Hier zijn 6 manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld
Hier zijn 6 manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld
20 mei 2023 

Hier zijn 6 manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld

Zou jij graag willen investeren in onroerend goed, maar heb je het idee dat je niet genoeg geld ter beschikking hebt om te beginnen? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen bevinden zich in dezelfde positie. Toch is het goed mogelijk om te investeren in vastgoed met weinig geld, dus je hoeft je droom zeker niet op te geven! In dit blog bespreken we zes verschillende manieren om te beleggen in vastgoed met weinig geld. Welk budget je ook hebt, er is voor iedereen een manier om te beleggen in vastgoed. Dus laten we snel beginnen!


Wat is de definitie van weinig geld?

Als het gaat om beleggen in onroerend goed met weinig geld, bestaat er eigenlijk geen concrete definitie van ''weinig geld''. Voor iedereen is de definitie van weinig geld immers anders. Maar over het algemeen investeer je met weinig geld in vastgoed als jouw investeringskapitaal kleiner is dan wat je gemiddeld nodig hebt om vastgoed te kopen of om te investeren in een ontwikkelingsproject. Toch betekent dat niet dat je met een klein startkapitaal helemaal niet kunt investeren in vastgoed. Of je nu €100 euro of €10.000 euro tot je beschikking hebt, er is altijd een manier voor je om te investeren in vastgoed!

De voordelen van investeren in vastgoed met weinig geld

De voordelen van investeren in vastgoed met weinig geld

Hoewel je misschien anders denkt, heeft investeren in vastgoed met weinig geld zeker wel voordelen. Laten we er een paar onder de loep nemen!

Je loopt minder risico

Wanneer je investeert in vastgoed met weinig geld, loop je financieel waarschijnlijk minder risico dan wanneer je veel geld investeert. Daarnaast kun je als vastgoedinvesteerder altijd klein beginnen en gaandeweg je investering verhogen.

Je kunt flexibel zijn

Met een laag investeringsbedrag kun je verschillende strategieën verkennen en kleine investeringen maken in verschillende soorten panden en projecten, zodat je kunt ontdekken wat het best bij je past.

Je kunt kosten besparen

Met een klein investeringsbedrag kun je gemakkelijker besparen op kosten zoals bijvoorbeeld afsluitkosten. Daarnaast kun je soms goede deals krijgen door kleinere aankopen te doen vanwege lage instapkosten.

De nadelen van investeren in vastgoed met weinig geld

Uiteraard heeft elk voordeel zijn nadeel en dat geldt ook voor investeren in vastgoed met weinig geld. Dit zijn enkele nadelen van investeren in vastgoed met minder geld dan gemiddeld:

Het duurt langer om winst te maken

Wanneer je met weinig geld investeert in onroerend goed, duurt het meestal langer om je investering terug te verdienen en winst je maken. Afhankelijk van het type vastgoed waarin je investeert en de locatie ervan, kan het soms zelf enkele jaren duren voordat je een aanzienlijk rendement van je investering begint te zien.

Je hebt minder onderhandelingsmacht

Als je met weinig geld investeert in vastgoed, heb je vaak minder onderhandelingsmacht. Je kunt namelijk minder makkelijk onderhandelen over de beste deals bij het kopen van onroerend goed.

Je hebt meer geduld en inspanning nodig

Als jij belegt in vastgoed met minder geld dan gemiddeld, heb je doorgaans meer geduld en inspanning nodig. Daarnaast moet je ook hard werken als je succesvol wilt zijn. Het is belangrijk dat je een goede strategie ontwikkeld die goed past bij je budget. En je moet continue marktonderzoek doen en op de hoogte blijven van alle trends en ontwikkelingen om je rendement te kunnen maximaliseren.

Hier zijn 6 manieren waarop je kunt investeren in vastgoed met weinig geld

Ook als je weinig geld ter beschikking hebt, zijn er veel manieren waarop je kunt investeren in vastgoed. Om je een idee te geven, bespreken we hieronder zes manier van investeren in vastgoed met weinig geld. Let's go!

Manier 1: House hacking

Een goede manier om met weinig geld te investeren in vastgoed, is door middel van house hacking. House hacking is wanneer je een woning koopt en zelf in een deel van de woning woont en een ander deel ervan verhuurt aan huurders. Op deze manier kun je de woonlasten verlagen en geld verdienen aan huurbetalingen.

Manier 2: Investeren in executie

Een tweede manier van investeren in vastgoed met weinig geld is investeren in executie. Dit is het investeren in afgeschermde eigendommen, waarmee je vaak goede deals kunt krijgen op onroerend goed. Vaak kun je namelijk afgeschermde panden kopen voor een fractie van de marktwaarde en deze dan verhuren of met winst verkopen.

Manier 3: Real Estate Investment Trusts (REIT's) 

REIT's, of terwijl Real Estate Investment Trusts zijn een van de populairste manieren om met weinig geld in vastgoed te investeren. Met REIT's kun je namelijk investeren in een portefeuille van onroerend goed zonder het onroerend goed zelf te kopen en te beheren. Dit betekent dat je niet vooraf een grote investering hoeft te maken.

Manier 4: Investeren in virtueel vastgoed

In virtueel vastgoed investeren is een andere geweldige manier om met weinig geld in vastgoed te investeren. Met virtueel vastgoed kun je websites of domeinen kopen en ze vervolgens verhuren om zo inkomsten te genereren. Het is een geweldige manier om met weinig geld veel inkomen te genereren, omdat de toegangskosten meestal laag zijn. Daarnaast heb je geen fysiek eigendom wat je moet renoveren of onderhouden!

Manier 5: Fix en flip

Fix en flip is wanneer je een woning koopt, reparaties en renovaties uitvoert en de woning vervolgens met winst weer verkoopt. Dit is van alle manieren de meest riskante strategie, omdat je relatief gezien veel kosten moet maken en niet de zekerheid hebt dat je een woning snel weer verkoopt, maar als je over de juiste vaardigheden en kennis beschikt, kun je met deze strategie veel geld verdienen!

Manier 6: Wholesaling

Investeren in vastgoed met wholesaling

De laatste manier die we graag met je willen bespreken is wholesaling. Wholesaling is wanneer je een pand koopt en dan deze weer snel doorverkoopt mét winst. Dit is een van de snelste manieren om geld te verdienen in vastgoed, maar het vereist wel kennis van de markt en goede onderhandelingsvaardigheden.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om te investeren in onroerend goed, óók met weinig geld! Het enige wat je nodig hebt is een goede strategie, de juiste kennis en veel geduld! Of je nu kiest voor house hacking, het investeren in REIT's, virtueel vastgoed of wil fix-en-flippen, met de juiste toewijding kun je goed geld verdienen met jouw investering. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het beleggen in vastgoed, hoe laag jouw startkapitaal ook is!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen