Verhoog je succes op bol.com met deze 6 tips!
Verhoog je succes op bol.com met deze 6 tips!
13 februari 2023 
in Bol.com

Verhoog je succes op bol.com met deze 6 tips!

Verkopen op bol.com is een fantastische kans om je klantenbestand uit te breiden en je winst te vergroten - maar alleen als het op de juiste manier gebeurt! Om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op succes, hebben we 6 essentiële tips samengesteld waarmee je rekening moet houden. Van het vaststellen van aantrekkelijke prijzen tot en met het optimaliseren van productvermeldingen, blijf op de hoogte van alles wat je moet weten over het behalen van geweldige verkoopresultaten!


Tip 1: Ontwikkel een effectieve prijsstrategie 

De concurrentie voorblijven en je producten winstgevend prijzen is een belangrijk onderdeel van succesvol verkopen op bol.com. In plaats van het aan het toeval over te laten, neem je de tijd voor een diepgaande studie naar wat de concurrenten doen - het analyseren van hun prijzen en het volgen van markttrends zal je helpen slimme beslissingen te nemen over hoeveel je klanten moeten vragen!

Om ervoor te zorgen dat je product concurrerend en winstgevend blijft, is het belangrijk om bij het opstellen van je prijsstrategie rekening te houden met de prijsregels van bol.com. Als je jouw product bijvoorbeeld boven de relevante marktprijs (RMP) prijst, is je product niet langer zichtbaar op bol.com. Bol.com wilt hiermee grote prijsverschillen tussen concurrenten voorkomen.

Tip 2: Investeer in een duidelijke productvermelding

Investeer in een duidelijke productvermelding

Met je productvermelding heb je de kans om een blijvende eerste indruk te maken. Het is cruciaal voor foto's en beschrijvingen van artikelen - zoals de ogen van klanten vangen met boeiende visuals of hen snel vertellen wat ze over elk artikel moeten weten. Maak die impactvolle introductie vandaag nog!

Productfoto's op bol.com

Bij het verkopen op bol.com kunnen productfoto's de verkoop maken of breken! Kwaliteit is belangrijk - klanten hebben gedetailleerde en duidelijke foto's nodig van je producten vanuit verschillende hoeken, zodat ze precies weten wat ze kopen. Investeren in foto's van goede kwaliteit helpt om die conversies te krijgen!

Productbeschrijving op bol.com

Je foto's zeggen meer dan duizend woorden, maar het zijn je productbeschrijvingen die de deal echt sluiten. Gebruik relevante trefwoorden om ervoor te zorgen dat klanten precies weten waarin ze investeren - vermeld details als afmetingen en gewicht en gebruikte materialen, zodat klanten erop kunnen vertrouwen ze goed geïnformeerd zijn. Door dit te doen onderscheid je je van concurrenten en garandeer je tevredenheid bij elke verkoop!

Tip 3: Zorg voor een goede klantenservice

Succes boeken in je verkoopstrijd draait om het leveren van een onovertroffen klantenservice. Zet die extra kilometers in en laat zien dat je het belangrijk vindt - reageer snel, geef nuttig advies en zorg voor follow-up na de aankoop!

Klanttevredenheid

Klanten tevreden houden is een zekere manier om je online verkoop te stimuleren! Laat elke klantinteractie tellen door snel en met een glimlach te reageren, nuttige productinzichten te geven en hun problemen op te lossen als de professional die je bent. Dat garandeert een geweldige ervaring voor hen - plus het is geweldig om langdurige shoppers aan boord te krijgen.

Wat ook handig is om te weten is dat wanneer klanten zeer tevreden zijn, je van bol.com een gouden label kunt krijgen. Je herkent het gouden label aan de gouden cirkel bij het 'Algemeen oordeel'. Op deze manier valt je score extra op. Door een voorbeeldige klantenservice te bieden, bouw je niet alleen vertrouwen op, maar profiteer je ook van de beloningen van bol.com.

Klantbeoordelingen

Neem een kijkje in de hoofden van je klanten! Een blik werpen op klantbeoordelingen is essentieel om echt te begrijpen hoe mensen denken over wat je hebt. Deze kennis helpt ervoor te zorgen dat je producten en diensten van topkwaliteit zijn, zodat je de concurrentie een stap voor kunt blijven - het is informatie van onschatbare waarde!

Tip 4: Maak gebruik van de advertentiemogelijkheden van bol.com

Wil je je product naar buiten brengen en de verkoop stimuleren? Maak gebruik van de uitstekende advertentiemogelijkheden van bol.com - zij zullen je helpen een blijvende impact te maken!

Sponsored Products is de meest populaire vorm van adverteren op bol.com. Door het gebruik van Sponsored Products breng je jouw product onder de aandacht bij klanten die naar je product zoeken of soortgelijke producten bekijken. Je kunt zelf bepalen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Zo kom je hoog in de zoekresultaten van potentiële klanten te staan, die mogelijk overgaan tot aankoop van je product.

Tip 5: Maak gebruik van promoties

Haal het meeste uit je Bol.com verkoopkansen! Met aanbiedingen zoals de bol 7-daagse, de Sale-Solden, dagdeal of Black Friday - kunnen kortingen en speciale promoties een geweldige manier zijn om meer klanten te trekken en de winst te verhogen. Bol.com heeft echter wel spelregels opgesteld om aan promoties te kunnen deelnemen. Zo moet je voor een aantal promoties voldoen aan de promotieprijs richtlijn van bol.com. Deze richtlijn bepaalt de maximale promotieprijs per product. Als de prijs van het product onder de maximale promotieprijs ligt dan is die geschikt. Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen met een 'scherp geprijsd' aanbod. Dan hoeft niet per se een korting te worden gegeven, maar moet de prijs wel goed en scherp zijn ten opzichte van de markt.

Promoties zijn een fantastische manier om het winkelend publiek enthousiast te maken en je verkoop te stimuleren! Met de juiste aanbieding kun je klanten aanmoedigen te profiteren van wat je in de aanbieding hebt.

Tip 6: Monitor je prestaties

Monitor je prestaties

Wil je ervoor zorgen dat je producten de concurrentie op bol.com voorblijven? Maak er een prioriteit van om hun prestaties in de gaten te houden - dat geeft je een voorsprong en zorgt voor blijvend succes!

Wil je op de hoogte blijven van je verkoopprestaties? Er zijn genoeg manieren waarop je de vinger aan de pols kunt houden, zoals met analysesoftware of datavisualisatie platforms. Zo krijg je een uitgebreid overzicht, kun je trends vaststellen en er zeker van zijn dat je het beste voor je geld krijgt! Bovendien kun je gemakkelijk prijzen en promoties aanpassen als dat nodig is - dus begin nu met bijhouden en maximaliseer je winst in een mum van tijd.

Tot slot

Klaar om je winst de hoogte in te jagen? Bol.com is de perfecte plek - denk aan deze must-dos! Doe je best met aantrekkelijke prijzen en in het oog springende productlijsten, en maak gebruik van klantenbeoordelingen voor extra geloofwaardigheid. Vergeet ook Bol's handige advertenties en promotiemogelijkheden niet - plus gebruik analytische software om de voortgang te volgen... doe dit alles, en je zult een opvallende ster zijn op de online markt!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen