8 SEO-strategieën om je zichtbaarheid op Bol.com te vergroten
8 SEO-strategieën om je zichtbaarheid op Bol.com te vergroten
29 januari 2023 
in Bol.com

8 SEO-strategieën om je zichtbaarheid op Bol.com te vergroten

Als je je producten wilt laten broeien op Bol.com, is SEO het belangrijkste ingrediënt! Het stuurt klanten in hun zoektocht naar wat ze nodig hebben en het geeft je bedrijf een boost. In dit artikel benoemen we 8 essentiële strategieën ontwikkeld die er zeker voor zorgen dat die verkoop zindert - of het nu gaat om technische optimalisatie tips of content marketing tactieken, dit artikel geeft alle info die nodig is zodat je al jouw concurrenten een stap voor blijft!


1. Trefwoordonderzoek uitvoeren 

Als je wilt dat je producten opvallen op Bol.com, dan is zoekwoordenonderzoek een must! Het is cruciaal om de woorden en zinnen te vinden die het winkelend publiek gebruikt bij het zoeken naar wat je verkoopt - zo gaat er minder tijd zitten in giswerk en steek je meer energie in het vergroten van de zichtbaarheid met slimme producttitels, beschrijvingen en andere relevante inhoud.

Kijk in Google Trends en Keyword Planner om te zien welke termen met je producten worden geassocieerd. Bol.com Marketplace Insights verschaft ook nuttige informatie. Of schakel diensten van derden in voor hulp bij het vinden van een winnende combinatie van trefwoorden. Zet die trefwoorden tenslotte op relevante webpagina's en voilà - meer mensen zien dat geweldige product van je!

2. Boeiende productbeschrijvingen ontwikkelen

Boeiende productbeschrijvingen ontwikkelen

Productomschrijvingen hebben krachtige SEO-strategieën nodig om je hoger in zoekopdrachten te krijgen, plus ze geven nuttige informatie over al die prachtige producten die jij aanbiedt. Zorg ervoor dat elke productbeschrijving fier overeind staat tegenover de concurrentie.

De structuur van productomschrijvingen

Je klanten willen snel en gemakkelijk de feiten over je product te weten komen. Een geweldige manier om dit te doen is door een "piramide" te maken voor je beschrijvingen die alle details bevat, te beginnen met de belangrijkste kenmerken bovenaan! Dat zorgt ervoor dat zoekmachines die essentiële informatieklompjes binnenhalen en helpen verspreiden, terwijl alles ook georganiseerd blijft - geen chaotische tekstmuren meer hier - gewoon eenvoudige efficiëntie. Je klanten weten meteen aan het begin van de productbeschrijving waar ze aan toe zijn.

Neem relevante trefwoorden op

Om ervoor te zorgen dat je producten de juiste mensen bereiken, is het essentieel om trefwoorden op te nemen in beschrijvingen die betrekking hebben op functies, kosten en klantenbestand. Zo vinden klanten bij jou snel wat ze zoeken! Optimaliseer nu zodat je geen potentiële verkoop misloopt - want elke productbeschrijving telt! 

Schrijf in begrijpelijke taal

Het is essentieel om productbeschrijvingen te maken die niet alleen de juiste trefwoorden bevatten, maar ook eenvoudig geschreven zijn, zodat klanten ze snel begrijpen. Door je artikelbeschrijvingen begrijpelijk te maken verhoog je het aantal klikken en daardoor de verkoop! 

3. Afbeeldingen optimaliseren

Blijf niet achter door jouw afbeeldingen niet te optimaliseren! Met slechts een paar strategische aanpassingen hier en daar zorg je ervoor dat jouw producten opduiken in de beste zoekresultaten - wat betekent dat meer klanten precies zien wat er bij jou verkrijgbaar is. Immers, beelden hebben tegenwoordig veel invloed op aankoopbeslissingen. Zorg er dus voor dat die van jou de juiste sfeer uitstralen! 

En dat is nog niet alles. Met Bol.com geven beschrijvende bestandsnamen van afbeeldingen en relevante trefwoorden bij je foto's je product een grote SEO-boost! ALT-tags vullen het visuele gat voor visueel gehandicapte klanten - plus ze werken als een extra zoekmachine bonus - dus gebruik ze goed! Vergeet niet te controleren of afbeeldingen de juiste afmetingen hebben; frustreer je potentiële klanten niet door een traag-ladende foto! 

4. On-Page SEO-praktijken gebruiken 

Als je wilt dat je productpagina's op Bol.co, opvallen in zoekmachines en meer aandacht trekken, dan is on-page SEO de manier om dat te doen! Het is een combinatie van technieken die zorgt voor een hogere ranking: het gebruik van relevante trefwoorden in titels en meta beschrijvingen, zoals we eerder heb beschreven... Maar ook het maken van trefwoordvriendelijke URL's en het optimaliseren van de interne linkstructuur. Tijd om die pagina's op te laten vallen!

5. Backlinks maken naar je Bol.com lijsten 

Als je meer omzet wilt halen op Bol.com, dan zijn backlinks een must-have! Backlinking is het koppelen van content van je online winkel aan een andere website. Dit kan door middel van gastbloggen, social media marketing en forumberichten. Het is een effectieve manier om verkeer te winnen dat klanten rechtstreeks naar je aanbiedingen leidt. Tegelijkertijd vergroot het die zo belangrijke kans op verkoop.

Gastbloggen

Wil je de SEO stimuleren en meer mensen op je Bol.com productpagina krijgen? Gastbloggen biedt een krachtige oplossing! Creëer inhoud voor een website of blog met links naar de jouw Bol.com pagina zodat anderen het ontdekken. Dit zorgt voor zichtbaarheid die direct tot verkoop leidt. Nog beter zijn de relaties die je met gastblogs opbouwt: die bieden ook voordelen op lange termijn!

Marketing via sociale media

Vergroot je zichtbaarheid en verkoop op Bol.com met de kracht van sociale media! Visuele platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn een goede manier om te laten zien wat je te koop hebt. En dat niet alleen: ze zijn ook geweldig in het opbouwen van bekendheid over je merk bij nieuwe klanten. Post regelmatig en deel interessante content die speciaal op jouw doelgroep is afgestemd - het kan een wereld van verschil maken in het vergroten van het verkeer naar je productlijsten!

Forum berichten

Vergeet niet te profiteren van de kracht van forums! Mensen zijn altijd op zoek naar nuttige informatie, dus door deel te nemen aan zinvolle online discussies en door links te plaatsen naar je Bol.com aanbiedingen ben je op weg naar een grotere zichtbaarheid en betere verkopen.

6. Interne links en ankerteksten gebruiken op Bol's website 

Interne links en ankerteksten zijn een krachtig middel om de SEO op Bol.com te maximaliseren.

Interne links

Interne links zijn cruciaal voor een succesvolle SEO-strategie als je verkoopt op Bol.com! In plaats van klanten te laten zoeken of handmatig URL's in te laten typen om de pagina te vinden die ze nodig hebben, brengt interne links hen daarheen - als het maar goed gebeurt. Door je navigatie goed te regelen en deze in-site redirects zorgvuldig te gebruiken, schiet je ranking omhoog!

Ankerteksten

Ankerteksten zijn de geheime helden van SEO! Het zijn als het ware onzichtbare links die zoekmachines een kijkje geven in waar je pagina over gaat. Je kent ze wel, het zijn die klikbare woorden die je naar een andere pagina leiden. Om ervoor te zorgen dat ze hun werk goed doen en je ranking helpen verbeteren, gebruik je beschrijvende trefwoorden wanneer je ze maakt.

7. Metadata optimaliseren voor betere rankings 

Metadata optimaliseren voor betere rankings

Het optimaliseren van je metadata bij verkoop op Bol.com is essentieel om ervoor te zorgen dat de juiste klanten je vinden! Zie het als het toevoegen van broodkruimels: zorgvuldig gekozen trefwoorden in de metabeschrijving zodat zoekmachines begrijpen wat voor soort informatie over een product ze moeten presenteren en hoe hoog ze het moeten plaatsen. Een paar minuten extra tijd maakt het verschil om potentiële kopers te helpen JOU te ontdekken in plaats van de concurrenten - mis deze eenvoudige maar krachtige stap niet!

8. Prestaties van SEO strategieën analyseren

Het maximaliseren van je Bol.com-vermeldingen betekent diep in de wereld van SEO duiken en creatief worden met strategieën! Houd alle vitale statistieken zoals zoekverkeer, CTR's, CPC's en rankings goed in de gaten om er zeker van te zijn dat je optimale resultaten ziet.

Ga na hoe je productvermeldingen het doen op Bol.com - volg het organische zoekverkeer, controleer de doorklikpercentages en CPC's voor informatie over aantrekkingskracht van de titels en beschrijvingen. Vergeet de ranglijsten niet, zodat je weet waar ze staan in vergelijking met andere producten!

Verkopen op Bol.com is niet gemakkelijk, maar met de juiste SEO-strategieën hoeft het ook niet moeilijk te zijn! Door inzicht in interne links, ankerteksten en metadata optimalisatie geef je de zichtbaarheid van je productvermeldingen een enorme boost. Het kan wat tijd kosten om te wennen aan al dit technische gedoe, dus gooi de handdoek niet in de ring als het succes je in eerste instantie ontgaat. Blijf je grenzen verleggen, ga verder dan wat je denkt dat mogelijk is, totdat je iets ontdekt dat werkt voor jou! Houd deze stappen in gedachte en het optimaliseren van SEO zal een tweede natuur worden - voor je het weet gaat de winst van je productlijst door het dak!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen