Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!
Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!
23 maart 2023 
in Crypto

Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!

Ongetwijfeld heeft de cryptocurrency-revolutie het aanzien van transacties, bedrijven, vermogensverwerving, investeringen en andere cruciale gebieden veranderd.

Bijgevolg zijn er verschillende cryptoprojecten ontstaan, waarbij verschillende cryptomunten en -tokens zijn geïntroduceerd en wat ze vertegenwoordigen ...een van die crypto-tokens is de Binance Coin (BNB).

BNB wordt verhandeld op de Binance Dex en werkt alleen op de Binance Chain en kan voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder handel, betalingen en transacties.

Laten we erin duiken.

In dit artikel leer je: 

 • Wat is Binance Coin (BNB)?
 • Hoe werkt Binance Coin (BNB)?
 • Binance Coin (BNB) voor- en nadelen?
 • Conclusie

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin of BNB is een cryptocurrency die wordt verhandeld op de Binance-beurs met het symbool (ticker) BNB. Het is eigendom van en wordt uitgegeven door Binance Exchange, een wereldwijde beurs waar dagelijks hoeveelheden cryptovalutaparen tegen elkaar worden verhandeld.

BNB draaide vroeger op de Ethereum-blockchain, ERC 20, maar werkt nu op de Binance Chain, de eigen blockchain. Het werd gelanceerd in juli 2017 om te dienen als een utility-token voor transacties met korting tijdens de Initial Coin Offering (ICO).

Door op zijn eigen blockchain te werken, is BNB functioneler geworden. Zo kunnen operaties, waaronder het beheer van tal van transactie-apps, worden uitgevoerd. Je kunt nu rechtstreeks winkelen of betalen voor het boeken van vluchten en andere online diensten rechtstreeks via de Binance Chain.

BNB heeft een maximumvolume van 200 miljoen tokens. Bij de lancering van de ICO werden ongeveer 20 miljoen (10%) tokens aangeboden aan angel-investeerders, terwijl 80 miljoen tokens (ongeveer 40%) werden aangeboden aan het oprichtende team. Het volume blijft echter afnemen vanwege de regelmatige BNB-verbrandingsgebeurtenissen (burnings).

Binance Coin heeft een marktkapitalisatie van momenteel iets meer dan $ 47 miljard en piekt daarmee achter Bitcoin, Ethereum en USDT.

Hoe werkt Binance Coin (BNB)?

BNB is een digitaal activum dat voornamelijk wordt gebruikt om te handelen. De prijzen kunnen stijgen en dalen afhankelijk van verschillende marktfactoren, waaronder krachten van vraag en aanbod, invloed van investeerders, regelgeving en concurrentie.

Je kunt BNB ook in elke compatibele portemonnee bewaren om te gebruiken voor transacties, op voorwaarde dat de andere partij ook BNB kan ontvangen.

BNB is uitgerust voor operaties op zowel de Binance Chain als de Binance Smart Chain. Maar dat is op een meer technisch niveau. De slimme keten van Binance vormt een aanvulling op de keten van Binance om slimme contracten uit te voeren. Het kan complexe ontwikkelaarsfuncties aan. Het synchroniseert ook perfect met de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Of je nu communiceert met Binance Chain of Binance Smart chain, je kunt alleen betalen met BNB.

Binance Coin (BNB) voor- en nadelen?

binance coin

Er zitten voor- en nadelen aan Binance Coin (BNB) ...laten we eerst naar de voordelen kijken.

Voordelen 

 • Snelle transacties - Met BNB kun je snel transacties uitvoeren op de Binance Chain. Je kunt gemakkelijk goederen en diensten betalen. Het interessante is dat alle transacties binnen een fractie van een seconde worden verwerkt.
 • Verhoogde toegankelijkheid - Omdat BNB is gebouwd op slimme technologie, kan het worden gebruikt voor transacties waarbij de fiat-valuta beperkt is. Dit is een voordeel van alle cryptocurrencies: ze kunnen buiten het traditionele banksysteem worden gebruikt om geld te verwerken.
 • Beveiliging - Het verwerken van transacties met crypto is zwaar beveiligd omdat ze op blockchain zijn gebouwd. BNB is geen uitzondering. Je tokens kunnen echter worden aangetast als iemand toegang krijgt tot de privésleutel van jouw portemonnee.
 • Privacy - Om transacties met BNB uit te voeren, heb je jouw persoonlijke gegevens niet nodig. Het enige dat nodig is, is de privésleutel of het adres van je portemonnee voor het verifiëren van aankopen en verkopen.
 • Spothandel - BNB is een cryptocurrency die kan worden verhandeld tegen veel cryptocurrency-paren. Je kunt dit niet doen met jouw fiat-valuta. Om op het Binance-netwerk te handelen, moet jij fiat omzetten in BNB. BNB kan na het handelen weer worden omgezet in de gewenste munten of tokens.

Nadelen 

 • Prijsvolatiliteit - Zoals alle cryptocurrencies wordt BNB beïnvloed door verschillende marktkrachten die de prijs beïnvloeden. BNB kan een opwaartse of neerwaartse wending in zijn waarde ervaren, afhankelijk van de stromingen.
 • Cyberaanvallen - Binance herbergt duizenden handelaren. Het is dus het perfecte doelwit voor cybercriminelen die altijd op hun hoede zijn om te profiteren van elke kleine crack.
 • Beperkt tot Binance-exchange - BNB kan niet worden gebruikt op een andere blockchain behalve Binance. Om het bijvoorbeeld op de Bitcoin-blockchain te gebruiken, moet het worden omgezet in Bitcoin. Om het op de ERC 20-keten te gebruiken, moet het ook worden omgezet in een waardevol token in de keten.

Er is tegenwoordig veel bullish, maar ook bearish nieuws over cryptocurrency. Laat je niet teveel om de tuin leiden door allerlei wilde verhalen, kijk gewoon naar alle ontwikkelingen en maak dan een weloverwogen beslissing. Want er gebeurt veel ...en met een van de allergrootste crypto-exchanges die met een eigen native-token komt kun je natuurlijk nagaan dat er veel potentie in zit. Vanzelfsprekend zullen we de ontwikkelingen moeten blijven volgen. 100% garantie heb je nooit en daarom is het belangrijk zoveel mogelijk kennis op te doen.

Doe onderzoek voordat je gaat investeren door bv. te kijken naar wie zitten erachter, welke nieuwe ontwikkelingen vinden er plaats, wat voor grote partijen ondersteunen het project, waar komen teamleden van een project vandaan en wat is hun staat van dienst, waarvoor biedt een project oplossingen en welke concurrenten hebben ze, doen ze legitiem zaken etc. ...het is belangrijk om jezelf eerst goed te verdiepen.

Verder kun je natuurlijk sowieso profiteren van alle voordelen die Binance (BNB) te bieden heeft ...en bv. ook gaan traden ermee, echter zal je ook hiervoor een goede cryptotrading cursus nodig hebben!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen