Wat is ApeCoin (APE)? Ontdek hier alles!
Wat is ApeCoin (APE)? Ontdek hier alles!
09 april 2023 
in Crypto

Wat is ApeCoin (APE)? Ontdek hier alles!

ApeCoin (APE) is de officiële native (eigen) token van het APE-ecosysteem, uitgebracht in maart 2022. Technisch gezien is ApeCoin een ERC-20-token dat op het Ethereum-netwerk werkt. Het bedrijf achter ApeCoin is Yuga Labs, dat bekend staat als een van de belangrijkste spelers op de Web3- en NFT-markten.

Yuga Labs is eigenaar van de NFT-collecties CryptoPunks en Bored Ape Yacht Club, die tot de meest bekende merken op de NFT-markt behoren.

Bored Ape Yacht Club speelde ook een centrale rol bij de lancering van ApeCoin. Iedereen die op de lanceringsdatum van ApeCoin een NFT uit Bored Ape Yacht Club-collecties bezat, ontving gratis een vooraf bepaald aantal ApeCoin. Hieronder meer over APE.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is ApeCoin (APE)?
  • Hoe werkt ApeCoin (APE)?
  • Uitvinder van ApeCoin (APE)?
  • Toekomst van ApeCoin (APE)?

Wat is ApeCoin (APE)?

ApeCoin is een op Ethereum gebaseerd token dat wordt bestuurd door ApeCoin DAO, een "Decentralized Autonomous Organization" (DAO) die is belast met het nemen van beslissingen over zaken als toewijzingen van ecosysteemfondsen, bestuursregels, projecten, partnerschappen en nog veel meer. Alle houders van APE komen in aanmerking om lid te zijn van ApeCoin DAO.

Het token is afkomstig van de Bored Ape Yacht Club (BAYC), een NFT-serie van Web3-bedrijf Yuga Labs. De collectie bevat 10.000 unieke cartoonachtige aaptekeningen, elk met een eigen uiterlijk en stijl, waarbij het eigendom van elk is geverifieerd op de blockchain. BAYC is tot nu toe een van de meest succesvolle NFT-projecten geweest en geniet virale populariteit.

Yuga Labs heeft ApeCoin geadopteerd als het primaire token dat wordt gebruikt in de projecten die het onderneemt, waaronder ook NFT-series zoals Mutant Ape Yacht Club (MAYC) en Bored Ape Kennel Club (BAKC), evenals Otherside, het virtuele metaverse-aanbod van het bedrijf.

Hoe werkt ApeCoin (APE)?

ApeCoin DAO-leden stemmen als gemeenschap over kwesties die van invloed zijn op de richting van de groei van het ecosysteem, van hoe fondsen worden toegewezen, hoe regels worden gehandhaafd, welke partnerschappen moeten worden nagestreefd en welke projecten moeten worden ondernomen.

De beslissingen van de DAO worden vervolgens geïmplementeerd door de ApeCoin Foundation, die fungeert als de wettelijke vertegenwoordiger van de DAO en de groei van het ecosysteem op verschillende manieren ondersteunt.

Verder bevat het bestuur van de foundation 5 leden dat bestaat uit beroemdheden in de wereld van crypto en technologie. Het bestuur is ervoor verantwoordelijk dat de visie van de gemeenschap wordt gevolgd terwijl het ecosysteem zich blijft ontwikkelen. APE-houders stemmen jaarlijks om het lidmaatschap van de raad te bepalen.

Uitvinder van ApeCoin (APE)?

Het bedrijf achter ApeCoin en de Bored Ape Yacht Club is Yuga Labs, een bedrijf gevestigd in de VS. Afgezien van de succesvolle opkomst van hun NFT-collecties, had Yuga Labs in december 2021 voor het eerst meer aandacht gekregen, toen ze aankondigden een samenwerking met Adidas aan te gaan. Dit nieuws kwam nadat het sportkledingbedrijf had bevestigd dat ze een Bored Ape NFT hadden gekocht.

Voordelen van ApeCoin (APE)

wat is apecoin

Naast het potentieel voor winst, zijn er verschillende voordelen verbonden aan het investeren in Apecoin. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Apecoin is de verhoogde liquiditeit. In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, is Apecoin gemakkelijk om te wisselen naar fiat-valuta's zoals de Amerikaanse dollar. Dit maakt het gemakkelijker om je Apecoins om te zetten in contanten wanneer dat nodig is.

Een ander voordeel van beleggen in Apecoin zijn de lage transactiekosten. In tegenstelling tot traditionele betaalmethoden zijn er geen kosten verbonden aan het verzenden en ontvangen van Apecoin. Dit maakt het ideaal voor kleine transacties en maakt het kosten effectiever dan andere betalingsopties.

Ten slotte staat Apecoin bekend om zijn transparantie en veiligheid. Alle transacties worden geregistreerd op de blockchain, waardoor gebruikers hun geld in realtime kunnen volgen.

Verder gebruikt Apecoin geavanceerde versleutelingstechnieken om gebruikersgegevens te beschermen, waardoor het een van de veiligste beschikbare betalingsopties is.

Toekomst van ApeCoin (APE)?

Wat zal ApeCoin in de toekomst opbrengen? Niemand heeft een glazen bol, iets wat niemand je dus ook kan vertellen. De waarde van het token hangt sterk af van de toekomstplannen van Yuga Lab en hoe succesvol ze zullen blijken te zijn.

Interessant genoeg zitten leidinggevenden in de game-industrie van FTX en Animoca Brands in de speciale raad van ApeCoin DAO.

Dit zou ook kunnen duiden op het feit dat het doel van ApeCoin is om te worden gebruikt als in-game valuta voor aankomende releases van Yuga Labs.

Wat zowel het project als de airdrop aan een breder publiek hebben bewezen, is dat de zogenaamde "rightclick" spaarders, een populaire groep NFT-critici, ongelijk hadden over NFT's. Ze bieden wel voordelen aan eigenaren. Dit wordt bewezen door het feit dat geen van deze spaarders een enkele ApeCoin heeft gekregen, maar alleen investeerders die hun on-chain eigendom van een BAYC NFT konden bewijzen. Het laat zien dat NFT's hun duidelijke kenmerken ten toon spreiden.

Conclusie

Ondanks dat technologie rondom NFT's inderdaad veelbelovend is, moet je snappen dat het zich nog een een zeer vroeg stadium bevindt. En dat je goed moet uitkijken waar je geld inzet. Want APE zou verder kunnen groeien, maar aan het einde van de rit ook niet meer kunnen bestaan.

Verder is het ook belangrijk slim met je geld om te gaan. Juist omdat alles zo nu en dan in "hypes" voorbijkomt, denkt iedereen snel rijk te worden ...terwijl je natuurlijk ook een hoop verliezers hebt.

Investeren in bv. Apecoin dien je dan ook verstandig aan te pakken. Verdiep je eerst in wat het precies is en welke mensen erachter zitten, volg de ontwikkelingen, welke "grote" jongens er ook in meegaan en wie hun concurrenten zijn. Je krijgt dan een veel beter idee of het potentie heeft. Wat je overigens nooit een 100% garantie oplevert, want er bestaan altijd risico's.

Wil je bv. ook handelen met crypto's of NFT's? Dan is het aan te raden een cursus te volgen. Hierbij zal je ook goed moeten opletten, want ook daarin heb je verschillen (ga dus niet voor die gouden bergen of snel rijk worden praatjes, maar kies voor een cursus die jou op een zakelijke manier leert handelen).

Al met al maakt deze coin heel wat los in de cryptowereld, en is het dus altijd goed om populaire coins te volgen. Want het kan ook een prima investering zijn voor de komende jaren (geen financieel advies natuurlijk). Het enige wat je daarbij altijd moet snappen is dat je altijd juiste beslissingen neemt die je ook echt helpen verdienen met crypto's. En dit te leren van mensen die al heel wat ervaring daarin hebben ...succes met researchen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen