Verkopen op Bol.com vs eBay
Verkopen op Bol.com vs eBay
04 maart 2023 

Verkopen op Bol.com vs eBay

Als je als ondernemer klaar bent om je bedrijf naar een hoger plan te tillen, is online verkopen een geweldige manier om dat te realiseren. Met enorm populaire platforms als Bol.com en eBay is er geen tekort aan potentiële klanten die op je wachten - elk met zijn eigen voor- en nadelen die zorgvuldig moeten worden afgewogen!

Met de verschillende platforms die er zijn, is het nog knap lastig om te weten welke het beste is voor jouw bedrijf. Dit blogartikel geeft je de inzichten en details die nodig zijn, zodat je een weloverwogen keuze maakt over wat perfect is om je biz te helpen groeien!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • De overeenkomsten en verschillen tussen Bol.com en eBay
  • De voor- en nadelen van Bol.com en eBay
  • Hoe je tussen Bol.com en eBay moet kiezen

Overeenkomsten tussen Bol.com en eBay

Online verkopen was nog nooit zo eenvoudig als met Bol.com en eBay! Deze twee platforms hebben het voor ondernemers een fluitje van een cent gemaakt om miljoenen klanten over de hele wereld te bereiken, door uitgebreide productopties en veilige betalings- en leveringsdiensten te bieden. Bovendien mogen kopers en verkopers altijd rekenen op vriendelijke klantenondersteuning als dat nodig is, zodat ze met een gerust hart weten dat ze in goede handen zijn!

Met Bol.com en eBay hebben ondernemers de mogelijkheid om een enorme groep klanten aan te boren met veilige betalings- en leveringsdiensten! Je biedt je producten wereldwijd aan miljoenen kopers aan. Bovendien heb je op beide platforms vriendelijke klantenondersteuning als er problemen ontstaan tijdens transacties.

Verschillen tussen Bol.com en eBay

Verschillen tussen Bol.com en eBay

Met Bol.com en eBay als grote kanshebbers op de online markt, moeten ondernemers beslissen welke het beste voor hen is - een moeilijke beslissing! Beide bieden duidelijke voordelen, maar ook potentiële nadelen die goed overwogen moeten worden voordat je een definitieve keuze maakt.

Bol.com is de duidelijke winnaar als je meer klanten wilt bereiken en je bedrijf snel wilt laten groeien - het klantenbestand is veel groter dan dat van eBay! Maar eBay komt in bepaalde andere landen of regio's als beste uit de bus, dus het is zeker het overwegen waard voor die specifieke doelgroepen.

Als je een persoonlijk tintje aan je verkoop wilt toevoegen, is bol.com de voor de hand liggende keuze! Dat gaat echter niet zonder kosten - verkopers moeten hier meer betalen dan op eBay. Daar staat tegenover dat elke verkoop extra kosten met zich meebrengt. Dus als klanten in grote hoeveelheden kopen, betalen ze over het geheel genomen meer dan bij de op veilingen gerichte site eBay, waar artikelen gratis worden aangeboden en pas worden betaald als ze zijn verkocht.

Bol.com en eBay hebben verschillende betalingssystemen die je winst een boost kunnen geven of juist in het rood kunnen zetten. Naast creditcards en PayPal maken klanten bij eBay ook gemakkelijk geld over met mobiele betalingen, terwijl degenen die bij Bol winkelen kiezen tussen hun bezorgdienst of een externe koerier. Er meer beperkingen zijn als je via eBay winkelt.

Om de beste beslissing voor je bedrijf te nemen, is het belangrijk Bol.com en eBay te evalueren op zowel hun voordelen als hun tekortkomingen. Denk na over wat voor jou het meest kritisch is: Kosten? Kenmerken van het platform? Bereikbaarheid voor klanten? Door met al deze factoren rekening te houden, kies je met vertrouwen een platform dat je bedrijf vooruithelpt!

Verkopen op Bol.com

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom bol.com bij uitstek het platform is voor ondernemers die hun online aanwezigheid willen uitbreiden en een groter klantenbestand willen aanboren - 10 miljoen klanten die zich uitstrekken van Nederland tot over de grenzen, onverslaanbare prijzen en topservice? Reken op hen! Bol.com heeft zich gepositioneerd als een aantrekkelijke optie voor ondernemers die op zoek zijn naar succes op e-commerce platforms!

Als je klaar bent om je verkoop te stimuleren, dan is bol.com de plek voor jou! Het potentiële klantenbereik maakt het een no-brainer voor bedrijven die net beginnen of al gevestigd zijn in de branche - en niet te vergeten, het is een gemakkelijke manier om bestellingen en voorraden te beheren vanuit één handige centrale hub. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog verkopen met bol.com en laat je bedrijf de hoogte in gaan.

Beginnen met verkopen op Bol.com

Klaar om je bedrijf te starten op Bol.com? Je moet een verkopersaccount aanmaken door wat relevante informatie te verstrekken over jou en de producten waarmee je wilt pronken! Dan is het slechts een kwestie van wachten tot ze je aanvraag beoordelen. Als alles klopt, gefeliciteerd; je bent toegelaten tot hun platform!

Zodra je de goedkeuring hebt gekregen, is het tijd om je te verdiepen in de regels en voorschriften van Bol.com - en niet te vergeten: zodra je account open is voor zaken, zijn er eenmalige installatiekosten plus een extra korting op elke verkoop als commissie.

Voordelen van verkopen op Bol.com

Als ondernemer weet je dat het belangrijk is dat je producten door zoveel mogelijk mensen worden gezien! Met Bol.com's enorme klantenbestand van meer dan 10 miljoen alleen al in Nederland en België, biedt het een geweldig platform om je goederen wereldwijd te verkopen en maximale exposure te krijgen - wat groeipotentieel geeft aan elk bedrijf. En met extra gemak zoals hun uitgebreide betalingsmogelijkheden (waaronder PayPal of creditcards) plus hun soepele retourbeleid dat optimale klanttevredenheid garandeert, zijn er genoeg redenen waarom dit een geweldige plek zou zijn voor ondernemers om hun assortiment te promoten!

Bol.com is geweldig voor ondernemers die meer waar voor hun geld willen krijgen! Niet alleen besparen ondernemers tot 7% in vergelijking met eBay, maar ze hebben ook toegang tot allerlei handige promotiemiddelen en -diensten waarmee ze nog bredere consumentenmarkten aanboren. Dit alles tegen een ongelooflijk kosteneffectief commissietarief. Dat wil je niet missen!

Nadelen van verkopen op Bol.com

Verkopen via Bol.com heeft zeker zijn voor- en nadelen - hoewel de marktplaats grote mogelijkheden voor verkoop biedt, beperkt het ook je bereik als verkoper vanwege hun exclusiviteitsbeleid. Dit betekent dat als je besluit je bij hen aan te melden, al je handel uitsluitend beperkt blijft tot dit platform, zonder toegang tot andere sites, zoals eBay. Bovenop deze beperking is er nog een extra aspect; verkopers moeten zich houden aan voorwaarden die tot in het kleinste detail zijn beschreven, wat de zaken moeilijker kan maken dan verwacht!

Je producten verkopen op Bol.com slaat soms een enorme deuk in je portemonnee! Niet alleen vragen ze een extra vergoeding voor het gebruik van hun platform, maar dan moet je ook nog commissie betalen over alle verkopen die via de site worden verwerkt. Dit betekent dat, als je meer bang for bucks wilt, het overwegen van een andere marktplaats de moeite waard kan zijn.

Verkopen op eBay

eBay is een no-brainer voor ondernemers en bedrijven die een internationale markt van klanten willen bereiken. Met zijn eenvoudige, gebruiksvriendelijke platform, betaalbare opstartkosten en vrijwel onbeperkte mogelijkheden wat betreft de producten die je aanbiedt, is eBay de oplossing als je op zoek bent naar extra geld. Het is zelfs het perfecte platform wanneer je van online verkopen je fulltime carrière wilt maken! Bedenk wel dat kennis in dit geval echt macht is; weet hoeveel het kost voordat je begint, zodat je maximale winst maakt zonder de bank te breken.

Beginnen met verkopen op eBay

Als je wilt beginnen met verkopen op eBay is het gemakkelijker dan ooit! Alles wat je nodig hebt is een geldig e-mailadres en wat basisinformatie - binnen enkele minuten is je account klaar. Stel een betaalmethode in om door kopers betaald te worden; PayPal is de populairste optie, maar er zijn ook andere, zoals creditcard of zelfs onder rembours. De laatste stap? Zet die artikelen te koop!

Denk je aan een aanbieding op eBay? Zorg ervoor dat je rekening houdt met kosten op basis van de uiteindelijke verkoopprijs - en vergeet de verzendkosten niet. Bovendien moet je tijd uittrekken voor het beheer van bestellingen en het beantwoorden van vragen van klanten, want aan uitstekende service valt geen prijskaartje te hangen!

Voordelen van verkopen op eBay

Het immense bereik en de populariteit van eBay maken het de perfecte bestemming om je bedrijf te laten bloeien! Hun indrukwekkende reeks aan tools en diensten maken het opzetten van een winkel een fluitje van een cent - aangepaste lijsten, kostencalculators + geautomatiseerde e-mails zijn slechts enkele functies die je een voorsprong geven.

Met de marketingtools van eBay maken verkopers gemakkelijk aangepaste winkelpagina's en bieden ze persoonlijke promoties aan om een relatie met klanten op te bouwen. Bovendien krijg je toegang tot het uitgebreide wereldwijde kopersnetwerk van eBay, dus het duurt niet lang voordat je producten bij kopers uit de hele wereld terechtkomen! Wat wil een verkoper nog meer?

Nadelen van verkopen op eBay

Verkopen op eBay is wel prijzig! Er zijn noteringskosten, eindwaardekosten en PayPal transactiekosten die bij elkaar opgeteld een flink bedrag vormen - vooral voor verkopers die veel verkopen. Toch is het nog steeds een geweldig platform met veel mogelijkheden; zorg er alleen voor dat je de kosten van tevoren kent, zodat ze niet van je winst afgaan.

Bij eBay heb je ook te maken met zware concurrentie. Met zoveel verkopers die strijden om de aandacht van kopers, is het moeilijk om boven het lawaai uit te komen!

Als het op klantenservice aankomt, legt eBay de lat niet bepaald hoog. Slechte reactietijden en ineffectieve oplossingen veranderen tevreden klanten snel in gefrustreerde klanten - een zekere manier om omzet te verliezen.

Kiezen tussen Bol.com en eBay

Kiezen tussen Bol.com en eBay

De juiste keuze maken tussen Bol.com en eBay is voor ondernemers een moeilijke beslissing; het is dus de moeite waard om alle positieve en negatieve punten af te wegen voordat je de sprong waagt!

Moet je Europese of Noord-Amerikaanse klanten bereiken? Denk aan Bol.com voor Europa en eBay in de VS - beide zijn geweldige keuzes met een ruime keuze aan topmerken! Bij Bol kun je terecht als je toegang wilt tot Nederlands grootste online marktplaats en concurrerende verkooptarieven. Om de Amerikaanse markt aan te boren gaat er echter niets boven het oude vertrouwde Ebay - perfect om Amerikanen aan te trekken!

Met het aantal beschikbare platforms voor online verkoop is het belangrijk om je opties zorgvuldig te bestuderen. Niet alleen hebben Bol.com en eBay hun eigen verschillende prijsstructuren voor noterings- en verkoopkosten, maar er zijn soms ook verrassende extra kosten, zoals verzendkosten of betalingsverwerking, die je moet incalculeren!

Als het gaat om klantenservice, bieden Bol.com en eBay allebei teams die klaar staan om je vragen te beantwoorden - maar de een is misschien beter dan de ander! Het is belangrijk dat je de kwaliteit van hun diensten bekijkt voordat je je bij een van beide aanmeldt.

Als je je bedrijf wilt laten groeien, zijn Bol.com en eBay twee krachtige hulpmiddelen op de digitale marktplaats - maar kiezen tussen beide kan lastig zijn! Doe wat onderzoek naar beide sites, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke de juiste is voor jouw behoeften.

Conclusie

Als je een ondernemer bent die zijn bedrijf online wil brengen, is de keuze tussen Bol.com en eBay een grote beslissing - elk heeft zijn eigen voordelen en valkuilen, dus het loont om je onderzoek te doen! Analyseer zorgvuldig de tarieven voor aanbiedingen en de normen voor klantenservice voor het beste resultaat.

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om ook de kosten van elke site in rekening te brengen en niet alleen die van je artikel. Dit geldt ook voor eventuele extra kosten zoals verzendkosten of betalingsverwerking - die lopen snel op!

Neem de tijd om beide systemen te onderzoeken, zodat je met kennis van zaken beslist welk systeem het beste bij jouw doelstellingen past! Nu onderzoek doen bespaart een hoop ellende in de toekomst - sla deze stap niet over!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen