Koersverwachting Ethereum Classic: ontdek hier alles!
Koersverwachting Ethereum Classic: ontdek hier alles!
03 april 2023 
in Crypto

Koersverwachting Ethereum Classic: ontdek hier alles!

Ethereum Classic is oorspronkelijk ontwikkeld door Vitalik Buterin en zijn collega's als software waarmee ontwikkelaars nieuwe cryptocurrency-tokens en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen maken die op het nieuwe Ethereum-blockchainnetwerk kunnen draaien.

ETC maakt gebruik van slimme contracten, opgenomen in een gedistribueerd grootboek, om dApps te hosten en waarde te verhandelen, terwijl het ook een blockchain-netwerk met gedecentraliseerd beheer aanbiedt.

Vanwege meningsverschillen tussen de mining community en ontwikkelaars over onveranderlijkheid, onderging het Ethereum-netwerk in juni 2016 echter een hard fork. Ethereum Classic wordt momenteel onderhouden door een actieve groep miners die ervoor hebben gekozen een andere technische routekaart na te streven voor de ontwikkeling van de blockchain.

En heeft geweigerd te "forken" ...Ethereum Classic heeft zich vanaf het begin verzet tegen veranderingen van de ontwikkelaars.


Ethereum Classic (ETC) koersverwachting

Ethereum Classic is een van de meest historisch populaire hard forks van elke blockchain en blijft tot op de dag van vandaag populair. Veel van de functies die op Ethereum worden gevonden, zijn te vinden op Ethereum Classic vanwege het gebruik van dezelfde basiscode. Ethereum Classic verschilt in ideologie van Ethereum, kiest ervoor onveranderlijk te blijven en biedt een permanent Proof of Work-systeem waaraan gebruikers kunnen deelnemen.

De rol van het Ethereum Classic-token is het onderhouden en exploiteren van het ETC-netwerk. Gebruikers realiseren waarde door deel te nemen aan verschillende activiteiten op het Ethereum Classic-netwerk. Holding ETC stelt gebruikers in staat om slimme contracten te gebruiken, transacties op het netwerk uit te voeren, te communiceren met dApps en deel te nemen aan bestuursstemmingen.

Het is wel enorm lastig te voorspellen waar ETC naartoe gaat. Want met zoveel altcoins kun je niet een goede voorspelling maken. Vanzelfsprekend kan Ethereum Classic (ETC) slagen. Maar besef dus wel dat je altijd risico loopt.

Historisch koersverloop van Ethereum Classic (ETC)

ethereum classic

De prijs van Ethereum Classic (ETC) is in de afgelopen jaren vaak veranderd. Bij de introductie in 2017 was de prijs ongeveer $1,50. Sindsdien heeft ETC grote schommelingen gekend, met als hoogste punt $47,77 eind 2017.

De koers van Ethereum Classic was na een piek geleidelijk afgenomen tot ongeveer $ 3.21 dollar aan het einde van 2018. Sindsdien is de prijs gestaag gestegen en bereikte het in mei 2021 $ 175.00 dollar. Echter heeft Ethereum Classic in juni 2022 weer een dieptepunt bereikt van $ 12.44 dollar en op dit moment (ten tijde van dit bericht) is de prijs ongeveer $ 20.00 dollar.

Is het een mooi punt om te kopen? Cryptocurrencies kunnen stijgen en dalen, waarbij je ook moet kijken naar de potentie van een coin. Educatie is hierbij key!

Er is twijfel over hoe de waarde van Ethereum Classic (ETC) zich in 2024 zal ontwikkelen, maar er zijn nog steeds veel experts en beleggers die positief zijn over de toekomst van deze cryptocurrency. Doordat de technologie zich blijft ontwikkelen en er meer gebruik wordt gemaakt van ETC, is er veel potentieel voor waardestijging. Wanneer jij overweegt om in ETC te investeren, is het belangrijk om de koers in de gaten te houden en nieuwsbronnen te raadplegen.

Conclusie

Ethereum Classic is dus een fascinerend project Hoewel het nog steeds in gebruik is met meer dan 1 miljard aan dagelijks handelsvolume, wordt het overschaduwd door de meer gangbare Ethereum (ETH) fork en blijft het een speculatieve optie voor investeerders.

Desondanks is Ethereum Classic op zichzelf al een gevestigde cryptocurrency die talloze obstakels is tegengekomen en gepasseerd.

Laten we kijken hoe ETC zich verder ontwikkeld ...


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen