Wat is een goede investering? Zo weet je het!
Wat is een goede investering? Zo weet je het!
28 maart 2023 

Wat is een goede investering? Zo weet je het!

Klaar om te beleggen, maar weet je niet waarin? Het kiezen van de juiste beleggingen is essentieel, maar met zoveel mogelijkheden is het best moeilijk om te weten waar je moet beginnen. In dit artikel help ik je te bepalen wat een goede investering is en geef ik tips over hoe je het rendement maximaliseert terwijl je het risico laag houdt. Lees snel verder voor alle details!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat een goede investering is
  • welke investeringen goed zijn
  • wat je doet wanneer je een verkeerde investering doet 

Wat is een goede investering? 

Een goede investeringsmogelijkheid brengt een hoog potentieel rendement in evenwicht met een laag risico. Ook sluit het aan bij jouw doelen en waarden. Maar je moet ook rekening houden met liquiditeit - de snelheid waarmee een activum in een financiële crisis of noodsituatie wordt omgezet in geld. Hoe hoger de liquiditeit, hoe sneller je over je geld beschikt als dat nodig is!

Beleggen is soms zenuwslopend als je niet over de juiste strategieën beschikt. De beste manier om jezelf te beschermen? Diversifieer! Verdeel je portefeuille over verschillende activaklassen, zodat je niet overbelegd bent in één gebied. Zorg er bovendien voor dat je regelmatig op de hoogte blijft van de actualiteit. 

Waar kan je het beste in investeren? 

Waar kan je het beste in investeren?

1. Aandelen

Aandelen zijn een geweldige manier om je geld voor je te laten werken. Met het potentieel voor hoge rendementen zijn ze een opvallende beleggingsoptie. Bovendien helpt beleggen in aandelen je portefeuille te diversifiëren en geeft het toegang tot enkele van 's werelds beste zakelijke mogelijkheden - er is dus altijd wel iets interessants te vinden!

2. Obligaties

Als het om beleggen gaat, bieden obligaties een zekerder optie dan aandelen. Dat komt omdat ze minder volatiel zijn en stabiele rente-inkomsten bieden, hoewel je in vergelijking met het beursrendement niet zo veel waar voor je geld krijgt.

3. Vastgoed

Investeren in onroerend goed is een geweldige manier om je inkomen te verhogen. Het is een goede investering, maar het gaat ook gepaard met unieke risico's die extra voorzichtigheid vereisen voordat je erin springt. Doe het echter goed en het groeipotentieel op de lange termijn is erg hoog!

4. Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn een gemakkelijke manier voor nieuwe beleggers om in te springen en te beginnen met het diversifiëren van hun portefeuille! Met beleggen in beleggingsfondsen hoef je niet veel werk te doen - je geld wordt belegd met de bijdragen van andere beleggers. Je spreidt het dus over aandelen, obligaties of andere soorten effecten zonder zelf een hoop onderzoek te doen.

Hoe weet je of een investering goed is?

Voordat je de sprong waagt en je zuurverdiende geld investeert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd bent. Verdiep je in de prestaties van een belegging, de volatiliteitsniveaus en kijk wie het bedrijf beheert! Zorg ervoor dat alles waarin je investeert overeenkomt met zowel je financiële doelen als je waarden. Als iets niet helemaal goed voelt, loop dan nu weg!

Het is cruciaal om risico's en je eigen persoonlijke grenzen in overweging te nemen bij het nemen van financiële beslissingen. Risico's nemen is vaak lonend, maar er is ook een kans dat je geld verliest. Zorg er dus voor dat je begrijpt wat voor gevaar elke investering met zich meebrengt voordat je je verbindt! Met goed onderzoek naar zowel de beloningen als de waarden die voor jou het belangrijkst zijn, zorg je ervoor dat je al je fiscale doelen met succes bereikt.

Wat doe je bij een verkeerde investering?

Wat doe je bij een verkeerde investering?

Als je de verkeerde beslissing neemt, is het cruciaal om snel te handelen. Ga eerst na hoe risicovol die belegging is in verhouding tot je comfortniveau. Als het niet helemaal bij je past, zoek dan uit wat de gevolgen zijn wanneer je de belegging ongedaan maakt. Het is ook zinvol om je portefeuille te diversifiëren. Zo vangt een winst aan de ene kant een verlies door een verkeerde investering aan de andere kan top. Vergeet tenslotte niet kritisch te kijken naar wat er mis ging. Gebruik deze ervaring om de volgende keer fouten helemaal te vermijden.

Conclusie

Beleggen is een geweldige manier om je bankrekening op te krikken, maar je moet ervoor zorgen dat het op de juiste manier gebeurt. Overweeg altijd welk risico aan een activa verbonden is. Als er later iets misgaat, helpt spreiding over meerdere klassen om eventuele schade te beperken. Wees voorzichtig maar neem risico wanneer het nodig is, dan komt het helemaal goed.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen