VeChain (VET) koers: actuele waarde, historische data, info en meer!
VeChain (VET) koers: actuele waarde, historische data, info en meer!
09 april 2023 
in Crypto

VeChain (VET) koers: actuele waarde, historische data, info en meer!

VeChain is een op blockchain gebaseerd platform dat de "waarheid" vastlegt van wat er in elke fase van de toeleveringsketen gebeurt. Het combineert fysieke tracking met blockchain-records om real-world producten van productie tot levering in de gaten te houden, waardoor fraude wordt voorkomen en de transparantie wordt vergroot.

We laten je hier iets meer zien over VeChain (VET), ook welke koers vechain momenteel heeft, historische prijs en wat je kunt verwachten.

In dit artikel vind je: 

  • Live VeChain (VET) koers
  • Historische prijsdata VeChain (VET)
  • Vechain (VET) koersverwachtingen
  • Waar je VeChain kunt kopen of verkopen

Live VeChain (VET) koers

Hieronder kun je de live VeChain (VET) koers volgen ...


Historische prijsdata VeChain (VET)

In 2018 stapte VeChain over op zijn eigen blockchain genaamd VeChainThor. Ze gebruiken de afkorting VET voor hun token. De prijs van VET is nu $ 0,02 dollarcent (lees: op moment van schrijven ...check ook de actuele koers in dit artikel). Terwijl VET de hoogste prijs ooit bereikte van $ 0,28 dollarcent op 17 april 2021 ...maar sindsdien is hij gedaald.

VeChain is bijzonder omdat het al klanten heeft. Bedrijven als DNV GL, PriceWaterhouseCoopers, BMW Group en LVMH zijn allemaal klanten van VeChain. Deze grote bedrijven hebben VeChain geholpen nog beter te worden sinds ze zijn gaan samenwerken.

Het is belangrijk alle ontwikkelingen te volgen om de waarde van een coin te bepalen, anders draait het alleen maar om hype ...waardoor prijs flink kan schommelen.

Vechain (VET) koersverwachtingen

Zit potentie in VeChain? Natuurlijk, maar besef wel dat investeren altijd risico's met zich meebrengt. Het is ook belangrijk te snappen dat wanneer je nooit een (gecalculeerd) risico neemt, ook nooit geld zult verdienen ...ga er alleen wel verstandig mee om. Dit kun je bv. toepassen met goed onderzoek naar coins.

Verder kun je het beste kopen op momenten dat alles heel laag staat, in een "bearmarket" zoals we dit noemen. Kies dan coins (misschien een VET) waar je in gelooft en laat ze dan voor een paar jaar staan ...of in ieder geval tot we weer in een nieuwe "bullmarket" terechtkomen.

Waarin prijzen omhoog gaan!

Een korte uitleg ...

Je kunt VeChain in drie delen bekijken. De real-world technologie, de cryptocurrency en het platform. Laten we eens kijken.

Technologie uit de echte wereld

VeChain werkt door fysieke producten een unieke identiteit te geven, meestal via RFID (radio frequency identification), QR-codes of NFC (near-field communication). Sensoren registreren informatie in elke fase van de supply chain en worden geregistreerd en gekoppeld aan de identiteit van het product. Dit zijn sensoren die VeChain ontwerpt en gemaakt wordt door fabrikanten als Bosch en Qualcomm.

Omdat het blockchain-technologie gebruikt, kunnen de geregistreerde gegevens niet worden gewijzigd.

Het stelt de ontvanger van de goederen ook in staat om te controleren of alles correct is behandeld en of de artikelen authentiek zijn.

De cryptovaluta

VeChain gaf oorspronkelijk tokens (bekend als VEN) uit op Ethereum, voordat het zijn eigen platform uitbracht in 2018. Met dit nieuwe platform kwam een rebranding als VeChainThor (bekend als VET). VET is de betaling die wordt gebruikt in het systeem van VeChain. Hoe meer VET een persoon of onderneming heeft, hoe hoger de prioriteit als het gaat om het gebruik van de bronnen van de blockchain.

VET kan ook worden gebruikt om een tweede soort token te genereren, bekend als VeThor of Thor Power (VTHO), om toegang te krijgen tot de supply chain-technologie.

Dus een bedrijf dat de tracking van VeChain wil gebruiken voor hun supply chain, moet VTHO betalen om meer informatie aan de blockchain toe te voegen.

Het platform

Het platform dat wordt gebruikt om dit allemaal te doen, bekend als een main-net, kan ook door andere blockchain-projecten worden gebruikt om hun eigen munt op het systeem van VeChain te lanceren (op een vergelijkbare manier als Ethereum). Dit platform heeft ertoe bijgedragen dat VeChain is overgestapt van alleen de supply chain naar Dapps.

Waarom zou je investeren in VeChain (VET)?

koers vechain

We gaan je redenen laten zien die het een goede investering maken (geen financieel advies).

In plaats van een blockchain voor alle dingen te zijn, koos VeChain voor een zeer gespecialiseerde benadering van de ontwikkeling ervan. De structuur is ontworpen voor het verkeer van goederen en diensten door de toeleveringsketen, waarvan het VET token een utility-token is.

Niet alleen dat, het heeft een systeem met twee tokens, het ene type token financiert de projecten en het andere drijft de blockchain aan.

VeChain is ook zeer strategisch geweest als het gaat om partnerschappen, door een partnerschap op nationaal niveau met China te verzekeren bij de ontwikkeling van slimme steden.

Verder heeft het de krachten gebundeld met PricewaterhouseCoopers (PwC) die hebben geholpen de blockchain van VeChain bij klanten te promoten. Een voormalige PwC-exec is de COO van VeChain Foundation en de huidige PwC-exec zit in de stuurgroep.

Het is net zoals bij alle projecten (altcoins) in cryptoland belangrijk ontwikkelingen te volgen. Je weet gewoon simpelweg niet wie of welk project uiterst succesvol zal worden. Iedereen denkt het te weten op basis van hoop, maar daarvoor is het nog te pril. Wat je wel kunt doen is een weloverwogen beslissing maken, en dan een deel van je vermogen erin zetten ...maar wees je dus bewust van risico's.

Waar je VeChain kunt kopen of verkopen?

VeChain (VET) kan worden gekocht en verkocht op verschillende cryptocurrency exchanges zoals Binance, Huobi, OKEx, HitBTC en meer. Om VeChain (VET) te kopen en te verkopen, moet je eerst een account aanmaken bij een van de hierboven genoemde exchanges en vervolgens geld storten om te investeren, handelen ...misschien zelfs wat meer speculeren. Je kunt dan zoeken naar VeChain (VET) en het kopen of verkopen op basis van jouw gewenste wisselkoers.

Het is belangrijk op te merken dat cryptocurrency beurzen nog niet volledig door de overheid worden gereguleerd en er altijd een risico is op fraude of hacking.

Wat natuurlijk snel kan veranderen dus houd ontwikkelingen bij.

Daarom is het aan te raden je onderzoek te doen voordat je een platform gebruikt en ervoor te zorgen dat je begrijpt de risico's van de handel in cryptocurrency.

Conclusie

Nu VeChain is uitgerust met een eigen platform, een solide staat van dienst heeft in het nakomen van beloften en wenselijke partnerschappen heeft gesloten met grote bedrijven, is het dus wel een project dat serieus aan de weg timmert.

Er worden toekomstige aankondigingen verwacht over hun partnerschappen met BMW en Renault, en het is niet te voorspellen hoeveel bedrijven onder de vlag van PwC VeChain zullen aantrekken.

Je kunt er natuurlijk in investeren, ermee handelen of gebruiken ...maar doe het verstandig.

Succes met investeren!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen