Volg de Ethereum koers: info, actuele waarde en meer
Volg de Ethereum koers: info, actuele waarde en meer
03 maart 2023 
in Crypto

Volg de Ethereum koers: info, actuele waarde en meer

Ethereum is een open-source, blockchain-gebaseerd gedistribueerd computerplatform met "smart contract" functionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM), die scripts kan uitvoeren met behulp van een internationaal netwerk van openbare knooppunten.

Ethereum biedt ook een cryptocurrency token genaamd "ether" dat tussen rekeningen kan worden overgedragen en gebruikt om deelnemende knooppunten te compenseren voor uitgevoerde berekeningen.

Ethereum werd eind 2013 voorgesteld door Vitalik Buterin, een cryptocurrency onderzoeker en programmeur.

In dit artikel vind je onder andere:

  • Een korte uitleg over Ethereum (ETH)
  • De actuele Ethereum koers
  • Hoe je Ethereum kunt kopen en verkopen

Live Ethereum koers


Ethereum is 's werelds tweede grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, en heeft sinds zijn lancering in 2015 een enorme groei doorgemaakt. De prijs van Ethereum is zeer volatiel en onvoorspelbaar geweest, prijzen schommelen enorm ...en het is daarom ook belangrijk de koersen te volgen tijdens bullmarkets en bearmarkets om daarvan te profiteren. Je kunt daarvoor live op de kaarten kijken.

Wat is Ethereum precies?

Ethereum is een open-source en gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd platform waarmee ontwikkelaars slimme contracten kunnen schrijven en uitvoeren in een veilige en vertrouwde omgeving. Slimme contracten zijn zelf uitvoerende overeenkomsten gecodeerd als computerprogramma's, die gebruikt kunnen worden voor bijna elk type transactie of overeenkomst tussen partijen.

De Ethereum blockchain slaat de gegevens van deze contracten, alle bijbehorende gegevens en records op. Zo kun je erop vertrouwen dat Ethereum beloften nakomt, zonder derde partijen die tot fraude kunnen leiden. Het is een geweldige keuze voor bedrijven, ontwikkelaars en particulieren die veilig willen handelen.

Kortom, Ethereum is een krachtig hulpmiddel dat mensen in staat stelt veilig met elkaar te communiceren zonder tussenkomst van derden!

Hoe kun je Ethereum kopen en verkopen?

Ethereum is een van de populairste cryptocurrencies ter wereld, en is een populaire keuze voor handelaren die hun cryptoportefeuilles willen diversifiëren. Er zijn veel verschillende manieren om Ethereum te kopen en te verkopen. De meest gebruikte methode is via cryptocurrency exchanges. Deze beurzen bieden klanten een gemakkelijke manier om Ethereum te kopen en te verkopen, evenals andere digitale munten.

Het is echter belangrijk om je onderzoek te doen voordat je investeert bij een cryptocurrency exchange, want er zitten hele goede tussen ...maar ook slechte. Een andere optie is het gebruik van een peer-to-peer platform zoals LocalEthereum of OpenBazaar. Met deze platforms kunnen gebruikers Ethereum direct van andere gebruikers kopen en verkopen, zonder gebruik te maken van derde partijen. Dit kan een veiligere manier zijn om Ethereum te kopen, omdat je rechtstreeks handelt met een ander individu op het platform, echter zul je ook daar natuurlijk je ogen open moeten houden en verstandig dienen te handelen.

Je kunt ook nog kiezen voor een normale "custodian", waarmee je jouw persoonlijk wallet laat beheren door een online partij die daarover waakt ...wil je liever alles zelf bewaren? Kies dan voor een hardware-wallet of paper-wallet (of zelfs een software-wallet, ook al zijn die weer iets gevoeliger voor diefstal en fraude).

Ethereum spot of derivatives (met leverage / hefboom)?

Je kunt fluctuaties in de Ethereum waarde traden op verschillende manieren. Namelijk met spot (waarbij je de Ethereum feitelijk koopt en / of verkoopt), derivatives (handelen van ETH contracten) en die laatste bv. ook met "leverage" ofwel hefboom doen (vergroten van je positie voor meer winst).

De meeste investeerders kiezen voor spot ...en wil je bv. derivatives met leverage (hefboom) gaan traden, zorg er dan wel voor dat je eerst leert hoe dit werkt.

Educatie is het allerbelangrijkste, want je ziet veel mensen die zonder enige kennis starten ...en daarmee veel geld kwijtraken.

Ethereum nieuws volgen (updates)

Het volgen van Ethereum nieuws is een belangrijke manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de blockchaintechnologie en de cryptocurrency ruimte. Door goed op te letten kunnen beleggers beter geïnformeerde beslissingen nemen bij het handelen of investeren in digitale valuta.

Bovendien kan op de hoogte blijven van het laatste nieuws gebruikers helpen om potentiële oplichting en andere kwaadaardige activiteiten voor te blijven.

Ethereum nieuws omvat updates over het platform zelf, zoals komende hard forks en andere veranderingen die worden doorgevoerd om de schaalbaarheid te verbeteren. Daarnaast zullen beleggers op de hoogte willen zijn van alle ontwikkelingen in het mondiale regelgevingslandschap rond digitale activa.

Ethereum nieuws volgen betekent ook aandacht besteden aan nieuwe coins en toepassingen die met behulp van het platform worden gebouwd. Je hebt namelijk de layer 1 (ETH) en bv. layers 2,3,4 etc. ...bv. een nieuwe usecase die gebruikmaakt van het ETH platform en daar verder op uitbouwt met specifieke doelen.

Ethereum nieuws volgen is 1 ding, maar de Ethereum koers volgen in bv. Tradingview geeft je nog veel meer informatie. Want traders maken d.m.v. Technische Analyse (TA) veel beter gebruik van koersbewegingen, omdat ze weten wat er speelt. Misschien ken je de uitspraak "charts are truth" wel, wat neerkomt op "kaarten zijn waarheid" en geven je dus de eerlijkste informatie om slimme beslissingen te nemen bij het kopen en verkopen van Ethereum. Want nieuws en hype vertellen niet altijd de juiste info.

Focus dus op de juiste educatie om te slagen!

Welke voordelen heeft Ethereum (ETH)?

Ethereum is momenteel de nummer 2 in coinmarketcap.com, naast bitcoin dus de grootste cryptocurrency met een hoge potentie ...laten we eens naar enkele voordelen kijken.

  • Veiligheid: Ethereum is een gedecentraliseerd netwerk dat cryptografie gebruikt om veilige transacties en gegevensopslag te garanderen.
  • Flexibiliteit: met de blockchaintechnologie van Ethereum kunnen ontwikkelaars aangepaste toepassingen maken met specifieke functies, in tegenstelling tot een cryptocurrency met hoofdzakelijk 1 doel zoals Bitcoin.
  • Snelheid: transacties vinden op het Ethereum-netwerk veel sneller plaats dan bij andere cryptocurrencies, meestal binnen enkele minuten of seconden vergeleken met uren of dagen bij sommige andere netwerken.
  • Lage transactiekosten: de kosten van een Ethereum-transactie zijn aanzienlijk lager dan wat banken of creditcardmaatschappijen in rekening brengen, waardoor het aantrekkelijk is voor wie frequente microbetalingen moet verrichten zonder hoge kosten van grote dienstverleners (LET OP: er zijn natuurlijk ook andere crypto's die weer een stuk goedkoper kunnen zijn bij transacties dan Ethereum).
  • Gedecentraliseerde Toepassingen (DApps): DApps zijn toepassingen die bovenop de Ethereum blockchain zijn gebouwd en die gebruikers toegang geven tot diensten, zonder er controle over te hebben. Dit betekent dat er geen tussenpersoon is die de gegevens controleert die tussen klanten worden uitgewisseld en dat bedrijven / ontwikkelaars die deze apps gebruiken kunnen profiteren van efficiëntere processen. En lagere overheadkosten i.v.m. diensten van derden die normaal gesproken nodig zijn, wanneer ze te maken hebben met gecentraliseerde databases en infrastructuur zoals servers en cloud computing oplossingen die in traditionele datacenters worden gehost.
  • Uitbreiding van Blockchain Technologie: door te profiteren van de schaalbaarheid die de slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingsmogelijkheden (DApps) die in Ethereum zijn ingebouwd, creëren ontwikkelaars interessante nieuwe toepassingen die in traditionele gecentraliseerde systemen niet mogelijk zouden zijn. Dit leidt tot een snelle uitbreiding van de usecases voor blockchaintechnologie en maakt het gemakkelijker dan ooit voor bedrijven en organisaties om de voordelen te verkennen van de integratie van deze revolutionaire technologie in hun bestaande infrastructuur.

Wil je iets doen met Ethereum zijn er opties in overvloed. Je kunt namelijk zelf ontwikkelen bij interesse voor het platform. Of het simpelweg in de vorm van een slimme investering voor de toekomst zien en daarmee geld verdienen op de langere termijn. Nog een optie is je te verdiepen in het traden van Ethereum, want dan kun je een continue inkomstenbron opbouwen voor jezelf. Kortom, bekijk voor jezelf wat interessant is!

Conclusie

Ethereum biedt een reeks voordelen, van veilige transacties en gegevensopslag tot lage transactiekosten en het potentieel voor snelle uitbreiding. Of je nu je een eigen toepassing op Ethereum wilt ontwikkelen of het gewoon als een investeringsmogelijkheid ziet, er is hier voor elk wat wils.

Met zijn brede scala aan mogelijkheden en eigenschappen is Ethereum de afgelopen jaren een van de populairste cryptocurrencies geworden ...waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie de blockchaintechnologie wil verkennen of geld wil verdienen met handelen. Dus als je geïnteresseerd bent om je met Ethereum bezig te houden, dan is dit zeker het moment!

TIP: bearmarkets (waarin alles omlaag gaat) zijn de beste momenten om je erin te verdiepen, want daarin verdien je ze en niet wanneer Ethereum opnieuw een top bereikt ...succes!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen