Wat je moet weten voor een succesvolle webshop overname!
Wat je moet weten voor een succesvolle webshop overname!
27 februari 2023 
in Webshop

Wat je moet weten voor een succesvolle webshop overname!

Heb je ervan gedroomd een webshop over te nemen? Om een bestaande webshop nieuw leven in te blazen en er je eigen meesterwerk van te maken? Hoe dan ook, je moet weten wat er komt kijken bij het succesvol overnemen van een webwinkel. Hosting, webdesign... eindeloze mogelijkheden! Wij helpen je met alles wat je nodig hebt voor een succesvolle webshop overname - zoals betalingssystemen (oftewel hoe gaan ze je betalen!), content management systemen (je weet wel... de info die mensen nuttig vinden) en meer.

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

✅ Waarom een webshop overname een slimme zet is.

✅ Welke stappen je moet zetten om een webshop over te nemen.

✅ Hoe je van de over te nemen webshop een succes maakt.


De webshop overnemen

Het overnemen van een bestaande webshop is een geweldige manier om geld te besparen en de winst te maximaliseren. Bovendien zijn er geen dure marketingcampagnes nodig - klanten kennen de webshop al! Dit maakt het gemakkelijker om bezoekers in kopers om te zetten en versterkt de klantentrouw. Vergeet ook de uitbreidingsmogelijkheden niet. Met deze overname-aanpak kun je gemakkelijk nieuwe producten op verschillende markten lanceren zonder van voor af aan te hoeven beginnen. De voordelen van het overnemen van een webwinkel zijn legio: direct groeipotentieel, gestroomlijnde activiteiten, én de kans om meteen winst te maken. Een win-win situatie... wat wil je nog meer!

Maar voordat je kunt beginnen, moet je ervoor zorgen dat je de overname prijs hebt bepaalt en dat alle juridische documenten zijn gecontroleerd en ondertekend. Als dat deel eenmaal geregeld is, kan je daadwerkelijk aan de slag. Denk aan het veranderen van host, het registreren van een domeinnaam, het vinden van gekwalificeerd personeel, het opzetten van een betalingssysteem, het integreren van een content management systeem en het bedenken van effectieve marketingstrategieën.

Overnameprijs bepalen

overnameprijs bepalen

Een webwinkel overnemen kan een behoorlijke investering zijn! Je zult moeten overwegen wat de omvang van de webshop is, evenals het aantal bezoekers dat de webwinkel ontvangt en het klantenbestand. Biedt de webshop speciale diensten of producten aan? Welke technische eisen zijn nodig voor een succesvolle integratie met je eigen website? Vergeet ook de opleidingskosten voor werknemers en de marketingkosten niet - dit vormt samen het prijskaartje van een webshop.

Juridische documenten

Juridische zaken lijken misschien niet zo spannend, maar als je in de race zit om een geweldige webshop te kopen, zijn deze documenten essentieel! Het wordt tijd dat je je rechtenstudie tevoorschijn haalt - of het in ieder geval door je advocaat laat doen. Je hebt koop- en overdrachtsovereenkomsten nodig zodat alles conform afspraak rechtmatig mee overgaat naar de koper. Ook de tussen verkoper en koper gemaakte afspraken moeten worden opgenomen in de overeenkomst, denk bijvoorbeeld aan afspraken met betrekking tot eventuele geheimhouding, overname van werknemers etc. Zorg er in ieder geval voor dat alles grondig wordt doorgenomen en gecontroleerd. Een verkeerde afspraak kan later juridische problemen opleveren... #bustoutthelegaljargon

Hosting en domeinnaam

Als je je online vestigt, zijn twee van de belangrijkste dingen om over na te denken je hostingplan en je domeinnaam. Je wilt een betrouwbare provider die je alle functies kan bieden die je nodig hebt en tegelijkertijd een goede klantenservice. Wat je URL betreft, overweeg iets pakkends maar relevant - gemakkelijk genoeg om te onthouden, maar misschien met een extra duwtje in de rug door registratie door derden in bepaalde gebieden!

Personeel

Wanneer je een webshop overneemt, zijn er veel essentiële puzzelstukjes. Om ervoor te zorgen dat het allemaal perfect in elkaar past, heb je de juiste mensen nodig - een slimme webdesigner om alles een opvallende look & feel te geven; een ervaren programmeur voor een vlekkeloze werking; plus ten minste één behulpzame klantendienstmedewerker die klaarstaat om alle vragen van binnenkomende shoppers te beantwoorden! En vergeet je marketingmensen niet - zij zijn essentieel wanneer het tijd is om de verkoop te stimuleren en mensen te laten winkelen in je nieuwe webshop. Alles instellen, van content management systemen tot geïntegreerde betalingsoplossingen, is slechts een deel van het plezier (nou ja... misschien niet *allemaal* plezier)!

Betalingssysteem

Voor een succesvolle webshop overname moet je ervoor zorgen dat betalingen soepel verlopen. Kies het juiste betalingssysteem voor je webshop - denk aan kosteneffectiviteit, gebruikerservaring en schaalbaarheid. Zorg er ook voor dat de beveiliging prioriteit heeft, dat het voldoet aan de normen en voorschriften van de branche, en dat je een goede klantenservice hebt voor vragen over de verwerking van betalingen. Neem niet zomaar genoegen met iets - kies er één die frauderisico's minimaliseert en de tevredenheid van klanten maximaliseert! Tevreden klanten betekend meer terugkerende shoppers!

Je webwinkel zo goed mogelijk maken is niet alleen klanten binnenhalen, maar ze ook belonen voor hun terugkeer! Het integreren van loyaliteitsprogramma's en kortingen helpt bij het creëren van een gestroomlijnde winkelervaring die ervoor zorgt dat het winkelend publiek blijft terugkomen - en dat betekent meer winst voor jou, nu en in de toekomst.

Content Management Systeem

Content management systemen (CMS) zijn een must voor elke webwinkel dat succesvol wilt zijn. Met een effectief CMS kunnen winkeliers hun website er gemakkelijk aantrekkelijk en professioneel uit laten zien. Bovendien is het gemakkelijk om gegevens en inhoud te beheren, zodat bezoekers in een mum van tijd precies krijgen wat ze nodig hebben. SEO optimalisatie? Check. Schaalbaarheid? Geen probleem - je kunt je site snel aanpassen zonder gedoe of hoofdpijn als dat nodig is. Kortom: een goed CMS aan je zijde betekent dat succes om de hoek ligt!

Met de lijst van content management systemen die er zijn, kan het overweldigend zijn om een keuze te maken! We raden je aan om al je opties zorgvuldig af te wegen; kijk naar de gebruiksvriendelijkheid, de kosten (of goedkoopheid!), de schaalbaarheid en de integratie met een bestaande installatie. Eén van de meest gebruikte content management systemen is WordPress. WordPress is een krachtig, open-source content management systeem dat helemaal gratis te gebruiken is.

Marketingstrategieën

Marketingstrategieën

Wil je je webshop na overname vernieuwen? Breng de groei op gang met een uitgebreide marketingstrategie die zich richt op organische kanalen. Informeer klanten over je producten of diensten door waardevolle blogberichten, video's, podcasts te maken - eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken! Door dit te doen bouw je connecties op en houd je ze verslaafd aan al het lekkers dat je voor ze in petto hebt.

Of maak gebruik van de kracht van betaalde en influencer marketing! Via Google Ads of Facebook Ads kun je gemakkelijk een publiek bereiken dat perfect is afgestemd op wat je aanbiedt. En met influencers die je bedrijf promoten, zullen niet alleen meer mensen zich ervan bewust worden - ze zullen er na verloop van tijd ook een sterke band mee ontwikkelen. Versterk die verkoop vandaag nog!

Tot slot

Een webshop overname is de manier om je verkoop omhoog te jagen en de concurrentie voor te blijven. Met een naadloos betalingssysteem, geweldige CMS-mogelijkheden en slimme promoties - kun je nieuwe klanten binnenhalen en tegelijkertijd vaste klanten behouden. Het loont de moeite om elke optie zorgvuldig te onderzoeken voordat je een webshop overneemt - maar maak je geen zorgen! Wij geloven in je; veel succes met het realiseren van die webshopmagie 👍


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen