Wat zijn cryptomunten? Dit moet je weten!
Wat zijn cryptomunten? Dit moet je weten!
08 maart 2023 
in Crypto

Wat zijn cryptomunten? Dit moet je weten!

Cryptomunten, ook bekend als cryptovaluta of digitale valuta, zijn digitale activa die zijn ontworpen om te werken als ruilmiddel. Ze maken gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen en te verifiëren, en ook om de aanmaak van nieuwe eenheden van een bepaalde cryptocurrency te controleren. De populairste cryptomunten zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP) ...maar inmiddels groeien er veel crypto's in populariteit.

In dit artikel leer je: 

  • Wat cryptomunten zijn
  • Welke cryptomunt je in de gaten moet houden
  • Waarom educatie over cryptomunten succes helpt vergroten
  • Waar je crypto's aanschaft

Wat zijn cryptomunten?

cryptomunten

Cryptocurrencies, ook bekend als cryptomunten of digitale valuta, zijn digitale activa die ontworpen zijn om als ruilmiddel te fungeren. Ze maken gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen en te verifiëren, en om de aanmaak van nieuwe eenheden van een bepaalde cryptocurrency te controleren. Cryptocurrencies zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun vermogen om een efficiënte en veilige manier om waarde over de wereld te versturen.

Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele autoriteit of overheid er controle over heeft. Transacties vinden rechtstreeks plaats tussen twee partijen en worden vastgelegd in een openbaar digitaal grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Dit maakt het bijna onmogelijk dat iemand zijn munten dubbel uitgeeft, omdat elke transactie moet worden geverifieerd door het hele netwerk. Bovendien zorgt de blockchain ervoor dat de munten veilig en onvindbaar blijven, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor wie zijn financiële transacties privé wil houden.

De cryptospace wordt momenteel overladen met nieuwe cryptomunten, allemaal met verschillende doeleinden en kenmerken. Zo zijn er de grote crypto's zoals BTC en ETH ...maar ook een top 40 die steeds veranderd. Gamecoins, Oracles, Privacycoins, NFT's, Memecoins etc. ...voordat je gaat investeren of handelen met een cryptomunt, zul je jezelf dus wel moeten verdiepen in de materie.

Hoeveel cryptomunten zijn er en welke moet je volgen?

Momenteel zijn er 22.827 cryptomunten ...en je moet snappen dat hier natuurlijk grote verschillen tussen zitten qua doeleinden.

Wat is een goede investering of zijn tradingopties?

Hoewel dit in geen enkele vorm financieel advies is en jij altijd zelf onderzoek moet doen, is dit waarschijnlijk een slimme benadering.

Verdiep jezelf in elke coin waarin jij wilt investeren.

Logischerwijs kun je het beste investeren in BTC en ETH op dit moment (laagste risico en evengoed hoog potentieel rendement) ...hoe lager je gaat op de lijst des te meer risico je zult lopen.

Kijk dan naar bv. de top 40 altcoins en stel op een slimme wijze je portefeuille samen. Laag risico betekent groter percentage, hoog risico lager. En besef dat je altijd risico loopt.

Andere grote projecten zijn LINK, SOL, XRP en zelfs DOGE of SHIB hebben momenteel hun plaatsje (maar voor hoe lang?).

Wees dus altijd op je hoede.

Educatie over cryptomunten

Het belangrijkste onderdeel van investeren en traden: educatie! Wanneer jij bv. leert over traden met cryptomunten, of verstand hebt van hoe een gedegen onderzoek werkt voor investeren in crypto's zal je daar veel meer aan verdienen. Helemaal wanneer je de juiste cryptotrading cursus volgt. Want dan snap je namelijk alle redenen achter prijsfluctuaties en kan daar mooi van profiteren.

Investeren en traden

cryptomunten

Voor de meeste (beginnende) investeerders is DCA (Dollar Cost Average) de beste manier ...niet alleen voor starters, maar ook ervaren beleggers doen dit. Het betekent simpelweg dat je een vast bedrag elke maand inlegt (bv. op twee momenten ...de eerste en veertiende van elke maand). Keer op keer. De beste cryptomunt om dit te doen is bitcoin. Hoewel andere cryptomunten misschien veel meer kunnen stijgen, loop je daar ook een veel groter risico!

Een andere manier om dit te doen is tijdens een wat langere periode van prijsdaling steeds lager (meer) te kopen. Dus bv. elke prijsdaling van 10% koop je meer in percentage van je vermogen dat voor investeren wordt gebruikt (dit is slechts een voorbeeld, je kunt beter leren hoe traden werkt om op de beste momenten te kopen en verkopen). En dan in de weg omhoog te verkopen. Elke keer bij stijgingen.

Traden is een vak apart en zal je echt moeten leren. Maar wanneer je hieraan begint kan het levens significant veranderen. Veel mensen denken overigens aan educatie, wanneer alles omhoog gaat, maar dat is fout ...juist in markten waarin alles omlaag gaat, verdien jij geld (dit is namelijk het moment dat je investeert en educatie nodig hebt). Stijgen de markten ben je of te laat, anderzijds gaan cryptomunten dan vaak op emotie (FOMO) flink in procenten stijgen.

Wees dus slim ...volg een cursus zodat je straks klaar bent om te profiteren!

Je kunt cryptomunten kopen en verkopen op cryptoexchanges zoals Binance, Coinbase, Kraken, ByBit ...maar ook Nederlandse "custodians" zoals bitcoinmeester.nl.

Conclusie

Concluderend zijn cryptocurrencies een spannende en complexe activaklasse die zowel een geweldige investerings- als handelsmogelijkheid kan zijn. Het is echter belangrijk om de risico's van het investeren in cryptovaluta te begrijpen voordat je er geld in steekt.

Het volgen van de juiste cryptotrading cursus en het doen van je eigen onderzoek zal je helpen weloverwogen beslissingen te nemen over welke munten je moet kopen. Maar ook wanneer je ze moet verhandelen voor een maximaal rendement.

Met een zorgvuldige afweging van risico versus beloning kunnen slimme investeringen in cryptocurrencies aanzienlijke financiële beloningen opleveren.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen