Wat is een 4 urige werkweek en 5 manieren om dit voor jezelf te creëren
Wat is een 4 urige werkweek en 5 manieren om dit voor jezelf te creëren
14 mei 2021 

Wat is een 4 urige werkweek en 5 manieren om dit voor jezelf te creëren

Een 4 urige werkweek en dan de rest van de tijd andere dingen kunnen doen, kan je het je voorstellen? En dan hoor ik je gelijk denken “maar verdien je dan wel genoeg om er ook echt van te kunnen leven?” …dat is nu precies de spijker op zijn kop en je zal dus minder werken en evengoed geld genoeg hebben. En je winst zit hem dus in de vrije tijd die je krijgt voor andere dingen!

Alle vrijheid die het oplevert zorgt ervoor dat je meer tijd kan besteden met familie en vrienden, lekker erop uit kan gaan met je dierbaren (vakanties, uitjes of andere dingen), meer boeken kan lezen om je kennis te vergroten, genieten van leuke wandelingen door de natuur, etentjes, terrasjes pakken, nieuwe passies ontplooien, talen leren en ga zo maar door …alles waar je nu niet altijd de tijd voor hebt terwijl je dat wel graag wilt. En daarom kan een 4 urige werkweek je bevrijding zijn die dat allemaal mogelijk maakt!

En wanneer je Timothy Ferriss mag geloven (en dat is ook waarheid), kan je dit wel degelijk mogelijk maken en is het dus meer een kwestie van je bereidheid bepaalde stappen te ondernemen en die plannen te maken.

Hij heeft al voor een hoop mensen veel betekent, en deelt zijn informatie met een hoop ondernemers die hier wel mee aan de slag willen gaan.

Het heeft voor een groot deel te maken met je productiviteitsproces …want hij is namelijk zelf ook van een bijna 80 urige werkweek, naar een 4 urige werkweek gegaan zonder een verandering in salaris …maar hoe is dat dan precies mogelijk?

We gaan het je hieronder uitleggen …

Wat is de 4 urige werkweek precies?

Wat is een 4 urige werkweekHet kan zijn dat je zijn boek al hebt gelezen, en dan herken je veel van wat er hieronder staat …maar lees vooral verder, want we geven je straks ook nog een aantal tips die je kunnen helpen nieuwe inkomstenbronnen aan te boren voor je 4 urige werkweek.

Het boek is voor velen een bijbel om zaken te doen …we gaan je hieronder wat principes uitleggen en ook onze kijk op de werkweek van 4 uur, en hoe je dat voor elkaar kan boksen om meer vrijheid te creëren.

Je ziet het wel vaker gebeuren …ondernemers die flink wat tijd steken in hun onderneming, maar ook nog eens in hun bedrijf teveel taken doen die eigenlijk door anderen gedaan zou moeten worden. Het resulteert van in een onproductieve atmosfeer (omdat die taken meestal langer duren, dan wanneer een expert ze voor je uitvoert) en alle werkzaamheden bij elkaar zijn ook niet goed verdeelt …waardoor het ondernemen soms een beetje ondergesneeuwd raakt en alleen maar de balletjes hoog worden gehouden. Een 4 urige werkweek kan hierin uitkomst bieden, omdat je dat proces hiermee juist zal gaan veranderen.

Het is een boek voor ondernemers in elke zin van het woord.

Je kan ondernemers of freelancers eigenlijk in 2 groepen opsplitsen:

• De groep die teveel werkt, en niet echt veel van het leven kunnen genieten
• Of de groep die te vrijblijvend werkt en dus niet genoeg verdienen om de rekeningen te betalen

En bij de 4 urige werkweek moet je de vraag stellen …is er niet een derde optie? Laten we eens kijken wat die “4 hour workweek” (in het Engels) nu precies betekent en om welk principe het eigenlijk draait. Hieronder laten we je het DEAL principe zien wat een belangrijke pilaar is van het geheel.

Wat is het DEAL principe?

Volgens Tim Ferriss zal je de onderstaande grote stappen moeten zetten om die overgang naar een 4 urige werkweek te maken. DEAL is de naam van dit systeem en betekent Definition (Definitie), Elimination (Eliminatie), Automation (Automatisering) en Liberation (Bevrijding).

Laten we hieronder eens kijken wat die woorden in de praktijk betekenen bij dit DEAL principe.

Definition

Het bepalen van jouw doelen in dit leven en schatting maken van de kosten. In deze fase zal je je de fundamenten van je geheel nieuwe levensstijl voorstellen. Vervolgens pas je de resterende (onderstaande) drie factoren toe.

Elimination

Wat bedoelen we dan precies met elimineren? Je oude manier van denken over timemanagement. Met andere woorden …je moet bepaalde gewoontes opzij zetten voor die “4 hour workweek”. Zodra je jouw doel hebt gedefinieerd en jij begrijpt hoeveel geld daarvoor nodig is, zal je de bron voor dat inkomen vinden. En dat zal niet (alleen) werken op het kantoor zijn.4 urige werkweek focus

Je zal dit goed moeten onthouden: het doel is niet bouwen van een miljardenbedrijf. Het gaat erom een stressvrij leven te leiden waarin je er het meeste van kan maken en dus lekker kan genieten.

Ferriss beveelt technieken aan om selectieve onwetendheid te cultiveren. Je hoeft geen tijd te besteden aan het verwerken van informatie die jij niet nodig hebt. Je begint dingen te negeren die niet belangrijk zijn. En je leert zo hoe jij jouw tijd beter kunt waarderen.

Experts raden ook aan dat het veranderen van de ochtendroutine de productiviteit van jouw dag kan verbeteren. Want door bv. ‘s ochtends een efficiënte routine te gaan volgen, kunnen ondernemers en externe werknemers meer uren besparen.

Automation

En dit is toch wel de sleutel (ofwel kersen op de taart), want je zal inkomsten zoveel mogelijk dienen te automatiseren. Het implementeren van de vorige twee stappen zou je een stabiel inkomen en zeeën vrije tijd moeten opleveren. Wat doe je ermee? Je kan nu zoveel dingen doen …die je normaal zou besteden aan (teveel) werken, Feriss geeft het advies om ook lekker te gaan reizen!

Liberation

“The mobile manifesto for the globally inclined” – zo definieert Tim Ferriss bevrijding. Hij stelt een concept van mini-pensioneringen voor. De levensstijl van mobiliteit gaat niet over “goedkoop” reizen. Want dat kan namelijk op een gegeven moment misschien wat saai worden. De auteur raadt je aan om over belangrijkere dingen na te denken, zoals het doel dat je in dit leven hebt en de waarde die je aan andere mensen kunt toevoegen.

DEAL klinkt goed op papier, nietwaar? De auteur deelt zijn eigen ervaring met deze levensstijl, en het is behoorlijk succesvol! Werkt het ook voor anderen?

Laten we daar eens verder op ingaan …en hoe wij daarover denken.

Wat is dan precies de definitie van een 4 urige werkweek?

Definitie van een 4 urige werkweekHet kan zijn doelen die je moet stellen om ook echt tot een “4 hour workweek” te komen …en wie wil er nou niet een werkweek van 4 uur?

En daarbij kan het zijn dat je voor jezelf werkt, en bv. wel wilt blijven doen wat je leuk vindt …waar je passie het meeste ligt. In de praktijk zal het echter nog te vaak voorkomen dat ondernemers ook een heleboel randtaken aannemen, waar ze niet goed in zijn of eigenlijk helemaal niet willen doen. Maar ja …iemand moet het doen en zonder dat je het merkt ben je aan het jongleren om je business te laten draaien. Hetzelfde geldt met opschalen naar een groter team, wanneer dat namelijk niet op tijd wordt gedaan …zullen alle taken je eigen pakkie-an worden en heb je geen tijd meer voor het ECHTE ondernemen.

Kortom, er zijn de ondernemers die alleen maar voorzichtig leven en alles rond willen breien …waarbij ze alle taken op zich nemen en met een werkweek van meer dan 40 uur uitkomen EN de ondernemers die juist zoveel mogelijk willen verdienen met zo min mogelijk uren, filteren wat belangrijk voor hen is juist denken aan hoe ze hun onderneming uiteindelijk groter kunnen maken. Verder zal die laatste groep ook veel meer over het leven nadenken, ervan genieten, filosoferen, ervaringen opdoen en nieuwe dingen ontdekken ….alles waar het leven om draait.

Hoe vlieg je de “Elimination” aan?

Je kan wellicht op de verkeerde weg zitten …waarbij je een goede baan hebt en alles kan kopen wat jij wilt, en ook dure vakanties kan boeken. Het zijn allemaal leuke dingen maar …uiteindelijk draait het leven helemaal niet om dure spullen en veel meer om ervaringen (leuke uitjes met familie en vrienden, op vakantie nieuwe bestemmingen over de hele wereld ontdekken, genieten met dierbaren van allerlei leuke activiteiten en gaan en staan waar je wilt …liefde geven en ontvangen en het beste uit jezelf en andere halen). Echter, ben je nu alleen maar bezig met teveel werken in een baan waar je misschien ook niet meer over 5 jaar in wilt zitten. Het lijkt dus op een doodlopend eind …en die route moet je dus zien te veranderen.Tips voor een 4 urige werkweek

Het is voor veel mensen een bekend verhaal …aankomen op werk wat je wellicht helemaal niet meer wilt doen (maar juist veel liever passies volgen), alleen maar met wat “small talk” te maken krijgen (terwijl je zelf over echte dingen wilt praten en altijd grote nieuwe ideeën hebt) en dus alleen maar in een soort “ratrace” bezig bent de boel rond te krijgen.

En natuurlijk …”Elimination” is een grote uitdaging. Wanneer je een “veilige” baan hebt kan het soms ook lastig zijn om die spontaan op te zeggen, en het neemt ook risico’s met zich mee, echter …zonder risico’s ook geen beloning en geloof ons maar dat die beloning heel groot kan worden. Je kan NU die stap zetten naar een 4 urige werkweek door te beginnen je passies te volgen, en bv. ondernemer te worden om ze waar te maken.

Wanneer je op een gegeven moment dingen goed op de rit hebt en ook stabiele inkomsten verdient is de volgende stap het uitbreiden van je team en ook dingen te gaan doen waar jij goed in bent …en die ook minder tijd zullen kosten. Hiermee bedoelen we dat je geen taken zou moeten uitvoeren die jij niet zou moeten doen en die dus neerlegt bij anderen.

Zo zit je op de goede weg …

Het “Automation” proces is essentieel voor de 4 urige werkweek

Hoe automatiseert een ondernemer zijn inkomen? Hier is een voorbeeld: een zakenman investeert in vier vrachtwagens. Hij vindt chauffeurs die voor hem werken. Hij vindt mensen om het bedrijf voor hem te runnen. Zij runnen het logistieke proces. En zo verdient de eigenaar dus geld, zonder dat hij ook maar op een enkele post van zijn bedrijf werkt …hij staat zo dus aan de top en delegeert voornamelijk de processen, een soort helikopterview.

Het zal ook een beetje te maken hebben met wat je precies doet en welke dingen jij zelf belangrijk vindt om te (blijven) doen. Maar zorg er wel voor dat jij voor een groot deel AAN en niet IN jouw onderneming werkt.


Het Pareto Principle (80/20)

4 urige werkweek Pareto principleVolgens het Pareto Principle, aanbevolen door Tim Ferriss zelf, resulteert ongeveer 20% van jouw inspanningen in ongeveer 80% van de effecten. Door 20% van het werk te doen dat je nu doet (je kiest natuurlijk verstandig die 20% uit), behaal je 80% van de resultaten die je ermee zal bereiken.

Het doel is om jouw volledige werklast te observeren en te beslissen wat effectief is en waaraan je dus wellicht tijd verspilt. En zo kan je dus aan alle taken die je zal uitvoeren een “label” hangen of jij die wel zou moeten moet en niet beter door anderen gedaan kunnen worden.

Zo kan het zijn dat je een transportbedrijf hebt, en naast nieuwe klanten binnenhalen ook bezig bent met marketing …verder spring je in drukke periodes bij en ga je zelf rijden wat resulteert in dat er weer een hoop ander werk blijft liggen wat je dan later zal moeten oppakken, alle administratie doe je ook zelf met een oude schoenendoos aan papierwerk …kortom je besteedt veel tijd aan dingen die je niet zou moeten uitvoeren.

Je zal dus moeten proberen die taken zoveel mogelijk te filteren en dingen te schrappen die niet onder jouw belangrijkste werkzaamheden vallen …het doel is namelijk om je onderneming te laten groeien, en een team op te stellen die verschillende taken voor je oppakt wat jouw meer ruimte geeft om andere dingen te doen en die 4 urige werkweek te realiseren.

Verder zal je dan ook met zo min mogelijk werk …het maximale eruit moeten halen. Je kan bv. denken aan een extreem efficiënt boekhoudsysteem waar je alles snel en eenvoudig kan invullen en alles dan netjes wordt bijgehouden voor je …of iemand inhuren die het voor je kan doen. Er is natuurlijk ook een mix mogelijk, en je kan natuurlijk ook zelf efficiënte systemen en workflows creëren …het doel moet dus zijn dat je zoveel mogelijk kan doen in zo min mogelijk tijd en dus elke keer dichter in de buurt komt van die 4 urige werkweek.

5 tips voor het creëren van een 4 urige werkweek

Ok …nu je weet wat die “4 hour workweek” precies inhoudt is het zaak ermee te starten en je onderneming op de schop te nemen. Het kan ook zijn dat je net begint en eigenlijk gelijk al met dit principe wilt beginnen. We laten je hieronder zien op welke manieren je hiermee aan de slag kan gaan. En geven je 5 tips die hier ideaal voor kunnen zijn en waarmee je dus een 4 urige werkweek zou kunnen realiseren. Ontdek ze snel …

1. Start met verkopen op Amazon

Een manier om je inkomsten omhoog te boosten, waarbij je mettertijd ook je werkuren kan verminderen …is verkopen op de Amazon Marketplace. Want er liggen zeker kansen, en nu ook in eigen land met Amazon Nederland (amazon.nl). Het is dan natuurlijk ook belangrijk om een winnende productidee te vinden en daarbij is een goede product sourcing extreem belangrijk. Hiermee ga je namelijk kijken welke producten “hot” zijn en ook hoeveel concurrentie ervoor is en zo pik je er winnende producten uit die je succesvol kan verkopen op Amazon. Sla dit proces niet over, want het kan je succes maken of kraken.4 urige werkweek door verkopen op Amazon

Nu denk je hierbij wellicht …maar hoe houdt het verband met een 4 urige werkweek? Want alleen product sourcing lijkt al veel werk …en dan moet je nog inkopen in China en een heleboel andere zaken optimaliseren. Inderdaad, in de beginfase zal je een aantal stappen moeten doorlopen …ze spelen een essentiële rol in het geheel. Gelukkig heb je wel een aantal tools zoals Jungle Scout en Helium 10 die je hierbij kunnen helpen …we raden je aan jezelf ook zeker te verdiepen in die tools, omdat ze je veel tijd kunnen besparen en je gaat er hoe dan ook van profiteren.

Let ook goed op hoe je importeren uit China aanvliegt, want het is ook hierbij weer belangrijk dat je de juiste stappen neemt. We hebben daar artikelen over geschreven die je kunnen helpen.

En wanneer je dan meerdere productvermeldingen op Amazon hebt staan, is het tijd om geld te verdienen en zal je merken dat processen efficiënter gemaakt kunnen worden. Het mooie is natuurlijk dat wanneer jij kiest voor bv. Amazon FBA, verkopen 24 / 7 doorgaan en jij dus gewoon andere dingen kan doen …omdat Amazon de gehele afhandeling van de bestellingen die je klanten plaatsen zal verzorgen en dat is dus een heel dik pluspunt.

Je betaalt er wel iets voor, maar dat zou je anders ook doen …en waarom het dan niet gelijk helemaal (perfect) laten doen door Amazon, ze zijn immers expert in het versturen van producten naar klanten over de hele wereld. En ook je afzetmarkt wordt zo opeens een heel stuk groter, namelijk bijna alle landen die je maar kan bedenken.

Want het neemt je vanaf “scratch” enorm veel werk uit handen, terwijl je wel gelijk jouw producten kan verkopen over de hele aardbol. En op die manier ben je alweer 1 stap dichterbij die 4 urige werkweek. Het is dus allemaal onderdeel van je grotere plannen om meer vrijheid te creëren.

Het is dus gerust wel hard werken …en je zal de correcte stappen moeten doorlopen, en over een juiste mindset moeten beschikken om uiteindelijk ook echt bij die 4 urige werkweek uit te komen. Maar wanneer je dan alles op de rit hebt kan je met een beperkt aantal uren per week, toch je online business laten draaien en die ook steeds verder uitbreiden.

En om die reden is Amazon dan ook meer dan geschikt, wanneer je de ambitie hebt om online producten te gaan verkopen.

2. Of start je verkoopavonturen op bol.com

4 urige werkweek door verkopen op BolJe kan er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan verkopen op bol.com. Het is een bekend Nederlands platform dat iedereen kent …en van die naamsbekendheid kan je dus in, met name Nederland en België, gebruikmaken. En ook hier heb je de mogelijkheid om alles door bol.com te laten versturen naar je klanten met Logistiek via bol.com (LVB). Wat je dus ook weer een stapje dichterbij die 4 urige werkweek brengt …en dat is waarom je die workflow ook creëert, het doel is om meer vrijheid te krijgen en evengoed hetzelfde of meer te gaan verdienen met je inspanningen.

En wellicht zal je nu denken …maar waarom zorgt dit voor een enorme reductie van je werkzaamheden ofwel tijd die je erin moet steken, en welke voordelen heeft het allemaal precies nog meer dan? Laten we eens kijken naar een paar pluspunten die je steeds meer naar die 4 urige werkweek laten toewerken.

Je hebt geen opslagplaats meer nodig
Wanneer jij begint met verkopen op 1 of meerdere online platformen, zal je te maken krijgen met voorraden die een plekje nodig zullen hebben …en waar vanuit jij dan ook alles verzamelt, verpakt en verstuurt. Hierbij is het ook extreem belangrijk dat jij een systeem op zijn plaats hebt, zodat jij alles ook snel kan vinden bij meerdere producten. Je wilt namelijk zo efficiënt mogelijk werken en natuurlijk alle processen zo simpel mogelijk houden …immers, draagt dat allemaal weer bij aan die 4 urige werkweek. En wanneer jij dus niet zo’n logistiek op zijn plaats hebt, zal je veel meer tijd eraan kwijt zijn dan bv. een externe partij of in dit geval bol.com. Ze zijn er namelijk in gespecialiseerd, en dat is bij Amazon FBA ook het geval. Je geniet dus van de expertise die ze hebben, en veel betere deals die ze kunnen sluiten met grote transportbedrijven. Hierdoor betaal jij waarschijnlijk nog minder (ook al moet je dat even uitrekenen natuurlijk), en ben je er hoe dan ook veel minder tijd aan kwijt dan alles zelf te regelen …en dat vertaalt zich dus ook weer in kostbare tijd die je kan besteden aan andere zaken die je meer geld zullen opleveren.

Je klanten zijn gewent aan bol.com
Stel je eens voor dat jij iets wilt bestellen online …en de keuze hebt uit verschillende webwinkels die in prijs niet zoveel verschillen, voor welke website kies jij dan? Het antwoord is waarschijnlijk een van de bekendere of grotere platformen, omdat jij weet dat alles goed in orde komt en je bestelling ook snel wordt afgeleverd en je er dus sneller plezier van kan hebben. En bol.com is een van die grote webwinkels waarbij mensen aan de lopende band bestellen.

En zo geniet je dus van het voordeel dat klanten bekend zijn met de omgeving, ze hebben hoogstwaarschijnlijk al een account en kunnen dus na inloggen gelijk jouw producten bestellen …soms hebben mensen niet eens door dat ze producten bij een externe verkoper bestellen, maar dat ze het gewoon via bol.com bestellen, hoewel het er natuurlijk wel altijd bij staat vermeldt.

Toch zijn je klanten in een bekende en vertrouwde omgeving aan het bestellen, en dat werkt natuurlijk ook in het voordeel voor jou.

Verkopen gaan altijd maar door, ook wanneer jij op vakantie bent …
En dat is ook een heel groot voordeel van Logsitiek via bol.com …want heb jij een eigen opslagplaats waar vanuit jij alles zelf opstuurt, ben je ook voor alle werkzaamheden verantwoordelijk en zal je tijdens vakanties dus niets verkopen (of je hebt een team die het voor je doet natuurlijk). Bij Logistiek via bol.com maak je gebruik van hun diensten, en zal het dus hoe dan ook altijd doorlopen. Wat natuurlijk heel fijn is, want je wilt vanzelfsprekend dat alle verkopen tijdens je vakantie gewoon doorgaan (en je wilt klanten ook geen “NEE” verkopen). Het is dus slim om LVB te gebruiken (of wanneer jij een goed eigen logistiek systeem op zijn plaatst hebt, kan dat ook). Let gewoon altijd op dat je doel is een 4 urige werkweek te creëren en dat het je dus per saldo zo min mogelijk tijd moet kosten om alles uit te voeren. Want je wil die tijd namelijk vrijmaken voor een heleboel andere dingen!

En ook de klantenservice wordt helemaal voor je geregeld
Met het oog op retourzendingen (die ook veel tijd in beslag kunnen nemen), en andere zaken waarmee je te maken kan krijgen …is Logistiek via bol.com ook een slimme keuze, omdat ze die taken dan ook op zich nemen. Het levert je weer extra tijd op die je kan besteden voor andere belangrijke of leuke dingen. Ga dus voor jezelf na wat het meest interessant is voor jou situatie. Nogmaals, het doel is om naar die 4 urige werkweek toe te werken. Hierbij zullen alle keuzes die je maakt meewegen in het grotere plaatje.

Je wordt opeens blootgesteld aan een veel groter publiek
En naast het feit dat Amazon en Bol je meer kunnen opleveren, met op de langere termijn zelfs ook minder werk ….is het ook nog eens zo dat we bij beide platformen praten over een miljoenenpubliek, en die bezoekers staan ook al vaak klaar om bestellingen te plaatsen. Wanneer jij dus alles op de correcte manier uitvoert en ECHT winnende producten verkoopt, kan je dus nog meer verdienen terwijl je evengoed toewerkt naar een “4 hour workweek” …hoe mooi zou het zijn wanneer jij dat voor elkaar weet te boksen?

Ok …we hebben nu 2 van de grootste platformen laten zien waarop je kan verkopen om die 4 urige werkweek te realiseren. Echter, zijn er ook nog andere manieren die je kunnen helpen meer te verdienen met relatief minder werkzaamheden? Ja, die zijn er wel degelijk …laten we er hieronder eens naar kijken, samen met nog wat andere tips die je kunnen helpen. En je zal merken dat een werkweek van 4 uur steeds dichterbij komt. Lees snel verder om te ontdekken wat we precies bedoelen.

3. Cryptotrading

Een andere manier om extra geld te verdienen kan zijn door te investeren of traden met Cryptocurrencies. Vanzelfsprekend is dit geen financieel advies, en zijn dit soort activiteiten natuurlijk geheel op eigen risico …en dat zal je altijd lopen. Wel zal je moeten begrijpen dat Cryptocurrencies in een “groeimarkt” zitten en dat vroeg investeren of traden uiterst rendabel kan zijn. Het is dan wel extreem belangrijk dat je jezelf verdiept in wat Cryptocurrencies en blockchaintechnologie zijn zodat je daarna weloverwogen beslissingen kan nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor traden wat een expertise apart is …er zijn namelijk veel meer mensen die er geld mee verliezen dan verdienen, want het geld zal immers ergens vandaan moeten komen.4 urige werkweek door investeren in crypto

Wanneer jij het spelletje snapt, en er goed in wordt …kan het echter zeer rendabel zijn en kan je winsten behalen die je nergens anders zal tegenkomen.

En het kost je natuurlijk wel tijd om alles goed te leren, zal altijd op de hoogte moeten blijven van de nieuwe ontwikkelingen en er komt ook nog een stukje psychologie bij kijken …het opdoen van ervaring is ook een belangrijk factor, want dan wordt je steeds beter in traden. Zo kan je ook een “winnende” strategie ontwikkelen die je per saldo niet veel tijd hoeft te kosten, maar waarmee je wel flinke winsten kan maken.

Samen met andere dingen die je zou kunnen doen, zou het dus een aanvulling kunnen worden om meer vrijheid te creëren en meer inkomsten te generen.

Zorg dat je leert over die nieuwe ontwikkelingen …want het is hoogstwaarschijnlijk een kans die maar 1 of anders slechts enkele keren in je leven voorbij zal komen en die moet je dus eigenlijk gelijk aangrijpen.

4. Het volgen van je passie!

En nu komen we toch ook wel ECHT bij een belangrijke tip die we je willen meegeven: het volgen van je passie. Het is belangrijk dat je iets doet waar je plezier in beleeft, interesse in hebt …iets waar vanuit je met eigen liefde ervoor, anderen kan helpen en hun leven ook beter kan maken (of iets waarmee ze het beste uit hunzelf kunnen halen). Je kan hierbij werkelijk aan van alles denken, want de een is de ander niet …en iedereen heeft weer andere passies, en dat is maar goed ook …want zo ontstaat er een enorme diversiteit en zit er voor iedereen wat tussen. Maar …volg je passies dus en blijf niet iets doen alleen maar om er geld mee te verdienen (wat natuurlijk wel een heel belangrijke factor is en meegewogen dient te worden).Voordelen van een 4 urige werkweek

Het is wel zo dat wanneer jij echt uitblinkt in iets, er nog veel meer in het verschiet ligt voor je want dan komen klanten vanzelf …en zal je dus snel hetzelfde of meer verdienen met het uitvoeren van je passies. En dan is het ook niet echt werken wat je doet (of is dat gevoel iets minder), natuurlijk moet je wel hard werken …maar de hele sfeer waarin en manier waarop je dat doet is anders. Want je doet iets wat jij leuk vindt …en voelt jezelf veel gelukkiger.

En doe je het op de correcte wijze, kan jij op een gegeven moment een team samenstellen of processen verfijnen …waarmee je uiteindelijk op een 4 urige werkweek uit kan komen en dat levert je nog meer vrije tijd op voor andere belangrijke dingen en ook om te genieten van het leven.

Het is dus altijd extreem belangrijk je passie te volgen, en dan te kijken naar manieren waarop je dingen makkelijker kan maken voor jezelf en voor anderen. Wanneer jij namelijk bepaalde bedrijfsprocessen efficiënter kan doen of kan automatiseren is dat natuurlijk wenselijk, er zijn natuurlijk altijd dingen die je zal moeten uitvoeren en waarover je moet nadenken …ofwel werkzaamheden die tijd kosten echter dingen uitbesteden helpt je hierbij ook (bij een 4 urige werkweek is het de bedoeling dat jij zoveel mogelijk aan anderen overlaat, en toch geld blijft verdienen met de onderneming die je draait).

5. Werken AAN en niet IN je onderneming

Een 4 urige werkweek als ondernemerIn feite is dat een vuistregel die je altijd zal moeten toepassen …want veel ondernemers hebben de neiging teveel IN hun onderneming te werken, en niet AAN hun onderneming. Het is voor elke situatie natuurlijk weer anders. Maar ondernemen is een belangrijk onderdeel van je bedrijf …je bent immers een ondernemer. En dat betekent dat je niet alleen maar taken zou moeten doen die je eigenlijk door andere dient te laten uitvoeren gezien je anders zelf alle balletjes hoog probeert te houden. Hierbij is samenstellen van een team dus belangrijk, wanneer taken de spuigaten uitlopen …en jij eigenlijk niet meer alles zelf kan uitvoeren omdat het teveel werk oplevert.

En zelfs het dagelijks aansturen van een team kan overgenomen worden door bv. een goede manager waarmee jij dan bv. enkele keren per week gesprekken voert over de stand van zaken. Op die manier blijf je toch op de hoogte en kan je nieuwe ideeën opperen en doorzetten …en worden alle dagelijkse taken door die persoon verder uitgevoerd. Je bent dus wel betrokken bij jouw bedrijf, maar opereert vanuit een soort “helikopterview” …waarbij jij alleen taken doet die voor jouw belangrijk zijn en voor de rest van het werk vertrouwd op jouw teamgenoten.

Je zal merken wat een bevrijding het is om werk te doen wat jij leukt vindt en meer tijd over houdt om van het leven te genieten …uiteindelijk is het allemaal belangrijk en is kijken naar het grotere plaatje dus veel essentiëler.

Een 4 urige werkweek creëren komt echt niet vanzelf aanwaaien, veel ondernemers zitten in een vast patroontje en willen misschien wel uitbreken …maar weten niet hoe ze dat precies moeten aanvliegen. Het is de reden van dit onderwerp en alle andere artikelen op onze website die je hierbij helpen.

Verdiep jezelf in wat er nodige is om die 4 urige werkweek te realiseren …en zet dan alle stappen om er ook echt te komen.

Ok …nu is het aan jou

Want de vraag is natuurlijk: wil je echt een 4 urige werkweek creëren? Zo ja …dan moet je er ook actie naar ondernemen. En met alle tips uit dit artikel kom je al een heel eind. Het begint allemaal met de verandering in je leven die ervoor zorgt dat je meer vrijheid krijgt. Je zal dan de eerste stap moeten zetten en dat is vaak kijken welke dingen er anders (beter) kunnen, waarmee jij meer tijd vrijspeelt en kan bv. beginnen met taken anders te verdelen. Wellicht houdt je zo een paar uur extra per week over voor andere dingen …begin nu steeds verder taken op je te nemen die ECHT belangrijk voor jou zijn, en de rest door anderen te laten doen.

Ontdek ook welke processen efficiënter kunnen, of dat er wellicht taken zijn die geautomatiseerd kunnen worden zoals bv. gebruik maken van Helium 10 Refund Genie (wanneer jij een verkoper bent op Amazon en processen voor terugbetalingen wilt verbeteren). Want dat soort tools kunnen je daarmee goed van dienst zijn en dus ook weer tijd besparen. Ga stap voor stap door al jouw processen heen en doe alleen nog maar wat jij wil en zou moeten doen.

Je zal merken dat het steeds makkelijker wordt …en dus ook steeds meer van die vrijheid kan genieten waarmee je dus op een 4 urige werkweek uitkomt.

Wil jij ook een 4 urige werkweek realiseren?

Er zijn echt wel veel ondernemers die spelen met die gedachte …maar nu heb je ook weer wat extra handvatten voor het omzetten van dromen in werkelijkheid. Het begint bij jezelf en of jij er echt oren naar hebt om die 4 urige werkweek te realiseren en stappen te zetten hiervoor die daarnaar leiden. Wil je meer informatie over hoe dingen gerealiseerd kunnen worden? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je namelijk graag te woord!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen