NFT kopen en verkopen: zo werkt het!
NFT kopen en verkopen: zo werkt het!
13 maart 2023 
in Crypto

NFT kopen en verkopen: zo werkt het!

Je heb vast weleens iets gezien of gehoord over NFT's (Non Fungible Tokens. Beeple's Everydays: The First 5.000 Days werd in maart 2021 verkocht voor meer dan $ 69 miljoen, wat leidde tot een grotere belangstelling voor digitale kunst en aanhoudende media-aandacht. Hoewel je NFT voor nog veel meer kunt gebruiken, zullen de meeste het kennen in de vorm van digitale kunst ...laten we eens kijken hoe een NFT kopen en verkopen werkt.


Het concept van digitaal eigendom kan moeilijk te begrijpen zijn, en met zoveel "belanghebbenden" die in NFT's hebben geïnvesteerd, kan het moeilijk zijn om te weten wie je moet vertrouwen.

Wees dus voorzichtig wanneer je jezelf in de wereld van NFT's waagt. Financiële investeringen kunnen van de ene op de andere dag compleet verdwijnen. Je transacties bij het kopen van NFT's zijn niet privé en cryptocurrency-wallets hebben beperkte beveiligingsfuncties. Houd je ogen open ...en ontdek alles over de NFT-space.

Hoe werkt een NFT kopen en verkopen?

nft kopen en verkopen

Voordat je de portemonnee trekt om een NFT te kopen, is het belangrijk om te begrijpen dat NFT's worden gekocht met cryptocurrency. De meeste transacties op OpenSea, de vooraanstaande NFT marktplaats, worden gedaan met Ethereum en een cryptocurrency-wallet is nodig om deel te nemen. Huidige concurrenten van OpenSea zijn SuperRare, Nifty Gateway en Rarible. Twee veelgebruikte opties voor cryptocurrency-portemonnees zijn Coinbase Wallet en MetaMask.

Ga aan de slag door de OpenSea-inlogpagina te bezoeken en jouw crypto-wallet te verbinden. Bezoek je profiel, waar verzamelde NFT's kunnen worden bekeken door leden van de community. Profielpagina's houden jouw favoriete NFT's en marktplaatsactiviteiten bij. Actieve advertenties en eventueel ontvangen aanbiedingen zijn ook zichtbaar op je profielpagina.

Nu ben je klaar om door de marktplaats te bladeren en mogelijk een aankoop te doen. Bepaalde aanbiedingen hebben een optie "Buy Now" (kopen), terwijl je bij andere een bieding kunt plaatsen bij de eigenaar. Wanneer jij op "Make Offer" (bieden) klikt, kies je het bedrag dat jij bereid bent te betalen en een vervaldatum. Nadat de uitwisseling is voltooid, wordt de NFT overgemaakt naar jouw portemonnee en verschijnt deze onder het tabblad "Collected" (verzameld) op jouw profielpagina. OpenSea krijgt 2,5 procent "commissie" op elke transactie van de markt.

Om een bestaande NFT op de markt te brengen, ga je naar jouw profiel en klik je op de gewenste NFT. Selecteer vervolgens de blauwe knop "Sell" (verkopen) rechtsboven in het scherm. Kies een vaste prijs wanneer jij het voor een bepaald bedrag wilt verkopen of kies een "Timed Auction" (getimede veiling) wanneer jij wilt dat mensen op jouw NFT bieden.

OpenSea brengt voor je eerste vermelding kosten in rekening voor het initialiseren van jouw account. Ethereum-transacties brengen iets met zich mee dat een "gasfee" wordt genoemd. Wanneer een verkoper een bod op een NFT accepteert, betaalt hij de gasvergoeding. Bij verkoop tegen een vaste prijs is de koper verantwoordelijk voor de extra kosten.

Nog wat tips bij het kopen (en later verkopen) ...

nft kopen en verkopen

1. Kijk naar de mensen achter het project, zodat je meer leert over de NFT die je koopt

2. Analyseer de projecttijdlijn, hoe lang NFT's bestaan etc.

3. Controleer de kwaliteit van de NFT-art

4. Evalueer de gemeenschap achter de NFT

5. Analyseer het nut van de NFT

Je kunt natuurlijk meer onderzoek doen ...wat absoluut belangrijk is op het moment dat wilt gaan handelen met NFT's.

Conclusie

Het is vrij simpel een NFT te kopen en verkopen, maar zorg dus wel voor goed onderzoek bij het bepalen welke je koopt om ermee te handelen of die zelfs wil bewaren voor de langere termijn.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen