Hoe te beginnen met verkopen op Amazon
Hoe te beginnen met verkopen op Amazon
15 januari 2023 

Hoe te beginnen met verkopen op Amazon

Ben jij op zoek naar een manier om je inkomen te verhogen en meer winst te maken? Verkopen op Amazon kan de perfecte oplossing zijn. Met meer dan 310 miljoen actieve klanten wereldwijd is Amazon een van de grootste e-commerce platforms ter wereld. Het is een ideale plek voor zowel particulieren als bedrijven om hun producten en diensten op de markt te brengen. 

Starten met verkopen op Amazon is echter niet zo eenvoudig als het opzetten van een winkel en wachten tot de klanten binnenrollen. Er zijn verschillende stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf succesvol wordt. 

In dit artikel bekijken we die stappen, zodat je daarna ook vol vertrouwen kunt beginnen met verkopen op Amazon.


Een Amazon Seller account aanmaken

Het aanmaken van een Amazon Seller account is de eerste stap naar een succesvolle onderneming op het Amazon-platform. Je moet informatie verstrekken zoals jouw naam, adres, contactgegevens en een geldig e-mailadres. Zodra je deze informatie hebt ingevuld moet je een betalingsmethode selecteren, die zal worden gebruikt voor betalingen naar of van jouw account. Je kan kiezen voor een creditcard, bankoverschrijving of Amazon-cadeaubon.

Kies de juiste producten om te verkopen

Kies de juiste producten om te verkopen

Als het gaat om het verkopen van producten op Amazon, is het kiezen van de juiste items om te verkopen essentieel voor succes. Het is belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je kwaliteitsproducten verkoopt die klanten zullen aanspreken en bij voorkeur ook leiden tot herhaal-aankopen. Een van de beste manieren om dit te doen is door te kijken naar de best verkopende producten in de categorie waarin je geïnteresseerd bent, evenals hun klantenbeoordelingen. 

Dit kan je een idee geven van wat je klanten zoeken en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw producten zich onderscheiden van de concurrentie.

Stel je winkel en advertenties in

Het opzetten van je winkel en advertenties is een belangrijke stap als je succes wilt boeken met verkopen op Amazon. Je moet een professioneel ogende pagina maken die jouw producten en diensten nauwkeurig beschrijft, en die contact maakt met potentiële klanten.

Verder is het ook een goede gewoonte om meerdere advertentiemogelijkheden te gebruiken, zoals gesponsorde productadvertenties (Sponsored Products van Amazon), display advertenties en zoekadvertenties, om het verhaal over jouw producten effectief te verspreiden.

Optimaliseer je advertenties voor maximale zichtbaarheid

Het optimaliseren van je advertenties voor maximale zichtbaarheid is een essentieel onderdeel van het verkopen op Amazon. Je wilt ervoor zorgen dat potentiële klanten je kunnen vinden, en dit vereist een aangepaste aanpak van je advertentiecampagne. Een manier om de zichtbaarheid van je advertenties te verbeteren is het effectief gebruik van zoekwoorden. 

Met het identificeren van relevante zoekwoorden, zal jouw product of dienst onder ogen komen bij het juiste publiek. Je moet ook Amazon-reviews of externe klantbeoordelingen gebruiken om je zichtbaarheid te vergroten. Want klanten houden ervan feedback te geven en interactie speelt hierbij een belangrijke rol.

Door een proactieve benadering van je advertentiecampagne kun je de zichtbaarheid maximaliseren en de winst verhogen.

Het promoten van je Amazon-items op sociale media

Het promoten van je Amazon items op sociale media is een van de meest effectieve manieren om de verkoop te verhogen en potentiële klanten te bereiken. Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om jouw producten te promoten. Je kan bijvoorbeeld denken aan het creëren van inhoud die verband houdt met het product, het optimaliseren van berichten met hashtags, het in gesprek gaan met influencers en ook daar advertenties inzetten.

Het creëren van inhoud met betrekking tot je product is een geweldige manier om de betrokkenheid bij potentiële klanten te vergroten. Je kunt video's, tutorials en artikelen over het product plaatsen en hashtags gebruiken om het mensen gemakkelijker te maken jouw inhoud te vinden. Er zijn verschillende platformen die je kunt gebruiken zoals Facebook, Instagram, TikTok en YouTube om je publiek te bereiken.

Het beheren van je voorraden, bestellingen en logistieke processen

Het beheren van je voorraad, bestellingen en logistieke processen is een van de belangrijkste stappen die je moet nemen om je bedrijf succesvol te maken bij het verkopen op Amazon. Het goed afhandelen van deze taken kan je helpen om tijd en geld te besparen terwijl je veel makkelijker uitblinkt op het gebied van klantenservice.

Amazon kan ook de logistiek voor je regelen ...

Met betrekking tot voorraadbeheer is het belangrijk om te begrijpen hoe "Fulfillment by Amazon" (FBA) werkt. Via dit programma kun je je producten laten opslaan in magazijnen van Amazon en vervolgens snel en efficiënt naar klanten laten verzenden. Dit helpt ervoor te zorgen dat bestellingen van klanten snel en zonder fouten worden afgehandeld.

Houd je digitale schappen vol!

Verder is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw voorraadniveaus nauwkeurig blijven, zodat je klanten geen "nee" hoeft te verkopen. Dit kan worden gedaan met behulp van voorraadbeheer software die het proces automatiseert. En ervoor zorgt dat je altijd voldoende voorraad hebt om aan de vraag van de klant te voldoen.

Prestaties meten, gegevens analyseren en strategieën aanpassen

Prestaties meten, gegevens analyseren en strategieën aanpassen

Het meten van prestaties, analyseren van gegevens en aanpassen van strategieën zijn essentieel voor elk bedrijf dat succes wilt bereiken op Amazon. Door deze praktijken toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw producten door het juiste publiek worden gezien. Maar ook dat aanbiedingen zijn geoptimaliseerd voor maximale zichtbaarheid, en prijzen eventueel snel kunnen worden aangepast.

Bij meten van prestaties moet je denken aan bijhouden van belangrijke statistieken zoals impressies, kliks en conversies, maar ook het bewaken van de prestaties van verschillende zoekwoorden. En het bijhouden van de interactie tussen klanten en een product. Het analyseren van die gegevens helpt om potentiële problemen snel op te lossen en kansrijke gebieden te ontdekken.

Dit kan vervolgens worden gebruikt om strategieën aan te passen, zoals het verhogen van de advertentie-uitgaven in bepaalde gebieden of het optimaliseren van de zoekwoorden om de verkoop te verhogen.

Ten slotte kan het bijstellen van strategieën leiden tot wijzigingen in de prijsstelling, productbeschrijvingen, of zelfs de toevoeging van nieuwe producten. Al deze stappen zijn een belangrijk onderdeel van het runnen van een succesvol Amazon bedrijf. Als ze goed worden uitgevoerd kunnen ze leiden tot meer verkoop en meer winst voor de verkoper.

Conclusie

Verkopen op Amazon kan een geweldige manier zijn om je inkomen te verhogen en meer winst te maken. Het is echter belangrijk om het proces van online verkopen te begrijpen om je bedrijf te laten slagen. De hierboven beschreven stappen - van het creëren van inhoud met betrekking tot jouw product, het beheren van voorraad en bestellingen, het gevuld houden van digitale schappen en het meten van prestaties - zijn allemaal belangrijke elementen die nodig zijn voor succes bij het verkopen op Amazon.

Met toewijding en hard werken zal je snel resultaten behalen en de klanten zien binnenrollen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen