Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!
Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!
23 maart 2023 
in Crypto

Wat is Binance Coin? Ontdek BNB hier!

Binance Coin, met de "ticker" (afkorting) BNB, is een cryptocurrency ontwikkeld door de populaire crypto-exchange Binance. Deze munt werd voor het eerst gelanceerd in 2017 en werd aanvankelijk gecreëerd om gebruikers een gemakkelijke en naadloze manier te bieden om vergoedingen op het platform te betalen.

In dit artikel leer je:

  • Wat is Binance Coin (BNB)?
  • De techniek achter Binance Coin (BNB)
  • Ontstaan van Binance Coin (BNB)
  • Investeren of handelen met Binance Coin (BNB)

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency gebouwd op de Ethereum blockchain die werd ontwikkeld door de populaire crypto-beurs Binance. Het werd ontworpen om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk kosten te betalen die samenhangen met het gebruik van het Binance-platform, maar het heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot veel meer dan alleen een betalingstoken.

De waarde van BNB is voortdurend onderhevig aan marktkrachten, wat betekent dat zijn waarde in de loop van de tijd kan stijgen of dalen. Je kunt Binance Coin (BNB) kopen en verkopen via de Binance exchange, en het is ook beschikbaar op enkele andere cryptobeurzen.

Hoe werkt Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) werkt op dezelfde manier als andere cryptocurrencies en maakt gebruik van blockchain-technologie om transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd meer veiligheid en gebruikersprivacy te bieden. Als cryptocurrency is BNB gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit of door de overheid uitgegeven valuta achter zit. Transacties op de Binance Chain worden cryptografisch beveiligd en permanent vastgelegd op een onveranderlijke gedistribueerde grootboek.

Daarnaast kan BNB worden gebruikt om de kosten te betalen die verbonden zijn aan het gebruik van het platform, zoals handelskosten en opnamekosten. Gebruikers die BNB-tokens bezitten krijgen korting op de kosten bij het gebruik van het platform.

Laten we ook kijken naar de technologie achter Binance Coin (BNB).

Binance Coin (BNB) is een ERC-20 token, wat betekent dat het draait op de Ethereum blockchain. Hierdoor kan BNB profiteren van de smart contract technologie van Ethereum, die meer veiligheid en flexibiliteit biedt bij het verhandelen van digitale activa.

Het netwerk maakt ook gebruik van een consensusalgoritme genaamd Delegated Proof-of-Stake (DPoS) om de blockchain te beveiligen. Hierdoor kunnen houders van Binance Coin hun tokens gebruiken om te stemmen over belangrijke beslissingen, zoals netwerkupdates, zonder te hoeven wachten op een derde partij om deze veranderingen te bevestigen.

Ontstaan van Binance Coin (BNB)

binance coin

Binance Coin (BNB) werd gecreëerd door Changpeng Zhao, de oprichter en CEO van Binance. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2017 als een op Ethereum gebaseerd ERC-20 token waarmee vergoedingen op het Binance-platform konden worden betaald. De munt won snel aan populariteit vanwege de lage transactiekosten, het brede scala aan ondersteunde munteenheden, en de mogelijkheid om gemakkelijk te converteren tussen verschillende digitale activa.

Het BNB-token werd aanvankelijk verspreid via een ICO (Initial Coin Offering) in 2017, met een totale voorraad van 200 miljoen uitgegeven tokens. In de loop der tijd heeft het bedrijf de circulerende voorraad verminderd door tokens te verbranden tijdens bepaalde evenementen, zoals zijn kwartaalbrandingen.

Momenteel is er een totale voorraad van ongeveer 160 miljoen BNB tokens in omloop, maar dat kan natuurlijk ook veranderen.

Zoals bij elke digitale activa is het belangrijk om de technologie te onderzoeken en te begrijpen voordat je gaat beleggen of handelen met Binance Coin (BNB).

Binance en BNB

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Binance en zijn "native" token BNB is dat het gebruikers een betrouwbaar en veilig platform biedt voor de handel in digitale activa. Binance maakt gebruik van geavanceerde encryptietechnologie om de veiligheid van gebruikersgegevens te garanderen, waardoor het een van de vertrouwdste cryptobeurzen ter wereld is.

Verder maakt het ook gebruik van een unieke Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS) consensus algoritme om de blockchain te beveiligen, waardoor gebruikers kunnen stemmen over belangrijke veranderingen zonder te wachten tot een derde partij ze bevestigt.

Daarbij biedt Binance concurrerende vergoedingen en kortingen bij gebruik van zijn platform met BNB tokens. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor beleggers die digitale activa willen verhandelen met minimale kosten.

Ten slotte biedt Binance gebruikers ook toegang tot een breed scala aan digitale activa en handelsparen, waardoor het een van de veelzijdigste beurzen op de markt is. Het is geen wonder waarom Binance zo populair is geworden onder handelaren en beleggers!

Binance Coin (BNB) is een spannende activa die je ook heel makkelijk kunt verhandelen tegen andere cryptocurrencies en dat is mede de rede van het succes ervan!

Investeren of handelen met Binance Coin (BNB)

binance coin

Binance Coin (BNB) is een aantrekkelijke investeringsoptie voor wie digitale activa wil verhandelen met minimale kosten. Het token werd gecreëerd door de oprichter en CEO van Binance, Changpeng Zhao, en heeft een totale voorraad van ongeveer 160 miljoen tokens die momenteel in omloop zijn. BNB is een ERC-20 token, wat betekent dat het gebouwd op de Ethereum blockchain, en het kan gebruikt worden om vergoedingen te betalen op het Binance platform.

Binance biedt ook concurrerende vergoedingen en kortingen bij gebruik van zijn platform met BNB tokens, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers die digitale activa willen verhandelen met minimale kosten. Het is belangrijk om de technologie te onderzoeken en te begrijpen voordat je investeert of handelt met Binance Coin (BNB).

Kortom, Binance Coin (BNB) is een aantrekkelijke troef waarmee beleggers met minimale kosten kunnen handelen in digitale activa en toegang hebben tot een breed scala aan digitale activa en handelsparen. Het is geen wonder waarom het zo populair is geworden onder handelaren en beleggers! Dus waar wacht je nog op? Neem de waag de sprong en begin vandaag nog te handelen met BNB.

Een gouden tip: wil je gaan handelen (traden) in Binance Coin (BNB)? Dan is het verstandig om eerst een cursus te volgen. Je kunt dan namelijk echt winsten maken. In plaats van kwijtraken.

Conclusie

Binance Coin (BNB) is een aantrekkelijke troef voor wie digitale activa wil verhandelen met minimale kosten.

Met zijn geavanceerde encryptietechnologie die de veiligheid van gebruikersgegevens waarborgt, evenals concurrerende tarieven en kortingen bij gebruik van zijn platform met BNB-tokens, is het geen wonder waarom deze cryptocurrency exchange zo populair is geworden onder handelaren en beleggers.

Wanneer je geïnteresseerd bent in investeren of handelen met BNB, zorg er dan voor dat je eerst je onderzoek doet of leert traden.

Met deze tips in gedachten hopen we dat je vandaag nog kunt beginnen te profiteren van het handelen met BNB!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen