Wil je een NFT kopen? Volg deze stappen!
Wil je een NFT kopen? Volg deze stappen!
13 maart 2023 
in Crypto

Wil je een NFT kopen? Volg deze stappen!

Het kopen van een NFT (Non Fungible Token) kan een geweldige manier zijn om digitale activa te kopen en te bezitten, zoals kunst, muziek of verzamelobjecten. Met de opkomst van de blockchaintechnologie worden NFT's steeds populairder bij zowel beleggers als verzamelaars. Het proces van NFT's aanschaffen is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar belangrijke stappen die je moet nemen voordat je koopt.

In dit artikel leer je: 

  • Hoe jij een NFT kunt kopen
  • Wat je moet weten bij het kopen van een NFT
  • Aankoopproces van NFT

Hoe koop je een NFT?

nft kopen

Om een NFT te kopen heb je een Ethereum-wallet nodig die ERC-721 tokens ondersteunt. Met dit type portemonnee kun je je digitale activa veilig kopen, verkopen en opslaan. Je hebt ook Ether (ETH) nodig om de NFT's te kopen. Zodra je beide hebt, kun je beginnen met het proces van het kopen van een NFT.

Wat moet je weten bij het kopen van een NFT?

Eerst moet je een marktplaats of platform vinden waar je de NFT's kunt kopen. Populaire platforms om NFT's te kopen zijn OpenSea, Rarible en SuperRare. Als je eenmaal een platform hebt gevonden dat een NFT heeft dat je wilt kopen, kun je vervolgens alle nodige informatie bekijken en besluiten of je met de NFT koop wilt doorgaan.

Dit omvat de aankoopprijs, de geaccepteerde betalingsmethoden en alle andere details die nodig zijn om de NFT te kopen. Het is belangrijk om te begrijpen wat er bij de aankoop van een NFT komt kijken voordat je een beslissing neemt. Je moet ook onderzoeken of het platform gerenommeerd en veilig is.

Let niet alleen op veiligheid, maar ook hype. Het is een vrij nieuw fenomeen, en sommige mensen proberen bv. prijzen op te drijven. Want die emotie slaat over naar mogelijke kopers die een NFT kopen en verkopen om winst te maken. Niet wetende dat er bv. achter verschillende NFT's een stukje manipulatie schuil gaat. Let dus goed op!

Aankoopproces van NFT

nft kopen

Als je eenmaal de NFT hebt gevonden die je wilt kopen, en er zeker van bent dat het van een betrouwbaar en veilig platform komt, kun je nu beginnen met het aankoopproces.

De eerste stap is het kopen van Ether (ETH), waarmee de NFT gekocht zal worden. Dit kan via een cryptocurrency exchange of wallet-service. Na de aankoop van de ETH, kun je het overmaken naar je Ethereum-wallet.

Als de ETH eenmaal in je portemonnee zit, ben je nu klaar om de NFT te kopen. Het enige wat je nog moet doen is de NFT selecteren en de aankoop bevestigen. Na bevestiging wordt de NFT toegevoegd aan je portefeuille. Gefeliciteerd ...je hebt zojuist een NFT gekocht!

Zoals je ziet, is het kopen van een NFT een relatief eenvoudig proces. Het enige wat je hoeft te doen is een platform of marktplaats vinden met de NFT's die je uiteindelijk zou willen kopen.

Maar ook begrijpen wat er komt kijken bij het kopen van een NFT en je ETH overmaken naar je Ethereum-wallet voordat je gaat kopen. Met deze stappen ben je goed op weg om je eigen NFT te kopen.

Conclusie

Een NFT kopen is een relatief eenvoudig proces dat vereist dat je Ether (ETH) koopt, overbrengt naar je Ethereum portemonnee, de NFT selecteert en de aankoop bevestigt.

Met deze stappen in gedachten ben je goed op weg om je eigen digitale "NFT" te bezitten!

Of je nu op zoek bent naar kunstwerken of verzamelobjecten, er zijn genoeg platforms waar je NFT's kunt kopen.

Zorg ervoor dat je wat onderzoek doet voordat je aankopen doet, zodat je weet wat er komt kijken bij het kopen van een NFT, en zorg ervoor dat het platform of de marktplaats gerenommeerd en veilig is. Wanneer alles van deze lijst is afgevinkt, kun je dus snel in het bezit zijn van je mooie NFT.

Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen