Live SushiSwap (SUSHI) koers: actueel en historisch!
Live SushiSwap (SUSHI) koers: actueel en historisch!
01 juni 2023 
in Crypto

Live SushiSwap (SUSHI) koers: actueel en historisch!

Naarmate gedecentraliseerde financiering (DeFi) verder uitgroeit tot een meer inclusief financieel systeem, worden er steeds meer tools ontwikkeld. Als je crypto wilt verhandelen met behulp van een gedecentraliseerde beurs (DEX), heb je verschillende opties op bijna elke blockchain – en het kan een beetje overweldigend zijn om een plek te vinden om te beginnen.

Hieronder gaan we eens kijken naar SushiSwap, dat gebruikers sinds 2020 toegang geeft tot elk token binnen het Ethereum-ecosysteem.

Vind de SushiSwap (SUSHI) koers en historische prijzen om een beter beeld te krijgen van hoe de waarde tot stand komt.

In dit artikel vind je:

  • Live SushiSwap (SUSHI) koers
  • Historische prijsdata van SushiSwap (SUSHI)
  • Voorspellingen van SushiSwap (SUSHI)
  • Conclusie

Live SushiSwap (SUSHI) koers

Bekijk de actuele SushiSwap (SUSHI), links het verschil in percentage ...rechtsboven de prijs.


Wat is SushiSwap (SUSHI)?

SushiSwap is een Ethereum-blockchain DEX opgericht door pseudonieme open-source ontwikkelaars Chef Nomi en 0xMaki en oorspronkelijk gelanceerd als een kopie van Uniswap (UNI).

Als een kloon van Uniswap was SushiSwap een platform om tokens te ruilen, zonder dat er een tussenpersoon of partij nodig was. Om SushiSwap uniek te maken, hebben de oprichters nieuwe functies toegevoegd, waaronder liquiditeits-mining en governance via SushiSwap's SUSHI-token.

SUSHI, het native token van het SushiSwap-ecosysteem, geeft gebruikers stemrecht om de toekomst van het platform te bepalen, evenals een percentage van handelskosten en staking-beloningen. Hoewel het houden van SUSHI niet vereist is om SushiSwap te gebruiken, biedt het token wel wat extra functionaliteit - zoals staking - op het SushiSwap-platform waartoe je zonder geen toegang hebt.

Historische prijsdata van Sushiswap (SUSHI)

sushiswap koers

De historische prijzen van Sushiswap (SUSHI) zijn echt hard op en neer gegaan. Logisch, want we zien dit bij veel nieuwe coins. Na de lancering ging SUSHI rap van $0,30 naar $5,00, een stijging van meer dan 1500%. Na zo'n flinke run is het vaak een beetje afkoelen geblazen, maar SUSHI wist in 2021 een nieuwe ATH (All-Time-High) te maken van $ 16.09 ...momenteel (lees: op moment van schrijven) is de prijs ongeveer $ 1.10 terwijl de laagste prijs tot nu toe op $ 0.33 staat weliswaar met een "scamwick".

De prijs van Sushiswap (SUSHI) kan sterk fluctueren, vaak op onvoorspelbare wijze. Je ziet namelijk bij de eerste hype dat mensen op de trein springen, maar dan vaak ook weer verkopen op het moment dat prijs snel daalt. We noemen dit ook emotie in de markt.

Het is daarom ook slim meer verstand te hebben (op te doen) over hoe deze bewegingen werken, zodat je er optimaal van kunt profiteren. Verder kun je natuurlijk ook een langere termijn investering maken, doe alleen wel meer onderzoek (DYOR) ...en wijs dan percentages toe aan bv. SUSHI door middel van een goed risicomanagement wat echt superbelangrijk is.

Voordelen van Sushiswap (SUSHI)

Een van de aantrekkelijke kenmerken van SUSHI en andere DEX-tokens is dat je ze voor je kunt laten werken. Investeerders kunnen bv. SUSHI inzetten voor staking. Het zet jouw munten vast en in ruil daarvoor krijgt je een percentage van de transactiekosten betaald.

Meer ervaren beleggers willen misschien liquiditeit toevoegen aan de liquiditeitspools, maar dit brengt meer risico met zich mee. Als een munt in het paar dramatisch beter presteert dan de andere, kan dit leiden tot iets dat vergankelijk verlies wordt genoemd. De belegger kan mogelijk niet dezelfde winst uit de prijsstijging halen als wanneer hij de munt gewoon had vastgehouden.

Voorspellingen van Sushiswap (SUSHI)

Er worden nogal wat wilde voorspellingen gedaan, maar neem daarbij 1 gouden regel altijd in acht. In zo'n vroeg stadium met meer dan 20.000 verschillende cryptocurrencies, weet niemand welke er werkelijk slagen. Vanzelfsprekend kun je onderzoek doen, maar blijf jezelf dus bewust van het risico en verdeel vermogen in je portefeuille op een slimme manier. Zit er potentie in? Dat kan zeker ...maar ga er op een zakelijke manier mee om.

Conclusie

SushiSwap is zeker (ook vanwege de naam) een cryptocurrency die in de smaak valt. Wil je erin investeren, pak het dan verstandig aan. Verdeel je geld correct.

Een andere optie is om bv. SUSHI te traden, maar ook dan heb je kennis van zaken nodig.

Het draait voor een groot deel erom je te verdiepen in een project, investeren of andere verdienmodellen gebruiken en altijd je risico's zoveel mogelijk indekken.

Wat je ook van plan bent, blijf ons volgen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen