Wat is Ravencoin (RVN)? Ontdek hier alles!
Wat is Ravencoin (RVN)? Ontdek hier alles!
19 juni 2023 
in Crypto

Wat is Ravencoin (RVN)? Ontdek hier alles!

In tegenstelling tot bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH ...althans voor de update), die lastig te minen zijn met een normale computer ...zou dit voor Ravencoin momenteel anders kunnen liggen.

Het is een populaire altcoin die je nog relatief eenvoudig kunt minen (lees: op moment van schrijven), wat natuurlijk snel kan veranderen naarmate concurrentie toeneemt.

Je kunt natuurlijk ook investeren in Ravencoin (RVN) en het langere tijd laten rijpen, of ermee handelen ...zelfs betalen voor producten of diensten is een mogelijkheid.

Laten we erin duiken.

In dit artikel leer je:

  • Wat is Ravencoin (RVN)?
  • Hoe werkt Ravencoin (RVN)?
  • Livekoers van Ravencoin (RVN)
  • Toekomst van Ravencoin RVN)

Wat is Ravencoin (RVN)?

De blockchain van Raven incl. de token RVN maken het mogelijk voor iedereen om digitale activa uit te wisselen en over te dragen van de een naar de ander. Net zoals veel andere cryptocurrencies dit kunnen. Ravencoin is een fork gemaakt op basis van de (codebase) van bitcoin (BTC), wat simpelweg betekent dat ontwikkelaars Bitcoin-code hebben gekopieerd en aangepast om extra functies toe te voegen om een iets ander doel na te streven.

Het Ravencoin (RVN) protocol is ontworpen om een steeds groter wordend netwerk van computers te stimuleren het platform te bedienen, waardoor gebruikers ook nieuwe blockchain-activa kunnen creëren en overdragen die zelfs fysieke grondstoffen, effecten, verzamelobjecten of andere zaken kunnen vertegenwoordigen uit de echte wereld.

Hoe werkt Ravencoin (RVN)?

De originele code van Ravencoin (RVN) is dus gekopieerd van Bitcoin, maar stelt zijn eigen unieke netwerk-, activa- en protocolregels vast. Verder zijn er ook parameters verandert om zo de uitgifte van digitale activa en communicatie tussen gebruikers van specifieke tokens op het netwerk te stimuleren.

Om het netwerk synchroon te houden, gebruikt Ravencoin (RVN) hierbij een variant van het Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme, KAWPOW genaamd, bedoeld om de drempel tot mining op haar netwerk te verlagen.

Vergelijkbaar met PoW op Bitcoin, wordt dus ook KAWPOW gebruikt door een netwerk van computers waarop de Ravencoin-software draait om het netwerk te beveiligen, transacties te valideren en nieuw "geminte" RVN te verspreiden.

Wanneer gebruikers een nieuw crypto-activum willen maken, moeten die een minimaal aantal RVN tokens verbranden om dit mogelijk te maken ...verder zal er ook een naam moeten worden gekozen voor de nieuwe token.

Bij het aanmaken kunnen uitgevers ook speciale kenmerken voor hun token definiëren, zoals het (maximaal) aantal uitgegeven tokens, het aantal decimalen waarin het kan worden gefractioneerd en de fungibiliteit ervan.

Wat je overigens kunt zien is dat een tokenuitgever RVN-beloningen kan uitdelen aan hun tokenhouders, wat dus ook een manier biedt om bv. dividenden binnen een organisatie uit te keren of "prikkels" binnen een gemeenschap te creëren.

Ravencoin (RVN) biedt ook de mogelijkheid voor makers van nieuwe tokens om iedereen die hun tokens bezit een bericht te sturen, zodat specifieke houders op de hoogte kunnen worden gebracht wanneer ze mogelijk over nieuwe voorstellen mogen gaan stemmen.

Omdat alle RVN-tokens overdraagbaar zijn, kunnen dus in feite alle tokenhouders niet alleen hun stem delegeren aan andere gebruikers van het netwerk, maar ze kunnen ook besluiten om hun belang in een community te verkopen wanneer ze dat willen.

Livekoers van Ravencoin (RVN)

Hieronder vind je de livekoers van Ravencoin (RVN).


Uitvinders van Ravencoin (RVN)

ravencoin

Ravencoin (RVN) is dus een open-source, gedecentraliseerd protocol dat is geoptimaliseerd voor het overdragen van crypto-activa van de ene partij naar de andere.

Ravencoin (RVN) werd voor het eerst in 2018 gelanceerd in de vorm van een fork op basis van de bitcoin-blockchain codebase.

De nieuwe Raven-blockchain bevat enkele upgrades van de originele code van Bitcoin, zoals de blokbeloningstijd, het aantal uitgegeven munten, evenals het maken van activa en berichtmogelijkheden.

Volgens de Ravencoin-whitepaper is een van de doelstellingen van het Raven-protocol om "een use-case-gerichte blockchain te creëren" waarvan de functies kunnen worden gebruikt om specifieke use-cases te implementeren, terwijl wordt bijgedragen aan het bredere ecosysteem voor "open-sourcing" dat kan worden gebruikt door Bitcoin en andere projecten.

De native token van Raven is Ravencoin (RVN). Ravencoin heeft een max. supply (maximaal aantal tokens dat ooit in omloop zal zijn ...mits er geen drastische veranderingen worden doorgevoerd) van 21 miljard RVN in vergelijking met de limiet van 21 miljoen munten van Bitcoin.

Wanneer het gaat om het uitgifteschema van Ravencoin, vertegenwoordigt de cryptocurrency een aangepaste versie van Bitcoin met een blokbeloning van 5.000 RVN, een bloktijd van één minuut en een mining-algoritme dat tot doel heeft de centralisatie van mining veroorzaakt door ASIC-apparaten te voorkomen.

RVN-munten zijn ontworpen om de native cryptocurrency van het Ravencoin-ecosysteem te zijn en moeten worden verbrand om activa op het Raven-protocol uit te geven. Dergelijke activa kunnen echte en virtuele activa op de Ravencoin-blockchain vertegenwoordigen.

De mede-oprichters van het Raven-protocol waren Bruce Fenton, Tron Black en Joel Weight, die de Ravencoin-whitepaper in 2017 publiceerden. De drie mede-oprichters waren allemaal ervaren zakenmensen en ontwikkelaars voordat ze Ravencoin (RVN) oprichtten. Ten tijde van de lancering werd het kernteam gefinancierd door Overstock.com via haar dochteronderneming Medici ventures.

Tijdens de lancering zag het Ravencoin-team af van het aanbieden van tokens voor openbare of particuliere verkoop, en koos in plaats daarvan voor een eerlijke lancering om RVN-tokens zo breed mogelijk te verspreiden.

Toekomst van Ravencoin (RVN)

Het is net zoals bij veel van dit soort projecten, waaronder Ravencoin (RVN), lastig te bepalen of ze echt zullen floreren in de toekomst6. Want er zullen natuurlijk projecten zijn die verder uitbloeien en significante use-cases krijgen, maar ook projecten die hun beloftes (op de langere termijn) niet kunnen waarmaken of worden ingehaald door concurrentie. Het is dus altijd belangrijk onderzoek te doen naar een project en het te blijven volgen.

Verder moet je ook nooit meer investeren dan je bereid bent te verliezen.

Wil je investeren kun je, zonder financieel advies te geven (doe altijd jouw eigen onderzoek), het beste gaan voor bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ...gezien er veel adoptie is rondom deze crypto's. Verder kijken we natuurlijk ook naar de eigenschappen van crypto's want die zijn van BTC en ETH heel anders dan veel andere projecten. Zorg er dus ook altijd voor dat je portefeuille logisch is opgebouwd en je op de zeer speculatieve coins in een wat mindere mate koopt (gezien het hoge risicoprofiel). Dit helpt je te grotere verliezen te beperken.

Iets anders wat je zou kunnen overwegen is handelen (traden) met cryptocurrencies, maar leer dan eerst hoe alles precies werkt om succes te bereiken.

Conclusie

Ravencoin (RVN) is dus weliswaar populair onder bepaalde groepen maar we blijven dus ook alle ontwikkelingen volgen om te zien hoe ver ze het echt gaan schoppen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen