook eigenaarschap krijgt, royalty's, intellectueel eigendom etc. wat dus aspecten zijn om te checken. Wat dan ook in metadata staat vermeld.

Wanneer je overigens een NFT-product koopt op een platform of marktplaats, is het belangrijk de regels en voorschriften te kennen die horen bij de aankoop van dergelijke objecten. De meeste platforms staan je bijvoorbeeld niet toe om kunstwerken door te verkopen tot twee weken na aankoop. Bovendien staan sommige platforms je een NFT alleen binnen het platform mag doorverkopen, terwijl andere dat niet doen. Daarom is het belangrijk om je vertrouwd te maken met de specifieke regels en voorschriften van het platform waar je jouw kunstwerk koopt, voordat je een aankoop doet.

Ten slotte, als je overweegt een NFT-product te kopen of te verkopen, is het altijd een goed idee om een advocaat te raadplegen. Dit zal ervoor zorgen dat je de juridische implicaties van het bezitten en/of doorverkopen van NFT-producten volledig begrijpt. Kennis van de regels, voorschriften, rechten en aansprakelijkheden in verband met het kopen en verkopen van NFT-producten kan je behoeden voor mogelijke kopzorgen in de toekomst!

NFT en smart contracts

NFT's en smart contracts zijn nauw met elkaar verbonden en zorgen voor een revolutie in de manier waarop digitale kunst wordt verhandeld. Smart contracts maken de automatische uitvoering mogelijk van contractuele clausules, zoals betalingen, eigendomsoverdrachten en andere voorwaarden wanneer aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Dit elimineert de noodzaak van tussenpersonen van derden, waardoor de wrijving bij de handel in digitale kunstwerken via NFT's.

Het gebruik van smart contracts in combinatie met NFT's zorgt ervoor dat de rechten van zowel kopers als verkopers behouden blijven, en dat betalingen en eigendomsoverdrachten geautomatiseerd kunnen verlopen. Dit maakt digitale kunsthandel veel veiliger en efficiënter dan het vertrouwen op traditionele tussenpersonen of handmatige processen. Slimme contracten stellen kunstenaars ook in staat om royaltybetalingen in te stellen zodat zij inkomsten blijven ontvangen wanneer hun kunstwerk wordt doorverkocht.

NFT's en slimme contracten transformeren ook de digitale kunstbranche, omdat zij een onveranderlijk bewijs van eigendom en authenticiteit leveren dat ervoor zorgt dat kopers kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het kunstwerk dat zij kopen. Dit bevordert een levendige digitale kunstmarkt met meer kopers en verkopers die vertrouwen hebben in het kopen van en het verkopen van kunstondersteunende NFT's.

De combinatie van NFT's en smart contracts zorgt voor een revolutie in de digitale kunstbranche en maakt een veiligere, efficiëntere net zoals transparantere handel in kunstwerken mogelijk. Het is duidelijk dat deze technologie een blijvertje is en de komende jaren de digitale kunstwereld zal blijven vormgeven!

Hoe ziet de toekomst van NFT eruit?

Wat is NFT

Een van de grootste uitdagingen voor NFT's is het waarborgen van de veiligheid van digitale kunstwerken. Omdat de digitale kunstwereld zich blijft ontwikkelen, is het belangrijk dat kopers een betrouwbare manier hebben om te verifiëren en te authenticeren dat het kunstwerk origineel en onbewerkt is. Kopers moeten de zekerheid hebben dat hun kunstwerk niet is gestolen of op enigerlei manier is gemanipuleerd. Er worden oplossingen ontwikkeld om digitale kunstwerken te beschermen en een onveranderlijk bewijs van eigendom en authenticiteit te leveren.

Het toegenomen gebruik van NFT's zal ook nieuwe kansen bieden voor makers. Sommige platforms, zoals SuperRare, bieden kunstenaars de mogelijkheid royalty's te verdienen wanneer hun kunstwerken worden doorverkocht. Dit opent een geheel nieuwe manier voor kunstenaars om geld te verdienen en geeft hen een extra stimulans om meer kunst te maken.

De toekomst van NFT's ziet er veelbelovend uit. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kunnen we een veiligere, efficiëntere en transparantere handel in digitale kunstwerken verwachten, evenals nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars om hun werk te gelde te maken. Het is een spannende tijd voor de digitale kunstwereld!

Waarom moet je extra voor uitkijken?

Check ook deze zaken wanneer het gaat om kopen en verkopen in de NFT-community ...

1. Verificatie van NFT

Het verifiëren van de authenticiteit van een NFT is essentieel voor iedereen die digitale kunstwerken wil kopen of verkopen. Om er zeker van te zijn dat het kunstwerk origineel en onveranderd is, moeten kopers op zoek gaan naar bepaalde verificatienormen.

Een van die normen is IPFS-verificatie (InterPlanetary File System). Dit biedt een systeem van cryptografische hashes waarmee kopers om de originaliteit van een NFT te verifiëren.

2. NFT pump & dump

NFT pump & dump is een vorm van marktmanipulatie die steeds vaker voorkomt in de wereld van de NFT. Het houdt in dat een groep handelaren de prijs van een NFT kunstmatig opdrijft door deze in grote hoeveelheden op te kopen en vervolgens met snelle winst te verkopen. Deze praktijk beïnvloedt niet alleen de prijs van de NFT, maar ook op de markt als geheel.

We kennen dit natuurlijk ook van (vooral piepkleine) crypto's die zo'n laag volume hebben ...dat ze makkelijk te manipuleren zijn. Oplichters kopen geleidelijk aan de coin op, zodat er een zogenaamde "natuurlijke" interesse ontstaat. Vervolgens wordt de prijs nog meer gepumpt op basis van FOMO en gepromoot door personen op social media ...dus je hebt in feite een kern (degene die er het meeste aan zullen verdienen), de cirkel daar omheen (promotie) en dan de rest van de meute (iedereen die erop in wil springen om mee te verdienen) ...echter die buitenste groep zal waarschijnlijk het meeste verliezen.

Zorg er dus voor dat je dit soort dingen goed in de gaten houd ...en laat je niet bij de neus nemen.

Want dit soort praktijken vinden dus niet alleen bij kleine cryptocurrencies plaats, ook in de NFT space zien we dat er natuurlijk een hoop gesjoemeld wordt.

3. NFT money laundering

Het witwassen van geld is een groeiend probleem in de digitale "NFT" kunstwereld. Deze illegale praktijk houdt in dat NFT's worden gebruikt om illegale fondsen te verplaatsen en zo hun bron of bestemming te verhullen. Criminelen doen dit door de eigendom van een NFT tussen verschillende rekeningen over te dragen, waardoor het voor de rechtshandhavingsinstanties moeilijk wordt om hun bewegingen te traceren.

Witwassers voelen zich aangetrokken tot NFT's vanwege hun anonimiteit en het feit dat zij grotendeels ongereguleerd zijn. Om het witwassen van geld te helpen voorkomen, moeten kopers altijd de herkomst van een NFT controleren voordat zij een aankoop doen.

4. Impact van NFT op klimaat

NFT's, of Non Fungible Tokens, winnen aan populariteit in de digitale kunstbranche. Hoewel NFT's talrijke voordelen bieden, zoals een veiligere, efficiëntere en transparantere handel in kunstwerken, hebben ze ook potentiële gevolgen voor het milieu.

NFT's maken de digitale eigendom van kunstwerken mogelijk, die kunnen worden overgedragen en net zo gemakkelijk worden uitgewisseld als fysieke kunstwerken. Het proces van het creëren en verhandelen van NFT's is echter energie-intensief, wat betekent dat het een grote koolstofvoetafdruk kan genereren door de hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor het delven.

Om deze milieu-impact te verminderen, moeten kopers op zoek gaan naar platforms die hernieuwbare energiebronnen gebruiken om hun NFT-netwerken aan te drijven. Bovendien, kopers moeten makers ondersteunen die op een meer verantwoorde manier gebruikmaken van NFT's, zoals degenen die kunstwerken maken zonder dat zij extra elektriciteit hoeven te verbruiken.

5. Veilig houden van de NFT-space

Om de veiligheid te verzekeren en te beschermen tegen hackers, corruptie, oplichting en NFT's, is het belangrijk een toepassing zoals Metamask of TrustWallet te gebruiken die een veilige opslag van digitale activa mogelijk maakt. Deze toepassingen bieden gebruikers een plaats om hun private keys op te slaan, zodat alleen zij toegang hebben tot de tokens.

Wanneer je trouwens NFT's koopt of verkoopt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de site die je gebruikt, is gecontroleerd en geverifieerd door een extern beveiligingsbedrijf.

Deze eenvoudige stappen kunnen helpen de NFT-ruimte veilig te houden voor alle betrokkenen. Door zich van deze zaken bewust te zijn, kunnen kopers en verkopers ervoor zorgen dat hun transacties veilig en betrouwbaar zijn.

De NFT-branche is een groeiende industrie die het potentieel heeft om de digitale kunstwereld te revolutioneren. Met de toegenomen aandacht en investeringen zal er waarschijnlijk meer toezicht en regulering van de ruimte zijn om kopers en verkopers te beschermen tegen fraude en manipulatie. Door deze belangrijke kwesties te begrijpen, kunnen kopers weloverwogen beslissingen nemen bij de handel in NFT.

Welke NFT-ontwikkelingen zien we?

Hieronder gaan we eens kijken naar merken, bekende personen, zelfs landen die al iets met NFT doen om jou een beeld te geven van alle ontwikkelingen.

Merken die met NFT bezig zijn

Een van de populairste merken die het potentieel van NFT's verkennen is Nike, die onlangs een samenwerking met CryptoKitties uitbracht onder de naam "CryptoKicks". De Limited Edition schoenen hadden digitale avatars van hun fysieke tegenhangers en werden gekocht met Ethereum tokens. Dit project opende nieuwe mogelijkheden voor het te gelde maken van digitale kunst en ervaringen.

CryptoKitties werkt ook samen met de NBA om NFT's te creëren op basis van hun spelers, waardoor gebruikers digitale ruilkaarten kunnen kopen met echte basketbalsterren. Ook de Formule 1 raceserie biedt haar fans exclusieve content en ervaringen in ruil voor NFT-tokens.

NFTs worden ook gebruikt in gaming en muziek. Zo heeft het populaire spel "Fortnite" NFT's geïntroduceerd die spelers kunnen kopen, verhandelen en gebruiken om toegang te krijgen tot exclusieve content. Ook muzikanten als Grimes en Kings of Leon hebben hun eigen digitale activa uitgebracht die fans kunnen kopen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de opwindende ontwikkelingen die we zien in de NFT-ruimte. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zullen steeds meer bedrijven het potentieel van deze opkomende activaklasse verkennen. Want het is natuurlijk lucratief om met vroeg instappen goed te boeren met deze nieuwe technologie. Het werkt natuurlijk ook aanstekelijk, dus wanneer merken zien dat concurrentie ermee begint ...zullen ze daar wel in mee moeten. Wanneer alles begint te rollen, zal je merk en dat ook de meute er steeds meer lucht van krijgt ...wees klaar voor een nieuwe NFT-hype!

Bekende personen die iets met NFT doen

De wereld van de Non Fungible Tokens (NFT's) groeit snel, en steeds meer beroemde mensen maken gebruik van de mogelijkheden die deze nieuwe technologie te bieden heeft. Hier zijn 10 beroemde mensen die hun eigen NFT's hebben uitgebracht:

1. Jack Dorsey: de oprichter van Twitter veilde onlangs zijn eerste tweet als een NFT ...hoe simpel kan het zijn, gewoon de eerste tweet erbij pakken en cashen!

2. Guy Kawasaki: de tech-mogul bracht een digitale kunstcollectie uit op de blockchain genaamd "The Art of Social Media".

3. Nas: de rapper verkocht zijn album, King's Disease, als een NFT voor $ 500.000 ...je ziet dus dat er al een grote "fanbase" is en kennelijk met genoeg vermogen om dit soort "verzamelobjecten" te kopen.

4. Mark Cuban: de eigenaar van de Dallas Mavericks heeft twee NFT's uitgebracht op basis van de iconische uniformen van het team.

5. Paris Hilton: de erfgename veilde een digitale kunstcollectie genaamd "That Drop" voor 17 miljoen dollar ...hier ook dus opnieuw bizarre sommen geld die worden uitgegeven voor een NFT.

6. Lindsay Lohan: actrice en zangeres verkocht haar laatste single, "Lullaby", als beperkte editie NFT ...je ziet dus veel ontwikkelingen, ook bij beroemdheden.

7. Lionel Richie: de zanger bracht een speciale versie van zijn klassieker "Hello" uit als NFT.

8. Sia: de popster creëerde een album genaamd "SiaCoin" dat werd verkocht als een NFT voor 15 miljoen dollar.

9. G-Eazy: de rapper heeft een NFT-collectie uitgebracht van zijn hitsingle "Still Be Friends"

10. Lindsay Lohan: actrice en zangeres verkocht haar laatste single "Lullaby" als een NFT in beperkte oplage.

Dit zijn slechts enkele van de grote namen die hun eigen NFT's hebben uitgebracht. Naarmate de technologie voortschrijdt, kunnen we verwachten dat meer beroemdheden en merken in de nabije toekomst hun eigen digitale activa introduceren.

Het is duidelijk dat beroemde mensen willen meedoen aan de NFT-rage. Met hun sterallures kunnen zij de aandacht vestigen op deze opkomende beleggingsklasse en deze aan een groter publiek bekendmaken. Vaak hebben ze natuurlijk al een enorm volgersaantal. En dat maakt het natuurlijk relatief makkelijk NFT te verkopen. Want dit soort objecten zijn dusdanig schaars, mensen die echt wild zijn van iets ...doen er dus alles aan om zo'n NFT te bemachtigen.

Om het te verzamelen, anderzijds de waarde ervan te zien stijgen ...en het dan later te verkopen voor een veel hogere prijs dan het aankoopbedrag.

Landen die betrokken zijn bij NFT

Naarmate de wereld van NFT's zich blijft uitbreiden en ontwikkelen, raken landen betrokken bij deze ruimte. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) de ontwikkelingen in de NFT-ruimte op de voet gevolgd. De voorzitter van de SEC, Jay Clayton, zei onlangs dat hij "ten volle verwacht" dat de regelgeving voor digitale activa in de nabije toekomst een realiteit worden.

In Europa onderzoekt de Europese Centrale Bank (ECB) hoe zij NFT's kan reguleren en eventueel aanvaarden als wettig betaalmiddel. In Azië heeft China elk gebruik van cryptocurrency verboden, maar staat het de handel in bepaalde soorten NFT's toe.

Japan loopt voorop in termen van NFT-regelgeving, waarbij zijn Financial Services Agency onlangs plannen aankondigde om een regelgevingskader voor de handel in digitale activa te creëren.

Naarmate meer landen het potentieel van NFT's en cryptocurrency verkennen, is het niet meer dan normaal dat zij regelgeving willen creëren om ervoor te zorgen dat deze markten veilig worden gebruikt.

Je ziet ook echt dat er veel gebruikers zijn per land, en mensen die dus minimaal 1 NFT hebben. En potentieel nog meer NFT willen kopen. Het gaat dan ook om flinke sommen geld. Daarbij moet je snappen dat het feitelijk nog in de kinderschoenen staat ...wat erop neerkomt dat er mogelijk nog meer groei en kapitaal in NFT's zal gaan vloeien.

Conclusie over NFT

NFT's en smart contracts hebben een revolutie teweeggebracht in de digitale kunstbranche, door kopers een onveranderlijk bewijs van eigendom en authenticiteit te bieden.

Deze technologie is een blijvertje, want ze maakt een veiligere, efficiëntere en transparantere handel in digitale kunstwerken mogelijk.

Er zijn echter nog uitdagingen op het gebied van de beveiliging van deze kunstwerken ...er worden oplossingen van het blockchain-tijdperk ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.

Uiteindelijk ziet de toekomst er echter rooskleurig uit voor NFT's, ze bieden nieuwe mogelijkheden voor makers om hun werk te gelde te maken, terwijl kopers ook een betrouwbare manier hebben om te verifiëren dat wat ze kopen echt is.

Met al deze voordelen aan zijn zijde is het duidelijk dat NFT's de digitale kunstwereld nog jaren zullen blijven bepalen!

Wil je echt alles leren over cryptocurrencies ...blijf ons dan volgen!

Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen