Paper trading: In 5 stappen eenvoudig oefenen met investeren in crypto
Paper trading: In 5 stappen eenvoudig oefenen met investeren in crypto
18 augustus 2021 
in Crypto

Paper trading: In 5 stappen eenvoudig oefenen met investeren in crypto

Je wilt met Cryptotrading beginnen, en staat op het punt om een eerste trade te plaatsen …met hoeveel geld moet je starten? En weet je wel waarom je in een trade stapt? En zo ja …ben je bekend met de verschillende markten? Of wil je soms een nieuwe trading-strategie testen? En moet je wel met geld starten? Het is bij Cryptotrading en handelen op beurzen in het algemeen, uiterst belangrijk dat jij weet wat je doet. In de beginfase van je trading-avonturen, en zelfs voor gevorderden (om andere redenen), kan het soms verstandig zijn voor paper trading te kiezen …maar wat is dat precies?


Wat is paper trading eigenlijk?

Wat is paper trading eigenlijk

Met paper trading kan je leren handelen zonder geld te verliezen. Bij paper traden gebruik je een handelssimulator in plaats van een echt handelsaccount om verschillende handelsstrategieën te testen.

Handelen is een “zero-sum-game”, wat betekent dat je het gaat opnemen tegen professionele traders die “skin” in the game en meer ervaring hebben dan jij waarschijnlijk momenteel hebt.

Wanneer jij een beginnende trader (handelaar) bent, helpt paper trading je om te voorkomen dat je geld verliest in de eerste stappen van het leren van het trading-spel. Veel professionele handelaren raden aan om te beginnen met handelen op papier en vervolgens over te schakelen naar echte accounts.

In feite moet je een duidelijk begrip hebben van het gebruik van technische analyse (TA) voor het openen van een transactie met de juiste entry / exit, stop loss, winstdoelstelling, risico / reward ratio, etc. voordat je echte handelsaccounts gebruikt.

Is paper trading 100% gratis?

Veel handelswebsites geven je een gratis of proefversie van hun handelsaccounts voor paper trading met wat virtueel / nepgeld.

Op deze manier kunnen hun klanten “handel” drijven met deze handelssimulatoren voordat ze een echte trading-account openen.

Wanneer je deze virtuele handelsaccounts vanuit zakelijk oogpunt bekijkt, zijn ze eigenlijk goed voor testen van het platform zelf. Het stelt mensen in staat om hun handelsplatform te proberen, en wanneer het hen tevreden stelt, worden ze klant.

En op die manier is het dus een stukje reclame om meer klanten binnen te loodsen, in het totaal van een groter marketingplan.

Is met paper trading beginnen nuttig?

Net zoals piloten die met een simulator leren vliegen, hebben traders gesimuleerde handelsaccounts nodig om te leren handelen. Paper trading kent veel toepassingen en we zullen bespreken hoe je het kunt gebruiken om jouw handelsresultaten te verbeteren.

Laten we hieronder eens kijken waarvoor je het allemaal kan gebruiken …

1. Paper trading gebruiken om te leren handelen

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, helpt paper trading je om de mentaliteit van een handelaar te begrijpen voordat je echt geld gebruikt, waarmee je het risico loopt kapitaal te verliezen.

Handelen is een vaardigheid op basis van prestaties en om het resultaat van jouw transactie te verbeteren en je doet er dus verstandig aan voldoende te oefenen met handelssimulatoren. Je moet paper traden gebruiken om jouw handelsvaardigheden te verbeteren en om te begrijpen welke handelsstijl voor jou het beste geschikt is.

Inzicht in handelspsychologie is uiterst belangrijk voor succes. Wanneer jij aan demo-handel doet, zal je jezelf realiseren welk soort transacties (daghandel of scalpen, swinghandel en positiehandel) geschikt zijn voor jouw persoonlijke situatie en wat jouw risicotolerantie is.

2. Paper trading voor experimenteren met nieuwe strategieën

Wanneer jij een groot “succes-pad” van handelaars bestudeert, realiseer je jezelf dat ze een specifieke reeks handelsstrategieën hebben en deze consequent op verschillende markten toepassen.

De toestand van de financiële markten verandert voortdurend, en soms merken handelaren dat ze geld verliezen, ondanks het gebruik van dezelfde strategieën.

Daarom is de winstgevendheid van elk handelssysteem sterk afhankelijk van het marktmomentum. Soms besluiten handelaren om nieuwe handelsstrategieën te leren om winstgevend te zijn en weer geld te verdienen.

Zelfs professionele handelaren gebruiken dus paper trading om hun nieuwe strategieën te testen en hun resultaten te analyseren, omdat ze de inherente risico’s van financiële markten begrijpen. Ze willen geen geld verliezen aan nieuwe handelsstrategieën zonder precies te weten of ze werken of niet.

3. Paper trading om te voorkomen dat trading-accounts worden ingetrokken

Het gebruik van gesimuleerde trading-accounts voor paper trading is enorm handig om te voorkomen dat je geld kwijtraakt. En dat kwijtraken van geld kan niet alleen tot verlies lijden van je vermogen, maar ook andere nadelen met zich meebrengen en dat is bv. het sluiten van je account omdat er opeens veel te weinig saldo is en het dus niet meer kan worden betaalt.

Financiële markten zijn dynamisch en hun momentum verandert in de loop van de tijd. Om dit soort zaken dus te voorkomen, moet je jouw risico’s beter tracken. Wanneer je voortdurend geld verliest bij het handelen, is dit een teken dat één ding niet goed werkt en je naast geld verliezen, straks ook misschien je account helemaal kwijt bent daardoor.

Wanneer je dat soort risico’s minimaliseert, heb je kennis van zaken en ervaring …maar ook begrip van paper traden.

Je blijft dus jouw handelsstrategieën op handelssimulatoren gebruiken om te begrijpen waarom jij consequent verliest en of de marktomstandigheden zijn gewijzigd of niet.

Op deze manier helpt paper trading je om jouw handelsvertrouwen weer te boosten, en kan je na bewezen succes met echt geld beginnen of je strategie toepassen om te voorkomen dat je geld verliest en juist succesvoller zal worden.

4. Paper trading om het gedrag van verschillende markten te begrijpen

De meeste succesvolle traders zijn degenen die zich op specifieke markten richten. Elke markt heeft zijn eigen fundamentals die de prijsactie van candlestick-grafieken op een andere manier beïnvloeden.

Wanneer jij de prijsactie van candlesticks analyseert voor markten zoals Forex-valuta’s, grondstoffen, BTC en Cryptocurrencies, olie, CFD’s, ETF’s, penny-stocks, etc. zal je jezelf realiseren dat het marktmomentum en het risk / reward potentieel in elke markt weer anders zal zijn.

Om op elke markt winstgevend te zijn, moet je ze eerst op paper traden met gesimuleerde handelsrekeningen. Virtueel handelen stelt je in staat om die verschillende marktdynamiek te begrijpen en of jouw handelsstrategieën hierop werken of niet.

Paper trading vs. live traden

Paper traden op gesimuleerde handelsrekeningen heeft enkele verschillen met echte trading-accounts. De prijzen van de handelssimulatoren van sommige webistes hebben een vertraging in vergelijking met live markten. Daarom moet je op dit punt letten voordat jij op met paper trading zal gaan starten.

Sommige “brokers” en handelsdienstverleners houden geen rekening met bijkomende handelskosten op hun gesimuleerde handelsrekeningen. Wanneer jij scalp of daghandel gebruikt, moet je de exacte waarde van de handelskosten berekenen , omdat dit jouw winstgevendheid op de lange termijn kan beïnvloeden.

Sommige handelaren denken dat paper trading niet waardevol is, omdat ze denken dat je niet dezelfde emoties zult voelen zoals bij echt geld. Maar wanneer jij de virtuele handel gebruikt voordat je met het echte werk begint, zal je ook enigszins die emoties voelen (ook al is het inderdaad wel anders dan emoties die bij het echte werk kunnen komen kijken).

Je moet voorbereid zijn door verlies ook echt serieus te nemen, en winsten ook …waarbij je er bij paper trading dus ook mee om moet proberen te gaan of het echt geld is dat je verdient of kwijtraakt en er zakelijk naar kijken. Het is beter voor je om een “trading journal” te hebben en jouw handelsstatistieken bij te houden aan de hand van onderstaande zaken:

• Win ratio
• Payoff ratio
• Commission ratio
• Largest winning trade
• Largest losing trade
• Average winning trade
• Average losing trade
• Average % of drawdown
• Total % of profit / loss

Het is essentieel dat je een paper trading journal invult. Omdat het je in staat stelt om over de juiste statistieken te beschikken om te weten of jouw handelsstrategieën ervoor zorgen dat je uiteindelijk geld verdient of verliest.

Paper trading vs. backtesting trading strategies

Wanneer jij wilt weten of jouw handelsstrategieën werken of niet, moet je deze testen voordat je echt geld gebruikt.

Sommige mensen vergelijken paper trading met “forward testing” …of het exact hetzelfde is en wat dus ook het tegenovergestelde is van backtesting.

Wanneer jij jouw handelsstrategieën met historische gegevens bekijkt, wordt dit backtesting genoemd, en wanneer je ze op live markten test, wordt dit paper trading of forward testing genoemd.

Sommige strategieën veroorzaken grote problemen wanneer je ze wilt backtesten. Om nieuwe strategieën op live markten te testen zonder geld te verliezen, is het beter om ze te testen op gesimuleerde handelsrekeningen (dus met paper traden).

Door jouw paper trading handelsresultaten op te schrijven, weet je met een grotere waarschijnlijkheid wat de resultaten zijn van jouw handelsstrategieën wanneer je met het echte werk begint.

In 5 stappen beginnen met paper trading via tradingview.com!

Het is moeilijk om de beste papieren handelswebsite of -app te kiezen, en het hangt van veel factoren af. Maar wanneer jij rekening houdt met gebruiksgemak , toegankelijkheid tot elke markt en de juiste handelshulpmiddelen, dan is Tradingview de beste keuze!

Paper trading op Tradingview is gratis en toegankelijk voor iedereen met een paar simpele klikken voor het aanmaken van een account. U kunt meerdere indicatoren en hulpmiddelen gebruiken om een paper trading “positie” te openen. Je kan ook analyseren met nauwkeurige gegevens en tegelijkertijd aantekeningen maken. Wil je meer opties kan er ook gekozen worden voor een betaalde Tradingview account en die op verschillende manieren op maandbasis of jaarbasis betalen zelfs met Crypto via Coinbase.

Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over toegang tot een markt en index in Tradingview, en kunt ze allemaal probleemloos verhandelen.

In de onderstaande lijst vindt je enkele van de meest populaire markten voor paper trading:

• Paper trading Forex op Tradingview (EURUSD, GBPUSD, AUDUSD, USDJPY, AUDJPY, etc.)
• Paper trading Bitcoin en Cryptocurrencies voor de grafieken van elke beurs zoals Binance, Bitmex, Bitstamp, Bitfinex, etc. op Tradingview (BTCUSD, BTCUSDT, ETHBTC, ETHUSDT, XRPBTC, ADABTC, etc.)
• Paper trading stocks op Tradingview (AAPL, FB, AMZN, NFLX, GOOGL, etc.)
• Paper trading indexes op Tradingview (SPX, NDX, DJI, DEU30, NI225, UKX, etc.)
• Paper trading in commodities (grondstoffen) zoals metalen, energie, vee en vlees en landbouw op Tradingview (USOIL, XAUUSD, XAGUSD, NTGUSD, etc.)

Paper trading handleiding voor Tradingview

In het onderstaande voorbeeld kan je snel leren omgaan met paper trading op Tradingview:

De Tradingview-website geeft u $ 100.000,- dollar aan “nepgeld” om op elke markt te handelen. We willen Bitcoin verhandelen op de grafiek van de Bitfinex-beurs in Tradingview. We hebben dus 2 keuzes om een paper trade te openen.

1. We kunnen met de rechtermuisknop op de pagina klikken en “trade” kiezen en vervolgens klikken op “create new order”.

2. We kunnen ook met de linkermuisknop klikken op het tabblad “paper trading” onderaan de pagina van het Tradingview venster.

3. We willen een eenheid Bitcoin kopen tegen de marktprijs van bv. 10.000 dollar en deze verkopen voor 12.500 dollar om te profiteren van deze “longpositie” …om ons risico op de juiste manier te beheren, zetten we een stop-loss op 9.800 dollar, dus wanneer de prijs niet in ons voordeel beweegt, voorkomen we verdere verliezen in de dump omlaag.

4. En zo plaats je dus die trade met een stop-loss via paper trading.

5. Wanneer de order is uitgevoerd (executed), kunnen we onze entry price, stop-loss en take-profit-price zien op de kaart …en ook gemakkelijk de stop-loss of take-profit-price wijzigen onder het tabblad “paper trading”.

10 tips voor paper trading (en natuurlijk ook live Cryptotrading)

Elke dag luisteren we naar berichten op verschillende nieuwsplatforms over dit of dat met betrekking tot Cryptocurrencies en, met de recente marktcorrectie, verkeert de markt in een staat van FOMO of FUD.

Meestal komen dan ook de nieuwzenders weer met allerlei berichten en lijkt iedereen wel te zien waar het heen gaat, maar bijna niemand komt ook met echte oplossingen die je direct kan toepassen. En wie dat wel doen, vragen meestal vergoedingen om die informatie te verstrekken (goed of niet) en laten zich dus betalen om te helpen (soms vind je met een beetje mazzel ook gratis bronnen, maar het is voor de meesten lastig te checken of die informatie ook echt is wat ze nodig hebben …zeker bij nieuwkomers in de Crypto-markt).

En daarom willen wij je hieronder alvast een aantal gratis tips geven die je kan gebruiken bij paper trading en ook kan toepassen wanneer je met het echte werk kan beginnen en dus geld inzet bij traden (het zijn tips die je kunnen helpen, en een verdere + uitgebreidere kennis en ervaring over Cryptotrading is ook noodzakelijk voor je succes …zorg dat je hierover beschikt).

Verder is dit ook op geen enkele manier financieel advies, simpelweg wat tips die je gaande weg kunnen helpen bij Cryptotrading.

Laten we hieronder gaan kijken naar die tips!

1. Snap waarom je een trade neemt

Nu weet ik dat dit misschien voor de hand liggend klinkt, maar het is belangrijk voor je om een duidelijk doel te hebben bij Cryptotrading. Of jouw doel nu de daghandel of scalpen is, je moet een doel hebben om te beginnen met het verhandelen van Cryptocurrencies. Je kan met traden namelijk winnen en verliezen …en waar de een wint verliest de ander.

De Cryptocurrency-markt wordt vaak ook bepaald door de grote jongens ofwel “whales”, ongeveer zoals degene die duizenden Bitcoins in de orderboeken van de markt plaatsen. En kun je raden wat deze whales het beste kunnen? Ze hebben geduld en ze wachten op onschuldige traders zoals jij om fouten te begaan en het geld naar hun te laten komen …ze schudden de appels uit de boom en rapen ze onderaan de boom weer op (en jij moet dus slimmer zijn om juist wel succes te hebben en niet uitgeschud te worden).

Of je nu een daghandelaar of een scalper bent, soms kan je beter niet traden en een gemiste trade laten gaan omdat die al bijna klaar is …geduld is een schone zaak en laat de trades dus naar je toekomen, ga er niet achteraan jagen. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen we je gemakkelijk vertellen dat je op bepaalde dagen of periodes alleen winstgevend kunt blijven door bepaalde transacties niet te nemen of zelfs uit te schakelen.

2. Stel profit-targets en maak gebruik van stop-losses

Wanneer je nog nooit van de term stop-loss in trading hebt gehoord, zal je dit eerst moeten leren snappen voordat je überhaupt begint met traden.

Elke transactie die we aangaan, vereist dat we weten wanneer we eruit moeten, of we nu Bitcoin-winst maken of niet. Door een duidelijk stop-loss niveau vast te stellen, kan je jouw verliezen beperken …een vaardigheid die bij de meeste traders zeer zeldzaam is.

Het kiezen van een stop-loss is geen willekeurige activiteit, en misschien is het belangrijkste om op te merken dat je jezelf niet moet laten meeslepen door jouw emoties …een goed punt om jouw stop-loss in te stellen, is op het punt waarvoor je de Cryptocurrency hebt ingekocht. Wanneer jij bijvoorbeeld een munt van $ 1.000,- dollar hebt gekocht, stel je die prijs in waarvoor je Cryptocurrency dus minimaal wilt verhandelen (of net iets eronder wanneer dat beter is voor je tradingpositie …maar zorg dat je minimale verliezen lijdt, wanneer een trade zich tegen je keert. Want dat zorgt er namelijk voor dat, op het moment een trade de andere kant op zal traden, je ervan weg kan lopen zonder er teveel op in te leveren.

Hetzelfde geldt voor “profit levels” (winstniveaus) wanneer je ernaar streeft om uit de markt te komen na het behalen van een bepaalde minimumwinst …en houdt je dan ook aan dat plan en wordt niet TE gretig (pak zakelijke winsten en stap dan weer in een nieuwe traden om je vermogen steeds verder te zien groeien en stapsgewijs winsten zal maken met traden).

3. Welkom bij FOMO!

FOMO is een afkorting voor “Fear Of Missing Out” …ofwel, je wilt de boot niet missen. Het is een van de meest beruchte redenen waarom veel traders falen in de technieken welke ze toepassen met handelen. Van buitenaf gezien is het nooit een goede “scène” om mensen binnen enkele minuten enorme winsten te zien maken met opgepompte munten. We kijken hier net zoals jij hopelijk goed voor uit om verlies te beperken en juist knallende winsten te maken.

Maar ik zal je één ding vertellen wat zeker is …

Let op dat je bij het zien van die grote groene candlesticks toch niet onverhoopt in trades stapt omdat je denkt dat ze nog hoger gaan (wat overigens heel goed kan natuurlijk), want dat zijn wel de momenten waarop de meeste traders van een koude kermis thuiskomen en niet met slimme winsten.

4. Riskmanagement

Zorg ervoor dat je dus geen extreme risico’s neemt door achter trades aan te rennen, of voor FOMO te vallen …en pak gewoon zakelijke winsten met goede stop-losses …want op die zakelijke manier van traden zal je de meeste structurele winsten maken en vrij snel ook. Je moet niet denken eventjes snel rijk te worden en alleen maar op verhalen van anderen af te gaan die het “toevallig” goed doen en geluk hebben …jij kan dat geluk ook hebben, maar zelfs nog veel gelukkiger worden door die winsten elke keer te pakken en je bankrekening te zien groeien in de toekomst met traden.

5. Verstandhouding tussen BTC en Altcoins begrijpen

Wanneer BTC het goed doet neemt het ook vaak de Altcoins mee …en andersom ook waarbij Altcoins dan vaak nog een stuk harder naar beneden gaan en dat kan effect hebben op je trades. Het komt ook voor dat BTC bv. een beetje afkoelt in een correctie en dat Altcoins juist even tijd krijgen om te “shinen”. Ontdek hoe dat spelletje werkt. En probeer dan ook leuke entry-points en natuurlijk exit-points te spotten om nog meer rendement te maken. Hierbij moet je echter wel goed snappen op welke manier dat spel verloopt.

6. Koop niet simpelweg omdat de prijs laag is

Het instappen of kopen van Cryptocurrencies moet je niet alleen maar doen omdat de prijs heel laag staat (al is dat vaak op de bodem van een bear-market wel slim om te investeren in BTC en veelbelovende Altcoins). Bij traden moet je kijken of een Cryptocurrency in een bepaalde trend zit en daarnaar handelen, en ook kijken naar in wat voor Cryptocurreny je investeerd of waarmee je speculeert …want kijk je alleen maar naar de laagste prijs kan je ook bij een hoop coins uitkomen die op geen enkele wijze iets bijdragen aan de Crypto-space en wellicht zelf helemaal verdwijnen. Je wilt traden (en daarbij natuurlijk ook investeren) in Cryptocurrencies die echt grote waarde hebben, een veelbelovende toekomst hebben omdat er allerlei use-cases voor zijn en een revolutie ontketenen die ongekend zal worden (BTC en Altcoins met extreem veel potentie in de toekomst).

7. Een tip over Crowd-Sales / ICO’s

Tijdens een ICO (Initial Coin Offering) bieden startups het grote publiek een vroege kans om in hun idee te investeren via een “crowded” sale. In ruil daarvoor krijgen deze investeerders tokens toegewezen tegen een lagere prijs met de belofte om ze tegen een veel hogere prijs te verkopen, wanneer ze aan een beurs worden genoteerd.

De tijd heeft bewezen dat ICO’s behoorlijk succesvol kunnen zijn met records die aantonen dat sommige tokens meer dan tien keer de waarde van het verwachte rendement opleverden (soms nog wel veel meer zelfs).

Maar wat is de “catch” hierbij, zou je kunnen vragen …

ICO’s hebben een groot aantal investeerders aangetrokken, duidelijk vanwege hun hoge rendement …een ander groot aantal ICO’s bleek echter totale oplichting te zijn. Mensen hebben miljoenen aan investeringen verloren.

En je moet dus zeker weten in wat voor coins je geld steekt, of er anders geen stuiver in gooien om verlies te voorkomen. Weten wanneer je wel of niet in een ICO moet investeren, gaat niet over wetenschap …het gaat er eerder om aandacht te schenken aan die details die de meeste mensen over het hoofd lijken te zien, terwijl ze alleen focussen op het beloofde rendement.

Voer een background-check uit van het team achter het project en analyseer hun vermogen om hun belofte na te komen. Daarnaast moet je ook kijken naar de levensvatbaarheid van het idee achter de ICO, “holes” (gaten) in de whitepaper van het project prikken en waar nodig antwoorden zoeken.

Dat zorgt ervoor dat er geen middel onbeproefd wordt gelaten en wanneer je aan het einde nog steeds twijfels hebt over het project, kun je beter “passen” dan investeren in zo’n ICO.

8. Een tip voor Altcoin-investeerders

Veel Altcoins verliezen uiteindelijk waarde in een bepaalde periode, soms in een ongewoon korte tijd. Het is daarom van het grootste belang om te begrijpen dat wanneer je een Altcoinr voor de langere termijn vasthoudt, jij erop moet letten deze niet te lang vast te houden.

Een van de beste graadmeters voor munten die perfect zijn voor langetermijn-investeringen, zijn de dagelijkse handelsvolumes. Hoe hoger het dagelijkse handelsvolume, hoe geschikter een Cryptocurrency is voor langetermijn-investeringen.

Wanneer jij overweegt om voor de langere termijn te investeren in Cryptocurrencies, overweeg dan om te investeren in enkele van de volgende Cryptocurrencies: BTC, ETH, LINK, UNI, KNC …het zijn voorbeelden, en je moet er nooit zomaar in investeren …ook niet omdat wij het goede keuzes vinden …en zal dus altijd goed onderzoek moeten verrichten, waarna je volledig op eigen risico handelt en weet dat je er geld mee kan verdienen of verliezen.

Check ook regelmatig de kaarten (charts) van die Cryptocurrencies om de ontwikkelingen ervan in de gaten te houden (die altijd aan verandering onderhevig zijn natuurlijk en je altijd up-to-date wilt zijn wanneer je investeert of begint met traden erin).

9. Diversificeren

Diversificeren

Investeringen zijn onvoorspelbaar …zelfs degenen die een oneindig positief rendement lijken te bieden, kunnen onder bepaalde economische omstandigheden afbrokkelen. Cryptocurrencies zijn zelfs nog onvoorspelbaarder. Je kan de ene dag dus gigantische winsten maken, en de volgende dag duizenden euro’s verliezen met diezelfde Cryptocurrencies

…wees dus op je hoede en zorg dat je niet alle eieren in 1 mandje hebt.

10. Supertip!

We willen je nog een paar laatste woorden meegeven, zodat je kan beginnen met paper trading en / of daarna met het echte werk. Zorg ervoor dat je genoeg kennis en ervaring hebt omtrent traden, benader je trades altijd zakelijk en laat jezelf niet op emoties varen, stel duidelijke doelen voor jezelf (wat wil je eigenlijk bereiken met traden voor nu en de langere termijn), heb een duidelijke strategie (bepaald entry-points en exit-point en houdt je daaraan …gaande weg kan je hier nog een beetje mee spelen) en begin ook niet gelijk met enorme bedragen te handelen …wat ons betreft zijn dat wel een aantal dingen die je echt in acht zal moeten nemen om succesvol te worden met traden.

Start met paper trading en vergroot je winsten!

Je kiest er natuurlijk zelf voor om te beginnen met paper traden of niet echter is het wel een manier om beter te worden in het spelletje.


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen