Ethereum koersverwachting: waar gaat de prijs naartoe?
Ethereum koersverwachting: waar gaat de prijs naartoe?
06 maart 2023 
in Crypto

Ethereum koersverwachting: waar gaat de prijs naartoe?

Ethereum is 's werelds op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, net achter bitcoin (BTC). Het heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke waardestijging doorgemaakt en veel deskundigen voorspellen dat het in de toekomst sterk zal blijven stijgen. Met elke soort crypto kan het voorspellen van de prijs echter moeilijk zijn vanwege een verscheidenheid aan factoren die de waarde ervan beïnvloeden.

In dit artikel gaan we dieper in op: 

  • Historische Ethereum koersverloop
  • Ethereum korte en langetermijnverwachtingen
  • Verschil tussen investeren of handelen met Ethereum

Ethereum (ETH) historische koersen

Laten we eens kijken naar belangrijke historische koersen voor ETH, waaronder bv. specifieke doorbraken, waardevermeerdering en potentieel.

2014
In dit jaar wordt Ethereum gelanceerd, onder leiding van Vitalik Butterin

2015
het jaar erop gaat Ethereum live, zien we meer crypto-exchanges die ETH verhandelen en de koers stijgen naar bijna 3 dollar.

2016
Ethereum maakt dit jaar stappen, prijs maakt een flinke groei door ...in juni wordt er op Bitstamp een nieuwe high gemaakt van 21,52 dollar.

2017
Ethereum raakt in een enorme "bullmarket" verzeild (mede door BTC halving) en bereikt in 2017 een top van 870 dollar op Bitstamp (kleine verschillen per exchange) ...om door te stijgen naar een ultieme top van 1.420 dollar in deze cyclus op 13 januari 2018!

2018
Maar dan is het ook snel klaar ...prijs corrigeert en alle cryptocurrencies incl. ETH belanden in een "bearmarket", op Bitstamp daalt de prijs zelfs naar een low van 80,90 dollar.

2019
Na een flink pak slaag krabbelen de cryptocurrencies weer omhoog ...en starten zelfs een "mid-term rally" (tussen de BTC halving's), ETH herstelt en maakt dit jaar een top van 363,18 dollar op Bitstamp.

2020
Ethereum maakt weer nieuwe lows ...maar in dit jaar vindt ook de derde "halving" van bitcoin plaats, op 11 mei 2020 om 21:23 uur (de trigger voor bullmarkets, met andere factoren).

2021
Op 10 november 2021 zien we de piek van Ethereum, namelijk 4.868,79 op Bitstamp ...en is het weer tijd voor de "bears".

2022
Op 18 juni 2022 maakt Ethereum een low van 880 dollar ...om met een "bearmarket-rally" 14 augustus hetzelfde jaar een prijs te bereiken van 2.031,56 dollar (mensen die leren traden, kunnen optimaal profiteren van dit soort fluctuaties).

2023
Ethereum probeert zich opnieuw te bewijzen en bereikt op 16 februari wordt er een prijs behaalt van 1.742 dollar ...maar gaan we verder omhoog of toch eerst naar beneden?

Je ziet dus hoe de prijs enorm kan stijgen of dalen. Het is dus ook enorm belangrijk te weten hoe je hier slim van kunt profiteren, want zonder educatie is de kans groot dat je geld verliest. In de praktijk zien we dit vaak gebeuren (er wordt dan meer op emoties gehandeld en niet op basis van de echte feiten).

Ethereum verwachting korte termijn

Op korte termijn zal het voor Ethereum maken of kraken worden, want momenteel zit ETH nog steeds in een bearmarket (datum: 28 februari 2023).

Een mogelijk op handen zijnde recessie, onvoldoende regelgeving voor investeerders, nog geen ontkoppeling van traditionele markten (dus cryptocurrencies zijn nog steeds een risk-on asset) samen met de normale 85% bearmarkets lijkt het erop dat de Ethereum koersverwachting eerst nog "down" is.

Kan dit veranderen? Natuurlijk ...we kunnen daarvoor charts van ETH blijven monitoren.

Ethereum verwachting lange termijn

Voor de langere termijn ziet de prijs er een stuk rooskleuriger uit, althans ...wanneer we de voorspellingen mogen geloven en ETH alles kan waarmaken wat het belooft.

Een greep uit die voorspellingen:

De langetermijnvoorspellingen voor Ethereum zijn optimistisch, waarbij veel deskundigen voorspellen dat de waarde van ETH de komende jaren sterk zal blijven stijgen. Hier zijn vijf potentiële voorspellingen:

1. Ethereum (ETH) zou een dominante cryptocurrency kunnen worden, die bitcoin (BTC) overtreft in marktkapitalisatie en wereldwijd bereik. Dit zou versterkt kunnen worden door zijn aanzienlijk snellere transactie snelheden en lage kosten in vergelijking met bitcoin.

2. Ethereum zou gebruikt kunnen worden in meer mainstream toepassingen, zoals financiële diensten, gezondheidszorg en zelfs overheidssystemen. Dit zou het een groter nut geven en de prijs verder opdrijven.

3. Investeerders zouden ETH kunnen aanschaffen voor waardeopslag of zelfs bescherming tegen inflatie vanwege zijn gedecentraliseerde aard.

4. Netwerkupdates en verbeterde schaalbaarheid zouden kunnen leiden tot snellere transacties en lagere kosten, waardoor ETH nog aantrekkelijker wordt voor gebruikers.

5. Naarmate het Ethereum netwerk groeit, zal ook zijn prijs groeien ...volgens sommige deskundigen mogelijk meer dan 10.000 dollar in 2025 of 2030.

Deze voorspellingen staan echter niet vast, en de prijs van Ethereum kan nog steeds onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuws, ontwikkelingen of regelgeving die de waarde ervan kunnen beïnvloeden. Met slimme handelsstrategieën en zorgvuldige analyse is het mogelijk om geld te verdienen aan Ethereum, zowel op de korte en op de lange termijn ...maar vergeet niet altijd eerst je onderzoek te doen!

Hierbij kun je bv. denken aan een goede cursus!

Investeren of traden?

Investeren of handelen met Ethereum kan een lucratieve en potentieel lonende onderneming zijn, maar is ook een riskante onderneming. Zoals bij elk type crypto-investering zijn er bepaalde risico's die je moet overwegen voordat je je zuurverdiende geld investeert.

Om te beginnen, heeft Ethereum de afgelopen jaren enkele indrukwekkende prijsstijgingen heeft gezien, is het belangrijk om te snappen dat Ethereum volatiel blijft en op korte termijn omhoog of omlaag gaat. Daarom moet investeren in Ethereum met voorzichtigheid gedaan worden.

Wanneer je optimaal van dit soort prijsbewegingen gebruikmaakt, praten we over traden. Het is belangrijk te snappen wat candlesticks zijn en vertellen over de komende stappen, maar er komt nog veel meer bij kijken ...maak dus eerst die leercurve door met de juiste educatie. Want pas dan zul je er goed van kunnen profiteren!

Conclusie

Ethereum heeft in de afgelopen jaren enkele indrukwekkende prijsstijgingen gezien ...eveneens zijn veel deskundigen lyrisch over de Ethereum koersverwachting.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Ethereum volatiel blijft en op korte termijn omhoog of omlaag kan bewegen. Of je nu besluit om in Ethereum te beleggen of te handelen ...het is essentieel om je eerst te scholen in candlesticks en andere aspecten van traden, voordat je je zuurverdiende geld investeert.

Met een goed begrip van hoe deze markten werken, evenals slimme strategieën voor risicobeheersing, kun je profiteren van de potentiële beloningen die beleggen of handelen in Ethereum kan bieden ...succes!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen