Live Chainlink (LINK) koers: actueel en historisch!
chainlink koers
Crypto
Bas Urlings
Crypto
03/31/2023
5 min
0

Live Chainlink (LINK) koers: actueel en historisch!

03/31/2023
5 min
0

Chainlink (LINK) is een cryptocurrency-project met als visie het stimuleren van een wereldwijd, gedecentraliseerd orakelnetwerk over talloze computers om betrouwbare, real-world gegevens te leveren aan slimme contracten die bovenop verschillende blockchains draaien.

Je wilt naast alle ontwikkelingen natuurlijk ook de koers van de LINK token weten.

In dit artikel vind je:

  • Live Chainlink (LINK) koers
  • Historische Chainlink (LINK) prijzen
  • Informatie over Chainlink (LINK)
  • Conclusie

Hieronder vind je de actuele Chainlink koers, met rechtsboven de prijs en links het verschil in percentage van de dag.


Om inzicht te krijgen in de toekomstige koers van Chainlink (LINK), is het raadzaam om te kijken naar de historische prijzen. Deze kunnen je helpen trends te identificeren. Het wordt aanbevolen om een live Chainlink (LINK) kaart te raadplegen, omdat de prijzen voortdurend fluctueren. Op deze manier kun je altijd zien welke prijs Chainlink heeft bereikt.

De reden dat Chainlink zo nuttig is, is dat het slimme contracten op blockchains verbindt met gegevens en gebeurtenissen uit de echte wereld.

Slimme contracten zijn blockchain-programma's die zichzelf uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ze zijn een van de meest gebruikte blockchain-tools ...en blockchain-platforms die slimme contracten kunnen uitvoeren, zijn enorm populair. Maar ze hebben een beperking dat het blockchain-orakelprobleem wordt genoemd. Ze kunnen niet communiceren met off-chain data of informatie die niet op de blockchain staat.

Blockchain-orakels lossen dat probleem op. Een orakel is een brug die een slim contract de gegevens brengt die het nodig heeft. Het is ook belangrijk dat het slimme contract nauwkeurige gegevens ontvangt, en dat is waar het Chainlink Oracle Network om de hoek komt kijken.

Chainlink bestaat uit verschillende gedecentraliseerde orakelnetwerken. Elk netwerk bestaat uit meerdere blockchain-orakels die gegevens ophalen en valideren. Hierdoor kunnen slimme contracten met behulp van Chainlink gegevens ophalen van tientallen tot honderden orakelknooppunten en het resultaat samenvoegen in plaats van te vertrouwen op een enkel orakel.

Naast het verbinden van slimme contracten met data, breidt de ambitieuze versie 2.0 van Chainlink zijn dienstenpakket uit met het verbinden van slimme contracten met off-chain berekeningen, betalingen en evenementen.

Met de uitbreiding van off-chain-functionaliteit ziet Chainlink de evolutie van een geheel nieuwe klasse van "hybride" slimme contracten - en met Chainlink-knooppunten in het midden van dit alles.

Chainlink breidt ook op een slimme manier zijn ecosysteem uit door dataproviders in staat te stellen hun data rechtstreeks aan blockchain-applicaties (op elke blockchain) te verkopen door simpelweg hun Application Programming Interface (API) te verbinden.

chainlink koers

Hoewel Chainlink in een meerjarig proces zit om zijn orakelfuncties uit te breiden, werkt de manier waarop het momenteel gegevens levert aan blockchain-applicaties als volgt: wanneer een gebruiker via Chainlink off-chain-gegevens nodig heeft voor zijn slimme contract, dienen ze een verzoek in. Het Chainlink-protocol reageert door een service level agreement (SLA) op te stellen.

De SLA omvat drie deelcontracten met elk een eigen functie:

  • Chainlink Reputation Contract: evalueert de reputatiescores van orakels en negeert onbetrouwbare scores.
  • Chainlink Order-Matching Contract: brengt het verzoek naar orakels, neemt biedingen en selecteert de orakels die het verzoek zullen afhandelen.
  • Chainlink Aggregating Contract: ontvangt die gegevens van de orakels en valideert deze. Als de meeste orakels bijvoorbeeld één antwoord geven, maar twee geven andere informatie, worden de antwoorden van die twee orakels genegeerd.

Chainlink is niet beperkt tot orakels die deel uitmaken van zijn netwerk. Het kan ook gegevens verzamelen van externe orakels met behulp van de Chainlink Core-software en externe adapters.

Dit is hoe ze werken:

  • Chainlink Core: leest het verzoek en leidt het naar een Chainlink-knooppunt.
  • External adapter: verbindt het knooppunt met een externe gegevensbron en vertaalt verzoeken van een blockchain-programmeertaal naar een real-world programmeertaal.

Gebruikers betalen Chainlink-knooppuntoperators (die off-chain-gegevens leveren) in LINK-tokens. Node-operators bepalen de prijzen voor hun diensten.

Chainlink-knooppunten moeten ook LINK inzetten, wat betekent dat ze die tokens op de blockchain vergrendelen als onderpand. De hoeveelheid LINK die een node heeft ingezet, is één factor in de reputatiescore. Wanneer een knooppunt onbetrouwbaar of oneerlijk is, belast het Chainlink-protocol zijn LINK-inzet. Dit helpt ervoor te zorgen dat knooppunten nauwkeurige informatie verstrekken.

Kopen of verkopen?

Veel LINK "marines" zoals aanhangers ook wel eens worden genoemd, geloven in het project voor de langere termijn. Je moet alleen wel snappen dat er natuurlijk meer gebeurt in cryptoland. Er zijn bv. ook andere projecten bezig met soortgelijke doelen. Hoewel Chainlink een redelijk goede reputatie heeft is het wel onderhevig aan vraag, aanbod en ook de use-case ervan ...die allen een rol spelen aangaande bepalen van prijs.

Wil je LINK kopen en laten staan voor mogelijk toekomstige groei?

Doe het op een verstandige manier.

chainlink koers

Je kunt er ook voor kiezen om te traden met LINK. Wat je dan bv. kun doen tegen de dollar, het tradingpaar is dan LINKUSD ...maar het kan ook tegen bv. stablecoins worden verhandelt.

Zorg er dan wel voor dat je eerst weet hoe traden werkt. Want de meeste mensen die ermee beginnen verliezen geld. Dit komt omdat ze er zonder educatie mee starten ...maar de cryptomarkten fluctueren nogal en met de juiste kennis kun je hiervan profiteren. Investeren in kennis kan het verschil zijn tussen dikke winsten of grote verliezen.

Overigens kun je nog veel meer cryptocurrencies traden, wanneer kansen daarop zich voordoen.

Chainlink is een kwaliteitsinvestering die het overwegen waard is wanneer jij een cryptocurrency-portfolio opbouwt. Het biedt uitstekende bruikbaarheid, brede acceptatie en heeft een aanzienlijk first-mover-voordeel in vergelijking met andere gedecentraliseerde orakelnetwerken.

Slimme contracten op elk blockchain-netwerk hebben gegevens uit de echte wereld nodig (en zullen die ook nodig blijven hebben). Chainlink biedt een efficiënte en nauwkeurige orakeloplossing. Het feit dat er al zoveel projecten zijn die het Chainlink-netwerk gebruiken, getuigt van het nut ervan.

Wat ook een goed voorteken is voor de groeiende acceptatie van Chainlink, is het feit dat het blockchain-agnostisch is en niet gebonden is aan een enkel netwerk. Chainlink heeft ook initiatief getoond bij het voorstellen van een wereldwijde, open-source standaard voor cross-blockchain messaging, het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP). Of CCIP nu een populaire wereldwijde standaard wordt of niet, het voorstel is belangrijk en het plaatst Chainlink in een prominente positie terwijl de blockchain-industrie blijft evolueren.

Als je naar de orakeltokenmarkt kijkt, is het duidelijk dat Chainlink in een zeer sterke positie verkeert. Geen van zijn concurrenten komt zelfs maar in de buurt qua grootte. Vanaf mei 2022 had geen enkel ander orakeltoken zelfs maar een tiende van de marktkapitalisatie van Chainlink of was het doorgebroken in de top 100 cryptocurrencies.

Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn met investeringen in cryptocurrency. Prijzen zijn volatiel en kunnen snel stijgen of dalen. Wanneer jij besluit te investeren in Chainlink, andere projecten of cryptocurrency-aandelen, wees dan voorzichtig met hoeveel je uitgeeft.

Conclusie

Wat je ook besluit te doen, er zijn dus genoeg manieren om met LINk bezig te zijn ...succes!


Reacties
Categorieën