How to: dropshippen met VidaXL
How to: dropshippen met VidaXL

Dropshippen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek! Met dropshipping beheer je een webshop waarbij je geen eigen voorraad hebt. Het resultaat: flink geld kunnen verdienen zonder dat je een voorraad hoeft te beheren of je bezig hoeft te houden met het inpakken en verzenden van bestellingen. Dit betekent dat je snel kunt opstarten, je hebt minder kapitaal nodig en je bent niet aan een locatie verbonden.


Om aan dropshipping te kunnen doen, heb je een leverancier nodig. De leverancier verzendt immers de bestellingen van jouw webshop naar jouw klanten. Een voorbeeld van zo'n leverancier is VidaXL. VidaXL is een dropshipping-leverancier met een enorme voorraad aan veel verschillende artikelen. In dit blog lees je alles over hoe je met dropshipping kunt beginnen met VidaXL als leverancier.

Dropshippen met VidaXL: dit moet je weten

VidaXL is een Nederlandse groothandel met meer dan 30 jaar ervaring. De grote catalogus - met meer dan 1000 producten - bevat veelal huishoudartikelen, van meubels tot elektronica artikelen en accessoires voor je huisdier.

Wat voor assortiment biedt VidaXL?

Assortiment VidaXL

Met VidaXL als leverancier krijg toegang tot een uitgebreide keuze aan producten. Of het nu gaat om een loungeset voor in de tuin, een stofzuiger of een kattenkrabpaal - VidaXL biedt een catalogus van meer dan duizend producten in het huishoudelijke segment.

Het assortiment van VidaXL bestaat dus veelal uit huis-, tuin- en keukenproducten. Maar je vindt er ook producten als kappersstoelen, paspoppen en werktafels. Kortom: heel veel producten voor ondernemers uit verschillende sectors. Voeg als dropshipper verschillende productlijnen toe en verhoog jouw concurrentievoordeel terwijl je meer bezoekers trekt én geld maakt: win-win!

Welke voordelen heeft dropshippen met VidaXL?

Dropshippen met VidaXL als leverancier heeft veel voordelen. Om het je makkelijk te maken, hebben we een aantal van deze voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dropshippen met VidaXL bespaard tijd, moeite en geld

Als je ervoor kiest om te dropshippen met VidaXL bespaar je veel tijd, moeite en geld, omdat je geen eigen voorraad aan producten hoeft aan te leggen. Hierdoor loop je ook een stuk minder risico, omdat je niet bang hoeft te zijn dat je met voorraad zit die je niet verkocht krijgt. Ook het gereedmaken, inpakken en verzenden van bestelde producten wordt gedaan door VidaXL, waardoor jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: omzet maken met je webshop!

VidaXL biedt een groot assortiment van hoge kwaliteit

We benoemden het al eerder: VidaXL heeft een ontzettend groot assortiment, waardoor je veel keuze hebt in wat je aanbiedt op je webshop. Als bonus kun je gebruik maken van de actuele product foto's en -beschrijvingen van VidaXL om je webshop snel te vullen met producten. Je hoeft je dus ook niet bezig te houden met productfotografie en het schrijven van productteksten. Nog beter: de productbeschrijvingen zijn beschikbaar in 32 talen. Ook krijg je als dropshipping partner van VidaXL regelmatig updates en aanbiedingen van producten uit het VidaXL assortiment.

Met VidaXL ben je verzekerd van blije klanten

Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk dat de klanten die iets bij jou kopen, tevreden zijn. Daarom zijn een snelle levertijd, lage verzendkosten en scherpe prijzen belangrijk! Als je voor VidaXL als dropshipping leverancier kiest, kun je een vinkje zetten achter deze 3 dingen. Want VidaXL verzendt de bestelde producten meestal binnen 48 uur. Bovendien zijn de verzendkosten laag, ook als je klanten in het buitenland hebt. En wanneer je vragen of hulp nodig hebt, heeft VidaXL een betrouwbare klantenservice waar je gebruik van kan maken.

Welke nadelen heeft dropshippen met VidaXL?

Natuurlijk heeft dropshippen met VidaXL ook nadelen. Omdat we je goed willen informeren, lichten we nadelen van dropshippen met VidaXL hieronder toe.

VidaXL biedt geen gratis proefperiode

Helaas kun je bij VidaXL geen gebruik maken van een gratis proefperiode. Dat betekent dat je direct een commitment moet aangaan. Om te dropshippen op VidaXL betaal je namelijk €30 euro per maand.

De klantenservice van VidaXL is niet altijd even goed bereikbaar

Een tweede nadeel is dat de klantenservice van VidaXL niet altijd even goed bereikbaar is. Dit kan geïrriteerde klanten opleveren en hun loyaliteit naar jouw webshop toe aantasten. Gelukkig kun je dit goed oplossen door zelf de klantenservice van jouw webshop op te pakken.

De app van VidaXL werkt niet altijd optimaal

Wanneer je dropshipper bent op VidaXL kun je gebruik maken van een app waarmee je bijvoorbeeld makkelijk producten kunt importeren. Helaas blijkt uit de vele online reviews dat de app niet altijd goed werkt. Dit is voor de klantbeleving natuurlijk geen probleem, maar je wilt het jezelf natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom is dit zeker iets om in je achterhoofd te houden.

Beginnen met dropshippen met VidaXL

Als je dropshippen met VidaXL als leverancier overweegt, lees dan snel verder! In een paar simpele stappen leggen we uit hoe je begint met dropshippen met VidaXL.

Dropshippen met VidaXL: een stap-voor-stap gids

Beginnen met dropshippen VidaXL

Stap 1: maak een account aan bij VidaXL en meld je aan als dropshipping partner. Je betaalt als partner €30 per maand, maar hoeft geen commissies te betalen over de winst die je maakt.

Stap 2: kies uit de uitgebreide catalogus welke producten je wilt aanbieden op je webshop.

Stap 3: voeg de producten toe aan je webshop, evenals de productfoto's en -beschrijvingen. Dit is super makkelijk gedaan!

Stap 4: yes, je eerste bestelling is binnen! Jij bestelt het product bij VidaXL voor de klant. Nu kan je achterover leunen. VidaXL zorgt ervoor dat de bestelling terechtkomt bij de klant.

Stap 5: geniet van de winst die je maakt, promoot je webshop, creëer marketingcontent en trek bezoekers naar je webshop. Jij bent er klaar voor om geld te verdienen!

Conclusie

Wil jij graag extra inkomsten genereren? Dropshippen met VidaXL is een uitstekende optie! Je profiteert van hun grote catalogus boordevol producten, betaalbare verzendkosten en snelle levertijden. Bovendien betaal je geen commissies en en plaats je gemakkelijk de producten van VidaXL op je webshop. Dus wat houdt je nog tegen? Start vandaag nog met dropshipping bij VidaXL en maak direct winst!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen