Shopify website laten maken
Shopify website laten maken: houd hier rekening mee!
08 april 2023 
in Webshop

Shopify website laten maken: houd hier rekening mee!

Een Shopify website laten maken voor je bedrijf is een uitstekende manier om de winst te verhogen en nieuwe klanten te bereiken. Het is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om je producten of diensten online te krijgen, waardoor je toegang krijgt tot miljoenen potentiële kopers van over de hele wereld. Met de gebruiksvriendelijke tools van Shopify kun je snel een prachtige online winkel maken die er professioneel uitziet en soepel functioneert. Bovendien kun je met het geïntegreerde betalingsverwerkingssysteem veilig en gemakkelijk betalingen accepteren zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten of opzetkosten. Of je nu net begint met e-commerce of al een gevestigde aanwezigheid op het web hebt, Shopify kan je helpen je bedrijf naar een hoger niveau te tillen!


Ontwikkelingskosten

Of je nu een basic website wil of juist maatwerk, er zitten altijd kosten aan verbonden. De hoogte van de kosten is afhankelijk van jouw wensen. Voordat je dus een Shopify website wil laten maken is het belangrijk om eerst je wensen in kaart te brengen. Met Shopify heb je toegang tot vele gratis thema's. Wil je toch een stapje verder? Dan zijn er ook thema's met extra mogelijkheden voor je webshop. Nog niet tevreden? Dan kan je ook een maatwerk Shopify webshop laten ontwikkelen. Je kan dan alle mogelijkheden die jij wil in je webshop laten toevoegen. Voor ieder wat wils!

Basic Shopify website 

Met een basic Shopify website heb je de keuze uit een aantal standaard thema's. Let wel op dat je hier verder niet aan kan sleutelen. In dit pakket zitten standaard opties. De kosten liggen tussen de 1500 euro en 5000 euro. Toch liever extra opties toevoegen? Dan is de Pro variant misschien geschikt voor jou!

Pro Shopify website

Al een tijdje bezig met E-commerce en je hebt al wat verdiensten? Achter blijven is geen optie! Met een pro Shopify website ga jij mee in de stroming van alledaagse veranderingen. Je kan kiezen uit een aantal thema's en deze naar jouw wensen en behoefte laten aanpassen. De koten liggen tussen de 5000 euro en 10.000 euro. Om de kosten te drukken kan je zelfs een training volgen om je eigen content te beheren. Aanpassingen kan je dan zelf doorvoeren in plaats van dat je weer iemand moet inschakelen. 

Maatwerk Shopify website

Een website from scratch laten bouwen? Ook dat is mogelijk bij Shopify! Wanneer je alleen crème de la crème wil is dit de beste optie voor jou. Je bepaalt het hele design en laat alleen erin zetten wat jij nodig vindt. Dit is al mogelijk vanaf 10.000 euro. 

Uitbesteden

Kies je voor het uitbesteden van de ontwikkeling van je webshop? Dan is het fijn om te weten wat je kan verwachten en welke stappen je gaat doorlopen. Je wilt immers weten waar je voor betaald. Let's go for it!

Stap 1: handen schudden

Je gaat natuurlijk niet in zee zonder een eerste ontmoeting. In deze kennismaking wordt het project "nieuwe webshop" afgebakend. Wat zijn je doelstellingen en verwachtingen? En welke tools heb jij nodig voor jouw webshop? Dit zijn allemaal vragen die aanbod komen om jouw roadmap helder geformuleerd te hebben. En het allerbelangrijkste: een deadline! Ze zeggen niet voor niets: "een droom is een doel met een deadline". 

Stap 2: onderzoek

Nadat jij aan de designer en ontwikkelaar haarfijn hebt uitgelegd wat je wensen zijn gaan zij op onderzoek uit. Wat speelt er in de markt? En hoe kan jouw webshop zich onderscheiden? Op basis van het onderzoek wordt er een design ontworpen. Vervolgens laat jij jouw bevindingen erop los en ontstaat het ontwerp waarop jij zit te wachten. 

Stap 3: ontwikkelen maar!

Alles naar wens? Dan gaat de ontwikkelaar voor jou aan de slag om al die mooie tools die jij hebt uitgekozen te integreren in jouw Shopify website. Dit proces kan even duren. Als de ontwikkelaar klaar is dan wordt het prototype opgeleverd. In het prototype kan jij helemaal losgaan om de door jouw gekozen tools uit te proberen. Hoe leuk is dat!?

Stap 4: tijd voor feedback

Nadat jij helemaal los bent gegaan in het prototype kan het zijn dat jij een aantal dingen bent tegengekomen die je liever anders zou zien. Nu is het moment om dit aan te geven. Vervolgens wordt de website getest. Door de check heen gekomen? Lanceren die hap!

Stap 5: lancering

Alle tests doorstaan? Tijd om online te gaan! Nu is het aan jou. Houd je er wel rekening mee dat je webshop doorontwikkeling nodig heeft? E-commerce is een snel veranderende branche. Blijf op de hoogte van nieuwe trends en voor deze door aan jouw webshop. Zo blijf jij koploper! 

Doe-het-zelver

Liever zelf aan de slag? Ook dat is mogelijk bij Shopify! Vooral als dit je eerste webshop is en je zelf niet technisch bent aangelegd is Shopify een goede keuze. Shopify heeft een toegankelijke software waarin ook jij met twee linkerhanden een webshop kan maken. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Stap 1: aanmelden

Alles begint bij een aanmelding. Nog niet helemaal overtuigd? Je kan nu een gratis proefaccount aanmaken en 14 dagen uitproberen of Shopify de manier is voor jou. 

Stap 2: pick me!

Proefaccount aangemaakt? Dan gaan we nu over naar het leuke werk! Kies een thema die jij leuk vindt en past bij jouw bedrijf. Je thema bepaalt jouw huisstijl, dus denk er goed over na. Verder kan je het aanpassen naar jouw wensen. Voer je logo, lettertypen en kleuren in. Je kan kiezen tussen gratis en betaalde thema's. It's up to you! Nadat je jouw thema hebt uitgekozen kan je dit volledig personaliseren. 

Stap 3: pagina's toevoegen

Zodra het design van je website is ingericht kan je beginnen met het inrichten van jouw webshop. Welke pagina's heb je nodig? Er zijn een aantal standaard pagina's die iedereen heeft. Je kan denken aan een over ons pagina en een contactpagina. Verder is het belangrijk om te bedenken wat je op de homepage gaat zetten. Dit is namelijk het eerste wat jouw klanten zullen zien. Een uitnodigende pagina is dus van belang!

Jij bent niet de enige met een webshop, dus goed zichtbaar zijn in Google is belangrijk. Per pagina kan je een metatitel en een metadescription toevoegen. Voordat je teksten gaat toevoegen is het handig om van tevoren een zoekwoorden onderzoek te doen. 

Alle pagina's ingevuld? Dan is het nu tijd om je menu in te richten. Denk daarbij logisch na waar je wat neer zet. Probeer dit te bekijken vanuit het oogpunt van jouw klant. Wat is handig om waar neer te zetten? Dit verhoogt je gebruiksvriendelijkheid. 

Stap 4: homepage

Het visitekaartje van je webshop: de homepage. Voor de klant is het fijn om in één oogopslag te kunnen zien wat jij aanbiedt. Je kan verschillende afbeeldingen, teksten en knoppen toevoegen. Je kan zelf eenvoudig vakken toevoegen, verwijderen of verslepen. Ook kan je direct zien hoe het er dan uit komt te zien op een smartphone. Lekker makkelijk en een uniek design!

Stap 5: productcategorie toevoegen

Hier draait het allemaal om: het toevoegen van jouw producten aan de webshop. Om het overzicht te bewaren voor jouw klanten kan je categorieën toevoegen. Shopify noemt dit "collecties". Als je veel producten hebt kan het veel tijd kosten om al deze producten te categoriseren. Werk niet harder, maar slimmer! Je kan je producten een producttag mee geven. Met deze tag kan je aangeven waar een product aan moet voldoen om in een bepaalde categorie te belanden. Kat in het bakkie!

Stap 6 producten toevoegen

Na het toevoegen van de productcategorieën kunnen de producten toegevoegd worden. Om dit te kunnen doen vul je een titel en een beschrijving toe. Om daadwerkelijke verkopen te behalen is het belangrijk om mooie en professionele foto's online te zetten. Houd er rekening mee dat het product goed zichtbaar moet zijn. Klanten willen graag weten wat ze kopen en wat ze kunnen verwachten. Is het product heel anders dan op de website, dan is de kans op een retour groot! Zorg dat alle afbeeldingen hetzelfde formaat hebben en voeg een bestelknop toe.

Verder kan je hier je verkoopprijs en de voorraad toevoegen. Verder kan je andere varianten van het product toevoegen. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld andere kleuren en maten. Denk erom dat je het product toevoegt aan een categorie. Dit kan met behulp van de producttag. 

Stap 7: het bestelproces

Ziet alles er gelikt uit? Maak je Shopify website dan gereed voor bestellingen. Ga naar de instellingen van je webshop en ga één voor één alle opties bij langs. Hierin kan je betaalmethoden, bedrijfsgegevens, verzendkosten en bezorg mogelijkheden toevoegen. Ook kan je ervoor kiezen om je webshop meertalig te maken. Alles ingevuld? Gefeliciteerd, je kan live!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen