Wat is YFY coin? Ontdek hier alles!
Wat is YFY coin? Ontdek hier alles!
15 april 2023 
in Crypto

Wat is YFY coin? Ontdek hier alles!

Yearn Finance (of yearn.finance), gelanceerd in 2020, is een reeks protocollen die samenwerken aan de Ethereum-blockchain waarmee gebruikers hun passieve inkomsten uit crypto-activa die ze bezitten kunnen maximaliseren door gebruik te maken van uitleen- en handelsdiensten.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is yearn.finance (YFI)?
  • Live koers van YFI
  • Uitvinder van YFI
  • Conclusie

Wat is yearn.finance (YFI)?

Yearn Finance is een verzameling van Decentralized Finance (DeFi)-producten die diensten bieden zoals leningen, het genereren van opbrengsten en verzekeringen op de Ethereum-blockchain.

Het protocol wordt onderhouden door verschillende onafhankelijke ontwikkelaars en wordt beheerd door YFI-houders, waardoor alle functies van Yearn op een gedecentraliseerde manier kunnen worden aangeboden.

Yearn Finance, een belangrijke speler in de opkomende sector van gedecentraliseerde financiering (DeFi), biedt haar diensten volledig autonoom aan, waardoor een financiële tussenpersoon zoals een bank of bewaarder overbodig wordt. Om dit te bereiken, heeft Yearn Finance een systeem van genereuze prikkels ontwikkeld om degenen die aan het protocol deelnemen te belonen - betaald in de YFI-cryptocurrency.

Hoe werkt yearn.finance (YFI)?

Yearn Finance bestaat uit vier verschillende kernproducten:

Vaults – pools die rendement genereren op basis van kansen in de markt. Vaults laten gebruikers profiteren door gaskosten te crowdsourcen, het genereren van opbrengsten en het her-balanceren te automatiseren en indien nodig automatisch kapitaal te verschuiven.

Earn - het eerste product van yearn.finance. Earn regelt leningen waarbij geld automatisch wordt verschoven tussen dYdX, AAVE en Compound wanneer de rentetarieven veranderen tussen deze protocollen, zodat gebruikers te allen tijde kunnen profiteren van de beste tarieven.

Zap – dit product stelt gebruikers in staat om in en uit liquiditeitspools op Curve.Finance te wisselen met behulp van vijf stablecoins (BUSD, DAI, USDC, USDT, TUSD).

Cover – verzekering waarmee gebruikers dekking kunnen krijgen in het geval van financiële verliezen voor verschillende slimme contracten en protocollen in het Ethereum-netwerk.

Het bedrag aan YFI dat een gebruiker verdient, wordt bepaald door de hoeveelheid cryptocurrency die is vergrendeld in Yearn Finance-contracten die worden uitgevoerd op de handelsplatforms Balancer en Curve DeFi, met behulp van het yearn.finance-platform.

Yearn Finance genereert het grootste deel van zijn activiteit dankzij een praktijk die algemeen bekend staat als "yield farming", waarbij gebruikers hun cryptocurrency opsluiten in een Decentralized Finance (DeFi)-protocol om rente te genereren - meestal in de vorm van meer cryptocurrency. Hoe meer cryptovaluta een gebruiker tegelijk vergrendelt op een van de ondersteunde platforms, hoe meer tokens ze krijgen.

In de eerste maand zag het yearn.finance-platform ongeveer $ 800 miljoen aan activa vergrendeld, waardoor het een van de snelst groeiende DeFi-projecten tot nu toe is.

Verder heeft yearn.finance (YFI) een max. supply van 36,666 wat erop neer komt dat bij interesse (speculatie) prijs snel kan stijgen. Het is wel altijd belangrijk te snappen dat er altijd risico's aan verbonden zitten en kennis nodig is om succes te bereiken. Wil je meer leren over investeren en traden? Zorg dat je een cursus volgt!

Live koers van YFI

Hieronder vind je de live YFI koers, links het verschil in percentage ...rechtsboven de prijs.


Uitvinder van YFI

Yearn Finance is gemaakt en gelanceerd door Andre Cronje. Ongelooflijk zeldzaam in de cryptocurrency-ruimte, haalde Cronje geen particuliere of publieke financiering op voor het yearn.finance-protocol - en reserveerde geen tokens voor zichzelf.

Cronje is zeker een veteraan op het gebied van cryptocurrency en is synoniem geworden met DeFi in de crypto-space.

Sinds de livegang in juli 2020 heeft Yearn in één keer iets meer dan $ 1 miljard aan activa aangehouden.

Voordelen van YFI

yfi coin

Yearn Finance heeft de unieke visie om DeFi-investeringen en activiteiten zoals yield farming te vereenvoudigen, in een poging om het toegankelijker te maken voor iedereen.

Yearn maakt gebruik van verschillende op maat gemaakte tools om te fungeren als leenbemiddelaar voor DeFi-protocollen zoals Curve, Compound en Aave. Het platform heeft ingebouwde mechanismen om rentetarieven te kopen, waardoor degenen die cryptocurrency inzetten de hoogst mogelijke opbrengst krijgen.

Yearn Finance maakt winst door opnamekosten in rekening te brengen, momenteel een redelijke 0,5%. Er is ook een gassubsidievergoeding van 5% die varieert afhankelijk van de doorloop van het Ethereum-netwerk. Dankzij het gedecentraliseerde bestuursmodel kunnen deze tarieven op elk moment worden gewijzigd door consensus van de gebruikers.

Toekomst van yearn.finance (YFI)

Er zitten dus zeker interessante kanten aan yearn.finance (YFI) die investeerders extra inkomsten kunnen laten verdienen. Verder kun je natuurlijk ook yearn.finance kopen en het laten staan voor een langere tijd, in de hoop op meer groei en adoptie. Leuk feitje is dat veel mensen kijken naar bitcoin (BTC) die op een bepaalt moment in de toekomst mogelijk de 100.000 dollar gaat bereiken, terwijl yearn.finance (door de lage max. supply) die al heeft aangetikt in alle hype. Wil je echter optimaal profiteren van de markten ...verdien jezelf dan wel in de materie, charts en ontwikkelingen.

Conclusie

Yearn.finance (YFI) maakt een hoop extra verdienmodellen los in de cryptowereld, en die moeten we zeker omarmen.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen