Geld verdienen met enquetes
Geld verdienen met enquetes: dit is hoe je het doet!
11 april 2023 

Geld verdienen met enquetes: dit is hoe je het doet!

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen, dan is enquêtes doen een geweldige optie! Het is snel, eenvoudig en je hoeft alleen maar vragen over jezelf te beantwoorden. En dat lekker vanuit huis op je laptop! Dit artikel geeft je informatie over hoe het werkt en waar je op moet letten. Geld verdienen met enquêtes kan in een mum van tijd jouw nieuwe bijbaan zijn. Laten we beginnen!


Geld verdienen met enquetes: hoe werkt het?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Een enquête website. Maar hoe werkt het precies? Op een enquête website komen vraag en aanbod letterlijk bij elkaar. Bedrijven vragen enquête aanbieders of zij een door hun zelfgemaakte vragenlijst online willen zetten. Deze enquêtes gaan over hoe consumenten een product of dienst hebben ervaren. Dit is mooi model voor bedrijven, omdat zij via de ingevulde enquêtes inzicht krijgen in hoe zij hun producten en/of diensten kunnen verbeteren. Heb jij de enquête naar waarheid ingevuld? Dan krijg jij een kleine vergoeding. Voordelen voor jou en het desbetreffende bedrijf! Gek toch, een paar centen verdienen met het invullen van een vraag?

Hoelang duurt het invullen van een enquete? 

Hoe lang je bezig bent met het invullen van een enquête ligt aan jezelf. Daarnaast ligt het ook aan het soort enquête. Welke vragen worden je gesteld? En moet je zelf een antwoord schrijven of kan je iets aanvinken? Bedrijven kunnen je ook vragen zelf iets te vertellen over jouw ervaring met een bepaald product of dienst. Dit hoeft niet lang te duren. Er zijn daarentegen ook bedrijven die ellenlange enquêtes hebben opgesteld. Hier kan je soms wel een uur mee bezig zijn! Vaak wordt van tevoren wel aangegeven hoe lang je naar alle waarschijnlijkheid bezig zal zijn met het beantwoorden van de volledige enquête. Echter kan dit soms niet overeenkomen met de realiteit.

Betrouwbaarheid

Je wil voor jouw verrichte inspanningen uiteraard betaald krijgen. Daarom is het goed belangrijk om de betrouwbaarheid van een enquête website te checken. Over het algemeen is een enquête website betrouwbaar als een deelname gratis is. Moet je betalen? Niet doen! Geen enkel betrouwbaar bedrijf vraagt jou om te betalen om vervolgens werk voor hen te verrichten. Verder kan je de reputatie van het bedrijf checken op het internet. Daarnaast moet je rekening houden met de verdiensten die ze aanbieden. Beloven ze jou gouden bergen? Dan is het helaas te mooi om waar te zijn. 

Verdiensten

Geld verdienen met het invullen van enquêtes is een leuke bijverdienste. Maar houd er rekening mee dat de inkomsten niet te vergelijken zijn met de verdiensten uit een fulltimebaan. Daarnaast betalen niet alle websites uit in geld. Het kan ook zijn dat je een cadeaukaart krijgt met het verdiende bedrag. Het maximale wat je kan verdienen met het invullen van vragenlijsten is zo'n 50 euro. Geen vetpot dus. 

Hoe veel je per enquête verdient verschilt. Het verschil zit hem vaak in de lengte van het onderzoek. Soms ben je wel een uur met een onderzoek bezig. Het maximale wat je daaruit kan halen is zo'n 8 euro. 

Wat je maandelijks kan verdienen met het invullen van enquêtes hangt sterk af van de hoeveelheid tijd die je erin steekt. Ben je zo'n 12 uur beschikbaar? Dan kan je het beste bij zoveel mogelijk aanbieders je inschrijven. Meestal heeft één aanbieder zo'n twee onderzoeken per weer beschikbaar voor je. Dat is lang niet genoeg om aan die 12 uren te komen. Zodra je bent ingeschreven bij meerdere aanbieders heb je meer keuze in onderzoeken. Dan wordt het een stuk makkelijker om die 12 uren te vullen!

Uitbetaling

Iedere aanbieder hanteert zijn eigen betaling. Bij de ene aanbieder word je uitbetaald in geld en bij de andere in cadeaubonnen. Check dit van tevoren eerst! Hoe snel jij je uitbetaling ontvangt kan afhangen van het aantal punten dat je hebt gespaard. Een bedrijf moet eerst jouw enquête goedkeuren. Het kan soms wel drie maanden duren na het invullen van de enquête. Houd ook daar rekening mee. Hoe je het ook wendt of keert, het is niet snel cashen. 

Conclusie

Ja, er valt zeker geld te verdienen met het maken van online enquêtes. Maar veel geld valt er niet mee te halen. Je besteed relatief veel tijd in ruil voor een beetje geld. Soms duurt het maanden voordat je je geld krijgt. Het kan een leuk bijbaantje zijn, maar je moet jezelf afvragen of het loont. Wat ga jij doen?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen