Strato website maken
Strato website maken: met deze stappen bereik jij succes!
27 april 2023 

Strato website maken: met deze stappen bereik jij succes!

Een Strato website maken is een gemakkelijke en efficiënte manier om snel een professioneel ogende website te bouwen zonder enige kennis van codering. Via de intuïtieve gebruikersinterface van Strato kun je gemakkelijk inhoud creëren, pagina's toevoegen en je site zo aanpassen dat hij er precies zo uitziet als jij wilt. Met tientallen vooraf gemaakte thema's is het maken van een website in slechts een paar klikken gedaan. Of je nu een ervaren webdesigner bent of een complete beginner, Strato kan je helpen om je site snel en gemakkelijk op te zetten. Zet je bedrijf vandaag nog online met behulp van een Strato website!


Wat is Strato?

Met Strato kan iedereen zonder technische kennis zijn eigen website beheren. Strato is een betrouwbare webhoster in Berlijn die een intuïtieve interface biedt waarmee je snel en gemakkelijk je website kunt maken, onderhouden en publiceren, zonder te hoeven programmeren. Of je nu een website of blog wilt maken, Strato's content managementsysteem bied je alles wat je nodig hebt, inclusief blogging tools, afbeeldingengalerijen, forums en e-commerce mogelijkheden. En met de selectie van aanpasbare sjablonen kun je jouw websiteontwerp helemaal naar wens maken. Begin vandaag nog met het bouwen van jouw eigen website. Met Strato is het gemakkelijker dan ooit! Met het Strato CMS kun je moeiteloos allerlei diensten en toepassingen van derden integreren, zoals sociale medianetwerken, om je website naar een hoger niveau te tillen. En niet te vergeten, Strato zorgt ook voor jouw websitebeveiliging met SSL-codering en back-ups. Heel handig, toch? Een Strato website maken is super gemakkelijk, laten we de stappen doornemen!

Sitebuilder

Heb je inmiddels je webhosting pakket aangeschaft? Dan heb jij per mail je inloggegevens en een link naar je account gekregen. Log in en ontdek een tal van mogelijkheden voor een Strato website maken. Nu kan het echte werk beginnen!

Design

Niet geheel onbelangrijk, de looks van je website. Strato heeft meerdere templates waaruit jij kan kiezen. Hier komt geen ingewikkelde codetaal bij te pas. Welke lay-out je ook kiest, de lay-outs van Strato zijn geschikt voor computers, laptops, smartphones en tablets. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een titel en een subtitel invoeren, Klik op website ophalen en het is gefixt! De fundering van je website staat als een huis.

Design aanpassen

Nog niet helemaal happy met hoe je design eruit ziet? Daar kunnen we wat aan doen! Aanpassingen in een Strato website maken is heel eenvoudig. Je kan aanpassingen doen in het tabblad "ontwerp". Iets gezien wat jou aanspreekt? Sleep het naar jouw website. Wil je gebruik maken van andere kleuren en lettertypen? Ook dat is mogelijk in Strato. Dit staat onder de voor de hand liggende tabbladen "kleuren" en "lettertypen". Simpel toch? Ga lekker experimenteren en kom tot jouw ultieme ontwerp. You got this!

Pagina

Wat is een website zonder pagina's? De meeste websites bestaan uit meerdere pagina's, tenzij je een onepager hebt natuurlijk. Maar laten we ervan uit gaan dat jij meerdere pagina's wilt toevoegen. Ook dit gaat soepel in Strato. Klik op de websitestructuur en je krijgt direct een overzicht van welke pagina's jouw website al heeft. In de websitestructuur kun je pagina's aanpassen, toevoegen en verwijderen.  Wanneer je een pagina hebt toegevoegd komt deze automatisch in je navigatiescherm te staan. Wederom piece of cake! Vul je trefwoorden, titel en beschrijving goed in, zodat jij bovenaan in Google kunt shinen.

Elementen

Bij een Strato website maken kan de inhoud natuurlijk niet missen. Misschien heb je zelf leuke teksten geschreven of dit overgelaten aan een tekstschrijver. Tijd om ze te plaatsen! Ga naar de pagina waarin je een tekst wilt plaatsen. Kies voor "elementen" en plakken maar! Je kunt hier ook foto's toevoegen, verwijzingen naar Social media pagina's doen en noem maar op. Genoeg elementen om uit te kiezen. Welke elementen voeg jij toe aan je pagina?

Vindbaarheid

Als website-eigenaar wil je natuurlijk veel traffic genereren naar jouw website. Een bezoekje aan het tabblad instellingen kan je dan ook zeker niet overslaan! Hierin kun je de trefwoorden en omschrijving vinden van je website. Erg belangrijk om dit goed in te vullen voor je vindbaarheid in Google!

Live gaan

Je bent klaar om live te gaan. Even checken hoe het er voor de gebruiker uitziet? Klik op "voorbeeld" en je krijgt een weergave van hoe jouw website eruit ziet. Tevreden met het eind resultaat? Met één klik op de knop kan je live gaan. Kies voor "publiceren" en je bent klaar. Succes!

Nadelen Strato website maken

We hebben het tot nu toe alleen nog maar gehad over de voordelen. Voornamelijk gemak. Maar voordat je kiest voor een Strato website maken is het ook goed om je in te lezen over de nadelen. De afweging laat ik over aan jou!

Wil jij een meertalige website maken? Dan is Strato niet het juiste platform voor jou. Je kunt binnen Strato namelijk maar voor één taal kiezen. Liever een meertalige website maken? Dan zou Wordpress misschien een goede optie voor jou zijn.

De snelheid van het laden van je website is belangrijk voor je vindbaarheid in Google. Strato staat niet bekend om hun snelle webhosting. Denk hier dan ook goed over na voordat je kiest voor een Strato website maken.

Ken je het gezegde goedkoop is duurkoop? Bij Strato krijg je een simpele website voor een lage vaste prijs per maand. Maar als je een website wilt met veel content, zoals bijvoorbeeld blogs, is Strato geen goede keuze. Kies dan voor een website host met een snelle laadtijd.

Benieuwd naar andere mogelijkheden voor het bouwen van een website? Wij hebben verschillende blogs gewijd aan het onderbrengen van je website bij onder andere Magento en Wordpress. Liever een webshop bouwen? Lees dan onze blogs over Shopify.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen