Hoe word je een succesvolle ondernemer? Ondernemen kun je leren!
Hoe word je een succesvolle ondernemer? Ondernemen kun je leren!
07 juni 2023 

Hoe word je een succesvolle ondernemer? Ondernemen kun je leren!

Wil je een succesvolle ondernemer worden? Ben je klaar om de sprong te wagen en je eigen bedrijf te starten? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost geven we je een aantal tips om een succesvolle ondernemer te worden. Het worden van een succesvolle ondernemer is namelijk niet bepaald makkelijk, maar met de juiste mindset, het hebben van een duidelijke strategie en door het maken van de juiste stappen, kan iedereen een succesvolle ondernemer worden! Lees verder om meer te weten te komen over welke stappen cruciaal zijn om te zetten als je een succesvolle onderneming wilt runnen.


Wat is de definitie van een goede ondernemer? 

De definitie van een goede of succesvolle ondernemer is voor iedereen anders. Misschien meet jij het succes van een ondernemer aan het geld dat hij of zij verdient, de klanten die hij of zij binnenhaalt, of de omvang van het bedrijf. Ook als je zelf ondernemer bent, kun je jouw succes meten op verschillende manieren. Daarnaast is een bepaald resultaat, bijvoorbeeld een maandelijkse omzet van €10.000, voor de ene ondernemer een succes en voor de andere ondernemer een tegenvaller.

Los van resultaten, is dit een goede manier om een succesvolle ondernemer te definiëren: een succesvolle ondernemer is vastberaden en gepassioneerd om te slagen. Ze hebben een helder beeld van hun bedrijf, zijn niet bang om risico's te nemen en hebben de moed om door te zetten bij tegenslagen. Goede ondernemers blijven optimistisch en flexibel als ze moeilijke uitdagingen tegenkomen en zoeken actief naar manieren om hun bedrijf te laten groeien via netwerken en andere resources.

Hoe wordt je een succesvolle ondernemer?

Succesvol ondernemer worden

Hoewel het hebben van een aantal eigenschappen, zoals goed kunnen plannen, doorzettingsvermogen en strategisch zijn, kan bijdragen aan succesvol ondernemer worden, kan iedereen in principe succesvol ondernemer worden. Het enige wat je nodig hebt is een goed idee, een waterdichte strategie, toewijding en een beetje geduld. En daarnaast zijn er altijd bepaalde stappen die je kunt nemen om (nog) succesvol(ler) te worden. Wat deze stappen zijn? Je leest ze hieronder!

Wees niet bang om te ondernemen

Ondernemen is spannend. Dat hóórt erbij. Als ondernemer is het dan ook belangrijk dat je durft te ondernemen. Durf fouten te maken, je strategie aan te passen en risico's te nemen. Ook als dat betekent dat je soms minder winst maakt dan je zou willen. Je moet nieuwe uitdagingen durven aangaan en bereid zijn om mislukkingen te accepteren als onderdeel van het proces. Alleen door te durven ondernemen kun je uiteindelijk beter worden. Ga maar na: als je altijd maar hetgeen blijft doen waar je vertrouwt mee bent, ben je wel beter verzekerd van een steady inkomen, je zult ook nooit groeien en méér verdienen. Durf groots te dromen en ga je dromen achterna!

Bouw een community en een netwerk op

De key tot het zijn van een succesvolle ondernemer, is het hebben van een community en een netwerk. Als je als ondernemer een community opbouwt van loyale klanten - of je nu producten of diensten verkoopt - kun je jezelf verzekeren van herhaalde aankopen of terugkerende klanten en eventueel zelfs mond-tot-mond reclame. Met een netwerk kun je als ondernemer makkelijker nieuwe klussen vinden of je producten promoten. En als je een netwerk creëert vol met andere ondernemers, kun je leren van elkaar en advies winnen van andere succesvolle ondernemers. Wat voor bedrijf je ook hebt, bouw een community en netwerk op, het kan je helpen om sneller succesvol te worden!

Draai aan de juiste knoppen

Wil je succesvol ondernemer worden, dan moet je draaien aan de drie 'groeiknoppen'. Hoe beter deze knoppen op elkaar zijn afgestemd, hoe beter je kunt groeien als ondernemer en met je bedrijf. Dit zijn de drie groeiknoppen:

Het opbouwen van handige systemen

Door bepaalde taken in je bedrijf te versnellen of te automatiseren, kun je sneller werken en je beter focussen op waar je goed in bent. Werk bijvoorbeeld met bepaalde strategieën of probeer bepaalde procedures te automatiseren. Als je eenmaal handige systemen hebt geïmplementeerd in je bedrijf, kun je ook werk beter uitbesteden, omdat systemen immers makkelijker uit te leggen zijn. Als iemand uitvalt, is het gemakkelijker voor anderen om de taak over te nemen wanneer er een systeem in plaats is. Dit bespaart uiteindelijk veel tijd en geld.

Het uitbesteden van werk

Als je perfectionistisch bent, is dit een spannende stap om te zetten. En hoewel het uitbesteden van werk zeker geld kost, kan het je op lange termijn ook juist meer geld besparen en opleveren. Als ondernemer kun je namelijk nooit overal goed in zijn. Door bepaalde werkzaamheden uit te besteden aan mensen die er wél in uitblinken, krijg je een beter resultaat en kun je je zelf focussen op waar je supergoed in bent!

Sales 

Sales, oftewel verkoop, is de sleutel tot de brandstof van jouw bedrijf. Als ondernemer moet je leads kunnen omzetten in klanten en hun loyaliteit vergroten om herhaalverkopen te stimuleren. Begrijp je doelgroep en hun behoeften om gepersonaliseerde aanbiedingen te maken die voldoen aan hun verwachtingen. Daarnaast is een goed begrip van prijzen, analytics en promotietechnieken essentieel. Met aandacht voor verkoop vergroot je jouw klantenbinding en haal je meer uit elke verkoop. Zo wordt jouw onderneming een groot succes!

Blijf jezelf altijd verbeteren

Tips succesvol ondernemen

Hoe succesvol je bedrijf ook is, je kunt altijd meer bereiken! Als ondernemer moet je blijven leren en groeien. Lees boeken, bezoek seminars en connect met andere ondernemers om nieuwe ideeën op te doen en up-to-date te blijven over de ontwikkelingen binnen jouw branche. Door te blijven leren en jezelf uit te dagen, kun je je kennis en vaardigheden vergroten en een voorsprong op je concurrentie houden. Blijf aan de top en groei verder als een succesvolle ondernemer!

Conclusie

Een succesvolle ondernemer worden is niet makkelijk, maar zeker de moeite waard! Het vraagt om tomeloze inzet, een winnaarsmentaliteit en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Om de top te bereiken moet je gemotiveerd zijn, een helder beeld hebben van je bedrijf en risico's durven te nemen. En dat is nog maar het begin! Ontwikkel een persoonlijke groeistrategie, door slimmere systemen te creëren, taken uit te besteden en je verkoopstrategieën te verbeteren. Maar het belangrijkste: blijf altijd in ontwikkeling om je concurrentie voor te zijn en je doelen te bereiken. Ondernemen is hartstikke spannend, het is vallen en opstaan, maar ondernemen is vooral: gewoon doen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen