Een creatief bedrijf starten? Dit zijn onze beste tips
Een creatief bedrijf starten? Dit zijn onze beste tips
22 mei 2023 

Een creatief bedrijf starten? Dit zijn onze beste tips

Heb jij superveel goede ideeën en ben jij klaar om de sprong te wagen en ondernemer te worden? Een creatief bedrijf beginnen is super leuk als jij een creatief persoon bent! Zeker als je al een creatieve hobby hebt, kan het winstgevend zijn om hier je werk van te maken. Toch kan het ondernemerschap soms ook lastig zijn, zeker als creatief ondernemer. Want hoe word je succesvol als creatief ondernemer? En hoe weet je zeker dat je jouw producten of diensten verkoopt? Pak een lekkere kop thee of koffie erbij, dan kunnen we beginnen. Wij geven je namelijk onze beste tips om van jouw creatieve bedrijf een succes te maken!


Hoe word je succesvol met een creatief bedrijf?

Succesvol worden met een creatief bedrijf kan - afhankelijk van wat je verkoopt - lastig zijn. Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend veel creatieve ondernemers die veelal dezelfde producten of diensten bieden. Dus het is een must om op te vallen tussen je concurrenten en een uniek product of unieke diensten te bieden voor je klanten. Als creatief ondernemer moet je bereid zijn jezelf en je product of dienst te laten zien. Online, maar ook op bijvoorbeeld netwerkevenementen.

Onze beste tips om te beginnen als creatieve ondernemer

Tips voor creatief bedrijf

Om succesvol te worden met je creatieve bedrijf, hebben wij een aantal tips voor je verzameld. Ondernemen is hard werken, maar met deze tips zal het een stuk makkelijker gaan!

Bouw een herkenbaar merk op

Zoals we eerder al schreven, is het belangrijk dat je opvalt als creatieve ondernemer. Dit doe je onder andere door een sterk merk op te bouwen voor je bedrijf. Een visuele merkidentiteit is essentieel voor creatieve ondernemers, omdat het een visitekaartje is voor jou en je bedrijf. Een visuele merkidentiteit bevat zaken als een logo, een kleurenpalet, een website en bijvoorbeeld visitekaartjes. Als creativeling kun je zelf jouw branding ontwerpen, of je kunt er een brand designer voor inschakelen.

Ga netwerken!

Netwerken is voor iedere ondernemer super belangrijk. Door een netwerk op te bouwen, maak je kenbaar aan andere wat je doet en kom je makkelijker in contact met potentiële klanten. Netwerken met andere creatieve ondernemers stelt je in staat om te kunnen sparren met anderen. Je kunt van elkaar leren en elkaar helpen in het ondernemerschap.

Maak gebruik van social media

Zoals we net al schreven, is het heel belangrijk om jezelf te laten zien als ondernemer, ook online. Hiervoor is social media natuurlijk perfect. Je kunt gratis een social mediaprofiel aanmaken en de wereld laten weten wat je doet, hoe je het doet en waar en hoe ze een product of dienst van je kunnen kopen. Je zult je verbazen over hoeveel omzet creatieve ondernemers behalen door middel van ondernemers!

Investeer in jezelf

Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd, dus je kunt altijd nieuwe vaardigheden leren en nieuwe kennis opdoen. Als je creatief ondernemer bent, kun je ook altijd nieuwe dingen leren in jouw vakgebied. Door bijvoorbeeld cursussen, workshops en online trainingen te volgen, kun je jezelf ontwikkelen, waardoor je waardevoller wordt en meer geld kunt vragen voor jouw product of dienst.

Ontwikkel een prijsstrategie

Weten hoe je jouw producten of diensten moet prijzen is essentieel voor je succes! Om een goede prijs voor je producten of diensten te bepalen, is het handig om marktonderzoek te doen. Pas je prijzen aan op basis van wat je concurrenten doen, hoeveel vraag er is naar jouw product of dienst en naar welke kosten je moet maken, zodat je wel winst maakt.

Heb een plan

Plan voor creatief bedrijf

De laatste tip die we hebben, is om een duidelijk plan voor jezelf op te stellen. Door een doel op te tellen, heb je iets om naartoe te werken. Als je er een goede strategie aan koppelt, is het makkelijker om je doelen te behalen. Als je een strategie en een doel hebt, is het makkelijker om gefocust te blijven en om je motivatie te behouden.

Tot slot

Wil jij ook een badass creatief bedrijf starten? Dat is zeker goed mogelijk! Maar... het vergt wel toewijding en drive, dus bereid je voor. Begin met het bouwen van een herkenbaar merk, netwerk en bouw een social media presence op. Investeer in jezelf, ontwikkel een prijsstrategie en maak een concreet plan met specifieke doelen. Met deze tips kan jij een succesvolle creatieve ondernemer worden! Let's go!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen