Sieraden webshop beginnen
Sieraden webshop beginnen: dit is hoe je het doet!
15 mei 2023 

Sieraden webshop beginnen: dit is hoe je het doet!

Een sieraden webshop beginnen? Top idee! Met de juiste kennis en strategie kun je een online onderneming opzetten die op elk moment van de dag geld oplevert. Onderzoek doen naar de markt is essentieel. Zo weet je welke sieraden en doelgroep je moet kiezen, en hoeveel je ervoor kan vragen. Daarna is het tijd om boeiende inhoud te creëren, digitale marketingtechnieken te gebruiken om klanten te lokken, en natuurlijk je klantenservice te perfectioneren. Ready, set, go!

Met een beetje hard werken en toewijding kun je er zeker van zijn dat de lancering van je sieraden webshop een lonende ervaring zal zijn. 


Hoe start je een online sieraden webshop

Wil jij je passie voor sieraden delen met de wereld én tegelijkertijd geld verdienen? Dan is het starten van een online sieradenwinkel een geweldig idee! Maar let op, een goede voorbereiding en planning zijn cruciaal voor succes en winstgevendheid. 

Heb je al een leuke naam in gedachten voor jouw online sieraden webshop? Dan kan jij de webshop vast in laten schrijven bij de Kvk. Zo heb jij alvast het juridische gedeelte geregeld en kan je lekker aan de slag. Kom in actie en zorg dat je goed voorbereid bent om je eigen sieradenimperium te starten!

Nu de juridische zaken geregeld zijn, gaan we echt van start! We moeten de kern van de shop vastleggen. Wat voor producten ga je verkopen? Hoe ga je het prijsbeleid en betaalmethoden opstellen? Daarnaast moet je ook een websiteplatform vinden om de shop te hosten en een marketingplan opstellen. Laten we het avontuur beginnen!

Wanneer je producten uitzoekt om te verkopen in je eigen winkel, is het slim om te kijken wat populair is bij klanten. Zo kun je beslissen of je je gaat specialiseren in bepaalde soorten sieraden, of juist een groot aanbod aan verschillende stijlen wilt aanbieden. Om uniek te zijn kun je ook overwegen om personalisaties en op maat gemaakte sieraden aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat jouw online juwelier anders is dan anderen.

Sieraden webshop beginnen: welke sieraden ga je verkopen?

Er zijn verschillende soorten sieraden die je kunt aanbieden als je een sieraden webshop gaat beginnen. Het aanbod van je sieraden hangt natuurlijk af van de doelgroep die je voor ogen hebt. Daarnaast is het belangrijk om de trends bij te houden voordat je kiest voor het soort sieraad. Hieronder enkele voorbeelden waar je aan kunt denken:

Oorbellen: Ga je voor simpele knopjes, elegante hangers of juist voor oorringen? 

Ringen: Ook met ringen kan je verschillende stijlen toepassen. Ga je bijvoorbeeld voor een simpel model of wil je ringen met steentjes aanbieden? Je kunt daarnaast ook een optie voor graveren toevoegen.

Kettingen: Tegenwoordig zijn er ook enorm veel opties voor het personaliseren van een ketting. Je kunt bijvoorbeeld kettingen met edelstenen hangers aanbieden of hangers met initialen. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een minimalistische ketting gaan zonder hangers. 

Horloges: De functie van een horloge is verschoven. Men wil niet alleen meer de tijd checken, maar bijvoorbeeld ook de telefoon kunnen bedienen via een horloge, of bijvoorbeeld gebruiken voor het tellen van stappen. Er zijn natuurlijk ook nog mensen die gaan voor een klassiek horloge. 

Haarsieraden: Een haarsieraad is niet alleen maar functioneel, maar kan ook een aanvulling zijn op een outfit. Je kunt denken aan haarbanden, spelden of haarklemmen.

Armbanden: Laat je doelgroep zelf armbanden samenstellen door een optie te geven om bedeltjes uit te kiezen. Je kunt ook kiezen voor parelarmbanden of edelstenen armbanden. Of gewoon lekker een simplistisch model.

Enkelbandjes: Wanneer ik denk aan enkelbandjes, denk ik aan zomer. Ga voor een zomerse stijl en houd er rekening mee dat een enkelbandje niet verkleurd tijdens het zwemmen. Het materiaal van het enkelbandje is dus erg belangrijk.

Piercings: Hierbij kun je denken aan oor piercings, neuspiercings of bijvoorbeeld navelpiercings. 

Voor welke materialen ga ik kiezen? 

Het volgende wat je in gedachten moet hebben bij een sieraden webshop beginnen is welke materialen je wilt gebruiken voor je producten. Ga je voor kwaliteit of kwantiteit? Kijk wat past binnen jouw doelgroep. Ieder materiaal kent zijn eigen grondstofprijzen, productieproces en natuurlijk klanten. 

Modesieraden

Modesieraden zijn vaak gemaakt van goedkopere materialen. Je kunt hierbij denken aan zinklegeringen of roestvrij staal. Deze sieraden zijn vaak trendgevoelig. Vanwege de lagere prijzen is het makkelijk om snel van assortiment te veranderen. 

Zilveren en gouden sieraden

Ga je liever voor kwaliteit? Dan kun je kiezen voor zilveren en gouden sieraden. Deze sieraden kunnen eventueel gemengd worden met edelmetalen. Mocht je het leuk vinden kun je hieraan ook steentjes toevoegen.

Sieraden met parels

Hierbij kun je denken aan parelkettingen, parelarmbanden of parel oorbellen. 

Bedrijfsmodel

In je bedrijfsmodel kun je beschrijven op welke manier je sieraden gaat inkopen en verkopen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen binnen de sieraden branche. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

Zelf maken

Ben je creatief en is het je grootste passie om zelf sieraden te maken? Dan is deze optie voor jou! Verzamel de materialen die jij wilt gebruiken en maak er een prachtig sieraad van. Je maakt hiermee jouw bedrijf uniek door handgemaakte en misschien wel op maat gemaakte sieraden online aan te bieden.

Sourcing van sieraden

Maak je eigen assortiment door het samenvoegen van verschillende stijlen bij verschillende leveranciers en ontwerpers. Kies voor de stijlen die passen binnen jouw branding en creëer je eigen sterke merk!

Dropshipping

Werk samen met een juwelier of leverancier. Biedt de producten aan die zij in het assortiment hebben. Wanneer je een bestelling hebt verzonden stuurt je samenwerkingspartner de sieraden naar jouw klanten op.

Bedrijfsnaam

Ga jij je eigen sieraden webshop beginnen? Dan moet je natuurlijk ook gaan nadenken over hoe je de webshop wilt gaan noemen. Wat past bij de stijl die je gaat aanbieden? Wil je een naam waarmee in één keer duidelijk wordt dat je sieraden verkoopt of wil je een merk opbouwen? Dat is iets wat je kan meenemen bij het bedenken van de naam van jouw sieraden webshop.

Een goede merknaam moet lekker kort en makkelijk zijn. Iedereen moet het tenslotte kunnen onthouden en uitspreken. Vermijd namen die lastig te spellen zijn. Jouw klant moet jou makkelijk kunnen vinden op het internet.

Al een leuke naam in gedachten? Dan kun je gaan checken of de domeinnaam beschikbaar is. Kijk ook of deze naam nog beschikbaar is op de social media kanalen die je wilt gaan gebruiken. Wel zo handig natuurlijk. Is jouw naam beschikbaar? Kijk dan ook nog even bij de Kamer van Koophandel (KvK) of er geen ander bedrijf is die zaken doet onder de naam die jij in gedachten hebt. Zo voorkom je dat je inbreuk maakt op een ander bedrijf. Heb je dit uitgezocht? Dan kan je over gaan tot het kopen van jouw domeinnaam en het aanmaken van jouw social media kanalen.

Prijs

Als je prijzen vaststelt voor je nieuwe sieraden creaties, is het belangrijkste dat je een eerlijke winst maakt. Denk aan de kosten van de materialen en arbeid die je in het maken van je sieraad steekt voordat je de prijs bepaalt. En houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals verzend- of verpakkingskosten.

Zodra je de kosten voor materialen, arbeid en extra uitgaven voor je sieraad hebt vastgesteld, is het tijd om een prijs te bepalen. Kijk naar vergelijkbare sieraden op de markt en stel een concurrerende prijs vast. Houd er rekening mee dat een te hoge prijs klanten kan afschrikken. Zorg ervoor dat je de waarde van je product benadrukt om dit te voorkomen.

Tot slot, bedenk manieren om je sieradencreaties extra waarde of gave eigenschappen te geven. Bijvoorbeeld door het gebruik van bijzondere materialen, het creëren van unieke ontwerpen of andere speciale kenmerken die jouw product onderscheiden van de concurrentie. Als je een concurrentiële prijs kan vastleggen met deze extra's, geef je het winkelend publiek een goede reden om voor jouw sieraden te kiezen boven andere opties.

Betaalmethoden

Wanneer je online winkelt, is het essentieel om de juiste betaalmethode te kiezen die veilig is. Er zijn diverse opties beschikbaar, zoals creditcards, debet kaarten, digitale portemonnees, en prepaidkaarten. 

Creditcards zijn de populairste betaalmethode voor online shoppers omdat de creditcardmaatschappijen fraudebescherming aanbieden. Dit maakt het een veilige keuze. Ook debet kaarten worden breed geaccepteerd bij online winkels en bieden dezelfde voordelen als creditcards. 

Wil je klanten gemakkelijk online laten betalen zonder telkens hun betalingsgegevens opnieuw in te laten voeren? Dan zijn digitale portemonnees zoals PayPal, Apple Pay en Google Pay de ideale oplossing voor jou! Het bewaart de gegevens van jouw klanten op één plek. Hierdoor kunnen ze snel en veilig betalen op jouw webshop. Prepaidkaarten zijn ook populair en bieden shoppers de kans om te winkelen zonder financiële informatie te delen. Handig in combinatie met loyaliteitsprogramma's!

Heb je een betaalmethode gekozen? Vergeet niet om je website veilig te maken! Gebruik een SSL-certificaat om alle communicatie tussen jou en de klanten te versleutelen. En zorg ervoor dat alle verzamelde klantgegevens veilig worden opgeslagen. Zo bescherm je zowel jezelf als je klanten. Veiligheid voor alles!

Zorg dat je klanten zich veilig voelen tijdens het shoppen op jouw site! Kies voor veilige betaalmethoden en verhoog daarmee jouw verkoop en de tevredenheid van jouw klanten.

Kortom, kies verstandig en houd online shop ervaring van jouw klanten veilig en plezierig!

Webwinkelsoftware 

Wanneer je ervoor kiest om een sieraden webshop te beginnen dan moet je ook denken aan welke software je wilt gebruiken voor je webshop. In het geval van een webwinkel is het belangrijk dat je voldoende beeldmateriaal kan laten zien en dat je klanten kunt laten kiezen tussen verschillende maten. De software moet dit dan kunnen ondersteunen. Er zijn een aantal bekende platforms die wellicht de ideale uitkomst voor jou bieden! Je kunt denken aan Wix, JouwWeb en Shopify. 

Zo, de basis van jouw mooie idee staat! Wanneer je de bovenstaande punten hebt uitgewerkt is het tijd om aan je marketingstrategieën te gaan werken. Hoe ga jij jouw ideale klant binden aan jouw sieraden webshop?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen