Wat is Theta Network (THETA)? Ontdek hier alles!
Wat is Theta Network (THETA)? Ontdek hier alles!
01 juni 2023 
in Crypto

Wat is Theta Network (THETA)? Ontdek hier alles!

Theta Network is een next-gen platform dat de kracht van blockchain en User Generated Content (USG) samenvoegt. Door video's te delen verdien je THETA - een exclusieve digitale munt, waardoor je kijkgedrag deelbaar, veilig en lonend wordt. Laten we er induiken.

In dit artikel leer je: 

  • Wat is Theta Network (THETA)?
  • Hoe werkt Theta Network (THETA)?
  • Uitvinder van Theta Network (THETA)?
  • Toekomst van Theta Network (THETA)?

Wat is Theta Network (THETA)?

De meeste videostreaming platforms hebben nog weleens te maken met issues aangaande levering van inhoud, afhankelijk van de grote van het netwerk. Theta Network brengt daar verandering in door gebruikers vrijwillig hun bandbreedte te laten delen in het netwerk, waardoor iedereen bijdraagt aan het Theta-platform. Omdat gebruikers dus meewerken in het netwerk van Theta ontvangen ze hiervoor zogeheten Theta Fuel (TFUEL). Die weer een bepaalde prijs vertegenwoordigt, welke je kunt vinden op bijvoorbeeld coinmarketcap.com.

Een andere manier om TFUEL te verdienen is content creator te worden via Edgecast, de Decentralized Application (dApp) voor distributie van inhoud op het Theta Network. Het ecosysteem van Theta Network groeit en ze richten zich in grote lijnen op entertainment gerichte services zoals e-sports, muziek, tv, films, onderwijs en meer. Maak hier dus gebruik van en ontdek welke manieren voor jouw het beste werken om TFUEL te verdienen met het Theta Network.

Het grote voordeel is dus een complete infrastructuur die gedistribueerd wordt aangedreven door gebruikers, wat best een innovatie op zichzelf is. Want het netwerk draait op een groot aantal knooppunten die zich steeds meer verspreiden over de hele wereld. Met het voordeel dat storingen of issues dus afnemen.

Hoe werkt Theta Network (THETA)?

theta coin

THETA werd gelanceerd in de vorm van een ERC-20 token, om daarna in maart 2019 hun eigen "mainnet" blockchain te lanceren na een private-sale van de Initial Coin Offering (ICO) die in 2017 maar liefst 20 miljoen dollar opleverde.

Het draait nu dus volledig op zichzelf, maar het interessante is dat het toch compatibel blijft met ERC-20 ...waardoor ze nog steeds gebruikmaken van de netwerkvoordelen van Ethereum. En tegelijkertijd werken ze met hun eigen project aan verbetering van de video-streaming en gebruikerservaringen. Wat het een ideale combinatie maakt.

Theta Network is een game-changer als het gaat om hoe we dus streamen. En niet alleen dat want crypto-transacties spelen ook een rol. Door gebruik te maken van Multi-Level Byzantine Fault Tolerance (BFT), dat werkt met kleinere clusters van 10-20 nodes die bekend staan als het "Validator Committee", worden transacties veel sneller goedgekeurd en toegevoegd aan hun grootboek dan conventionele Proof-of-Work-netwerken. Verder is het ook zo dat zodra deze eerste goedkeuringen zijn gegeven, er een grotere groep knooppunten in de zogenaamde "Guardian Pool" in actie komt om ervoor te zorgen dat elke transactie volledig wordt gevalideerd voordat die wordt geregistreerd.

Met dit creatieve ontwerp kunnen ze de perfecte harmonie vinden tussen doorvoer, consistentie en decentralisatie.

Uitvinder van Theta Network (THETA)?

Al 20 jaar heeft Mitch Liu de tech-industrie opgeschud met zijn baanbrekende werk. Hij beschikt over een Masters in Electrical Engineering van Stanford en heeft een enorme stempel gedrukt op digitale media door Theta Network te creëren en een bijdrage te leveren aan het ontstaan van SLIVER (een nieuwe manier om streaming entertainment te ervaren in vergelijking met de traditionele TV).

In 2017 had hij een revolutionair idee: een videostreamingdienst opzetten die door meerdere mensen wordt gerund in plaats van door één organisatie. Zijn ambitie was om de manier waarop we films en tv-programma's kijken te veranderen. En dat is gelukt.

Na twee jaar hard werken en toewijding werd Jacks droom in 2019 werkelijkheid met de lancering van Theta Network.

Dit project beloont gebruikers voor het bijdragen van hun internet bandbreedte en middelen.

Toekomst van Theta Network (THETA)?

Hoewel er nog veel ontwikkeling gaande is, zou dit weleens een grotere rol kunnen gaan spelen in de toekomst ...maar blijf alle ontwikkelingen volgen.

Conclusie

Met zijn innovatieve functies en mogelijkheden heeft THETA het potentieel om wereldwijd een van de populairste platforms te worden. Zal het zijn volledige realisatie bereiken? Alleen de tijd zal het leren!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen