NFT kopen en verkopen: zo werkt het!
NFT kopen en verkopen: zo werkt het!
13 maart 2023 
in Crypto

NFT kopen en verkopen: zo werkt het!

NFT kopen en verkopen is momenteel een van de populairste manieren voor mensen om te investeren in digitale activa. NFT's zijn Non-fungible tokens, wat betekent dat elk token uniek is en niet kan worden nagemaakt. Dit maakt ze zeer gewilde investeringen, omdat ze zeldzaam zijn en een tastbaar goed vertegenwoordigen dat gekocht en verkocht kan worden op digitale marktplaatsen.

In dit artikel leer je:

  • Hoe je een Metamask account aanmaakt
  • Hoe je ETH in een wallet zet
  • Jezelf aanmelden op een NFT marktplaats
  • Hoe je een NFT kunt uploaden
  • Hoe je een NFT verkoopt

Hoe maak je een Metamask account?

nft kopen en verkopen

De eerste stap is een Metamask account aanmaken. Een simpel proces, waarvoor je een ETH wallet nodig hebt en daar ook iets in zet ...zodat je die aan Metamask kunt koppelen. Om je wallet aan te maken moet je de Metamask app downloaden en vervolgens een wachtwoord aanmaken. Volgende stap is ETH in je wallet krijgen.

Hoe zet je Ethereum (ETH) in je wallet?

Wanneer je eenmaal een Metamask account hebt aangemaakt, is de volgende stap om Ethereum (ETH) in je portemonnee te stoppen. Dit kan op een paar verschillende manieren. De meest gebruikelijke methode is het kopen van de cryptocurrency op een gespecialiseerde crypto-beurs. Er zijn er veel die koop- en verkoopdiensten voor Ethereum aanbieden, zoals Coinbase.

Nadat je Ethereum hebt gekocht, kun je het vervolgens naar je Metamask account sturen door het adres van de portemonnee in te voeren in het tabblad "verzenden". Zorg ervoor dat je het adres dubbel controleert voordat je ETH verstuurt, want er is geen manier om verloren geld terug te halen als het naar een verkeerd adres wordt gestuurd.

Jezelf aanmelden op een NFT marktplaats

NFT kopen en verkopen gebeurt op digitale marktplaatsen. De populairste NFT marktplaats is momenteel OpenSea, die een grote verscheidenheid aan NFT's aanbiedt om te kopen en te verkopen. Om je aan te melden voor een account op OpenSea moet je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Je gebruik hier ook jouw Ethereum wallet-adres, zodat je je koop- en verkoopactiviteiten aan je Metamask-account kunt koppelen.

Eenmaal geregistreerd kun je zoeken naar NFT's of zelfs je eigen NFT's aanmaken (dit is gratis, maar je betaalt wel voor het valideren van tokens).

Bij het kopen van een NFT is het belangrijk om de authenticiteit ervan te controleren en je ervan te verzekeren dat de verkoper een goede reputatie heeft.

Hoe kun je een NFT uploaden?

Het uploaden van een NFT is betrekkelijk eenvoudig en kan met een paar klikken. Op het moment dat je eenmaal geregistreerd bent op de marktplaats, moet je je eigen NFT genereren of er een kopen van een andere gebruiker. Nadat je de NFT hebt geselecteerd die je wilt uploaden, hoef je alleen nog maar de metadata van het digitale "goed" op te geven (beschrijving, titel, etc.), stel een koop- en/of verkoopprijs in, en druk dan op de uploadknop.

Zodra je je NFT hebt geüpload, is deze beschikbaar om te kopen of te verhandelen op de marktplaats.

Hoe kun je een NFT verkopen?

nft kopen en verkopen

Een NFT verkopen is relatief eenvoudig en kan snel en veilig gebeuren. Om een NFT te verkopen moet je het eerst op de marktplaats van je keuze plaatsen met een vastgestelde prijs. Eenmaal genoteerd kunnen potentiële kopers het goed bekijken en een bod doen om het te kopen.

Zodra een bod is aanvaard, moet de verkoper de transactie goedkeuren en dan kan de koper de NFT overmaken naar zijn portemonnee. De verkoper kan ook de ETH uit zijn portemonnee halen zodra de transactie is voltooid.

Voorkom hype en kijk uit dat prijs niet sneaky wordt opgedreven ...succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen