Investeren in vastgoed? Zo begin je!
Investeren in vastgoed? Zo begin je!
30 maart 2023 

Investeren in vastgoed? Zo begin je!

Of je nu €5.000 of €500.000 ter beschikking hebt, als je de juiste stappen zet kan investeren in vastgoed je veel geld opleveren! In dit artikel lees je alles over hoe je kan beginnen met investeren in vastgoed. Ready? Let's go!


Dit is wat je moet weten over investeren in vastgoed

Wil je het gouden ei leren kraken met vastgoed? Met de juiste investeringen in vastgoed, kan jouw geld flink groeien. Ben je nieuw in de wereld van vastgoedbeleggingen en weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij vertellen je precies wat de voor- en nadelen zijn van investeren in vastgoed en waar je allemaal in kunt investeren.

Wat is investeren in vastgoed precies?

Wat is investeren in vastgoed?

Kortgezegd betekent investeren in vastgoed het kopen, verkopen of huren van gebouwen en grond. Het kan dan gaan om zowel commerciële gebouwen en grond, zoals kantoorpanden, als woningbezit. Door te investeren in vastgoed kun je flink geld verdienen aan bijvoorbeeld maandelijkse huur, toename in waarde van het bezit of door je bezittingen te verkopen.

beleggen in vastgoed is de ideale manier om een stabiele lange termijn investering te maken. Van alle beleggingen die er zijn, wordt vastgoedbeleggen namelijk gezien als één van de meest stabiele beleggingsvormen voor de lange termijn. Dit maakt ook dat de kans groot is dat je met investeren in vastgoed een groot rendement behaalt.

Hoe begin je met investeren in vastgoed? 

Als je klaar bent om te gaan investeren in vastgoed, is het goed om vooraf wat onderzoek te doen. Volg bijvoorbeeld de markttrends, stel doelen op en win advies in van vastgoedexperts - zoals makelaars of adviseurs – zodat je op alle fronten optimaal weet waarmee bezig bent. Kijk ook welke investeringsmogelijkheden er zijn; ga je voor directe vastgoedinvestering of voor bijvoorbeeld een crowdfunding?

Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt gaan investeren. Hoeveel geld heb je beschikbaar? Zorg dat je een plan hebt en dat je weet wat de risico's zijn.

En als laatste, lees je goed in over de wet- en regelgeving rondom vastgoedinvesteringen, zodat je weet aan welke regels je je moet houden en welke rechten jij als vastgoedinvesteerder hebt.

Dit zijn de voordelen van investeren in vastgoed

Zoals je misschien wel weet, heeft het investeren in vastgoed veel voordelen. Als je nog niet zeker weet of investeren in vastgoed wel iets voor jou is, zullen deze 3 redenen je vast overtuigen!

Door te investeren in vastgoed kun je hoge rendementen behalen

Investeren in vastgoed is een lucratieve manier om je geld te verdienen. Met de juiste kennis en beleggingsstrategie kan het resulteren in aanzienlijke winstgevende resultaten op lange termijn! Ook kun je door te investeren in vastgoed makkelijk een maandelijkse cashflow realiseren. Bijvoorbeeld door maandelijkse huur die je ontvangt.

Het is een relatief stabiele investering die je maakt

Een ander voordeel van investeren in de vastgoed, is dat het een markt is die nooit zal opdrogen. Dat betekent dat investeren in vastgoed een zeer stabiele beleggingsoptie is. Ongeacht veranderende economische, politieke of technologische omstandigheden, heeft vastgoed immers altijd een waarde.

Je kunt als vastgoedinvesteerder gebruik maken van fiscale voordelen

Investeren in vastgoed kan je de kans geven om te profiteren van fiscale voordelen! Zodra jouw investering iets opbrengt, heeft dat ook impact bij de belastingaangifte. Wees dus slim – controleer welke regels er voor jou van toepassing zijn en haal daarmee wat extra winst uit je investering.

Dit zijn de nadelen van investeren in vastgoed

Uiteraard heeft het investeren in vastgoed ook enkele nadelen. Omdat we je een compleet beeld willen geven van investeren in vastgoed, lichten we hieronder enkele nadelen voor je toe.

Je hebt vaak een hoog startkapitaal nodig 

Investeren in vastgoed kan heel lucratief zijn, maar je moet ook bereid zijn om - zeker in het begin - een flinke investering te maken. Over het algemeen heb je om te kunnen investeren in vastgoed een hoog startkapitaal nodig. Maar dat niet alleen, je bent namelijk ook geld kwijt aan verzekeringen en belastingen die je moet betalen zodra je investeert in vastgoed.

Ook investeren in vastgoed is niet zonder risico's

Als je wilt investeren in vastgoed, betekent dat niet automatisch een gegarandeerde winst. Er zijn risico's: als je je onvoldoende informeert voorafgaand aan de investering, kan het resulteren in verlies! Doe dus goed research voordat je besluit om te investeren in vastgoed.

Je hebt over het algemeen veel geduld nodig

Als je een grote investering doet, kan het soms een tijd duren voordat je een resultaat ziet van die investering. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met lange verkooptijden. Ook kan het gebeuren dat de huizenprijzen enige tijd dalen. Dan moet je wachten tot deze weer stijgen. Vergeet niet dat goede voorbereiding de helft van de reis is, en... geduld is een schone zaak!

Op welke manieren kun je investeren in vastgoed?

Als je wilt investeren in vastgoed, heb je heel veel mogelijkheden! Om je wegwijs te maken in alle opties, hebben we 8 manieren van investeren in vastgoed hieronder voor je uitgelegd.

Direct investeren in vastgoed

Je kunt direct in vastgoed investeren door bijvoorbeeld een huis of appartement te kopen zodat je deze kunt verhuren. Dit betekent wel dat je verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verhuur van de woning. Bovendien raden we aan om altijd rekening te houden met toekomstige kosten zoals verzekeringen of eventueel nodig onderhoud. Door een goed financieel plan te maken, kun je van jouw vastgoedinvestering een fijn passief inkomen maken!

Crowdfunding voor vastgoed

Crowdfunding voor vastgoed is een relatief nieuw fenomeen waarmee je veel geld kunt verdienen. Met de hulp van andere investeerders, die ook relatief kleine bedragen inleggen, wordt één groot vastgoedproject gefinancierd, waar jij dan weer winst uit kunt halen. Plus: als investor verdien je vaak een rentevergoeding bovenop het rendement dat het project oplevert - top toch?! Er zijn diverse crowdfundingplatforms die je kunnen helpen bij het vinden van een goed investeringsproject. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe manier om in vastgoed te investeren met een kleiner kapitaal, is crowdfunding the way to go!

Beleggen in een REIT (Real Estate Investment Trust)

Ben je op zoek naar een manier om gebruik te maken van de voordelen van vastgoedbelegging, maar met minder risico dan directe investeringen? Dan zijn Real Estate Investment Trusts (REIT's) iets voor jou! REIT's zijn openbaar verhandelbare bedrijven die eigenaar zijn van winstgevend vastgoed - van winkelcentra, kantoren tot appartementengebouwen. REIT’s bieden hogere rendementen dan gewone aandelenfondsen of obligaties. Eén belegging waar je het maximale uit haalt? Zonder twijfel deze!

Investeren in vastgoedfondsen

Wil je investeren in vastgoed, maar heb je geen zin om eigenaar te worden van bijvoorbeeld een woning? Dan is een vastgoedfonds misschien precies wat jij zoekt! Er bestaan verschillende soort fondsen – van openbaar tot privaat en gesloten. Neem de tijd om erachter te komen welk soort vastgoedfonds bij jou past en start met investeren!

Investeren in opties en futures op de beurs van vastgoedbedrijven

Ook als je niet zoveel geld hebt om te investeren, kun investeren in vastgoed! Namelijk met opties en futures! Deze manier van beleggen geeft jou namelijk de mogelijkheid om met minder geld toch een stukje van een vastgoedbedrijf te bezitten. Met opties kun je profiteren van dalende of stijgende prijzen, terwijl future transacties gericht zijn op alleen maar winst maken wanneer aandelenkoersen stijgen.

Beleggen in obligaties van vastgoedbedrijven 

Ben je op zoek naar een stabiele en rendabele investering? Dan is beleggen in vastgoedbedrijfsobligaties de perfecte optie voor jou. Wanneer je obligaties koopt, steun je een vastgoedbedrijf door middel van een lening. Hier tegenover staan rentepercentages die fiscaal aftrekbaar zijn - dus niet alleen word je beloond met gegarandeerde inkomsten uit de betaling van rentes, maar je verdient er ook wat extra's mee dankzij de fiscale voordelen!

Investeren in vakantiewoningen

Een relatief makkelijke en zeer stabiele manier van investeren in vastgoed, is het kopen van een vakantiewoning. Deze kun je vervolgens verhuren aan toeristen, waardoor je op maandelijkse basis inkomen genereert! Houd bij het investeren in vakantiewoningen wel rekening met verzekeringen en onderhoudskosten.

Meedoen aan een joint venture met vastgoedontwikkelaars

Een joint venture met vastgoedontwikkelaars is een vorm van samenwerking tussen meerdere partijen, waarbij iedere partij geld inlegt voor het ontwikkelen en beheren van vastgoed. Het is een geweldige manier om kennis, ervaring en financiële middelen te combineren – waardoor jouw rendement enorm kan stijgen! Bovendien krijg je met een joint venture ook de voordelen van samenspel - meer expertise en een breder bereik.

Beleggingsstrategieën zoals koop, verbouw en verkoop

Als je op zoek bent naar een investeringsproject waar je veel invloed op kunt uitoefenen, dan is de 'koop, verbouw en verkoop strategie' absoluut iets voor jou! Het principe is simpel: je koopt onroerend goed, verbouwt of renoveert deze en verkoopt deze vervolgens met een grote winst! Er zitten wel wat risico's verbonden aan deze strategie – maar wie weet levert het jou uiteindelijk veel geld op!

Kun je ook investeren in vastgoed met weinig geld?

Investeren in vastgoed met weinig geld

Zelfs als je maar weinig geld hebt, kun je investeren in vastgoed! Zo kun je bijvoorbeeld een betaalbare woning kopen of deelnemen aan een joint venture met vastgoedontwikkelaars. Of wat dacht je van beleggen in opties en futures? Voor al deze investeringsvormen heb je relatief weinig geld nodig. Dus ja, ook met een klein startkapitaal kun jij beginnen met investeren in vastgoed!

Conclusie

Investeren in vastgoed is een fantastische manier om veel winst te maken. Er zijn talloze mogelijkheden wanneer je wilt investeren in vastgoed. Ook kun je met relatief weinig geld al goede investeringen maken. Of je nu kiest voor obligaties of opties & futures - met wat onderzoek en de juiste strategie kan je veel winst maken. Waag dus gerust die sprong in het diepe en laat niemand je stoppen in de weg naar financieel succes!

Voor welke investeringsoptie zou jij kiezen?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen