Welke e-commerce leveringsmogelijkheden zijn er?
Welke e-commerce leveringsmogelijkheden zijn er?
02 februari 2023 

Welke e-commerce leveringsmogelijkheden zijn er?

Met e-commerce in opkomst wordt online winkelen steeds gestroomlijnder ...vooral als het gaat om bezorging. Thuisbezorging biedt een snelle en handige oplossing om goederen direct aan huis te laten bezorgen. Waar ter wereld je klanten zich ook bevinden, want met alle mogelijkheden die je tegenwoordig hebt bestaan er geen landsgrenzen meer.

Bekijk in dit artikel de verschillende opties voor verzending die tegenwoordig beschikbaar zijn voor je e-commerce business.


Je pakketjes laten bezorgen met PostNL, DHL, UPS of GLS

Moet je je klant iets sturen? Dat is nu makkelijker dan ooit ...kies uit de selectie van bezorgdiensten zoals PostNL, DHL, UPS of GLS. Of ze zichzelf nu trakteren op een nieuwe telefoon of boodschappen laten bezorgen ...je kunt ervoor zorgen dat alles wat ze online bestellen snel ter plaatse is.

Natuurlijk zijn er ook nog andere bezorgdiensten of opties om je pakket bij je klanten te krijgen ...hieronder bekijken we nog een paar andere manieren.

Klanten toestaan hun bestellingen op te halen op aangewezen plaatsen

Klanten toestaan hun bestellingen op te halen op aangewezen plaatsen

Wil je pakketjes snel in de handen van klanten bezorgen, zonder bezorgkosten en met nog meer gemak? Dan kun je er ook voor kiezen om klanten hun pakketje te laten afhalen. Afhankelijk vanwaar je dit laat doen, kan dat ook dus nog voordeliger uitpakken.

Je hoeft geen extra kosten te betalen voor verzending, wanneer je zelf een locatie hebt en dat bespaart zowel tijd als geld.

Verder zullen je klanten er ook meer gemak aan beleven, want die kunnen nu zelf kiezen wanneer en waar ze hun pakketje ophalen. Want je kunt het natuurlijk ook op afhaalpunten laten bezorgen. Ideale extra optie dus. Denk erover na om dit wel mee te nemen.

Iedereen is een winnaar met de afhaalmethode! Het is niet alleen sneller en goedkoper, maar klanten krijgen ook meer inspraak in wanneer ze hun bestellingen ophalen. Thuisbezorgen mag dan populair zijn, maar bij deze bezorging moeten klanten wel altijd op bepaalde momenten thuis zijn ...dus waarom niet beide opties geven aan je trouwe shoppers?

Afhalen in de winkel is ook een optie die je kunt opnemen, maar dan zal je wel een fysieke winkel of locatie nodig hebben waar ze hun pakje kunnen oppikken.

Gebruikmaken van dropshipping diensten van leveranciers of fabrikanten

Voor elk bedrijf dat op zoek is naar een gestroomlijnde leveringsoplossing is dropshipping de aangewezen weg. Je hoeft geen extra tussenpersoon in te huren of je zorgen te maken over grote "verzend" rekeningen ...je leverancier stuurt de producten rechtstreeks vanuit de schappen naar de klanten. Snel en gemakkelijk!

Dropshipping is een geweldige manier om de overheadkosten drastisch te verlagen ...er zijn geen magazijnen of extra personeel nodig, wat betekent dat je extra tijd en energie kunt vrijmaken. Zeker, de winst kan lager zijn dan bij andere methoden vanwege kleinere marges, maar als het eenmaal goed is opgezet hoef je nooit een vinger uit te steken voor de verzending van goederen!

Dropshipping zorgt ervoor dat klanten automatisch en snel hun bestellingen krijgen. Het is een efficiënte manier om producten te verzenden zonder jezelf op hoge kosten te drijven. Wat een droom is die uitkomt voor verkopers overal ter wereld!

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle leveranciers of fabrikanten uitgerust zijn om deze bezorgservice te bieden. Het is nodig om je onderzoek te doen voordat je beslist over de beste dropshipping optie voor je bedrijf en producten.

Je producten dezelfde of volgende dag laten bezorgen

In de wereld van vandaag kan levering op dezelfde dag een groot voordeel zijn voor e-commerce bedrijven. Maar niet iedereen heeft zijn bestelling nodig op het moment dat hij of zij op "bestelling plaatsen" klikt ...de meesten wachten graag tot morgen en krijgen dan nog steeds wat ze nodig hebben!

Vraag jezelf af of het aanbieden van snelle leveringen (lees: zelfde dag bv.) belangrijk genoeg is voor je bedrijf, voordat je beslist of het de moeite waard is om in dit extraatje te investeren.

Een blik in de nabije toekomst met drone technologie (Amazons "Prime Air System")

Het lijkt erop dat de toekomst van bezorgdiensten naar nieuwe hoogten stijgt. Amazon's Prime Air System, met zijn baanbrekende drone technologie, belooft deur tot deur leveringen die niet van deze wereld zijn ...in slechts 30 minuten. Er zijn dus ook een hoop leuke ontwikkelingen gaande omtrent bezorging, waarvan Amazon natuurlijk een van de koplopers is!

E-commerce bezorgdiensten staan op het punt een serieuze upgrade te krijgen, dankzij de revolutionaire mogelijkheden van drone technologie. Verkopers kunnen klanten over waarschijnlijk niet al te lange tijd, betrouwbare en efficiënte leveringen bieden die hun leven gemakkelijker maken ...en misschien nog sneller hun items laten ontvangen. Maak je klaar voor een tijdperk van gemak via de lucht.

Het staat nog relatief in de kinderschoenen, maar ontwikkelingen gaan soms sneller dan je denkt. Verder lijkt het er ook nog op dat niet alles "zomaar" kan worden bezorgd. Gezien de drones in een testfase pakketten van zo'n vijf kilo aankunnen kun je denken: hoe zit dat met bv. een flatscreen? Het kan dus nog wel een poosje duren voordat dit echt vorm krijgt.

Verder praten we ook over testen in de VS ...misschien waait het wel over naar de rest van de wereld, of duiken er bezorgdiensten op die het aanbieden. Voorlopig nog maar eventjes veilig over de weg!

Fulfillment by Amazon (FBA)

Heb je hulp nodig om je e-commerce bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Fulfillment by Amazon (FBA) maakt het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit. Met deze dienst kun je producten opslaan in hun fulfillmentcentra en ze direct van daaruit laten verwerken en verzenden ...geen gedoe met je pakketjes en een betrouwbare bezorgdienst die alles voor je regelt.

Deze dienst is als een droom die uitkomt voor bedrijven die tijd en geld willen besparen. Met een groter bereik, snellere levertijden en toegang tot het enorme klantenbestand van Amazon wereldwijd ...plus geen noodzaak om zelf met je voorraden in de weer te hoeven, klinkt best wel goed!

Bedrijven kunnen zich nu concentreren op wat het belangrijkst is ...die producten aan de man of vrouw brengen, promoten, strategisch plannen en andere zaken die nodig zijn voor groei.

Wanneer je dus optimaal wilt groeien met je bedrijf ...is FBA misschien wel de beste optie die je kunt gebruiken, kijk dus of het een slimme overweging is voor je bedrijf.

Logistiek via Bol

Logistiek via Bol

Het is de verzenddienst bij uitstek voor e-commerce bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte en kosteneffectieve bezorging. Met hun gemakkelijk en traceerbare systeem kun je je bestellingen in realtime volgen ...je hoeft je niet meer af te vragen waar ze zijn. Overigens geeft het onovertroffen voldoening om die doos met jouw items erin over de kaart te zien gaan.

Logistiek via Bol biedt ook flexibele leveringsopties zoals de volgende:

- Keuze van levering binnen een bepaalde periode

- Een "volgende dag levering"

- Het gemak van ook in de avond laten bezorgen

- Eveneens levering mogelijk op zaterdag en zondag

- Snellere leveringsopties zoals dezelfde dag of expreslevering (ideaal)

Met Logistiek via Bol kun je er zeker van zijn dat je klanten hun producten op tijd krijgen. Over het algemeen wordt dit gebruikt voor bezorgingen in Nederland. Soms ook België. Haal er voordeel uit!


Hoe laat jij producten aan klanten bezorgen?

Bekijk de verschillende routes om je goederen bij de klanten te krijgen: je hebt traditionele bezorgdiensten, maar waarom niet "totaal" oplossingen zoals "Fulfillment by Amazon" en "Logistiek via Bol" die opslag, picking, verpakking EN verzending vereenvoudigen ...plus ze zorgen ook voor retourzendingen!

Gewapend met deze geweldige hulpmiddelen ben je klaar om een eersteklas bezorgservice te leveren, waardoor klanten steeds weer opnieuw bij je terugkomen.

E-commerce bedrijven moeten ook de innovatieve technologieën omarmen om in dit digitale tijdperk overeind te blijven ...door dat te doen kunnen ze efficiënte en betaalbare verzendoplossingen bieden die gewoon niet te overtreffen zijn!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen