Wat is Tron (TRX)? Ontdek hier alles!
Wat is Tron (TRX)? Ontdek hier alles!
30 maart 2023 
in Crypto

Wat is Tron (TRX)? Ontdek hier alles!

TRON (TRX) is een open-source blockchain-platform dat smart contracts kan uitvoeren en kan worden gebruikt voor het bouwen van decentralized applications (dApps). Het is qua functionaliteit vergelijkbaar met Ethereum (ETH), en het begon zelfs als een token gebouwd op Ethereum totdat het overschakelde naar zijn eigen mainnet "Tronix" blockchain.

Sinds de lancering heeft TRON een groot ecosysteem van dApps en andere projecten opgebouwd. Het is echter ook controversieel, met critici die beweren dat het code heeft gekopieerd en dat de CEO van TRON geld heeft verdiend door middel van pump-and-dump cryptocurrency-zwendel.

Laten we erin duiken.

In dit artikel leer je:

  • Wat is Tron (TRX)?
  • Hoe werkt Tron (TRX)?
  • Uitvinder van Tron (TRX)
  • Conclusie

Wat is Tron (TRX)?

Het project Tron werd in 2017 gelanceerd en is gebaseerd op blockchain-technologie. Het was destijds vrij uniek omdat het niet probeerde reclame te maken voor cryptografie of netwerkontwerp gerelateerde verbeteringen.

De basisbouwstenen van Tron, zoals gedecentraliseerde applicaties (dApps), slimme contracten, tokens of de gedelegeerde proof-of-stake-consensus, werden allemaal gepionierd door andere projecten. Hoewel sommigen kritiek hadden op het ontbreken van innovatie in het project, waren velen het erover eens dat het gebruik van reeds geteste functies beter was dan koste wat het kost iets nieuws proberen te bouwen.Hierdoor kon ook meer aandacht worden besteed aan gebruikerservaring en ontwerp.

Tron onderscheidde zich met zijn op Azië gerichte marktstrategie die sterk leunde op het bekendmaken van zijn oprichter en bedenker, Justin Sun. Met een ongelooflijk actieve gemeenschap van enthousiaste supporters is het geen verrassing dat de futuristisch klinkende Tron enig succes heeft gezien.

De TRX-cryptocurrency kreeg in 2018 nog meer algemene aandacht toen het non-profit ontwikkelingsbedrijf achter Tron, de Tron Foundation, het peer-to-peer platform voor het delen van inhoud BitTorrent overnam.

Hoe werkt Tron (TRX)?

Tron

Tron (TRX) is nu een afzonderlijke cryptmunt, maar was ooit een op Ethereum gebaseerd ERC-20-token.

Het Tronix-netwerk werkt op een aantal principes, met als eerste decentralisatie. Alle gegevens op de blockchain zijn volledig gratis en worden niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. Contentmakers kunnen het TRX-token krijgen als beloning voor het plaatsen van hun content.

Makers kunnen op het Tron-netwerk hun eigen tokens creëren. Deze tokens kunnen vervolgens worden gebruikt binnen de eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) van gebruikers op het netwerk. Deze nieuw gecreëerde tokens worden ondersteund door het belangrijkste TRX-token.

De laatste fase van het netwerkontwikkelingsplan omvat de ondersteuning van games op het Tron-netwerk. Deze spellen zouden volledig gedecentraliseerd zijn en gebruikers zullen de makers rechtstreeks kunnen belonen als ze van het spel genoten.

Tron werkt aan een gedelegeerd proof-of-stake consensusmechanisme. In dit systeem worden transacties gevalideerd door 27 supervertegenwoordigers die zijn belast met het bijhouden van de transactiegeschiedenis. Supervertegenwoordigers worden om de zes uur gekozen en verdienen TRX-munten die door het mechanisme worden gegenereerd als beloning voor hun diensten.

De Tron-blockchain krijgt elke 3 seconden een nieuw blok en degenen die het blok hebben toegevoegd, krijgen 32 TRX-tokens.

Uitvinder van Tron (TRX)

Tron is gemaakt door een man genaamd Justin Sun, die twee keer de eer heeft gekregen om te worden vermeld op Forbes Asia's "30-under-30", een lijst van topondernemers onder de 30 jaar.

Sun werkte voor Ripple, het bedrijf dat de XRP-cryptocurrency creëerde, voordat hij in 2017 The Tron Foundation oprichtte.

De achtergrond en reputatie van Sun trokken uiteindelijk verschillende prominente investeerders en ondernemers aan, wat leidde tot Tron's initial coin offering (ICO) in september 2017, waarmee miljoenen aan cryptocurrency werden opgehaald.

Conclusie

Tron is een uniek cryptocurrency-project, waarbij verschillende technologieën zijn gebruikt die door andere projecten zijn gepionierd en ze allemaal hebben laten samenwerken.

Het Tron-netwerk biedt een alternatief voor contentmakers die te maken hebben met censuur of andere problemen op gecentraliseerde contentplatforms.

Ook maakt het systeem zonder transactiekosten het een interessante keuze voor zowel bedrijven als consumenten als het gaat om cryptobetalingen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen