8 manieren om jouw Bol.com producten te promoten
8 manieren om jouw Bol.com producten te promoten
24 januari 2023 
in Bol.com

8 manieren om jouw Bol.com producten te promoten

Met de Bol.com markt vol concurrenten lijkt het genereren van zichtbaarheid en verkoop van je producten een zware strijd! Maar niet getreurd - wij hebben trucs achter de hand om je te helpen op te vallen en de bestellingen sneller dan ooit binnen te laten vliegen. Lees met ons mee naar 8 eenvoudige tips die je online aanwezigheid op dit platform een flinke boost zullen geven. Maak je klaar - het is tijd om de controle over de marktplaats over te nemen!


1. Maak gebruik van de gesponsorde advertenties van Bol.com

Bol.com gesponsorde advertenties zijn de perfecte manier om je producten aan een groot publiek te laten zien! Jij bepaalt wie en wanneer - dus je bent er zeker van dat shoppers te zien krijgen wat ze nodig hebben, precies wanneer het voor hen het meest relevant is. Maak je klaar voor meer zichtbaarheid met gerichte productpromotie - sales, here we come

Bol.com advertenties brengen jouw producten en diensten onder de juiste ogen zonder dat het je bakken met geld kost. Met kosten-per-klik (CPC) campagnes betaal je alleen wanneer iemand op je advertentie klikt - dit brengt strategische targeting naar een heel nieuw niveau. 

2. Optimaliseer productvermeldingen voor SEO

Als je meer klanten wilt bereiken op Bol.com, is SEO optimalisatie de aangewezen weg! Door je onderzoek te doen en de juiste trefwoorden voor titels en beschrijvingen te selecteren, zorg je ervoor dat potentiële kopers snel vinden wat ze nodig hebben, waardoor je verkoopkansen in een mum van tijd toenemen. Vergeet ook de optimalisatie van afbeeldingen en inhoud niet; dat is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat zoekmachines je producten herkennen!

Klanten een geweldige winkelervaring bezorgen begint met goed opgemaakte productpagina's. Neem dus de tijd om die lijsten te optimaliseren en je wordt beloond met meer zichtbaarheid en potentiële verkopen! Mis deze kans niet: zorg dat je producten door zoveel mogelijk mensen gezien worden.

3. Maak gebruik van partnerschappen met andere leveranciers

Met partners variërend van leveranciers tot distributeurs helpt bol.com de online verkoop van je producten tot een fluitje van een cent te maken! Door je krachten te bundelen met de marktplaatsgiganten bespaar je tijd op voorraadbeheer en productverwerking, terwijl je nieuwe klanten bereikt die de groeikansen van je bedrijf vergroten. Wacht dus niet langer - waarom spring je niet nu aan boord en kijk je waar het je brengt?

4. Bied kortingen en speciale aanbiedingen aan 

Het aanbieden van kortingen en speciale aanbiedingen is een geweldige manier om op te vallen op Bol.com, meer klanten aan te moedigen om je producten te bekijken en uiteindelijk de verkoop te verhogen! Denk aan gratis verzending of buy-one-get-one specials. Er zijn tal van verschillende promo's waarmee je je onderscheidt van de concurrentie terwijl je wat extra geld binnenhaalt.

Zorg er wel voor dat je de richtlijnen van Bol.com door en door kent, voordat je begint met het maken van die kortingen en het lanceren van aanbiedingen! Het is een fantastische manier om de zichtbaarheid van je product te vergroten, buzz te genereren en de verkoop te zien groeien - maar alleen als je het goed en volgens de regeltjes doet.

5. Bouw relaties op met influencers 

Wil je een groter bereik voor je product op Bol.com? Benut het potentieel van influencers door contact met hen te leggen! Deze invloedrijke accounts bieden directe toegang tot hordes relevante mensen en geven een impuls van onschatbare waarde aan de bekendheid van jouw product. Samenwerkingen voor het maken van content en campagnes op sociale media zijn allemaal geweldige manieren om deze top-personen erbij te betrekken - denk aan videoreviews of speciale Instagram-promo's! Het is echter belangrijk dat je degenen uitkiest die in je niche passen; zo weet je zeker dat je je richt op mensen die waarschijnlijk meer interesse tonen door middel van aankopen.

6. Gebruik Bol-specifieke inhoud

Gebruik Bol-specifieke inhoud

Ontgrendel het volledige potentieel van je bedrijf met Bol.com! Dit platform biedt alle hulpmiddelen en bronnen die je nodig hebt om meer klanten te krijgen, zoals vraag- en antwoordpagina's, video's en productbeoordelingen. Zo nemen klanten weloverwogen beslissingen over wat ze bij jou kopen. Je bedrijf zal ook de vruchten plukken als het gaat om klantrelaties; rechtstreeks met klanten praten helpt om vertrouwen in je producten op te bouwen. Door je klanten te laten zien hoe een product in de praktijk werkt door middel van video, maak je die band nog sterker.

7. Voer gerichte campagnes op sociale media 

We hebben het kort al even gehad over het inzetten van influencers, maar dit is niet het enige moment waarop social media om de hoek komt kijken. Eigen social media campagnes zijn ook een geweldige manier om dat te doen! De sleutel is het vinden van strategieën waar jij je goed bij voelt, zoals betaalde advertenties voor zichtbaarheid en het creëren van inhoud die de merkbekendheid bij potentiële klanten kan helpen verstevigen. Boem - zie je verkoop binnen de kortste keren stijgen!

Kies bij het samenstellen van social media campagnes niet voor een one-size-fits all benadering. Investeer tijd en energie in het maken van inhoud die is afgestemd op je doelgroep - je plukt er de vruchten van als het zich uitbetaalt in meer verkopen op Bol.com! Door de tijd te nemen om te onderzoeken en te begrijpen wie je berichten ziet, zorg je ervoor dat alleen de geïnteresseerden aan bod komen, wat voor jou een groter rendement betekent.

8. Doe mee aan bol-evenementen en promoties 

Doe mee aan Bol-evenementen en promoties - zoals de Bol.com challenge, waarbij bedrijven tot € 100.000 aan advertentiebudget kunnen winnen. Of neem deel aan speciale kortingen op bepaalde producten via 'Bol.com deals'. Verhoog die zichtbaarheid en verhoog de verkoop met deze aanbiedingen van één van Europa's populairste online marktplaatsen - dat noemen wij nou een winnende combinatie!

Om te profiteren van de voordelen van Bol.com is het belangrijk om strategie in je productpromotieplan op te nemen. Denk aan creatieve content speciaal voor dit platform en gerichte social media campagnes. Door op de hoogte te blijven van evenementen en promoties blijf je ook bij klanten onder de aandacht, wat weer leidt tot blijvende loyaliteit en een groter rendement! Met een doordachte uitvoering was het nog nooit zo eenvoudig om je zichtbaarheid te vergroten en meer kopers te bereiken - ga erop uit en doe er je voordeel mee! 


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen