Chinese groothandel nodig? Vind de beste leveranciers - 4 voorbeelden!
Chinese groothandel nodig? Zo vind je de beste leveranciers!

Chinese groothandel nodig? Zo vind je de beste leveranciers!

Chinese groothandel nodig? Je kan op veel producten, of label ervan, de tekst “Made in China” vinden. Het land staat bekend als het walhalla voor massaproductie, waar alles kan worden geproduceerd tegen een lage prijs.

Voor veel mensen kan het echter een afschrikkend effect hebben, om producten in China te laten produceren. Ze doen de aanname dat je helemaal naar China moet vliegen, om daar de Chinese groothandel of fabrikant te bezoeken.

Een ander sentiment is dat, mensen die niet gewent zijn aan internationale betalingen, denken dat hun geld gestolen wordt. Oftewel, het idee hebben in een scam te belanden en dat producten nooit geleverd worden.

Hoewel een reisje naar China meestal niet goedkoop is en scams soms voorkomen, kan je ook op andere manieren wel heel goed zaken doen in China.

Heb je een vraag aan ons team naar aanleiding van dit artikel/onderwerp? Stel je vraag dan onderaan de pagina, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.


De beste Chinese groothandel of fabrikant vinden op Alibaba!

De beste Chinese groothandel of fabrikant vinden op Alibaba

De meest gebruikte methode is inkopen via Alibaba, een internetgigant waarop je praktisch alles kunt vinden!

We laten je in dit artikel zien hoe je de beste Chinese groothandel of fabrikant kan vinden, zodat je veilig en snel kan gaan importeren.

De eerste stap is weten waar je naar op zoek bent

Op de eerste plaats zal je, tijdens je zoektocht naar de beste Chinese groothandel of fabrikant, precies moeten weten wat je zoekt. Dat klinkt natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar je moet bedenken dat er echt enorm veel verschillende leveranciers en producten zijn.

Gebruik je dus hele brede en vage zoektermen dan zal de lijst die je moet sorteren heel lang zijn.

Laten we als voorbeeld “yoga mat” gebruiken, waarvoor je verschillende zoekopdrachten kan verzinnen zoals:

• “Yoga mat ECO vriendelijk”
• “Yoga mat tas”
• “Yoga mat 20 mm”

En ga zo maar door!

Let ook op of jouw zoekopdracht geen dubbele betekenis kan hebben, waarbij je heel andere resultaten krijgt.

Gebruik Amazon omschrijvingen om je product te zoeken

Zoek eerst naar je product op Amazon en kijk hierbij naar de omschrijvingen en reviews. Wanneer je de zoekresultaten van “yoga mat” bekijkt, zal je zo een beter idee krijgen van de types die er zijn en welke specificaties ze hebben.

Zo zal je zien dat PVC, rubber of TPE (Thermo Plastic Elastomer) veel gebruikte materialen zijn voor een yoga mat. Die laatste is zelfs ook milieuvriendelijk, vrij van schadelijke stoffen, hypoallergeen en 100% biologisch afbreekbaar. Verder heeft TPE een andere profiel en hogere dichtheid. TPE is daarbij ook nog eens duurzamer, flexibel, lichtgewicht en heeft een open structuur.

Nog specifieker zoeken naar je product

Je ziet dus dat er specifieke verschillen zitten, alleen al in het materiaal. Samen met nog meer eigenschappen kan je nu bijvoorbeeld gaan zoeken op:

• “waterdichte yoga mat organisch rubber”
• “yoga mat TPE geurloos”
• “TPE yoga mat ECO vriendelijk”

De resultaten zijn zo veel specifieker en sluiten meer aan bij wat je zoekt.

We gaan hieronder nog meer methodes behandelen hoe je de beste Chinese groothandel of fabrikant kan vinden, voor je product.

Filter Alibaba leveranciers op type en locatie

Bovenaan de zoekresultaten kan je de leveranciers filteren op dingen als “Handelsverzekering” en “Verified Supplier”. Verder kan je ook filteren op de locatie van je leverancier en naar welke landen ze meestal exporteren.

Handelsverzekering

Trade Assurance (handelsverzekering) is een gratis dienst, aangeboden door Alibaba zelf. Het beschermt kopers tegen leveranciers die hun afspraken niet nakomen. Hierbij kan je denken aan de kwaliteit die afwijkt van je verwachtingen, maar ook leveranciers die niet leveren op de afgesproken datum.

Wanneer je voor het eerst inkopen via Alibaba doet, is het een aanrader “Trade Assurance” te gebruiken.

Verified Supplier

Een “Verified Supplier” is onderzocht door een gerespecteerde derde partij (inspectiebedrijf). Het inspectiebedrijf verifieerd de leverancier en checkt deze op een aantal belangrijke aspecten.

Er wordt vervolgens een rapport opgemaakt van de “Verified Supplier” welke kan worden ingezien, met gedetailleerde informatie over het bedrijf.

Vink je het selectievakje “Verified Supplier” aan dan ben je verzekerd van zoekresultaten met hogere kwaliteit leveranciers. Het aantal leveranciers zal (meestal) wel flink afnemen, omdat niet alle leveranciers voldoen aan deze eisen.

We raden je wel altijd aan deze filter te gebruiken bij je zoektocht naar de beste Chinese groothandel of leverancier. Het geeft je meer zekerheid dat je zonder problemen de gewenste producten kan importeren.

Locatie van je leverancier

Hiermee kan je, wat duidelijk mag zijn, de locatie van je leverancier bepalen. De meeste leveranciers zal je in het vasteland van China vinden. Maar Hong Kong kan ook een goede optie zijn.

Ben je op zoek naar een product dat voornamelijk geproduceerd word in een specifieke regio van China, dan kan je hiernaar zoeken. Voor de meeste producten zal dit echter niet het geval zijn.

Als regel kan je aanhouden dat je de meest professionele, gevestigde en moderne leveranciers in Guangdong kan vinden. Het is namelijk de hoofdregio waar gefabriceerd wordt in China.

Het zoeken naar de locatie van je leverancier is overigens niet de belangrijkste filter. Tenzij je zeer specifieke producteisen hebt, van plan bent de fabrieken te gaan bezoeken of je lijst verder wilt verfijnen.

Landen waarnaar de leverancier meestal exporteert

Je kan ook een selectie maken in landen waarnaar de leverancier het meeste exporteert. Verder kan je vaak niet alleen het land, maar ook nog regio’s aanvinken.

Meestal is het ook een goede indicator wanneer bedrijven aan Nederland (of landen in Europa leveren), omdat deze dan bekend zijn met de gestelde eisen. Wat natuurlijk zeer wenselijk is!

Zoektermen en filters met elkaar mixen

Hoe meer specifieke zoektermen je gebruikt, des te minder zoekresultaten je zal krijgen. Hetzelfde geldt voor filters, met meer geselecteerde filters zal je (meestal) weinig leveranciers vinden die hieraan voldoen.

Door het zoeken met verschillende specifieke zoektermen en ook nog eens veel filters geselecteerd, bestaat er de kans dat je weinig of zelfs geen leveranciers zal vinden.

Wanneer je merkt dat het aantal leveranciers te weinig is, of zelfs op 0 resultaten uitkomt kan je het volgende doen:

• Zoeken op specifieke zoektermen met minder toegepaste filters.
• Zoeken met bredere zoektermen en meer toegepaste filters.

De filters “Handelsverzekering” en “Verified Supplier” zijn de filters die je op zijn minst moet toepassen. Je kan natuurlijk ook nog andere filters toepassen, mits het genoeg zoekresultaten oplevert. Is dat niet het geval? Gebruik ze dan optioneel, zodat je voldoende leveranciers hebt om de beste Chinese groothandel of fabrikant te vinden!

Verder filteren van leveranciers

Nadat je op specifieke zoekwoorden hebt gezocht met de belangrijkste filters, kan je nog verder verfijnen.

Aan de rechterkant (in de zoekresultaten van producten) zie je staan:

• Hoelang een Chinese groothandel of fabrikant de status van “Verified Supplier” heeft.
• Alle transacties van de afgelopen 6 maanden en waarde (omzet) ervan.
• Wat de “Response Rate” van een leveranciers is.

Deze “Respose Rate” is het minst belangrijk. Het kan namelijk ook zijn dat de leverancier niet via Alibaba communiceert, maar bijvoorbeeld via e-mail.

De andere 2 factoren (transacties van afgelopen 6 maanden + waarde en hoelang ze “Verified Supplier” zijn) moet je echter wel serieus nemen.

Hieronder geven we je een paar voorbeelden.

Voorbeeld leverancier 1

Je hebt een eerste leverancier gevonden en deze is pas 1 jaar actief als “Verified Supplier”. De leverancier heeft echter nog geen transacties gedaan in de tijd dat ze op Alibaba staan. Ondanks alles heeft het bedrijf wel een “Responste Rate” van 95 procent.

Je zal snappen dat deze leverancier weggestreept kan worden, Het is namelijk een te groot risico, in vergelijking met andere leveranciers.

Voorbeeld leverancier 2

De tweede leverancier is 2 jaar “Verified Supplier” en heeft 22 transacties gedaan de laatste 6 maanden, met een totale waarde (omzet) van 80.000+ dollar. Daarbij ligt de “Response Rate” van deze leverancier op de 84 procent wat netjes is, maar van ondergeschikt belang.

Op het eerste gezicht lijkt dit een prima leverancier, maar er zijn een paar dingen die gelijk opvallen.

Ten eerste is de leverancier 2 jaar actief als “Verified Supplier”, wat natuurlijk prima is. Maar toch wil je liever een leverancier die een paar jaar langer zaken doet op Alibaba, met deze status.

Verder hebben ze 22 transacties gedaan met een totale omzet van 80.000+ dollar. Wat (een beetje grof geschat) uitkomt op 1 order van 3.750 dollar per week. Je wilt liever dat deze aantallen hoger liggen, wanneer je een leverancier zoekt die kan meegroeien met jouw onderneming. Deze leverancier is hoogst waarschijnlijk niet in staat om grote aantallen te draaien, laat staan de kwaliteit ervan te waarborgen.

Voorbeeld leverancier 3

En dan hebben we de derde leverancier die 5 jaar actief is als “Verififed Supplier”. Ze hebben 95 transacties gedaan, met een totale omzet van 370.000+ dollar. Dit is grofweg 3 tot 4 orders per week, met een omzet van 3.900 dollar per order. De “Response Rate” van deze leverancier ligt op 98 procent, prachtige score maar niet noodzakelijk.

Tijdens je speurtocht naar de beste Chinese leverancier of fabrikant, kan je deze zeker aan jouw lijstje met leveranciers toevoegen.

Voorbeeld leverancier 4

Gaan we een kijkje nemen naar de statistieken van leverancier 4, dan zien we dat deze 14 jaar actief is als “Verified Supplier”. Verder hebben ze de laatste 6 maanden 90 transacties gedaan met een totale omzet van 800.000+ dollar. Dat komt neer op zo’n 3 orders met een omzet van 8.900 dollar per week. Echter, kan de “Response Rate” met 67 procent wel iets beter.

Hoewel alles klopt is de “Response Rate” dus wat laag. Maar zoals gezegd moet je niet al te veel waarde hechten aan deze ratio. Ze kunnen namelijk ook heel goed op andere manieren communiceren!

Deze leverancier mag niet aan je lijstje ontbreken, voor het vinden van een uitstekende Chinese groothandel of fabrikant!

Zoeken met de leveranciers tab

Deze zoekresultaten zijn gedaan, door te zoeken op producten. Het geeft je een goed beeld van welke producten er zijn en de leveranciers die ze kunnen leveren. Je moet alleen wel beseffen dat veel leveranciers enorm veel producten leveren. En dus veel vaker in de zoekresultaten opduiken. Hierdoor wordt het filteren op leveranciers en vinden van de beste Chinese groothandel of fabrikant een stuk lastiger.

Er is ook een andere manier om te zoeken, namelijk op leveranciers. Je kan dit doen door links in de zoekbalk voor “leveranciers” te kiezen of na het zoeken op producten naar het tabblad “leveranciers” te switchen. Hiermee zal je zien dat het aantal leveranciers voor een product wordt verkleind.

De ene manier van zoeken is niet beter dan de andere

Gebruik beide manieren om te zoeken naar leveranciers. De beste manier is waarschijnlijk eerst te zoeken op producten en wanneer je hier een aantal leveranciers hebt gevonden te schakelen naar leveranciers. Gebruik de specifieke zoektermen en nodige filters om een hoop tijd te besparen en je lijstje sneller klaar te hebben.

Filteren in de leveranciers sectie

De zoekresultaten op basis van leveranciers zijn anders dan die van het selecteren en zoeken naar producten. Laten we even kijken hoe snel er goede leveranciers uit de resultaten gehaald kunnen worden.

Het is net zoals zoeken op producten belangrijk te kijken naar hoelang een “Verified Supplier” al actief is op Alibaba. Is de leverancier meer dan 10 jaar actief dan is dat perfect, iets minder mag op zich ook wel. Maar is deze slechts enkele jaren actief, dan gaan we die voor nu even niet meenemen in de selectie. Het zakendoen met leveranciers zonder een gedegen “staat van dienst” neemt namelijk meer risico met zich mee.

We behandelen hieronder nog een aantal zaken waarop je kan letten.

Zoek afbeeldingen die matchen met wat je zoekt

Het eerste waar je op zal moeten letten zijn de afbeeldingen bij producten in de zoekresultaten. Ze moeten exact overeenkomen met het product dat jij zoekt.

Ben je op zoek bent naar een bepaald soort yoga mat dan verschijnen er ook yoga mat handdoeken, tassen of schoonmaakspullen in de zoekresultaten. Hiermee wordt zoeken naar een goede Chinese groothandel of fabrikant die jouw product heeft veel tijdrovender dan het zou moeten zijn.

Ga daarom alleen voor producten die precies overeenkomen met wat jij zoekt, het zal je een hoop tijd besparen!

Check de voornaamste producten

Samen met de afbeeldingen zal je ook moeten letten op de hoofdproducten die de leverancier in de lijst heeft staan. Je kan dit zien bij “Product / dienst” naast de foto.

Zoek je op “yoga mat” dan kan het zijn dat er een leverancier opduikt die ook fitness apparatuur aanbied. Op het eerste gezicht zou dit een prima match zijn. De yoga mat is immers gerelateerd aan fitness. Maar in dit geval kan het beter zijn om een leverancier te vinden die ook andere producten maakt van latex of rubber.

Het geeft namelijk aan dat de leverancier machines heeft, waarmee ze ook andere producten van deze materialen maken. Ze zijn hierin dus gespecialiseerd.

Je kan nu dus beter voor een leverancier gaan die gerelateerd is aan het fabriceren van gelijksoortige producten. Het heeft zo de voorkeur boven een leverancier die gerelateerd is aan dezelfde categorie namelijk “fitness”.

Check de top 3 export markten

Het volgende waar je op zal moeten letten zijn de “Top 3 export markten”. Wanneer de lijst wordt aangevoerd door “West-Europa” met “Noord-Amerika” heel kort daarachter en voor een klein deel bestaat uit de “Binnenlandse markt”, is dat een goed gegeven.

Deze top 3 geeft namelijk een goede indicatie dat de producten van deze leverancier voldoen aan gezondheids- en veiligheidseisen in die regio’s. Verder toont het ook aan dat de leverancier bekend is zaken te doen met buitenlandse klanten uit landen in deze gebieden.

Check het aantal transacties en de waarde

Zoals we al hebben aangegeven, moet je in de zoektocht naar de beste Chinese groothandel of fabrikant kijken naar de cijfers. Hierbij moet je letten op het aantal transacties van de afgelopen 6 maanden, samen met de totale waarde (omzet) hiervan. Het geeft je een goed beeld of leverancier voldoende capaciteit heeft om grotere aantallen te kunnen draaien, zonder kwaliteitsverlies en op tijd kan leveren.

Het laatste dat je wilt, is voorraden die opdrogen, terwijl bijvoorbeeld je verkopen op Amazon alleen maar blijven stijgen. Hiermee loop je niet alleen verkopen mis, het heeft namelijk ook effect op je Amazon rankings. Wanneer je leverancier de vraag naar producten niet kan bijhouden of op tijd kan leveren is dat een drama. Om het maar nog niet eens te hebben over mogelijk kwaliteitsverlies van je producten.

Zorg dat je deze factoren altijd meeneemt!

Wil je voorkomen dat je voorraden opraken, producten niet op tijd geleverd worden of de kwaliteit ervan afneemt? Neem deze factoren dan ook heel serieus. Het zal je namelijk veel opleveren!

Het wegstrepen van leveranciers

Je zou nu onderhand een aardig beeld moeten hebben van wat je zoekt. We gaan nu de leveranciers nog verder filteren, voordat we de lijst met geschikte kandidaten nog verder in detail gaan bekijken.

We gaan met wat voorbeelden bepalen welke leveranciers er weer kunnen worden weggestreept. En op welke zaken je hierbij moet letten om de juiste afweging te maken.

Laten we eens kijken naar een van de leveranciers die in de zoekresultaten van “yogamatten” kunnen worden gevonden. We gaan hierbij letten op de factoren die we genoemd hebben.

Check de voornaamste producten

We hebben een leverancier gevonden die 8 jaar actief is op Alibaba met de status “Verified Supplier”. Ze hebben ook de afgelopen 6 maanden meer dan 50 transacties gedaan, met een totale omzet van 800.000 dollar. Verder is de “Response Rate” 91 procent en dus een mooi extra gegeven.

Het gaat hier om een uitstekende leverancier, echter niet voor yogamatten. Wanneer we kijken naar de foto’s zien we wel dat deze precies overeenkomen met het product waarnaar we op zoek zijn. Maar ook dat bij “Product / dienst” de hoofdproducten van de leverancier voornamelijk uit tassen bestaan.

Verder staat ook in de bedrijfsnaam het woord tassen vermeldt, wat aangeeft dat dit het voornaamste product is waar de leverancier zich op richt.

Check de top 3 markten

We hebben deze leverancier al weggestreept, toch kan deze nog worden overwogen voor het laten produceren van yogamatten of gerelateerde producten.

Nadat we hebben gekeken naar de “Top 3 export markten” zien we dat ze voor 79 procent aan de “Binnenlandse markt” leveren. En vervolgens voor 11 procent naar “Centraal-Amerika”, gevolgd door 10 procent naar “Noord-Europa”. Het zijn allemaal markten met lagere product-, gezondheids- en veiligheidseisen.

Hierdoor gaan er een aantal belletjes rinkelen. We hebben ze al weggestreept op basis van welke producten ze voornamelijk leveren. En kunnen nu hetzelfde doen nu we weten aan welke markten ze doorgaans leveren.

Idealiter zijn we op zoek naar een leverancier die ervaring heeft met het leveren aan de markt waarin we verkopen. Bij het zoeken naar de beste Chinese groothandel of fabrikant, dienen dus ook de markten waaraan ze leveren te kloppen!

Samengevat: de belangrijkste factoren op een rijtje!

Hieronder nog even in het kort een samenvatting van de belangrijkste factoren, om een “shortlist” te maken van je leveranciers.

Je kan de volgende leverancier van je lijstje wegstrepen:

• Minder dan 3 jaar actief op Alibaba met de status “Verified Supplier”.
• Productafbeeldingen komen niet overeen met het product dat jij wilt laten fabriceren.
• De hoofdproducten van de leverancier liggen niet in 1 lijn met de producten die jij wilt laten maken,
• Tussen de “Top 3 export markten” zitten niet (voor het grootste deel) Noord-Amerika en West-Europa.
• Het aantal transacties en de waarde (omzet) ervan in de afgelopen 6 maanden is erg laag.

Shortlist maken van leveranciers

Je kan een shortlist maken van leveranciers op Alibaba door op de “Favorieten” te klikken, rechts bovenaan elke leverancier. Hiermee krijg je een lijstje van de door jouw geselecteerde leveranciers.

Een andere manier is om de “vergelijk”” optie te gebruiken, maar deze werkt niet altijd even best. Verder blijven de leveranciers, maar ook een beperkte tijdsduur in deze vergelijkingslijst staan.

Je moet om zo’n shortlist te maken op een van deze manieren wel inloggen en een geverifieerde account hebben. Wil je voorlopig eerst nog even rondkijken zonder in te loggen, om de beste Chinese groothandel of fabrikant te vinden? Dan kan je er ook voor kiezen alles naar een spreadsheet te kopiëren (denk hierbij aan Excel of een ander programma).

De productpagina’s van leveranciers bekijken

Je hebt nu een goed idee hoe jij eenvoudig en snel leveranciers kan scannen, zodat je er alvast een aantal kan wegstrepen. We hebben je voorzien van de belangrijkste factoren waarop je leveranciers zou moeten filteren.

Nu je dit hebt gedaan, gaan we verder verfijnen door de productpagina’s van de overgebleven leveranciers te bekijken. Zo zal je uiteindelijk de beste Chinese groothandel of leverancier, of in ieder geval een klein lijstje hiervan, overhouden.

Je eerste overgebleven leverancier op het lijstje

We gaan nu de eerste leverancier van het lijstje, welke we verder gaan verfijnen, nog een beetje extra onder de loep nemen.

Ze voldoen in ieder geval aan alle eisen die we gesteld hebben, namelijk:

• Ze hebben afbeeldingen van yogamatten die precies aansluiten bij het product waarnaar we zoeken.
• De hoofdproducten van deze leverancier zijn ook van hetzelfde materiaal of hieraan sterk gerelateerd.
• Het grootste deel (namelijk 79 procent) wordt geleverd aan West-Europese landen. Hoewel dit ook prima een stukje lager mag liggen, zegt dit genoeg over de kwaliteit.
• In de afgelopen 6 maanden hebben ze 124 transacties gedaan, met een totale waarde (omzet) van 1,3 miljoen.
• De “Response Rate” is 89 procent, maar van minder groot belang.

Wanneer we kijken naar de productpagina zien we dat het “Bedrijfstype” een “Handelsonderneming” is, En ze met name de producten buikspierwielen en kettle bells leveren, welke met dezelfde uitrusting gemaakt kunnen worden.

Het verschil tussen fabrikanten en handelsondernemingen

Een handelsonderneming doet inkopen bij fabrikanten en zijn zo een tussenpersoon in het proces. Wanneer je inkopen gaat doen bij een handelsonderneming, liggen de kosten daarom vaak iets hoger dan wanneer je dit bij een fabrikant doet.

Het voordeel is wel dat ze vaak lagere MOQ’s (minimum Order Quantities) hebben, waardoor je er ook kleinere orders kan plaatsen. De keerzijde van de medaille is dan wel weer dat ze gelimiteerd zijn in variaties en aanpassingen die kunnen worden gemaakt voor een product. Gewoon even iets om mee te nemen in je beslissing met welke Chinese groothandel (handelsonderneming) of fabrikant jij in zee gaat.

Welk leverancier zou jij kiezen?

Wanneer kies je voor een Chinese groothandel (handelsonderneming) of fabrikant?

Heb je te maken met een budget of weinig geld tot je beschikking waarmee je niet kan voldoen aan de MOQ’s van een fabrikant? Dan kan je het overwegen om zaken te doen met een handelsonderneming. Hetzelfde geldt ook voor wanneer je meerdere producten wilt combineren, te denken aan yogamatten en buikspierwielen, om er meer voordeel uit te halen.

Maar ben je bijvoorbeeld op zoek naar een private label product dat je op Amazon wilt verkopen? Dan ben je meestal op zoek naar 1 product waarmee je kan starten. In dit geval is het beter rechtstreeks zaken te doen met een fabrikant. Je zal hiermee kosten reduceren, communicatie gaat waarschijnlijk makkelijker en kan het product uitgebreid aanpassen naar jouw wensen en eisen.

De leverancier is fabrikant en handelsonderneming, wat te doen?

Veel leveranciers op Alibaba noemen zichzelf fabrikant en handelsonderneming. Je zal deze niet gelijk moeten wegstrepen, maar kijk gewoon of ze een fabriek hebben die de producten maakt die jij wilt laten fabriceren. Het kan namelijk nog steeds een goed optie zijn om je (eigen private label) product te laten maken.

De meeste leveranciers hebben de producten die ze verkopen, in hun naam verwerkt. Het gaat hier dan normaal gesproken om een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van deze producten. Maar kijk voor de zekerheid toch even bij welke producten ze voornamelijk maken en of deze op dezelfde manier geproduceerd kunnen worden.

ˆWanneer het gaat om een handelsonderneming of ze een hoop producten produceren die niks met elkaar te maken hebben, streep ze dan van je lijstje. Het gaat dan waarschijnlijk gewoon om een Chinese groothandel terwijl jij zoekt naar een fabrikant. In dit geval is die namelijk veel geschikter voor het laten maken van jouw private label product!

Herhaal dit proces tot je minimaal 10-20 goede leveranciers hebt

Je hebt nu in ieder geval alvast 1 goede Chinese groothandel (handelsonderneming) of fabrikant op je shortlist staan, die je kan benaderen. Neem dus in overweging wat je wilt doen, een eigen merk product laten maken of meerdere producten inkopen in China. Het zal namelijk bepalen hoe jouw lijstje er uiteindelijk met de verfijning op “Bedrijfstype” uit gaat zien.

Herhaal dit proces en zorg dat je in ieder geval een stuk of 10 tot 20 leveranciers hebt, voordat je hiermee contact op gaat nemen.

Nog even een laatste keer je leverancier checken!

Nog even een laatste keer je leverancier checken

Je kan nog een extra check uitvoeren door de bedrijfsnamen van dat lijstje door Google te halen en te checken op “scams”. Type simpelweg de naam het bedrijf in op Google en vul het eventueel aan met “scam” of “dispute”. Gebruik bij voorkeur Engels, gezien dit meer resultaten zal opleveren.

Je kan op die manier nagaan of er de nodige problemen zijn met het bedrijf en wanneer dit het geval is deze wegstrepen. Is dit niet aan de orde dan heb je groen licht en is contact opnemen en wellicht zaken doen de volgende stap in het proces!

Gelijk aan de slag om de beste Chinese groothandel of fabrikant te vinden!

Het vinden van de beste leveranciers voor je inkopen in China, neemt even de nodige tijd in beslag. Maar het is wel belangrijk dat je op deze manier een lijst gaat samenstellen. Je zal er namelijk veel meer succes mee hebben! Ben je er klaar voor?

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan een reactie hieronder achter, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen