5 ideeën en tips voor het starten van een online bedrijf
5 ideeën en tips voor het starten van een online bedrijf
28 april 2023 

5 ideeën en tips voor het starten van een online bedrijf

Ben jij op zoek naar een manier om je carrière in eigen hand te nemen, wil je meer geld verdienen en ben je op zoek naar meer vrijheid? Dan is online ondernemer worden echt iets voor jou! Nu het internet ongelofelijk veel mogelijkheden biedt voor ondernemers, is het nog nooit zo makkelijk geweest om een online bedrijf te beginnen. Om je inspiratie te geven, hebben wij vijf ideeën voor je voor het starten van een online business. Zo kun jij meteen beginnen met succesvol online ondernemen!


Waarom online ondernemer worden?

Ondernemer worden is voor veel mensen een droom. Een online bedrijf runnen heeft dan ook veel voordelen! Zo ben je eigen baas, dus jij bepaalt zelf hoeveel je werkt, waar je werkt en hoe je werkt. Je bepaalt dus ook zelf hoeveel je wilt verdienen, want als freelancer kun je bijvoorbeeld je eigen uurtarief bepalen. En wanneer je een online business runt zoals een webshop, bepaal je zelf de prijzen van de producten.

Naast dat je als online ondernemer ontzettend vrij kunt zijn, heb je ook relatief lagere kosten als online ondernemer dan wanneer je fysieke ondernemer bent. Zo hoef je bijvoorbeeld geen huur te betalen voor een winkelpand of geld te investeren voor een voorraad aan producten. Ook kun je besparen op reiskosten en zijn vaak de kosten voor online marketing lager dan voor traditionele marketing.

Een derde voordeel van online ondernemerschap is dat je in principe een wereldwijd publiek hebt. Ook kunnen klanten je 24/7 bereiken, waardoor je dag- en nacht verkopen kunt genereren of aanvragen kunt krijgen voor een nieuwe freelance klus.

5 ideeën voor het starten van een online onderneming

Ideeën online onderneming

Dankzij het internet zijn er tegenwoordig talloze manieren te bedenken om een online bedrijf te starten. Om je op weg te helpen, delen wij de 5 populairste ideeën met je. Let's go!

Begin een blog of website

Ben jij goed in schrijven? Overweeg dan om een blog of website te beginnen! Via een blog of website kun je betaald worden voor paid content en aan de slag gaan met affiliate marketing. Zeker als je een hechte community opbouwt, je veel bezoekers genereert naar je website en op meerdere platforms jouw content deelt, kun je veel geld verdienen met jouw eigen blog of website.

Verkoop artikelen op Etsy

Maak jij zelf je eigen producten? Bijvoorbeeld bedrukte kleding, woonaccessoires, baby spullen of digitale producten? Dan kun je jouw werk verkopen via Etsy! Hierop kunnen Etsy-gebruikers jouw werk en spullen vinden en deze kopen. Zeker als je goede marketing skills hebt en unieke producten maakt, kun je met een Etsy shop goed geld verdienen!

Start een webshop

Misschien maak je zelf geen producten, maar wil je wel een webshop starten. Dat kan natuurlijk ook! Als webshopeigenaar kun je producten inkopen bij groothandels en deze voor een meerprijs verkopen op jouw eigen webshop. Heb je geen zin om een voorraad te moeten beheren? Dan is dropshipping een goede optie voor je. Bij dropshipping hoef je namelijk geen voorraad te beheren en hoef je je ook niet bezig te houden met de logistieke rompslomp van het verzenden van pakketjes en het aannemen van retouren.

Biedt freelance diensten aan

Ben jij ergens heel goed in of wil je eigen baas worden? Ga dan freelancen! Als freelancer kun je losse klussen aannemen of worden ingehuurd door een bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld jouw copywriting skills aanbieden, virtual assistant worden of online marketing freelancer worden.

Ontwikkel een app

Als je goed kunt coderen en/of een super leuk idee hebt voor een app, kun je een app (laten) ontwikkelen en deze lanceren in de Google Play Store en Apple Store! Je kunt met een succesvolle app geld verdienen aan advertentie-inkomsten en in-app aankopen.

Onze 3 beste tips voor het runnen van een online bedrijf!

Om je verder op weg te helpen, hebben wij drie tips voor je om jouw online bedrijf tot een groot succes te maken. Met alleen een idee ben je er namelijk nog niet!

Houd je bedrijf up-to-date

Als online ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste online trends en technologieën. Lees je in over de nieuwste ontwikkelingen en tools om de gebruiksvriendelijk van jouw webshop of website te verhogen en, als je freelancer bent, zorg ervoor dat je jezelf altijd nieuwe skills leert en kennis op blijft doen, zodat je de beste service kunt verlenen!

Maak gebruik van online marketing

Jouw bedrijf bestaat enkel online, dus het is superbelangrijk dat je alles uit de kast haalt om de marketing van jouw online bedrijf on point te hebben! Investeer in advertenties, verdiep je in SEO en zorg dat je interessante en relevante content deelt op social media om meer bereik en klanten te genereren voor jouw online business.

Onderhoud een goede relatie met je klanten of opdrachtgevers

Tips online ondernemen

Omdat je bedrijf zich online bevindt en je website of webshop hét visitekaartje is van je bedrijf, moet je ervoor zorgen dat je een goede relatie onderhoudt met je klanten of opdrachtgevers. Wees transparant over uurtarief of productprijzen, reageer snel op mailtjes, zorg voor een uitstekende klantenservice en laat je persoonlijkheid doorschemeren in jouw online communicatie.

Conclusie

Wil jij je eigen baas worden en je carrière naar nieuwe hoogtes tillen? Dan is het starten van een online bedrijf echt iets voor jou! Of je nu een Etsy shop wilt openen, bloggen als je passie ziet, professionele diensten wilt aanbieden als freelancer of zelfs een app ontwikkelt, er zijn tal van kansen die op jou wachten. Het enige wat je nodig hebt is creativiteit en toewijding.

Dus, ben jij klaar om je online bedrijf tot stand te brengen? Zorg er dan voor dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën en tools, investeer in je online marketing, en onderhoud goede relaties met klanten en opdrachtgevers. Met deze tips kan jij vandaag nog beginnen met het opbouwen van je online imperium!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen