Hoe je in 2023 start met verkopen op bol.com
Hoe je in 2023 start met verkopen op bol.com
19 december 2022 

Hoe je in 2023 start met verkopen op bol.com

Je wilt weten hoe je een succesvolle bol.com business opstart? Dan is deze blog post voor jou! In deze post bespreken we wat verkopen op bol.com inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe je ermee kunt beginnen. Ook geven we tips voor hoe je succesvol kunt worden op bol.com. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt om in 2023 te beginnen met verkopen op bol.com!


Wat verkopen op bol.com inhoudt

Op bol.com kun je fysieke producten verkopen zoals boeken, elektronica en speelgoed. Maar ook kun je digitale producten verkopen, zoals e-books en muziek. Je verkoopt deze producten rechtstreeks aan klanten op het platform van bol.com.

De voordelen van verkopen op bol.com

De voordelen van verkopen op bol.com zijn legio - allereerst kan verkopen op bol.com een geweldige manier zijn om geld te verdienen, en het is relatief eenvoudig om te beginnen. Omdat er geen vaste kosten verbonden zijn aan het verkopen op het platform, kun je direct na het aanmaken van je account beginnen met verkopen. Bovendien heeft bol.com een groot klantenbestand, waardoor je meer potentiële klanten kunt bereiken en je winst kunt vergroten.

Hoe je kunt beginnen met verkopen op bol.com

Hoe je kunt beginnen met verkopen op bol.com

Om te beginnen met verkopen op bol.com maak je een account aan. Dit is een gratis proces, dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Zodra je account is aangemaakt, kun je beginnen met verkopen. Maar om succesvol te starten raden we je aan om onderstaande checklist te gebruiken.

1. Maak een account aan

Het aanmaken van een account bij bol.com is een eenvoudig en probleemloos proces dat slechts enkele minuten van je tijd vraagt. Er zal je worden gevraagd een aantal basisgegevens op te geven, zoals je naam, adres en contactgegevens. Binnen 3 dagen ontvang je een brief met verificatiecode om je account te activeren.

2. Controleer je assortiment

3. Zorg voor een goede klantenservice

Om ervoor te zorgen dat klanten een positieve ervaring hebben wanneer zij producten bij je kopen, is het essentieel dat je een goede klantenservice biedt.

4. Zorg voor een juiste prijs

Prijs is een belangrijk aspect van verkopen op bol.com. Om concurrerend te blijven op het platform, is het absoluut noodzakelijk om vertrouwd te raken met de prijsvoorschriften alvorens de verkoop te starten.

5. Voeg artikelen toe aan je assortiment

Je kunt je artikelen op meerdere manieren toevoegen aan je assortiment:

  • Je kunt artikelen per artikel toevoegen via het verkoopaccount
  • Ook is het mogelijk om meerdere artikelen tegelijk toe te voegen
  • Tevens is het mogelijk om artikelen toe te voegen via Excel.

6.  Voeg productinformatie toe

Het toevoegen van productinformatie is essentieel om klanten alle noodzakelijke details te verschaffen over de producten die je verkoopt. Hier volgen enkele belangrijke tips voor het toevoegen van productinformatie op bol.com:

  • Gebruik beschrijvende titels en beschrijvingen
  • Geef gedetailleerde productinformatie en afbeeldingen
  • Optimaliseer je titels en beschrijvingen met relevante keywords
  • Neem een pakkende oproep tot actie op in de beschrijving
  • Gebruik productrecensies om geloofwaardigheid te kweken en vertrouwen te wekken bij je klanten.

7. Bestellingen afhandelen

Orderverwerking en verzending is een belangrijk onderdeel van het verkopen op bol.com. Er zijn verschillende stappen die je moet nemen bij het afhandelen van bestellingen en het verzenden naar klanten, zoals het bevestigen van bestellingen en het kiezen van de juiste verzendmethode.

Goed om te weten: het is mogelijk om de gehele logistiek via Bol.com te laten verlopen. De gehele fulfillment wordt dan daadwerkelijk voor je geregeld. Echter is deze dienst alleen beschikbaar voor verkopers die meer dan 3000 artikelen per jaar verkopen. Indien je voldoet aan deze eis, wordt je uitgenodigd voor deelname aan logistiek via Bol.com

Tips voor het verkopen op bol.com

Tips voor het verkopen op bol.com

Verkopen op bol.com kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen, maar het kost tijd en moeite om het goed te doen. Hier zijn enkele tips die je zullen helpen je winst te maximaliseren en ervoor te zorgen dat je de best mogelijke verkoopervaring hebt.

1. Onderzoek je concurrentie: Weten wat andere verkopers verkopen en tegen welke prijzen. Dit zal je helpen de concurrentie een stap voor te blijven.

2. Gebruik keywords in titels en beschrijvingen: Het gebruik van zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken is essentieel bij het verkopen op bol.com omdat het klanten helpt je producten gemakkelijker te vinden. Zorg ervoor dat je titels en productbeschrijvingen relevante keywords bevatten.

3. Optimaliseer de verzendkosten: Verzending is vaak een van de belangrijkste factoren voor klanten wanneer zij online winkelen. Zorg ervoor dat je verzendkosten concurrerend zijn, maar niet zo laag dat je geen winst maakt.

4. Bied kortingen en promoties aan: Het aanbieden van kortingen en promoties kan een effectieve manier zijn om meer klanten aan te trekken en de verkoop te verhogen. Overweeg het aanbieden van speciale aanbiedingen voor bepaalde producten of kortingen voor terugkerende klanten.

5. Meet je resultaten met analytics: hou in de gaten hoe goed je producten verkopen, welke keywords klanten gebruiken als ze ernaar zoeken en op welke markten je de volgende keer moet richten. Dit kan je helpen slimmere verkoopbeslissingen te nemen en je winst op bol.com te maximaliseren.

6. Monitor en reageer op trends: Houd in de gaten wat andere verkopers verkopen, evenals trends in de sector, zodat je je verkoopstrategieën indien nodig snel kunt aanpassen.

7. Gebruik online marketing technieken: Gebruik e-mailcampagnes, SEO, content marketing en sociale media om meer verkeer naar je producten die je op bol.com verkoopt, te leiden. Zo bereik je meer klanten en verhoog je de verkoop.

Tot slot

Door de checklist en tips voor verkopen op bol.com op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je het aantal verkopen en de winst verhoogt. Met toewijding en hard werken kan het een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Begin dus vandaag nog met jouw bol.com avontuur! Veel succes!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen