Wil je een NFT kopen? Volg deze stappen!
nft kopen
Crypto
Bas Urlings
Crypto
03/13/2023
2 min
0

Wil je een NFT kopen? Volg deze stappen!

03/13/2023
2 min
0

In de cryptowereld zie je tegenwoordig ook steeds meer NFT's opduiken. Het groeit in populariteit, van investeerders (traders) die ermee handelen om winst te maken tot fans van kunst die het kopen om ervan te genieten. De waarde van NFT's fluctueren enorm.

We zien ook veel beroemdheden NFT's maken en verkopen ...maar ook kopen.

Zoals bv. Jake Paul die $623.000 heeft betaald voor een NFT die nu slechts $10 waard blijkt te zijn (eigenlijk iets meer dan $10.000, wat nog steeds verlies betekent).

Maar ...hoe kun je een NFT kopen?

Laten we erin duiken!


Hoe koop je een NFT?

Hieronder vind jij alle stappen om een NFT te kopen ...

1. Stel een Ethereum "compatibele" crypto-wallet in

Omdat de meeste NFT's worden verkocht en gekocht met behulp van cryptocurrency, heb je een aantal crypto-tokens nodig. Je hebt een crypto-portemonnee nodig om je tokens op te slaan als je er nog geen hebt. Ethereum is het favoriete token voor deze marktplaatsen, dus het is het beste om ETH in je portemonnee te hebben om jouw NFT's te kopen.

Op sommige platforms, zoals Binance, kunt je je portemonnee opwaarderen met Binance Coin (BNC), Binance USD (BUSD) of ETH.

2. Registreer je bij een NFT Marketplace

Vervolgens moet je een marktplaats kiezen waar je NFT's wilt kopen. Enkele van de meest populaire zijn:

  • OpenSea
  • Rarible
  • Axie Marketplace
  • SuperRare

Om te beginnen met het kopen van NFT's, moet je een account registreren bij de door jou gekozen marktplaats. Je kunt beginnen door hun websites te bekijken om een idee te krijgen van hoe ze werken en welke tokens te koop zijn.

3. Verbind jouw portemonnee met de marktplaats

Na het kiezen en registreren van een account op een marktplaats, is de volgende stap het koppelen van je digitale portemonnee aan je account. Je hebt dit nodig om transacties op de NFT-marktplaats uit te voeren.

4. Doe wat windowshopping

Nu is het tijd om aan de slag te gaan en door de marktplaatswebsite te bladeren om een NFT te vinden en erop te bieden die je leuk vindt. Veel plaatsen houden veilingen om NFT's te zien, net zoals veilingen in de echte wereld die unieke kunst verkopen.

Bij het vinden van een NFT om in te investeren, moet je rekening houden met populariteit en zeldzaamheid als je in de toekomst hogere prijzen wilt aantrekken. Een tip is om te zoeken naar stukken die viraal gaan en naar vroege collecties van kunstenaars.

5. Plaats een bod

Zie je een interessante of leuke NFT, kun je erop bieden. Meestal geven de verkopers belangrijke informatie over de NFT en de logistiek van de veiling aan potentiële kopers.

Wanneer jouw bod aan het einde van de veilingtijd het hoogste is, voltooit de marktplaats het koopproces. Het bedrag dat je biedt, wordt van jouw portemonnee afgeschreven, evenals eventuele kosten die door de marktplaats in rekening worden gebracht.

6. Je bent nu eigenaar van de NFT!

Zodra de transactie is voltooid, bezit je nu je eerste NFT en kun je er van genieten ...of die verhandelen. Dit betekent dat je het exclusieve eigendom hebt over het digitale activum dat je hebt gekocht. Zelfs bij online kopieën, is alleen die van jou de echte versie, en de blockchain-functie zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk kan verifiëren dat de NFT inderdaad van jou is.

Sommige mensen kopen NFT's als een investering en behouden hun vermogen totdat de waarde van die NFT stijgt, en ze het met winst kunnen doorverkopen aan iemand anders. Anderen verzamelen liever NFT's als een bron van trots en plezier, vergelijkbaar met mensen die dol zijn op het verzamelen van kunst omwille van die kunst.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus enkele stappen die het aanschaffen van dit kunstobject simpel maken.


Reacties
Categorieën