Hoe kun je een NFT maken en verkopen? Zo werkt het!
Hoe kun je een NFT maken en verkopen? Zo werkt het!
08 maart 2023 
in Crypto

Hoe kun je een NFT maken en verkopen? Zo werkt het!

Je zal vast weleens hebben gedacht: laat ik een NFT maken. Zeker met alle hype heel begrijpelijk ...besef wel dat deze wordt aangewakkerd en dat je niet "zomaar" even rijk wordt met jouw nieuwe geminte Non Fungible Token. Toch is er ook serieus vraag naar veel gewilde items, zijn er fans die diep in de buidel tasten en kan er ook goed mee worden gehandeld. Laten we hieronder eens kijken hoe je een NFT kun maken en verkopen.


1. Kies een crypto-wallet

Om te beginnen heb je een crypto-wallet nodig om je kosten te dekken bij een NFT maken en verkopen. Er zijn tegenwoordig een hoop wallets, maar eentje die veel gebruikt wordt voor NFT's is onder andere MetaMask. Doe wat onderzoek om te zien welke het beste bij jouw past.

2. Het volgende wat je nodig hebt is een NFT marktplaats

Een NFT maken kun je op veel manieren doen met bv. designprogramma's, zelf te tekenen en uploaden of het zelfs laten doen door een professional. Om je NFT te verkopen kun je het beste gebruik maken van een NFT marktplaats. Hier vind je namelijk kopers en verkopers ofwel vraag en aanbod. Er zijn verschillende NFT marktplaatsen, namelijk:

  • OpenSea
  • SuperRare
  • Rarible
  • Mintable

Wanneer je gaat zoeken vind je er vast meer ...maar dit zijn de bekendere in het NFT-landschap.

3. Nu zal je cryptovaluta nodig hebben

Je moet snappen dat transacties op blockchains gepaard gaan met kosten. Ook bij het handelen in NFT's krijg je hiermee te maken. Zorg er dus voor dat jij genoeg in die wallet hebt staan (bereken je kosten) ...zodat je gaande weg gewoon alles kunt betalen. Meestal wordt er bij NFT's maken en verkopen gebruik gemaakt van ETH.

4. Jouw crypto-wallet verbinden met de gekozen NFT marktplaats

De volgende stap die je neemt is het verbinden van jouw crypto-wallet met de gekozen NFT marktplaats. Elk platform doet het weer net even anders, maar over het algemeen zou dit "soepeltjes" moeten verlopen. Wanneer alles staat kun je verder gaan met het minten van jouw NFT-kunstwerk.

5. Upload het bestand waarvan jij een NFT wilt maken

nft maken en verkopen

Het is natuurlijk de vraag of jij een fysieke tekening hebt gemaakt die je wilt uploaden of al een digitaal bestand hebt dat je gelijk kunt gebruiken. Wil je iets maken ...zorg er dan wel voor dat het iets speciaals is en weet ook zeker of jij de NFT kunt maken. Anders kun je het beter uitbesteden aan mensen die grafisch veel beter zijn. Om tot het beste resultaat te komen.

6. Je kunt een vaste prijs instellen of de NFT veilen

Kies nu hoe jij jouw NFT wilt verkopen, er zijn twee opties. De eerste is een vast bedrag. Jij bepaalt dus hoe duur jouw NFT wordt en een koper kan die voor deze prijs aanschaffen. Een andere optie is jouw NFT veilen, hiermee laat je potentiele kopers bieden op jouw NFT ...en bepaal jij zelf wanneer je akkoord gaat met een voor jouw acceptabele verkoopprijs.

7. Wees duidelijk met de beschrijving van jouw NFT

Het is ook belangrijk om kopers te laten weten wat jouw NFT is en waar het over gaat ...wees duidelijk in je beschrijving, maar houd ook rekening met de aandacht tijdspanne van je kopers. Het gaat erom dat je kort en krachtig duidelijk maakt waarom kopers jouw NFT willen hebben. Denk hierover na om meer uit jouw NFT te halen. Laat het niet te verkoopachtig lijken, maar probeer je kopers wel te prikkelen.

8. Betaal de kosten van jouw NFT, en check ook de royalty's

Een NFT maken en verkopen is niet gratis ...je zal altijd linksom of rechtsom de nodig tijd en kosten maken en belangrijk is dat je hiermee rekening houdt. Wil jij echt iets spectaculair maken ...laat het dan ontwerpen door iemand met skills. Het kost je eenmalig een bedrag, maar zal wel ten goede komen van de professionaliteit bij het maken van een spiksplinternieuwe NFT. De al je kosten en het feest kan beginnen.

Conclusie

Een NFT maken en verkopen is niet heel gecompliceerd, maar besef wel dat het geld kost ...en dat je ook niet zomaar die van jouw verkoopt. Daar komt iets meer bij kijken. Toch kan het leuk zijn om experimenten te draaien bij een NFT maken en verkopen. Zodat je kan bekijken of het aanslaat. Succes!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen